Peste la cuptor
Postat de: larissebarbu in PesteSe pune pestele intr-o tava cu putin ulei, se adauga morcovii taiati rondele, feliutele de lamaie, sare, piper, iar spre sfarsit, cand pestele este aproape gata, se adauga sosul de rosii si...Citeste continuarea
Paste cu sos
Postat de: antici_gabytza in PasteFierbem pastele conform intructiunilor de pe pachet.Dupa ce au fiert le punem sa se scurga de apa. Intre timp pregatim sosul-calim in ulei ceapa curatata si taiata marunt.Adaugam lingurile de...Citeste continuarea
Pulpa de porc in sos de ceapa
Postat de: timea in PorcSpalam bine carnea, o feliem si o punem pe prosoape de hartie pt. a absorbi apa. Punem o tigaie/wok pe foc cu cateva linguri de ulei. Cand uleiul este incins asezam feliile de carne si lasam...Citeste continuarea
Prăjitura "Magda"
Postat de: adriana65 in PrajituriPentru blat se bat albuşurile spumă cu zahăr. Se adaugă nuca măcinată amestecată cu făina. Se omogenizează uşor cu o paletă sau lingură din lemn. Bezeaua se pune în...Citeste continuarea
Papiote de jamon cu piept de pui,...
Postat de: sisterskitchen in Aperitive / Garnituri1.Pieptul de pui se taie în cuburi cu latura de cca 4 cm. Presăraţi puţin piper şi rulaţi fiecare bucată într-o felie de jamon, împreună cu o bucată de ficat şi o...Citeste continuarea
Panna cotta cu portocale şi rom
Postat de: sisterskitchen in PrajituriLaptele se pune la fiert împreună cu smântâna şi laptele condensat. Între timp se pun foile de gelatină la înmuiat în apă rece. Se prepară un suc din...Citeste continuarea
Paine cu mac
Postat de: antici_gabytza in PiineAmestecam drojdia cu putina apa calduta si zaharul. Cernem faina si in mijloc adaugam ouale batute, untul topit si racit. Incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Am impartit coca in 2, in...Citeste continuarea
Pilaf la cuptor
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de postSe curata ceapa si se caleste in putin ulei, adaugam morcovul, ardeii tocati marunt si rosiile tocate cu tot cu suc. Dupa adaugam dovlecelul si telina data prin razatoare. Adaugam apa si...Citeste continuarea
Placinta cu spanac si branza –...
Postat de: Doinavar in Aperitive / GarnituriSpalati spanacul in mai multe ape, curatati cepele si puneti la calit intr-o oala mai mare, in 30 ml ulei, cepele tocate ioar dupa cateva minute adaugati spanacul tocat mai mare. Adaugati peperoni...Citeste continuarea
Pulpe de curcan cu dovlecel la dry...
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanPulpele de pui se condimenteaza, se stropesc cu ulei de masline si vin si se lasa la marinat la rece circa 1 ora. Se pun pulpele in tigaia Dry Cooker impreuna cu sosul in care a stat la marinat....Citeste continuarea
Prajitura cu cafea
Postat de: Poliana in PrajituriIncepem cu blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura treptat, alternand cu apa, si mixam in continuare pana cand...Citeste continuarea
Paste cu ton
Postat de: cristeena20 in Farfalle- Fierbem pastele in apa cu sare si ulei de masline - Intre timp tocam marunt o ceapa si o calim in ulei de masline, pana devine sticloasa. Adaugam usturoiul pisat si apoi pasta si sucul...Citeste continuarea
Pulpe de pui umplute
Postat de: elena001 in PuiPulpele se dezoseaza si se bat putin cu ciocanul de batut carne apoi se dau prin condimente:piper,sare,boia. Se pune 1/3 dintr-un carnacior pe o pulpa apoi se ruleaza. Muschiul file se...Citeste continuarea
Prajitura rapida cu mere si zahar...
Postat de: Doinavar in Mancaruri de postAmestecati omogen cele trei cani de zahar, faina si gris (masura este o cana de aproximativ 250 ml) cu praful de copt si un plic de zahar vanilat. Intr-o cratita sau intr-o tava mai inaltuta...Citeste continuarea
Prajitura Igloo
Postat de: ianculubita in PrajituriUn bol rotund tapetat cu folie alimentara cu marginile lasate il imbracam cu felii de cozonac apoi inghetata,deasupra fructe,alte felii de cozonac,iar inghetata,iar fructe,ultimul rand fiind de...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu branza de...
Postat de: JamilaCuisine in PuiSpalam pieptii de pui si-i taiem in jumate pe lungime. Facem un buzunar in cea mai groasa parte a pieptului de pui, chiar in mijlocul pieptului (vezi video). Zdrobim branza de capra cu o...Citeste continuarea
Pui basc cu ardei (reteta din Turul...
