Chiftele din dovlecei
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postSpalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii lasam 10-15 minute sa stea asa, apoi ii stoarcem de zeama ce o lasa. Ceapa o curatam, la fel si usturoiul si le trecem...Citeste continuarea
Cheesecake cu lamaie
Postat de: Cocktail_of_Senses in PrajituriPentru inceput pisati marunt marunt biscutii cu fundul unui pahar si incorporati folosind mana tot untul. Acesta va fi blatul. Asezati amestecul obtinut pe fundul unei tavi cu peretii...Citeste continuarea
Chiftelute din legume
Postat de: Bunica in Mancaruri de postDovlecelul,cartofii,morcovul,ardeiul se curata,spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun intr-o strecuratoare la scurs. Ceapa,usturoiul si patrunjelul se curata spala si toaca...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu fasole verde
Postat de: Dya in CiorbePunem carnea la fiert, adunand periodic spuma formata. Cand incepe sa dea in clocot, adaugam pastaile si rand pe rand, legumele tocate. Acrim cu bors de putina si colorom cu suc de...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei
Postat de: Diana_Maria in Mancaruri de legumeSpalam dovleceii, le scoatem samburii si ii dam pe razatoarea mica. Ii frecam cu putina sare si ii lasam sa se scurga .Dupa care adaugam intr-un vas toate ingredientele mentionate mai sus si...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu ceapa si sos de...
Postat de: Ina75 in PorcIncalzim cuptorul. Tocam foarte marunt ceapa si usturoiul.Amestecam ceapa tocata cu usturoiul. Pregatim un bol in care punem uleiul. Adaugam 2 lingurite cu mustar si amestecam pana la...Citeste continuarea
Cheesecake Brownies
Postat de: comanligia in PrajituriSe incinge cuptorul la 160°c. Se unge o tava de 16-25 cm cu unt si se pune o foaie de copt. Se topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu untul.Se lasa la racit 5 minute,apoi peste se...Citeste continuarea
Chec de lamaie
Postat de: cristeena20 in Prajituri- Incalzim cuptorul la 180 grade; ungem tava de chec cu margarina si presaram cu faina. - Batem ouale cu zaharul,sarea , coaja de laiame si adaugam treptat untul topit. Adaugam laptele si...Citeste continuarea
Chiftelute din dovlecei si carnati
Postat de: aliliana in Mancaruri de legumeDovlecelul se pregateste pentru chiftele, se spala, curata, scoate semite, se da pe razatoarea mica. Ceapa se curata, se toaca marunt, morcovul se curata, se da pe razatoarea mica. Intr-un bol...Citeste continuarea
Castraveti murati la soare
Postat de: Corina33 in MuraturiSe pune la fiert apa, iar apoi se lasa sa se raceasca pana devine calduta, dupa care se pune in ea sarea si se amesteca pana la dizolvare. Se spala bine castravetii si se zvanta, apoi se aseaza...Citeste continuarea
Croissante cu ciocolata
Postat de: Valyvalentyna in DulciuriLasam aluatul la temperatura camerei si cand s-a inmuiat si il putem modela usor infainam putin masa de lucru si intindem aluatul putin cu un sucitor. Taiem aluatul sa formam cornurile {cat de...Citeste continuarea
Ciorba cu carne de pasare
Postat de: Valyvalentyna in CiorbeSpalam puiul si il taiem bucati potrivite il punem in apa cu foarte putina sare la fiert pt. 10-15 minute {in timpul fierberii se ia spuma de deasupra} Intre timp tocam toate legumele iar dupa...Citeste continuarea
Coronita cu piersici
Postat de: Valyvalentyna in PrajituriSeparam albusurile de galbenus si batem spuma cu putina sare albusurile, dupa adaugam si zaharul si batem pina optinem o bezea, in galbenusuri punem esenta cu uleiul le omogenizam bine si le...Citeste continuarea
Cacik (sos de iaurt si castraveti)
Postat de: Giana in SosuriSe pune iaurtul intr-un catron si se bate cu telul, se adauga apa si se amesteca. Se curata castravetii de coaja si se taie cubulete mici. Se adauga in sosul de iaurt si se amesteca impreuna cu...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: ChefBia in Aperitive / GarnituriCartofii se spală bine, se fierb în coajă și apoi se scobesc lăsând foarte puțin miez pe coajă cât să nu se desfacă. Cașcavalul ras, baconul, ceapa și ardeiul tocate...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si cardamon
Postat de: andaoana in PrajituriIncepem prin a ne pregati tava de chec , pe care o tapetam cu hartie de copt ; si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca . Separam ouale , punem galbenusurile intr-un castron mai mic si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai
Postat de: dantes in CiorbeMorcovul,ceapa,patrunjelul se taie marunt si se pune la calit impreuna cu fasolea pastai rupta in bucati.Cand incepe sa se inmoaie adaugam apa si sare si lasam la fiert circa 30 de minute. Cand...Citeste continuarea
Chec Sylvia
Postat de: Elena_Daria in PrajituriBatem albusurile cu praful de sare si adaugam treptat zaharul. Continuam sa mixam pana cand zaharul s-a topit. Adaugam galbenusurile, uleiul, praful de copt stins cu zeama de la lamai si...Citeste continuarea
Chec cu morcovi
Postat de: AnyCostescu in DulciuriRadem coaja portocalei , apoi o stoarcem. Punem morcovii in sucul de portocale, adaugam zaharul vanilat si coaja de portocala. Batem ouale cu zaharul pana devin spumoase. Adaugam uleiul,...Citeste continuarea
Cosulete cu budinca si crema de...
