A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Prajitura acoperis/cabana

Postat de: Poliana in Prajituri

Nu este o prajitura care se face foarte usor si/sau repede, dar nici nu este un efort de speriat. In schimb cere putina atentie. Pentru foi punem zaharul cu mierea, laptele si untura intr-un...Citeste continuarea

Prajitura ''talmes-balmes''

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi: Se bat albusurile spuma cu un  praf de sare, se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul ,galbenusurile, unul cate unul si la final faina. Compozitia se...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ciocolata si rom

Postat de: ionela2682 in Prajituri

Prepararea blatului: Intr-un castron adaugam ingredientele uscate (faina, cacao, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare). In alt bol adaugam ingredientele umede (lapte, apa, ulei,...Citeste continuarea

Pere umplute in foietaj

Postat de: vio_dreams in Dulciuri

Curatam coaja perelor cu ajutorul cutitului pentru legume fara sa taiem coditele. Punem intr-o craticioara vinul, zaharul, scortisoara (pudra sau batoane) si cuisoarele. Punem pe foc si cand...Citeste continuarea

Prajitura cu visine

Postat de: privatelaura in Prajituri

Intr-un castron, am pus faina cu praful de copt si am adaugat zaharul.  Ouale le-am batut cu ulei si cu laptele. Compozitia lichida am turnat-o peste faina cu zahar si am omogenizat bine....Citeste continuarea

Pui Tandoori

Postat de: gatiticuspor in Pui

  Cu un cutit ascutit taiati cam 1 cm din capatul subtire al pulpelor atat cat sa inlaturati zgarciul si putin din os, astfel pulpele vor capata o forma frumoasa. Indepartati pielea si...Citeste continuarea

Prajitura cu prune

Postat de: Bucatardinpasiune in Prajituri

Pentru primul blat, taiem untul rece cubulete, apoi il amestecam cu faina, zaharul si oul. Framantam rapid pana untul s-a topit si s-au omogenizat toate ingredientele. Formam o bila din aluat, o...Citeste continuarea

Pandişpan cu frişcă ,şerbet de...

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pregatit mai întâi pandişpanul. Am separat ouale(albusul de galbenus a se intelege):))))) Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,am adaugat zaharul pe...Citeste continuarea

Palmeritas rapide

Postat de: danakarin in Prajituri

Am presarat pe suprafata de lucru o lingura de zahar tos nu prea fin. Puteti folosi si zahar brun. am plasat apoi o foaie de aluat foietaj cam 25 /15 cm, pe care am intins-o un pic cu sucitorul,...Citeste continuarea

Prajitura cu visine

Postat de: Monica1997 in Prajituri

Se separa oale,albusurile se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile. Se adauga apoi apa minerala,uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Separat intr-o tava se pune folie de...Citeste continuarea

Prăjitură rapidă cu mere, pentru...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancare copii

  Se spală, se decojeşte mărul după care se dă la răzătoare.  Se bate oul, se adaugă făina, zahărul + zahărul vanilat, uleiul, praful de copt .  Se adaugă...Citeste continuarea

Prăjitură cu merişoare

Postat de: adriana65 in Prajituri

Mai întâi pregătim umplutura: merişoarele se pun într-o crăticioară împreună cu zahărul şi vinul. Se pun pe foc şi se lasă să fiarbă 5  minute. Se pun la...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: amayrya in Prajituri

Se curata merele de coaja si se rad. Apoi se amesteca cu cele 2 cani de zahar. Se lasa 30 de minute pentru a se lasa zeama, apoi se adauga 3 oua , o lingurita de amoniac si 2 cani de faina....Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu mere

Postat de: diana_k in Prajituri

 Incepem cu pregatirea vasului in care vom coace prajitura, eu folosesc o cratita cu diametrul de 28 cm. Se arde zaharul direct in cratita la foc mic, amestecand mereu pana cand se...Citeste continuarea

Prajitura cu dulceata de caise si...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Blatul .Se freaca untul cu zaharul pana se topeste,se adauga nucile,cacaua si faina,iar la final albusurile batute spuma.Se tapeteaza o tava(20/30) cu hartie de copt,se toarna compozitia in ea si...Citeste continuarea

Painici Laugenbrot

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Punem cele 240 ml de apa pe foc pana devine calduta. Intr-un castron punem drojdia, putin din apa calduta, zaharul si amestecam bine. Cernem faina si o punem intr-un bol. Peste adaugam 1...Citeste continuarea

