Prajitura acoperis/cabana
Postat de: Poliana in PrajituriNu este o prajitura care se face foarte usor si/sau repede, dar nici nu este un efort de speriat. In schimb cere putina atentie. Pentru foi punem zaharul cu mierea, laptele si untura intr-un...Citeste continuarea
Prajitura ''talmes-balmes''
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul ,galbenusurile, unul cate unul si la final faina. Compozitia se...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de ciocolata si rom
Postat de: ionela2682 in PrajituriPrepararea blatului: Intr-un castron adaugam ingredientele uscate (faina, cacao, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare). In alt bol adaugam ingredientele umede (lapte, apa, ulei,...Citeste continuarea
Pere umplute in foietaj
Postat de: vio_dreams in DulciuriCuratam coaja perelor cu ajutorul cutitului pentru legume fara sa taiem coditele. Punem intr-o craticioara vinul, zaharul, scortisoara (pudra sau batoane) si cuisoarele. Punem pe foc si cand...Citeste continuarea
Prajitura cu visine
Postat de: privatelaura in PrajituriIntr-un castron, am pus faina cu praful de copt si am adaugat zaharul. Ouale le-am batut cu ulei si cu laptele. Compozitia lichida am turnat-o peste faina cu zahar si am omogenizat bine....Citeste continuarea
Pui Tandoori
Postat de: gatiticuspor in PuiCu un cutit ascutit taiati cam 1 cm din capatul subtire al pulpelor atat cat sa inlaturati zgarciul si putin din os, astfel pulpele vor capata o forma frumoasa. Indepartati pielea si...Citeste continuarea
Prajitura cu prune
Postat de: Bucatardinpasiune in PrajituriPentru primul blat, taiem untul rece cubulete, apoi il amestecam cu faina, zaharul si oul. Framantam rapid pana untul s-a topit si s-au omogenizat toate ingredientele. Formam o bila din aluat, o...Citeste continuarea
Pandişpan cu frişcă ,şerbet de...
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit mai întâi pandişpanul. Am separat ouale(albusul de galbenus a se intelege):))))) Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,am adaugat zaharul pe...Citeste continuarea
Palmeritas rapide
Postat de: danakarin in PrajituriAm presarat pe suprafata de lucru o lingura de zahar tos nu prea fin. Puteti folosi si zahar brun. am plasat apoi o foaie de aluat foietaj cam 25 /15 cm, pe care am intins-o un pic cu sucitorul,...Citeste continuarea
Prajitura cu visine
Postat de: Monica1997 in PrajituriSe separa oale,albusurile se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile. Se adauga apoi apa minerala,uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Separat intr-o tava se pune folie de...Citeste continuarea
Prăjitură rapidă cu mere, pentru...
Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancare copiiSe spală, se decojeşte mărul după care se dă la răzătoare. Se bate oul, se adaugă făina, zahărul + zahărul vanilat, uleiul, praful de copt . Se adaugă...Citeste continuarea
Prăjitură cu merişoare
Postat de: adriana65 in PrajituriMai întâi pregătim umplutura: merişoarele se pun într-o crăticioară împreună cu zahărul şi vinul. Se pun pe foc şi se lasă să fiarbă 5 minute. Se pun la...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: amayrya in PrajituriSe curata merele de coaja si se rad. Apoi se amesteca cu cele 2 cani de zahar. Se lasa 30 de minute pentru a se lasa zeama, apoi se adauga 3 oua , o lingurita de amoniac si 2 cani de faina....Citeste continuarea
Prajitura rasturnata cu mere
Postat de: diana_k in PrajituriIncepem cu pregatirea vasului in care vom coace prajitura, eu folosesc o cratita cu diametrul de 28 cm. Se arde zaharul direct in cratita la foc mic, amestecand mereu pana cand se...Citeste continuarea
Prajitura cu dulceata de caise si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlatul .Se freaca untul cu zaharul pana se topeste,se adauga nucile,cacaua si faina,iar la final albusurile batute spuma.Se tapeteaza o tava(20/30) cu hartie de copt,se toarna compozitia in ea si...Citeste continuarea
Painici Laugenbrot
Postat de: rocsi_1612 in PiinePunem cele 240 ml de apa pe foc pana devine calduta. Intr-un castron punem drojdia, putin din apa calduta, zaharul si amestecam bine. Cernem faina si o punem intr-un bol. Peste adaugam 1...Citeste continuarea
Prajitura cu branza de vaca
Postat de: delia64 in PrajituriIntr-un bol spargem oule ,adaugam zaharul ,razatura de lamaie ,sarea si amestecam energic pana se topeste zaharul. Turnam uleiul si apoi apa amestecand pentru a se omogeniza compozitia....Citeste continuarea
Prajitura cu crema si clementine
Postat de: Constelatialeu in DulciuriBlatul Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,se adauga faina si nuca macinata,apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt ( 20/30) se da la cuptorul...Citeste continuarea
Pui a la bunica