Postat de: JulyCris in PrajituriTarta Mixam untul cu zaharul pana devine cremos.Adaugam oul,il incorporam,apoi adaugam apa,faina si coaja rasa de lamaie.Omogenizam compozitia,framantam putin aluatul,apoi il punem in folie...Citeste continuarea
Capsunica
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriBlatul:- galbenusurile se mixeaza cu zaharul,se adauga uleiul si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si cu nesquikul si se toarna in compozitie alaturi de albusurile batute...Citeste continuarea
Chec aperitiv multicolor
Postat de: crinined in Aperitive / GarnituriMai intai pregatim ciupercile, care necesita timp de calire si racire. Ciupercile, taiate bucatele, le calim in ulei de masline si unt. Adaugam sare, le tinem pe foc pana se evapora tot...Citeste continuarea
Chec cu branza si visine
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriOuale le mixam spuma cu un praf de sare si zaharul. Branza o trecem prin robot, sau o faramitam cu o furculita, si o amestecam cu ouale. Adaugam laptele, praful de copt si coaja de lamaie....Citeste continuarea
Covrigei cu branzeturi, in si chimen
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriBranza telemea o dam pe razatoare si o pastram pentru presarat peste covrigei. Aluatul il reparam astfel: amestecam branza de burduf cu margarina (la temperatura camerei),cu ricotta si smantana...Citeste continuarea
Chec cu mere caramelizate si stafide
Postat de: papabundetot in PrajituriMerele le-am curatat de coaja,apoi le-am taiat cubulete si le-am pus intr-o tigaie pe aragaz,am adaugat si 3 linguri de zahar,scortisoara ,stafidele si le-am lasat la foc mic sa se caramelizeze...Citeste continuarea
Cornulete “torturate”
Postat de: papabundetot in TorturiAm facut o maia din 2-3 linguri de lapte putin caldut,drojdia si o lingura de faina,pe care am lasat-o 5 minute deoparte sa se activeze drojdia.Intr-un castron am pus restul de...Citeste continuarea
Cupcakes cu dovlecel si frosting de...
Postat de: Iuliaj in DulciuriDovlecelul il curatam, radem pe razatoarea mare si il punem intr-un bol. Peste dovlecel adaugam ouale si uleiul amestecand usor pana se incorporeaza ingredientele In alt bol...Citeste continuarea
Cozonac cu dragoste
Postat de: crinined in DulciuriMaia Lichefiem 50 gr drojdie proaspata cu putin zahar tos, adaugam 100 ml lapte caldut, 100 gr faina, amestecam, presaram faina peste maia si o lasam sa dospeasca....Citeste continuarea
Compot de corcoduse
Postat de: lucy2002 in Sirop / CompotCuratam fructele de codite si le spalam bine. Pregatim borcanele si capacele, spalate si sterilizate la cuptor timp de 10 minute . Asezam fructele in borcane si adaugam doua linguri de zahar (...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbePrima data am scos burta din punga si am taiat-o mai mica pentru a fi mai usor de luat cu lingura,am spalat-o,am calit tot zarzavatul ras si am adaugat in oala foile de dafin,sarea,piperul,burta...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu linte uscata
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam toate legumele. Apoi le tocam/taiem dupa preferinta. Punem 3-4 linguri de ulei intr-o oala, adaugam ceapa maruntita si usturoiul taiat rondele. Calim cateva minute, adaugam...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu branza si...
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legumeCartofii ii curatam de coaja, ii spalam, ii taiem felii si ii punem la fiert in apa cu sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute, apoi ii scoatem din apa, ii lasam...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu cascaval si...
Postat de: pip69 in Aperitive / GarnituriSe pune la fiert intr-un vas apa cu sare si o frunza de dafin. Cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete mai marisoare. Dupa ce apa incepe sa fiarba se pun cartofii sa fiarba aproximativ...Citeste continuarea
Cornulete cu alune de padure si...
