Placinta cu visine si mere
Postat de: mon in DulciuriLaptele,untul si sarea se pun pe foc,cand fierbe se pune toata faina odata si se amesteca energic pana se desprinde de vas. Se rastoarna pe planul de lucru si se lasa la racit putin.Cand s-a...Citeste continuarea
Pâine aromată
Postat de: panacris in PiineDacă tot era sâmbata mare, am pus-o pe Maricica la treabă. În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduș, făina cernută, verdețurile tocate mărunt, sarea,...Citeste continuarea
Placinta spirala cu spanac
Postat de: Criss in Mancaruri de legumeSpanacul se spala bine sa nu ramana niciun fir de nisip. Se pune intr-o oala incapatoare, sa dea un clocot. Nu trebuie fiert prea mult. Se scurge, se lasa sa se raceasca, apoi se toaca. (eu l-am...Citeste continuarea
Placinta cu branza si stafide
Postat de: aliliana in PrajituriAluatul: margarina se pune pe foc mic pe aragaz pana se inmoaie putin, dupa care se ia si se amesteca cu o lingura de lemn. Intr-un bol , punem margarina, apa, praful de sare, lingurita de...Citeste continuarea
Pulpa de miel pe pat de ceapa si...
Postat de: Sidy in OaiePregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe ce le-am scos din marinada le dam cu putina boia. Taiem ceapa si usturoiul verde...Citeste continuarea
Placinta cu spanac si branza
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriAm spalat bine spanacul. Am pus o cratita cu apa la fiert si am oparit spanacul pentru cateva minute. Ceapa verde am taiat-o si am pus-o la calit intr-o tigaie. Am adaugat apoi si...Citeste continuarea
Pate de ciuperci raw vegan
Postat de: adnia in Vegan / Raw veganSunt o adepta a aliemntatiei sanatoase, nu neaparat vegane 100%, dar recunosc faptul ca unele preparate sunt de-a dreptul irezistibile...unde mai pui ca sunt extrem de sanatoase! Toate...Citeste continuarea
Panna cotta cu cocos si kiwi
Postat de: alldaycooking in DulciuriGranulele de gelatina le-am pus la hidratat in 50 ml apa. Am incalzit smantana impreuna cu laptele de cocos. Am adaugat apoi fructoza, nuca de cocos si semintele de la pastaia de vanilie. Am...Citeste continuarea
Pasca fara aluat
Postat de: hashul in PrajituriPunem intr-un bol mai mare ouale impreuna cu zaharul si semintele de vanile si batem bine cu telul pana se topeste zaharul. Punem branza cate un pic si amestecam pana la omogenizare, apoi untul...Citeste continuarea
Pasca
Postat de: Creatsa in DulciuriAluat: Am pregatit o maia din drojdie,2 lingurite de zahar,2 lingurite de faina si 4-5 linguri de lapte caldut pe care am lasat-o la dospit 15 minute. Separat am pus laptele cu zaharul si...Citeste continuarea
Pui Purple Majesty
Postat de: madi_marin in PuiCartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. Între timp se pregăteşte puiul : se pun bucăţile de pui într-un amestec de ulei, usturoi zdrobit, vin, sare, piper...Citeste continuarea
Pasca cu branza dulce
Postat de: MotanLaOale in DulciuriSe pune drojdia cu 100ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga...Citeste continuarea
Pulpa de miel la cuptor
Postat de: Elena_Daria in OaieSpalam pulpa foarte bine in apa rece. Crestam pulpa de miel, apoi o ungem cu ulei si o condimentam cu sare, piper si cimbru. Un catel de usturoi ii taiem marunt, iar bucatelele obtinute le...Citeste continuarea
Pasca cu branza dulce si visine
Postat de: privatelaura in PrajituriAm cernut faina intr-un castron si am adaugat praful de copt si jumatate din cantitatea de zahar. Am amestecat un pic cu o lingura. Ouale le-am batut cu restul de zahar. Am adaugat branza de...Citeste continuarea
Pulpa de miel umpluta
Postat de: dantes in OaieSe pune la fiert mai intai carnea de porc, apoi maruntaiele de miel. Cand sunt aproape fierte se scot, se dau prin masina de tocat, se adauga ouale, usturoiul si patrunjelul tocat marunt si se...Citeste continuarea
Pasca cu branza dulce
Postat de: Elena_Daria in DulciuriCrema de branza la temperatura camerei o punem intr-un vas si o mixam pana devine spumoasa. Adaugam apoi zaharul, sarea si mixam bine.Incorporam apoi faina, iar la final smantana. Dupa...Citeste continuarea
Pasca Dukan
Postat de: LadyCrs in DulciuriSeparam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile amestecate cu indulcitorul pana cand se deschid la culaore si isi dubleaza volumul. Intr-un vas mixam albusurile amestecate cu sarea...Citeste continuarea
Prajitura Fanta
Postat de: LadyCrs in PrajituriPentru blat separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi cele 6 linguri de zahar, uleiul, zaharul vanilat, galbenusurile, faina praful de...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca de cocos si...