Postat de: Doinavar in PuiPuneţi într-o tigaie 4 linguri de ulei, caliti ceapa si usturoiul, apoi adaugati praful de cuisoare. Lasati-le sa se prajeasca timp de 5 minute, pana cand ceapa capata o culoare aurie....Citeste continuarea
Pui dulce-acrișor cu legume
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe sotează legumele la foc iute într-un wok cu ulei fierbinte. Se amestecă încontinuu 5-6 minute. Se scot deoparte. Se adaugă puiul în wok și se gătește în...Citeste continuarea
Paine impletita
Postat de: loryt in PiinePentru preparare am folosit masina de paine. Se pun ingredientele in urmatoarea ordine: laptele,apa,margarina topita si racita,faina,sarea,zaharul si drojdia. Se selecteaza programul pentru...Citeste continuarea
Placintele cu ciuperci
Postat de: loredanaaa in PiineSe face intai umplutura ca sa fie rece cand se va umple aluatul : Ciupercile se calesc cu ceapa, se pune putin piper si sare dupa gust(in caz de e prea lichida ingrosati cu...Citeste continuarea
Parjoale a la Chisinau
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriAmestecă într-un bol carnea cu ouăle bătute, untul topit şi răcit, sare şi piper. Iniţial veţi avea o compoziţie molcuţă dar pe măsură ce veţi amesteca energic, bătând...Citeste continuarea
Pasta de cartofi cu ou si ceapa verde
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se spala. Se pun la fiert (eu i-am facut la aburi). Ouale se fierb nu foarte tari. Dupa ce se fierb, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie cubulete. Ceapa...Citeste continuarea
Placinta invartita cu branza dulce,...
Postat de: medioto59 in DulciuriAm folosit foi de placinta proaspete. Trecem la "confectionarea" umpluturii: daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Amestecam apoi...Citeste continuarea
Paste cu ardei copt
Postat de: postavaru in FusilliFierbem pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, avand grija sa stingem focul cu 2 inute inainte de a fi fierte. Scurgem pastele (pastrand o parte din apa in care au fiert)...Citeste continuarea
Placinta invartita cu branza si...
Postat de: Doinavar in PrajituriPuneti branza intr-un castron, zdrobiti-o cu furculita, adaugati ouale, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet, coaja de lamaie, iaurtul, 3 lingurite de faina si 2 linguri de...Citeste continuarea
Penne cu sos gorgonzola
Postat de: aliliana in PennePastele se pun la fiert in apa cu sare. Cand au fiert al dente, se scot,se strecoara, se pun sub jet de apa rece si se pun la scurs. Sosul: Punem intr-o tigaie 50 g unt. Lasam la...Citeste continuarea
Prajitura "Alba ca Zapada"
Postat de: AnyCostescu in PrajituriSe pune untura cu zaharul si se amesteca. Se adauga ouale si laptele. Bicarbonatul se amesteca cu un pahar de faina si se adauga peste ingredientele de mai sus. Se mai pune faina putin cate putin....Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: loryt in PrajituriSe pune faina intr-un castron si se amesteca cu zaharul, sarea si praful de copt. Se adauga oul si margarina taiata in bucati, amestecandu-le pe toate, cu varful degetelor, pana se incorporeaza...Citeste continuarea
Prajitura cu malai si stafide
Postat de: gatiticuspor in PrajituriTopiti untul, lasati-l sa se racoreasca putin apoi amestecati-l cu zaharul pana obtineti o pasta omogena. Adaugati ouale si amestecati bine. Intr-un castron separat, amestecati faina, malaiul,...Citeste continuarea
Pachețele de primăvară cu legume
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriFoile de plăcintă se lasă la dezghețat peste noapte în frigider. Ne apucăm de pregătirea legumelor. Morcovul se curăță, se spală și se taie bețișoare foarte fin - eu am...Citeste continuarea
Pizza Margherita
Postat de: vio_dreams in PizzaDizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .O lasam pana isi dubleaza volumul ....Citeste continuarea
Pui cu rosii si fenicul
Postat de: silvi0ara in PuiSe condimenteaza puiul cu sare si piper si se pune la prajit in ulei cu pielea in jos.Cat timp se prajeste puiul pregatim legumele sa fie gata taiate.Cand puiul s-a rumenit frumos si este auriu,il...Citeste continuarea
Pastrav cu portocale si sos picant
Postat de: Doinavar in PastravSe eviscereaza pestii, se curata branhiile, solzii si se spala bine, apoi se sterg cu hartie absorbanta si se condimenteaza pe dinafara si pe dinauntru. Intr-o tava inalta si mai lunga se aseaza...Citeste continuarea
Pui indian Korma
Postat de: Sidy in PuiTransam puiul si il curatam de pielita si de grasime, apoi il punem intr-un vas la rece in iaurtul amestecat cu ghimbirul curatat si ras si cu cel pudra.Lasam puiul la marinat macar doua ore.Ideal...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de napolitana
Postat de: Retetegg in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Am pus albusurile intr-un bol mare si le-am mixat pana au devenit spuma. Am adaugat si un praf de sare. Apoi zaharul si am mixat cateva minute pana s-a topit....Citeste continuarea
Pulpe de pui pe pat de varza
Postat de: alice_ciobanu in PuiMai intai am incalzit putin ulei si am perpelit pulpele de pui pe toate partile. Apoi le-am pus intr-un vas yena, am adaugat condimentele si apa, am stropit cu putin ulei si am dat la cuptor juma...Citeste continuarea
Papanasi cu dulceata de afine si...
