Pui pe pat de varza
Postat de: mimmi in PuiTaiem varza fideluta,dam morcovii pe razatoare,taiem ardeiul fasii,usturoiul feliute si ceapa julien. Calim legumele de mai sus intr-o lingura de ulei,pana s-au inmuiat cat de...Citeste continuarea
Paine alba fara framantare
Postat de: timea in PiinePunem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta in care am dizolvat si mierea. Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita. Cu...Citeste continuarea
Paine taraneasca
Postat de: RuxyRux in PiineEu nu am avut cantar asa ca...am luat o punga de faina alba de 1 kg am cernut-o ...si am scos din ea un sfert pe care l-am inlocuit cu faina integrala cu tarate. Cu putina apa calduta , si o...Citeste continuarea
Prajitura cu piscoturi
Postat de: ianculubita in Prajituri1-Albusurile batute spuma cu un praf de sare, adaugam zahar, mixam bine in continuare pana se topeste zaharul, adaugam macul, nuca de cocos, vanilia, faina si amestecam totul cu o spatula;...Citeste continuarea
Pate de ficat cu cascaval
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriFicatul bine curatat si spalat il punem la fiert cu ceapa, morcovul si telina de asemenea curatate, spalate si taiate; dupa ce au fiert bine, le strecuram, adaugam jumatate din cantitatea de unt,...Citeste continuarea
Pulpe de pui in stil toscan
Postat de: MotanLaOale in PuiSe curata ceapa si ardeiul, se toaca si se pun intr-o tava in 3 linguri de ulei de masline. Se face un amestec din ulei de masline, busuioc, boia, piper, sare, curry, se ung bine pulpele cu el...Citeste continuarea
Piept de porc la cuptor
Postat de: MotanLaOale in PorcPieptul de porc se taie felii de 1-1,5 centimetri. Ceapa se curata si se taie felii groase. Intr-un bol se amesteca uleiul de masline cu toate ingredientele. Fiecere felie de piept se...Citeste continuarea
Pastrama de pui
Postat de: RuxyRux in Mezel de casaAvantajul la aceasta bunatate e ca ai scapat de cumparat de la magazin...dezavantajul e ca dureaza , va sta la saramura cu usturoi 24 de ore....dar eu zic ca merita! Vom face dintr-o cana...Citeste continuarea
Pulpă de viţel cu legume...
Postat de: diaconta in VitaPulpa de viţel am prajit-o pentru a o pastra suculenta.Am condimentat-o.Aveti grija sa n-o înţepaţi cu furculiţa când o întoarceti la prajit. Intr-un vas de lut,am pus...Citeste continuarea
Prajitura rapida
Postat de: Creatsa in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu 150 g zahar si esenta de vanilie pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul. Separat albusurile se bat spuma cu un praf de...Citeste continuarea
Prajitura "a la Ramo"
Postat de: ramo05 in PrajituriBlatul: se bat albusurile spuma cu cele 10 linguri de zahar si 4 linguri de apa, puse pe rand, pana devine o bezea groasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul. Faina se cerne si se amesteca...Citeste continuarea
Painici umplute cu branza feta...
Postat de: medioto59 in PiineAluatul l-am facut la masina de paine. Am pus ingredientele in urmatoarea ordine: sarea, zaharul, apa, uleiul, iaurtul, untul, faina si drojdia. Lasam pe programul de aluat si cand acesta este...Citeste continuarea
Painica
Postat de: Ana_Maria_P in PiineFacem prima data o maia, ca la cozonac, adica punem un pahar de lapte la fiert cu zaharul, il lasam sa se raceasca un pic, trebuie sa fie doar caldut.Punem drojdia, 2 linguri de faina si...Citeste continuarea
Penne cu perisoare in legume
Postat de: Ana_Maria_P in PennePerisoarele: Se face o compozitie ca pentru chiftelute si se modeleaza perisoare din ea care se dau prin pesmet.Acestea le punem in apa pusa in prealabil la fiert cu boabe de piper, foi de...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: alexandra_petruta90 in DulciuriCele 5-6 linguri de zahar se topesc in forma in care doresti sa faci prajitura. Dupa ce s-a topit il intinzi si pe margini, apoi asezi merele...pe fund si pe parti. Se da deoparte.....Citeste continuarea
Pui umplut in crusta de ierburi
Postat de: adnia in PuiAm umpult vasul roman cu apa si l-am lasat asa cca 30 min. Intre timp, m-am ocupat de pui si am taiat usor pielea de pe "burta", apoi, cu degetele, am desprins pielea de pe...Citeste continuarea
Prajitura cu sirop de menta si...