Postat de: timea in PrajituriBlat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o...Citeste continuarea
Praline cu quinoa si ienupar
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri1. Deasupra unei craticioare cu apa clocotita, se pun intr-un bol bucatele de ciocolata, la topit. Eu folosesc Schogetten pentru ca imi place textura, e fina si sunt gata pregatite patratele de...Citeste continuarea
Prajitura cu morcov
Postat de: palpabil in PrajituriOuale se bat bine cu zaharul pana se formeaza o compozitie albicioasa. Treptat turnam uleiul si esenta de rom in timp ce amestecam. Faina o amestecam cu praful de copt , bicarbonatul de sodiu,...Citeste continuarea
Pasca cu branza si ciocolata
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Se amesteca bine untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca in continuare pana devine compozitia cremoasa. Se adauga faina amestecata cu praful...Citeste continuarea
Pulpa de miel in stil vanatoresc
Postat de: corina241 in OaiePregatim o pulpa de miel pentru macerat ( vezi foto ),astfel: In vasul care va fi introdus la cuptor vom aseza pulpa de miel peste care vom presara condimentele, uleiul de masline si otetul...Citeste continuarea
Paine speciala de Paste
Postat de: adnia in PiineDin toate ingredientele (cu exceptia semintelor) am framantat un aluat fin si elastic, pe care l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul (cca. 2 ore). Acum avenit momentul sa scot...Citeste continuarea
Parjoale moldovenesti
Postat de: COSTEO in Aperitive / GarnituriParjoalele se pot prepara din carne de vita,porc,de miel.Se alege carnea macra pentru parjoale. Odata cu carnea ,se da prin masina si o ceapa mare,bine inabusita cu apa si un varf de cutit...Citeste continuarea
Pasca fara aluat
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriStafidele le-am pus la hidratat in esenta de rom si apa calduta, cat sa le acopere, lasandu-le cel putin 30 minute. Branza de vaci am amestecat-o cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, extractul de...Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: camelia75 in PrajituriMod de preparare aluat 1.Amestecam intr-un castron sarea,faina si zaharul,apoi adaugam untul rece, taiat cubulete pe care-l incorporam cu furculita. 2.Adaugam galbenusurile si apa...Citeste continuarea
Pasca fara aluat cu ciocolata
Postat de: marianascarlat in DulciuriIntr-un castron incapator am pus ouale cu zaharul si le-am mixat bine pana s-a topit zaharul, am adaugat esenta de vanilie. Am amestecat branza dulce cu crema de branza si le-am pus in castron si...Citeste continuarea
Pasca
Postat de: Dya in DulciuriCernem faina, adaugam drojdia dospita (amestecata in prealabil cu o lingurita de zahar) si ouale batute spuma impreuna cu zaharul si esentele. Amestecam compozitia si adaugam apoi iaurtul....Citeste continuarea
Pasca cu branza
Postat de: antici_gabytza in DulciuriAluat -amestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de lamaie, dupa care adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, untura, galbenusurile si treptat laptele. Framantam o coca nelipicioasa si...Citeste continuarea
Pizza cu cascaval Delaco si miez de...