Postat de: amayrya in PuiSe transeaza puiul, se condimenteaza si se rumeneste pe toate partile in ulei intr-o tigaie pe aragaz. Se ung apoi bucatile de pui cu mustar amestecat cu usturoi pisat si se aseaza intr-o tava. Se...Citeste continuarea
Pui dezosat intreg cu legume mexicane
Postat de: stratulatgeorgiana in PuiSe spala puiul,se curata si se zvanta intre prosoape,apoi se dezoseaza complet ca in filmulet ( http://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fzfGM&feature=share ) apoi il sarati piperati si puneti o...Citeste continuarea
Placinta dulce de dovleac
Postat de: doralinda72 in DulciuriCuratam de coaja si razuim dovleacul, lasand apoi in putina apa ca sa se inmoiae dupa care stoarcem bine. Amestecam intr-un vas dovleacul cu zaharul, grisul, ouale di smantana. In alt vas mai mic,...Citeste continuarea
Placinta sarata cu telemea si oregano
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriIntr-un castron, am faramitat telemeaua si am amestecat-o cu branza. Am adaugat 2 oua si am amestecat. Apoi am adaugat jumatate din smantana si am amestecat iar. Am intins foile de placinta, am...Citeste continuarea
Prajitura Scufita Rosie
Postat de: iqphantom in PrajituriBlat Ouale intregi se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga uleiul in fir subtire ca la maioneza, apoi faina amestecata cu praful de copt,...Citeste continuarea
Pulpa de curcan in sos de vin si...
Postat de: privatelaura in CurcanPulpa de curcan se spala si se pune la fiert vreo jumatate de ora. Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se zdrobeste. Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei masline si...Citeste continuarea
Prajitura surpriza
Postat de: rhapsody in DulciuriBlat: 1.Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam treptat 80 g zahar si mixam pana la...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: loredanaaa in PrajituriCu faina, margarina,smantana , oul si otetul se face un aluat, se framanta putin ,cat sa devina omogen, se da la rece pentru 1 ora. Se imparte in doua si intindeti doua foi (groase circa...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: aliliana in PrajituriPregatirea merelor: se spala, se taie felii. Intr-o cratita se pune la topit untul. Cand incepe sa se topeasca se pun merele, doua linguri de zahar (dupa preferinte si in functie de cat...Citeste continuarea
Prajitura cu malai
Postat de: adnia in PrajituriSe pune laptele la fiert, pana da in clocot. Separat, se amesteca intr-un bol toate celelalte ingrediente pt prajitura, apoi se adauga laptele fierbinte. Se omogenizeaza bine si se toarna intr-o...Citeste continuarea
Pizza din felii de paine
Postat de: antici_gabytza in PizzaUngem o tava cu unt si asezam feliile de paine. Topim restul de unt si turnam peste feliile de paine. Dam tava la cuptor cca 10 minute. Dam cascavalul prin razatoare. Taiem felii ciupercile (eu...Citeste continuarea
Placinta cu branza
Postat de: antici_gabytza in PrajituriAluatul -ouale se mixeaza cu zaharul, adaugam laptele batut si untura si amestecam. Amestecam faina cernuta cu sarea si facem o gaura la mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa, adaugam...Citeste continuarea
Pate de ficat de pui
Postat de: antici_gabytza in Aperitive / GarnituriFicatul se spala si se pune sa fiarba in clocot. Calim ceapa si usturoiul in untul topit. Adaugam ficatul si lasam sa se caleasca impreuna. Adaugam vinul, condimentele si 100 ml apa. Lasam sa...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci
Postat de: aliliana in PuiSe pune la incins intr-o tigaie 30 ml ulei. Cand s-a incins se pune pieptul de pui spalat, portional (julien mai mare) si condimentat cu condiment de pui Kotanyi. Se rumeneste pe ambele parti pana...Citeste continuarea
Placinta cu branza dulce,...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoile: Ouale cu zaharul frecate bine,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi apa,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina,se formeaza o coca nu foarte tare,cat sa putem sa intindem...Citeste continuarea
Prajitura cu visine
Postat de: Constelatialeu in PrajituriGalbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine, se adauga uleiul si apa, amestecand usor, ca la maioneza. Separat albusurile se bat cu un praf de sare, spuma tare. Se adauga faina peste...Citeste continuarea
Porc in lapte cu cartofi
Postat de: simona72 in PorcBucata de carne asa intreaga o legam cu o ata de bucatarie, sau nu in cazul meu, o punem intr-o cratita, iar peste ea punem lapte, aproximativ un litru, cit sa depaseasca carnea. Mai punem in...Citeste continuarea
Prajitura cu mousse de cafea
Postat de: alba_zori in PrajituriPentru prajiturele: Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si uleiul de floarea soarelui pana a devenit ca o crema. Am batut spuma albusurile cu un strop micut de sare si...Citeste continuarea
Pâine multicereale, cu seminţe de...
