A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciuperci făcute tocăniță

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Ceapa și ardeii se curăță, se taie fideluță și se călesc ușor în ulei de măsline, într-un vas înalt, gen Wok;) După ce au devenit translucide, se adaugă ciupercile...Citeste continuarea

Clatite cu mere si scortisoara

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Curatam merele de coaja si seminte si le taiem cuburi. Le punem la caramelizat cu zaharul si scortisoara si le lasam la foc mic pentru circa 20 minute, Preparam clatitele dupa reteta...Citeste continuarea

Ciorbă de dovlecei cu zdrențe

Postat de: panacris in Ciorbe

Ceapa, ardeiul curățat și tocat mărunt, se pun la călit în vasul MultiCooker-ului,adăugându-se,  cca. 2 linguri de ulei de măsline, și grăsimea de rață, apoi se...Citeste continuarea

Cozonac cu scortisoara si unt

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Punem drojdia la inmuiat in laptele caldut. Cernem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc. Adaugam galbenusurile batute cu sarea si zaharul, coaja rasa de la lamaie si portocala si...Citeste continuarea

Cartofi cu carnati si branza la cuptor

Postat de: pity19 in Aperitive / Garnituri

Incepem prin a curata cartofii , ii taiem rondele , clatim si condimentam cu vegeta ; Cele doua oua le amestecam cu iaurtul , sare , piper ; Branza o dam pe razatoare ;...Citeste continuarea

Cubulete de curcan in sos alb cu...

Postat de: Adele in Curcan

Taiem ceapa cat mai marunt si o punem pe foc intr-o tigaie cu un pic de ulei sa se caleasca,nu prea mult ,o lasam la foc mic. Spalam zucchini si ii taiem rondele destul de mari ,ii punem peste...Citeste continuarea

Cous Cous cu ciuperci

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Intr-o tigaie punem ulei de masline si ceapa tocata marunt la calit. Ciuperciile se scurg de zeama si se taie mai marunt. Intr-o craticioara se pune apa la fiert cu un praf de sare, cand incepe sa...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: pushaa in Bulion

    Cum se face sucul de rosii. Alegem rosiile bine coapte. Le spalam. le curatam de codite si le punem intr-o oala la fiert. Cand incep sa se inmoaie si sa crape coaja le scoatem...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu costita afumata...

Postat de: gabrielasfechis in Ciorbe

Fasolea o punem in apa de seara. Pregatim mai intai aluatul de paine. Amestecam ingredientele in ordinea scrisa si le framantam bine. Aluatul il acoperim cu un prosop si il puteti tine in...Citeste continuarea

Ciorba usoara de zucchini

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Curatam zucchini de coaja si cu ustensila de curatat il taiem fasii lungi,de jur imprejur pana ajungem la mijloc, la zona cu seminte. Partea cu semintele,...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi (de post)

Postat de: Lia1 in Ciorbe

1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu 1/2 lingurita sare si adu-o la foc mare in stadiul de clocot. Apoi, reduci focul la mediu. 2. Speli bine morcovii, ii razui de coaja si ii tai cu...Citeste continuarea

Ciorba acra de pui cu smantana si...

Postat de: reisnaor_2006 in Ciorbe

Legumele le curatam si le fierbem intregi.Separat intr-o cratita punem putin ulei si calim 2 morcovi  si 1/2 telina rasa.Adaugam o cana de apa si dam in clocot.Pieptul de pui il taiem...Citeste continuarea

Cum facem flori din ciocolata...

Postat de: Anastasia in Dulciuri

Rupeti cele doua foi de hartie cerata, fiecare pe lungime in patru fasii egale. Topiti ciocolata la bain marie. Turnati ciocolata intr-o punga de plastic si-i taieti un colt cu gaurica de...Citeste continuarea

Ciorba de pleurotus cu hrisca si bors

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam legumele si ciupercile. Tocam ceapa marunt, taiem ardeiul fasii,morcovul rondele, apoi le calim in 3 linguri de ulei la foc mic, cca 5 minute. Adaugam ciupercile taiate...Citeste continuarea

Cheescake cu foi de napolitana

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

Taiem cu forma foaia de napolitana (4 cercuri). Branza se amesteca bine cu zaharul, esenta de vanilie, oul si grisul. Incepem asamblarea. Punem in forma rotunda o foaie de napolitana, punem cu...Citeste continuarea

Chifle cu chimen

Postat de: ella87 in Piine

Din ingredientele de mai sus se face o coca: drojdia o dizolvam intr-o ceasca cu zaharul si putin lapte caldut, lasam putin pana se infoaie:) apoi o turnam in gaura facuta in faina, impreuna cu un...Citeste continuarea

Ciorba de vara cu pui , legume si...