Prajitura cu branza de vaca

Postat de: delia64 in Prajituri

Intr-un bol spargem oule ,adaugam zaharul ,razatura de lamaie ,sarea si amestecam energic pana se topeste zaharul. Turnam uleiul si apoi apa amestecand pentru a se omogeniza compozitia....Citeste continuarea

Prajitura cu crema si clementine

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Blatul Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,se adauga faina si nuca macinata,apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt ( 20/30) se da la cuptorul...Citeste continuarea

Pui a la bunica

Postat de: amayrya in Pui

Se transeaza puiul, se condimenteaza si se rumeneste pe toate partile in ulei intr-o tigaie pe aragaz. Se ung apoi bucatile de pui cu mustar amestecat cu usturoi pisat si se aseaza intr-o tava. Se...Citeste continuarea

Pui dezosat intreg cu legume mexicane

Postat de: stratulatgeorgiana in Pui

Se spala puiul,se curata si se zvanta intre prosoape,apoi se dezoseaza complet ca in filmulet ( http://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fzfGM&feature=share ) apoi il sarati piperati si puneti o...Citeste continuarea

Placinta dulce de dovleac

Postat de: doralinda72 in Dulciuri

Curatam de coaja si razuim dovleacul, lasand apoi in putina apa ca sa se inmoiae dupa care stoarcem bine. Amestecam intr-un vas dovleacul cu zaharul, grisul, ouale di smantana. In alt vas mai mic,...Citeste continuarea

Placinta sarata cu telemea si oregano

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron, am faramitat telemeaua si am amestecat-o cu branza. Am adaugat 2 oua si am amestecat. Apoi am adaugat jumatate din smantana si am amestecat iar. Am intins foile de placinta, am...Citeste continuarea

Prajitura Scufita Rosie

Postat de: iqphantom in Prajituri

Blat Ouale intregi se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga uleiul in fir subtire ca la maioneza, apoi faina amestecata cu praful de copt,...Citeste continuarea

Pulpa de curcan in sos de vin si...

Postat de: privatelaura in Curcan

Pulpa de curcan se spala si se pune la fiert vreo jumatate de ora. Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se zdrobeste. Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei masline si...Citeste continuarea

Prajitura surpriza

Postat de: rhapsody in Dulciuri

Blat: 1.Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam treptat 80 g zahar si mixam pana la...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: loredanaaa in Prajituri

 Cu faina, margarina,smantana , oul si otetul se face un aluat, se framanta putin ,cat sa devina omogen, se da la rece pentru 1 ora. Se imparte in doua si intindeti doua foi (groase circa...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: aliliana in Prajituri

Pregatirea merelor: se spala, se taie felii.  Intr-o cratita se pune la topit untul. Cand incepe sa se topeasca se pun merele, doua linguri de zahar (dupa preferinte si in functie de cat...Citeste continuarea

Prajitura cu malai

Postat de: adnia in Prajituri

Se pune laptele la fiert, pana da in clocot. Separat, se amesteca intr-un bol toate celelalte ingrediente pt prajitura, apoi se adauga laptele fierbinte. Se omogenizeaza bine si se toarna intr-o...Citeste continuarea

Pizza din felii de paine

Postat de: antici_gabytza in Pizza

Ungem o tava cu unt si asezam feliile de paine. Topim restul de unt si turnam peste feliile de paine. Dam tava la cuptor cca 10 minute. Dam cascavalul prin razatoare. Taiem felii ciupercile (eu...Citeste continuarea

Placinta cu branza

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Aluatul -ouale se mixeaza cu zaharul, adaugam laptele batut si untura si amestecam. Amestecam faina cernuta cu sarea si facem o gaura la mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa, adaugam...Citeste continuarea

Pate de ficat de pui

Postat de: antici_gabytza in Aperitive / Garnituri

Ficatul se spala si se pune sa fiarba in clocot. Calim ceapa si usturoiul in untul topit. Adaugam ficatul si lasam sa se caleasca impreuna. Adaugam vinul, condimentele si 100 ml apa. Lasam sa...Citeste continuarea

Pui cu ciuperci

Postat de: aliliana in Pui

Se pune la incins intr-o tigaie 30 ml ulei. Cand s-a incins se pune pieptul de pui spalat, portional (julien mai mare) si condimentat cu condiment de pui Kotanyi. Se rumeneste pe ambele parti pana...Citeste continuarea

Placinta cu branza dulce,...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foile: Ouale cu zaharul frecate bine,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi apa,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina,se formeaza o coca nu foarte tare,cat sa putem sa intindem...Citeste continuarea