Postat de: DinDragostePentruGatit in PiineSe cântăresc tipurile de făină şi tărâţa de grâu. Se pregăteşte maiaua: - drojdia, 1 lg zahăr, 2 lg de făină şi apă călduţă(din volumul de...Citeste continuarea
Prajitura Athena-reteta cu nr.100
Postat de: Constelatialeu in PrajituriOuale cu zaharul se freaca bine, se adauga uleiul ca la maioneza, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat, esenta de rom, iaurtul si smantana si se omogenizeaza bine. Foile...Citeste continuarea
Prajitura fructata
Postat de: merisor67 in PrajituriBatem albusurile spuma cu sare, adaugam treptat zaharul, iar cand sunt bine intarite adaugam apa fiarta si incepem sa mixam incet. Punem pe rand galbenusurile, uleiul, esenta si coaja de...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: delia64 in PiineIntr-o cana punem cubul de drojdie si o lingurita zahar peste care punem apa calduta. Intr-un bol punem faina , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia crescuta. Incepem sa framantam...Citeste continuarea
Pulpa de vitel la tava cu legume
Postat de: delia64 in VitaIntr-o cratita punem ulei la incins, adaugam carnea intorcand-o pe toate partile pana capata o crusta rosiatica. Condimentam cu boia, piper si sare dupa gust. Ceapa o taiem...Citeste continuarea
Placinta aperitiv
Postat de: Ana_Maria_P in Aperitive / GarnituriSe pune faina intr-un bol mare, se face o gaura in mijloc si se pun restul ingredientelor, se framanta un aluat pana devine elastic si se pune in folie alimentara la frigider pana preparam...Citeste continuarea
Paste cu ton
Postat de: timea in FarfallePunem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgem de apa si le trecem sub un jet de apa rece. Punem pastele intr-un vas si turnam peste ele tonul cu ulei cu tot si...Citeste continuarea
Prajiturele de lux cu crema de cacao
Postat de: adnia in PrajituriAm spumat bine albusurile, apoi am adaugat zaharul tos putin cate putin, mixand cotinuu...aici e faza in care totul ar fi trebuit sa devina bezea, dar na! Am adaugat restul ingredientelor, cu...Citeste continuarea
Pizza cu ton
Postat de: RoXx in PizzaSe intinde aluatul de pizza subtire. Ceapa se curata si se taie julienne. Pasta de tomate o asezonam cu sare dupa gust si oregano. Punem sos de tomate pe toata suprafata pizzei , peste adaugam...Citeste continuarea
Pogacele cu jumari
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriSe amesteca drojdia cu laptele caldut si zaharul si se lasa la dospit 15 minute. Cand a inceput sa faca bule de aer se amesteca cu faina, smantana, margarina, sarea si se framanta bine aluatul. Se...Citeste continuarea
Prajitura cu portocale
Postat de: rhapsody in PrajituriBlat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam abusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile cu 110 g zahar tos, pana cand zaharul se dizolva....Citeste continuarea
Piept de pui cu şuncă şi caşcaval
Postat de: diaconta in PuiPieptul de pui l-am taiat în doua bucati ,pe orizontala. Am condimentat carnea,am pus deasupra mustarul amestecat cu usturoiul pisat. Am pus felii de muschi file,cascaval,am rulat...Citeste continuarea
Pate din ficatei de pui cu usturoi
Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri1. Intr-o cratita punem doua cani de apa punem apoi ficateii bine spalati si curatati( de pielite si de ce mai trebuie). Dam fix trei clocote , amestecam cu o lingura , dam deoparte si scurgem...Citeste continuarea
Placinta coapta pe lespede
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriAmestecam drojdia sfarmata cu laptele caldut si zaharul,lasam deoparte 5 minute .Intr-un bol,cernem faina,adaugam maiaua,ouale,sare si ulei.Framantam un aluat elastic pe care il lasam la dospit...Citeste continuarea