Postat de: adnia in PrajituriIncingem cuptorul la 200 de grade. Se separa cu grija albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca bine cu ulei pana devin ca o maioneza subtire si se adauga zaharul. Se bate crema in...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: getix in PrajituriMerele se curăţă de coajă. Se taie fâşiuţe, precum feliile de portocale si se amesteca cu scortisoara, zaharul si z.vanilat . Cele 6 linguri de zahăr se...Citeste continuarea
Pandispan cu mere - Cum sa faci cel...
Postat de: Alinutza80 in PrajituriIata cum se prepara Reteta Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere Se pune cuptorul la incalzit la 180 de grade. Merele se curata de coaja, se dau prin razatoarea...Citeste continuarea
Prajitura cu biscuiti
Postat de: aliliana in PrajituriSe face o ,, solutie " din lapte (300 ml), esenta de vanilie, zahar (cca 3 linguri ). In aceasta se vor inmuia biscuitii care vor constitui foile. Crema : 4 oua, 10 linguri zahar, 800 ml...Citeste continuarea
Pizza cu cascaval Delaco
Postat de: antici_gabytza in PizzaAluatul -amestecam faina cu sarea,zaharul,drojdia. Adaugam smantana si uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. Framantam o coca nelipicioasa. Acoperim si lasam la dospit...Citeste continuarea
Paine din faina integrala cu...
Postat de: danakarin in PiinePrajim semintele si le lasam sa se raceasca un pic. Introducem ingredientele, cu exceptia semintelor de floarea soarelui in ordinea in care au fost insirate in cuva masinii de copt paine si alegem...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu cascaval si cartofi...
Postat de: Zamfira in PuiPentru pulpele de pui cu cascaval: spalam pulpele, le saram si piperam. In mijloc(partea interioara) punem patrunjel verde tocat, usturoi maruntit si o feliuta de cascaval. Rulam pulpa, o...Citeste continuarea
Paine
Postat de: antici_gabytza in PiineAmestecam faina cu zaharul si sarea. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul drojdia dizolvata in putina apa si amestecam. Adaugam iaurtul si treptat apa calduta. Framantam o coca nelipicioasa...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata si caramel
Postat de: miha in PrajituriCaramel: Zaharul se caramelizeaza. Se da deoparte si turnam smantana pentru frisca (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca crocanta
Postat de: miha in PrajituriBlat: Ciocolata o topim la foc mic sau la microunde impreuna cu untul. Adaugam zaharul si esenta de rom si mixam compozitia pana se racoreste bine. Adaugam galbenusurile unul cate unul mixand...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca de cocos,...
Postat de: Sidy in PrajituriBlatul Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si le mixam iar pina se intaresc. Adaugam nuca de cocos si cu o spatula amestecam incet sa se omogenizeze. O...Citeste continuarea
Paine Ciabatta
Postat de: doralinda72 in PiinePunem in masina de paine intai lichidele, apoi sarea, faina si la urma drojdia si punem la programul ptr framantare si dospire ( ptr cine are moulinex e programul 13), dureaza in jur de o ora si...Citeste continuarea
Pernute din mamaliga ramasa
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriMamaliga rece, am amestecat-o cu faina si putina branza rasa din aceea foarte tare si sarata si apoi am framanatat la ea pana ce a iesit un aluat nelipicios. Intr-un minut a fost gata toata...Citeste continuarea
Pulpe de pui la cuptor cu curry si...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPulpele de pui se pun impreuna cu laptele intr-o farfurie adanca. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa in frigider cel putin 1 ora (asa carnea e mai frageda). Se scot din lapte se pun pe un...Citeste continuarea
Paine cu branza
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriAluatul : faina se pune intr-un vas, se amesteca cu drojdia si sarea. Peste aceasta se pune apa (300ml) calduta. Se framanta impreuna cu uleiul un aluat suficient de maleabil ca sa fie intins cu...Citeste continuarea
Poale'n brau
Postat de: Creatsa in DulciuriSe face o maia din drojdie, apa minerala, 3 linguri de zahar si 3 de faina si se lasa la dospit 15-20 de minute. Separat se cerne faina si se amesteca cu sarea. Galbenusurile se freaca cu zaharul,...Citeste continuarea
Painici Laugenbrot
Postat de: timea in PiineLasam drojdia la dospit in putina apa calduta amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min. Punem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in mijloc unde turnam apoi...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de lamaie