Prajitura cu visine

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine, se adauga uleiul si apa, amestecand usor, ca la maioneza. Separat albusurile se bat cu un praf de sare, spuma tare. Se adauga faina peste...Citeste continuarea

Porc in lapte cu cartofi

Postat de: simona72 in Porc

Bucata de carne asa intreaga o legam cu o ata de bucatarie, sau nu in cazul meu, o punem intr-o cratita, iar peste ea punem lapte, aproximativ un litru, cit sa depaseasca carnea. Mai punem in...Citeste continuarea

Prajitura cu mousse de cafea

Postat de: alba_zori in Prajituri

Pentru prajiturele: Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si uleiul de floarea soarelui pana a devenit ca o crema. Am batut spuma albusurile cu un strop micut de sare si...Citeste continuarea

Pâine multicereale, cu seminţe de...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Piine

Se cântăresc tipurile de făină şi tărâţa de grâu. Se pregăteşte maiaua:    - drojdia, 1 lg zahăr, 2 lg de făină şi apă călduţă(din volumul de...Citeste continuarea

Prajitura Athena-reteta cu nr.100

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Ouale cu zaharul se freaca bine, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat, esenta de rom, iaurtul si smantana si se omogenizeaza bine. Foile...Citeste continuarea

Prajitura fructata

Postat de: merisor67 in Prajituri

Batem albusurile spuma cu sare, adaugam treptat zaharul, iar cand sunt bine intarite adaugam apa fiarta si incepem sa mixam incet. Punem pe rand galbenusurile, uleiul, esenta si coaja de...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: delia64 in Piine

Intr-o cana punem cubul de drojdie si o lingurita zahar peste care punem apa calduta. Intr-un bol punem faina , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia crescuta. Incepem sa framantam...Citeste continuarea

Pulpa de vitel la tava cu legume

Postat de: delia64 in Vita

Intr-o cratita punem ulei la  incins, adaugam carnea intorcand-o pe toate partile pana capata o crusta rosiatica. Condimentam  cu boia, piper si sare dupa gust. Ceapa o taiem...Citeste continuarea

Placinta aperitiv

Postat de: Ana_Maria_P in Aperitive / Garnituri

Se pune faina intr-un bol mare, se face o gaura in mijloc si se pun restul ingredientelor, se framanta un aluat pana devine elastic si se pune in folie alimentara la frigider pana preparam...Citeste continuarea

Paste cu ton

Postat de: timea in Farfalle

Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgem de apa si le trecem sub un jet de apa rece. Punem pastele intr-un vas si turnam peste ele tonul cu ulei cu tot si...Citeste continuarea

Prajiturele de lux cu crema de cacao

Postat de: adnia in Prajituri

Am spumat bine albusurile, apoi am adaugat zaharul tos putin cate putin, mixand cotinuu...aici e faza in care totul ar fi trebuit sa devina bezea, dar na! Am adaugat restul ingredientelor, cu...Citeste continuarea

Pizza cu ton

Postat de: RoXx in Pizza

Se intinde aluatul de pizza subtire. Ceapa se curata si se taie julienne. Pasta de tomate o asezonam cu sare dupa gust si oregano. Punem sos de tomate pe toata suprafata pizzei , peste adaugam...Citeste continuarea

Pogacele cu jumari

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si zaharul si se lasa la dospit 15 minute. Cand a inceput sa faca bule de aer se amesteca cu faina, smantana, margarina, sarea si se framanta bine aluatul. Se...Citeste continuarea

Prajitura cu portocale

Postat de: rhapsody in Prajituri

  Blat  1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.  2. Separam abusurile de galbenusuri.  3. Batem albusurile cu 110 g zahar tos, pana cand zaharul se dizolva....Citeste continuarea

Piept de pui cu şuncă şi caşcaval

Postat de: diaconta in Pui

Pieptul de pui l-am taiat în doua bucati ,pe orizontala. Am condimentat carnea,am pus deasupra mustarul amestecat cu usturoiul pisat. Am pus felii de muschi file,cascaval,am rulat...Citeste continuarea

Pate din ficatei de pui cu usturoi

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

1. Intr-o cratita punem doua cani de apa punem apoi ficateii bine spalati si curatati( de pielite si de ce mai trebuie). Dam fix trei clocote , amestecam cu o lingura , dam deoparte si scurgem...Citeste continuarea

Placinta coapta pe lespede

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

Amestecam drojdia sfarmata cu laptele caldut si zaharul,lasam deoparte 5 minute .Intr-un bol,cernem faina,adaugam maiaua,ouale,sare si ulei.Framantam un aluat elastic pe care il lasam la dospit...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]