Postat de: cristeena20 in Supe/Ciorbe

Portionam carnea de pui si o punem in apa rece cu sare sa fiarba bine. Cand e aproape fiarta adaugam un cub knorr si legumele. Morcovii se curata si se taie rondele; ardeiul se taie cubulete;...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: nico15 in Porc

Curatam carnea si o spalam. Dupa care o taiem in cubulete si o dam prin masina de tocat. Tocam o ceapa si doi catei de usturoi si ii calim, adaugam oul, dupa care o amestecam cu carnea, saram si...Citeste continuarea

Chiftelute si oua in sos de ardei copt

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Pentru chiftelute, curatam legumele, le spalam si le grupam pe categorii: ceapa si usturoiul le trecem prin robot impreuna si le amestecam cu carnea tocata si de asemeni, morcovul si cartofii...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu oua

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Ouale crude se mixeaza, se adauga smantana, faina, branza si se mixeaza bine. Adaugam sunca, maslinele, ardeiul (taiate marunt) si ciupercile si se amesteca cu lingura. Tapetam o tava cu unt si...Citeste continuarea

Ciorba de spanac congelat reteta...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de spanac congelat reteta delicioasa de post Curatam legumele, le spalam. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in doua linguri de ulei. Adaugam morcovul dat...Citeste continuarea

Chec in 2 culori

Postat de: adellyna in Prajituri

Separam ouale Batem albusurile, adaugam zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si apa Amestecam praful de copt cu faina si o adaugam peste compozitie Impartim compozitia in 2....Citeste continuarea

Cod Bacalhau la cuptor

Postat de: cristeena20 in Peste

- Codul trebuie sa fie neaparat bacalhau, sarat si uscat. Luam tipul care creste mai mult si da bucati mai groase. Acestea sunt ideale preparate asa intregi. Deci codul sarat il tinem la inmuiat...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de: Bunica in Pui

Pieptul de pui se spala si se desoseza. Intr-o cratita de 2l. se pune la fiert pieptul de pui. Dupa ce spumez adaug legumele. Legumele se curata,spala si se lasa intregi. Cand carnea si...Citeste continuarea

Cartofi in straturi cu carne si...

Postat de: AnyCostescu in Porc

Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit. Legumele le curatam de coaja sau seminte si le taiem cubulete.Le calim pentru circa 5 mnute, dupa care adaugam carnea tocata si vinul. Dupa ce...Citeste continuarea

Churros

Postat de: Anett in Dulciuri

Intr-un vas se toarna apa, zaharul, untul si sarea si punem la foc mic. Cand se fierbe adaugam faina si amestecam pana nu vom avea cocoloase. Oprim focul si lasam sa se raceasca.  Adaugam...Citeste continuarea

Ciulama cu pui si ciuperci

Postat de: Creatsa in Pui

Am spalat arpioarele de pui,le-am curatat apoi le-am lasat la zvantat. Am condimentat aripioarele cu sare si piper. Intr-o tigaie am pus ulei la incins apoi am adaugat aripioarele,usturoiul...Citeste continuarea

Ciorbă de fasole cu ciolan afumat

Postat de: portiadelumina in Ciorbe

Întâi de toate trebuie să spun că fasolea am făcut-o la oala sub presiune. Pentru care motiv, am pus fasolea la umflat din timp (ar fi mers şi fără această etapă) şi ciolanul...Citeste continuarea

Cheescake cu zmeura

Postat de: ianculubita in Prajituri

Se imbraca o forma de tarta cu folie alimentara. Intr-un vas se amesteca biscuitii pisati cu unt moale, se face o sfera si se da la frigider 15 minute. In acest timp se pune pe foc smantana si...Citeste continuarea

Cornulete cu bors si suc de rosii

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Punem intr-un vas incapator drojdia cu sarea si zaharul,o lichefiem. Adaugam uleiul,borsul, rosiile pasate sau bulionul iar la final faina. Vom obtine un aluat gras, usor de modelat....Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: robert_badica in Sirop / Compot

Se pun in fiecare borcan cate 5 prune ,se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se fierbe la baine-marine! Citeste continuarea

Compot asortat

Postat de: robert_badica in Sirop / Compot

Se spala caisele si nectarinele. In borcane se pun cate 2 caise si cate o nectarina.Se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se fierbe la baine-marine! Citeste continuarea

Clatite cu unt si dulceata de...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un bol punem cele doua oua,sarea,zaharul si untul moale si incepem sa amestecam bine,apoi adaugam faina si la final diluam cu apa de la ''chiveta'' (n-am avut nici lapte si nici apa minerala...Citeste continuarea