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un castron se pune branza de vaci, sarea, zaharul vanilat, esentele, coaja rasa si scortisoara. Se amesteca totul foarte bine cu un tel, se adauga ouale, amestecand mereu. Faina se amesteca...Citeste continuarea
Pui in bere (reteta Turul Frantei...
Postat de: Doinavar in PuiCuratati si taiati cepele rondele, caliti-le in unt intr-o cratita cu fundul gros. Adaugati dupa cateva minute carnea condimentata, iar cand aceasta se albeste putin la suprafata, adaugati...Citeste continuarea
Piept de pui în crustă de migdale
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiMigdale se macină într-un robot de bucătărie împreună cu usturoiul, uleiul, sucul și coaja de lămâie, rozmarinul, sarea și piperul. Bucățile de carne se usucă...Citeste continuarea
Prajitura in trei culori
Postat de: Sidy in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri , adaugam un praf de sare si apoi mixam albusurile pina se intaresca. Adaugam zaharul tos si mixam in continuare pina albusurile sa intaresc din nou. Faina...Citeste continuarea
Porc Cacciatore
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneSe spala carnea apoi o stergem cu un prosop de bucatarie. Se condimenteaza cu sare si piper. Incingem ulei intr-o tigaie si prajim bucatile de carne pe ambele parti, pana ce acestea...Citeste continuarea
Paine cu branza
Postat de: antici_gabytza in PiineCernem faina intr-un vas, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta. Pe margine adaugam zaharul si sarea. Adaugam branza, oul, galbenusul si margarina si incepem sa...Citeste continuarea
Panna Cotta cu sirop de visine si...
Postat de: aliliana in PrajituriIngredientele trebuie sa fie reci. Am pus intr-un vas pe aragaz smantana, laptele , zaharul si aromele. Au fost incalzite, dar nu sa dea in clocot. Paralel cu aceasta operatie am pus la...Citeste continuarea
Pulpe de pui marinate
Postat de: antici_gabytza in PuiCarnea o spalam si o stergem cu un prosop si o crestam. Foaia de dafin si usturoiul il pisam. Amestecam mustarul cu pasta de tomate,semintele de susan,uleiul,sarea,piperul boabe,mierea si...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata
Postat de: sufletista in PrajituriBlatul - margarina o amestecam cu ciocolata si punem pe foc. Cand s-a topit adaugam cacaoa si amestecam, dupa care lasam la racit Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam...Citeste continuarea
Palmieri cu nuca de cocos (reteta...
Postat de: JamilaCuisine in PrajituriPe blatul de lucru presaram uniform zahar, nuca de cocos si scortisoara dupa gust. Asezam aluatul de foietaj peste ingredientele presarate si deasupra foietajului mai punem un strat de zahar, nuca...Citeste continuarea
Pâinici de secară şi tărâţe...
Postat de: DinDragostePentruGatit in PiineSe pregăteşte maiaua : - se lichefiază drojdia cu 100 mL apă călduţă, 3 lg făină şi o lg rasă de zahăr; apa şi făina se folosesc din cantităţile iniţiale; - se...Citeste continuarea
Piftie de porc
Postat de: Constelatialeu in PorcSe spala cu apa calduta toate produsele de porc, se pun la fiert intr-un tuci mare. Se fierb pana incepe sa cada carnea dupa oase. Se scot oasele, se alege carnea, se lasa zeama un pic sa se...Citeste continuarea
Placinta a la Vasi
Postat de: nico15 in PuiFierbi pieptul de pui, separate fierbem ouale. Ungi tava cu ulei si tapetezi cu faina, scoti foetajul si il intinzi cu sucitorul presari faina, dupa care il pui in tava. Tai ceapa si o calesti...Citeste continuarea
Poale-n brau
Postat de: nico15 in PrajituriSe va face o maia dupa cum urmeaza: 100 ml de lapte se-ncalzeste cat sa fie caldut nu fierbinte in el se adauga o lingura de zahar, se dizolva drojdia, se pune 1-2 linguri de faina si un...Citeste continuarea