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriMod de preparare aluat: Ouale se mixeaza cu zaharul, pe rand se adauga uleiul, laptele si praful de bicarbonat stins in otet. Dupa ce s-au omogenizat, se adauga treptat faina, pana se obtine o...Citeste continuarea
Paté din ficat de curcan cu vin rosu
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriCuratam cepele, le spalam si le stergem cu un servet absorbant, apoi le taiem julien. Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il...Citeste continuarea
Prajitura Excelent
Postat de: ionela2682 in PrajituriBlatul: -peste albusurile mixate spuma adaugam zaharul si mixam pana devine bezea -galbenusurile le amestecam cu 2-3 lg ulei si le adaugam in compozitia de bezea,omogenizam -in faina...Citeste continuarea
Prajitura ''Pacatul Dulce"
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi: Albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul si se bate ca la bezea. Se adauga nuca si amidonul si se amesteca cu miscari circulare, pe verticala. Se imparte compozitia in doua, se...Citeste continuarea
Pufoasa
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoile: Se freaca margarina cu zaharul, se adauga oul, cacaoa, praful de copt, laptele si faina. se face o coca care se imparte in 2 foi. Crema de cocos Albusurile se bat cu zaharul ca...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt si fructe
Postat de: dalina2007 in PrajituriPentru blat: Se separara albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu uleiul la fel cum procedam la maioneza. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apa si se mixeaza...Citeste continuarea
Pui rustic
Postat de: elucubratiiculinare in PuiOala de pământ se umple cu apă și se lasă 20-30 min. Puiul se tranșează în bucăți potrivite, se spală bine și se lasă la scurs. Ceapa se curăță, se spală și se taie...Citeste continuarea
Prajitura cu menta
Postat de: adnia in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare (sa nu se desprinda de pe paletele mixerului). Cand spuma e...Citeste continuarea
Placinte cu branza
Postat de: antici_gabytza in DulciuriAmestecam faina cu sarea, zaharul vanilat, zaharul si facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta. Adaugam untura, ouale batute si iaurtul. Incepem sa framantam o coca...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de casa si crema...
Postat de: privatelaura in PrajituriOuale se bat cu zaharul, se adauga uleiul si amoniacul si la sfarsit se adauga faina. Se framanta un aluat pe care eu l-am dat la frigider si am trecut la pregatirea cremei. Am pus la fiert...Citeste continuarea
Penne cu sos
Postat de: LadyCrs in PenneFierbem pastele in apa clocotita cu sare si putin ulei. Punem la calit cabanosii in foarte putin ulei, dupa care adaugam ardeii si ciupercile. Condimeantam dupa gust. Dupa ce s-au innabusit...Citeste continuarea
Prajitura cu crema ganache si...
Postat de: gaby_d in PrajituriBati spuma albusurile. Galbenusurile le freci bine cu zaharul si uleiul. In albusurile spuma adaugi amestecul de galbenusuri ,amesteci usor. Adaugi apoi faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Pulpe de pui pe sare
Postat de: gaby_d in PuiAsezi intr-o tava sare mare, grunjoasa. Deasupra pui folie de aluminiu sau hartie pentru copt Intr-un castron asezi pulpele peste care torni putin ulei,prasari sare si piper si o lingura de...Citeste continuarea
Pulpa de porc in crusta de portocale
Postat de: Poliana in PorcPortocala o spalam bine de tot, apoi razuim coaja. Stoarcem sucul de la portocala. Bucata de carne o spalam apoi o stergem bine. Patrunjelul si usturoiul le tocam marunt si le amestecam cu...Citeste continuarea
Prajitura cu glazura si nuca
Postat de: aalliinnaa07 in PrajituriAmesteci margarina cu zaharul, adaugi oul, mierea, praful de copt, laptele si treptat faina.Obtinem un aluat care nu trebuie sa fie moale.Coci aluatul in tava unsa si tapetata.Dupa ce se raceste...Citeste continuarea
Pizza Delaco
Postat de: ella87 in PizzaAluat pizza: punem faina intr-un bol, in mijloc facem o adancitura si punem drojdia,zaharul, apa calduta si amestecam, mai punem apa framantam pana aluatul se dezlipeste dupa mana, punem si putin...Citeste continuarea
Pate de casa
Postat de: privatelaura in FicatFicateii se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu putina sare. Ceapa si morcovii se curata si se spala si se pun la fiert in aceeasi oala cu ficateii. Se lasa la fiert cam 30-40 min. ...Citeste continuarea