Ciocanele umplute pe pat de dovlecel

Postat de: reisnaor_2006 in Pui

In tava cuptorului asezam feliutele de dovlecei pe care le saram si piperam,o felie de sunca,cate o bucata de pulpita crestata,sarata si piperata, pe care o impanam cu ciuperci,o felie de...Citeste continuarea

Clatite din aluat de negresa

Postat de: pushaa in Prajituri

Amestecam faina cu praful de copt, pudra de cacao, zaharul si sarea. Separat amestecam laptele,esenta si ueiul. Amestecam ingredientele uscate cu cele umede si batem bine aluatul de clatite...Citeste continuarea

Castraveti murati (de vara)

Postat de: Mokuska in Muraturi

Pe fundul borcanelor se aseaza marar si cimbru dupa plac. Spalam castravetii si ii asezam in borcane. Umplem borcanele cu apa, lasand deasupra putin loc liber (1-2 cm). Apa se revarsa intr-o...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde din Ardeal

Postat de: Mokuska in Supe/Ciorbe

Se curata fasolea si se rupe in bucatele. Zarzavatul, ceapa, ardeii se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la fiert impreuna. Rosiile le oparim, le decojim, le toacam marunt si punem...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca de cocos si rahat

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, mai putin laptele care trebuie sa fie caldut. Preparam maiaua intr-un vas incapator (100 ml lapa calduta+drojdia+1 lingura zahar+un praf de...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu legume la cuptor

Postat de: papabundetot in Porc

Am dezosat cotletul de porc si l-am marinat in sos de soia,boia, curry, l-am lasat la marinat aproximativ 3 ore. Am pregatit intre timp legumele, am desfacut in buchetele potrivite ca si marime...Citeste continuarea

Cookies

Postat de: AndraAli in Prajituri

1.Se freaca untul spuma cu zaharul.Se adauga ouale unul cate unul. 2.Separat amestecam toate ingredientele solide si apoi le adaugam peste crema de unt si oua. 3.Omogenizam apoi cu o...Citeste continuarea

Chiftele la cuptor din carne de...

Postat de: babi5 in Aperitive / Garnituri

Carnea se macina, usturoiul se curata, se spala si se da prin presa de usturoi, cartofii se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Toate ingredientele se pun intr-un castron, se adauga...Citeste continuarea

Ciorba de piept de pui cu legume la...

Postat de: aliliana in Ciorbe

Trebuie sa mentionez de la inceput ca pieptul de pui a fost fiert putin inainte. Incepem cu pregatirea legumelor, le curatam, spalam , tocam.  Punem apa in aparatul multicooker, sare,...Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Cum se fierbe porumbul. Inainte de a prezenta modul de preparare tin sa precizez ca Meri a mancat doi si noi cate unul :)) Se curata porumbul de foi, se indeparteaza matasea, atat cat se poate,...Citeste continuarea

Carnaciori de pui in aluat

Postat de: Ela68 in Aperitive / Garnituri

1. Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putin lapte caldut si putina faina si lasam la crescut. 2. Adaugam oul batut, sarea si resul de faina, apoi treptat laptele...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: robert_badica in Muraturi

Punem otetul, sare, zaharul, apa si mirodeniile intr-o oala si le punem la fiert. Asezam castraveti in borcane, apoi le umplem cu amestecul de otet. Se fierb la baine-marine.   Citeste continuarea

Ciuperci pentru iarna

Postat de: robert_badica in Conserve

Ciupercile le speli, le toci si le fierbi in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert le pui la borcane si le mai fierbi odata la baine-marine.  Citeste continuarea

Cupcakes cu ananas si ciocolata

Postat de: deyutzky in Prajituri

Intr-un bol mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine pufoasa. Adaugam treptat ouale si faina amestecata cu praful de copt),pana cand terminam toata faina. Adaugam laptele si esenta...Citeste continuarea

Cannelloni cu pui

Postat de: postavaru in Cannelloni

Eu am taiat carnea fasii am condimentat-o si am prajit-o usor pe grill apoi am tocat-o marunt (cu cutitul). Daca va este mai usor puteti toca carnea cu masina de tocat, fara sa o prajiti....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi si pastarnac cu...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Taiati morcovul rondele , ardeiul cuburi , ceapa cubulete si le caliti in putin ulei . Adugtai pastarnacul si cartofii taiate cuburi , sarati si puneti si 3-4 l...Citeste continuarea

Ciuperci umplute (la cuptor)

Postat de: Lia1 in Mancaruri de post

1. Preincalzesti cuptorul la 220grd. 2. Pregatesti tava de aragaz cea incapatoare acoperind-o cu hartie de copt, fara sa ungi nimic. 3. Speli ciupercile, le scoti coditele pe un tocator si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

pe 17.12 la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

pe 17.12 la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]