Postat de: marianascarlat in PizzaAluatul pentru pizza il preparam in masina de paine, dar se poate face si cu mana. In cuva de la Masina de Paine punem pe rand: apa sau laptele, sarea, uleiul, faina amestecata cu praful de copt...Citeste continuarea
Pasca fara aluat a la Jamila
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un castron se pun ouale si zaharul, se bat timp de 3-5 minute, adaugam si esenta de vanilie. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se bate cu un mixer impreuna cu branza. Crema...Citeste continuarea
Prajitura Brath
Postat de: Creatsa in PrajituriBlat: Mixati albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugati zaharul si mixati pana acesta se topeste. Adaugati pe rand cate un galbenus,faina amestecata cu praful de copt si nucile si...Citeste continuarea
Pulpe de ied la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in OaieCarnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa. Intr-un vas punem otetul, 2-3 litri de apa, carnea si o lasam sa stea in acest amestec 1-2 ore. Intr-o cratita...Citeste continuarea
Pasca
Postat de: RuxyRux in Prajiturihttp://www.bucataras.ro/retete/cozonac-de-paste-45726.html Luam exact trei bucati cat pumnul din aluatul de cozonac si-l intindem in tavi cu mana. Eu am avut doua tavi de tarta intinse si...Citeste continuarea
Prajitura "Gemenii"
Postat de: Zamfira in PrajituriPregatirea pandispanului : frecam galbenusurile cu zaharul pana devin putin albicioase, adaugam ciocolata topita, albusurile batute spuma, faina, cacao si nucile macinate. Tapetam o forma de chec...Citeste continuarea
Prajitura cu biscuiti, mere si frisca
Postat de: sasha in PrajituriCuratam merele de coaja si samburi si le dam pe razatoare mica, apoi le amestecam cu scortisoara. Punem laptele cu zaharul la fiert si cand clocoteste adaugam merele. Cand siropul este la jumatate...Citeste continuarea
Pască
Postat de: Zamfira in DulciuriPregatim maiaua din drojdie, o lingura de zahar si putin lapte caldut. Lasam la dospit 20 minute. Punem faina intr-un vas, adaugam maiaua si adaugam pe rand ouale, putina sare apoi lapte, ulei,...Citeste continuarea
Pandispan cu frisca
Postat de: ela in PrajituriPunem ananasul la scurs intr-o sita. Mixam frisca cu intaritorul de frisca pana se intareste, apoi adaugam laptele condensat si mai mixam pana se omogenizeaza bine compozitia. Adaugam bucatile...Citeste continuarea
Prajitura Greta Garbo/Zserbo
Postat de: timea in PrajituriDrojdia o punem la dospit intr-o canita cu cele 3 linguri de lapte caldut si o lingurita de zahar. Intr-un bol frecam bine untul (sau margarina sau untura) cu zaharul. Adaugam apoi smantana,...Citeste continuarea
Pasca cu branza si caramel
Postat de: ela in DulciuriAmestecam toate felurile de branza si punem la scurs cu putin timp inainte. Stafidele le punem in esenta de rom cu cateva ore inainte. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam...Citeste continuarea
Prajitura in 3 culori
Postat de: Dea_Dea in PrajituriBLAT: Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia lucioasa.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu...Citeste continuarea
Pasca cu branza de vaci si ciocolata.
Postat de: Ksenya in PrajituriIncepem cu aluatul, punem toate ingredientele intr-un castron si facem o coca pe care o dam la frigider invelita cu o folie, pentru 35 minute. Intre timp pregatim umplutura : Amestecam cu...Citeste continuarea
Pasca cu ciocolata
Postat de: camelia75 in DulciuriMod de preparare aluat: 1.Intr-un bol amestecati faina cernuta cu cacaua,drojdia si sarea. 2.Puneti zaharul,zaharul vanilat in lapte si incalziti-l 50 de secunde la microunde....Citeste continuarea
Prăjitură „tăvălită” cu...
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit mai întâi blatul. Am separat albusurile de galbenus. Din zahar am retinut 100 g (5 linguri) pentru albus,iar restul l-am mixat cu untul. Am adaugat galbenusurile...Citeste continuarea
Pasca cu ricotta
Postat de: nadea68 in DulciuriLa inceput am facut maiaua.O lingura faina cu putin lapte cald si putin zahar.Am lasat sa creasca cam 15 min. Intr-un castron am frecat 2 galbenusuri si un ou intreg cu zahar si putina...Citeste continuarea
Pistruiata
Postat de: babi5 in PrajituriSe separa albusul de galbenus ,apoi intr-un castron se bate bine albusul pina devine tare se adauga zaharul vaniliat si o cana de...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt si capsuni
Postat de: Elena_Daria in PrajituriSpalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura. Mixam ouale cu zaharul pana obtinem...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu ciuperci si gogosari
Postat de: angyb in PuiCaliti pulpele de pui in un pic de ulei de masline ,dupa care adaugati ceapa si gogosarul taiate julien pana cand se inmoaie .Adaugati ciupercile si vinul alb si lasati sa fiarba pana cand acesta...Citeste continuarea
Piersici cu dulceata
Postat de: alexa_elena in PrajituriFrecam zaharul cu ouale, punem uleiul, cate putin, aduaugam esenta de vanile, coaja de lamaie si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Framantam si facem bilute pe care le punem...Citeste continuarea