Postat de: xana in DulciuriPrajim alunele intr-o tigaie sau la cuptor, pana se rumenesc usor. Indepartam cat se poate din coaja si le macinam. Cu mana, amestecam bine faina si untul la temperatura camerei. Adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci pleurotus
Postat de: Corina33 in CiorbeCeapa si morcovii se curata, se spala, apoi ceapa se taie cubulete iar morcovii se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie putin. Se toarna peste ele 3 litri de...Citeste continuarea
Cozonac evantai
Postat de: momo121 in DulciuriIncepem cu aluatul: punem faina intr-un bol cu un praf de sare, separat facem maiaua din plicul de drojdie cu cateva linguri de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina si o lasam...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu taitei de casa
Postat de: Giana in CiorbeSe framanta bine ingredientele pentru perisoare, exceptand faina, se formeaza bilute mici apoi se tavalesc prin faina. Se pune o cratita pe foc, se da ceapa prin razatoare si...Citeste continuarea
Cornulete surpriza
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriSe face o maia din putin lapte caldut,zahar,drojdie,un praf de sare si putina faina.Cand a crescut adaugam restu de faina...Citeste continuarea
Cheesecake cu cocos
Postat de: Bianca20 in TorturiBlat: Biscuiti se faramiteaza in robot impreuna cu cacaoa. Se amesteca cu untul topit si cu esenta de vanilie si se pune intr-o tava cu pereti detasabili.Se da la frigider pentru 20 de minute....Citeste continuarea
Clatite umplute cu piept de pui si...
Postat de: rena in PuiClatitele le avem gata facute deoparte. Tocam carnea si o punem la calit cu ulei,tocam ceapa cu usturoiul si o punem pe deasupra la carne sa se calesca ,taiem ardeiul si ciupercile...Citeste continuarea
Cornulete cu untura si iaurt super,...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCum se prepara Cornulete cu untura si iaurt super, super fragede Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul,...Citeste continuarea
Clafoutis cu visine
Postat de: AnyCostescu in DulciuriMixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul, esenta, faina si laptele. Trebuie sa rezulte o compozitie ca cea de clatite. Ungem o tava cu unt , punem visinele (fara samburi)...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: AnyCostescu in CiorbeLegumele se curata si se toaca dupa preferinta. Se pun la calit pentru circa 5 minute la foc mic. Intr-o oala de 2 litri punem legumele si completam cu apa. Lasam sa fiarba 10 minute dupa...Citeste continuarea
Chec cu banane si visine
Postat de: Luckycake in PrajituriMixam untul cu zaharul pana se albeste si devine pufos, apoi adaugam pe rand cate un ou si mixam pana se incorporeaza . Adaugam bananele zdrobite bine cu furculita, pana cand sunt ca un pireu, si...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata
Postat de: comanligia in DulciuriSe unge o forma de tort ,rotunda,detasabila, de 20 cm cu unt. Intr-un bol se pun biscuitii si se mixeaza pana devin pudra. Peste ei se adauga untul topit si se amesteca bine pana se...Citeste continuarea
Ciorba de varza dulce cu jumari de...
Postat de: babi5 in CiorbeZarzavatul , ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca. Varza se curata se da intr-un jet de apa apoi se toaca marunt, rosiile se oparesc se curata de pielita si se toaca marunt. Slanina...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu smantana si marar
Postat de: Creatsa in Aperitive / GarnituriAm curatat cartofii si i-am taiat in felii potrivite. Intr-un ceaun/tigaie am pus cartofii la prajit in ulei incins pana s-au aurit . I-am asezonat cu sare si i-am lasat sa se odihneasca...Citeste continuarea
Chifle de casa
Postat de: sis in SandvisuriSe cerne faina intr-un bol,apoi se face o gaura in mijloc .Laptele se incalzeste si se toarna intr-un castron peste drojdia cu zahar si sare.Dupa ce s-a format o crema o turnam in gaura facuta in...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu rahat
Postat de: Criss in PrajituriFaina se amesteca cu praful de copt si zaharul pudra. Se adauga untul moale, galbenusul de ou si smantana si se framanta un aluat destul de moale si matasos care nu se lipeste de maini. Aluatul se...Citeste continuarea
Chiftele cu dovlecel
Postat de: robert_badica in Aperitive / GarnituriSe dau legumele prin razatoare,se adauga condimentele si ingredientele ramase,se amesteca pana ce se formeaza o pasta densa.Se prajesc in ulei pe ambele parti,dupa care se scot pe servetele.POFTA...Citeste continuarea




















