Prajitura chinezeasca
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriIncalzim cuptorul la 170-180 grade. Vom face blatul procedand foarte simplu si usor. Frecam spuma untul cu zaharul tos, pana ce zaharul e aproape topit. Adaugam nucile macinate, cacao,...Citeste continuarea
Prajitura Alba ca zapada
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriMai intai facem foile. Frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care adaugam oul si mixam. Adaugam bicarbonatul stins cu o lingura de otet si cateva linguri de lapte, faina si amestecam...Citeste continuarea
Prajiturele cu miere, lapte si cacao
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Punem laptele la incalzit (trebuie sa fie caldut spre fierbinte). 2. Amestecam faina cu cacaoa. Incorporam laptele, mierea, coaja de portocala, oul batut, uleiul si bicarbonatul stins...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu ciuperci
Postat de: angyb in PuiCeapa se caleste intr-un pic de ulei de masline dupa care se adauga ciupercile curatate si taiate marunt si se lasa la foc mic pana cand se evapora apa pe care o lasa. Adaugam 2 linguri de...Citeste continuarea
Penne con ragu' di salsiccia (carnati)
Postat de: remy_81 in PennePrima operatiune este sa scoatem carnea asa cum se vede in imagine. Poate va intrebati de ce nu am folosi direct carne tocata. Se face in ambele moduri doar ca gustul este diferit. Untul se pune...Citeste continuarea
Pastrav cu portocale la cuptor
Postat de: adnia in PastravPestele se spala bine cu apa rece, se tapoteaza cu un prosop absorbant, se sareaza, se pipereaza si se presara arpagic uscat. Se pregateste tava asa: se unge cu putin ulei de masline se...Citeste continuarea
Prajitura fina cu albus
Postat de: adnia in PrajituriAm facut intai blatul : am batut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a capatat consistenta bezelei, apoi am adaugat toate celelalte ingrediente si le-am amestecat usor...Citeste continuarea
Prajitura ungureasca
Postat de: dena in PrajituriPentru foaie se amesteca bine zaharul, oul, untul, smantana si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se adauga apoi faina. Se intinde o foaie si se pune in tava pe hartie de copt....Citeste continuarea
Prajitura cu Fanta
Postat de: dakris in PrajituriBlatul Ouale se separa. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga galbenusurile. Se varsa uleiul treptat, apoi faina,cacaoa si praful de copt. Se varsa intr-o tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Perle din brânză
Postat de: Ade200 in DulciuriAluatul: Se amestecă făina cu drojdia uscată şi se lasă 15 minute. Se bat ouăle cu sarea. Se încălzeşte laptele, se adaugă untul, zahărul şi coaja de lămâie şi se...Citeste continuarea
Peste crocant la cuptor
Postat de: Poliana in SalauDaca e sa le luam in ordinea in care le-am facut, atunci clar trebuie sa incepem cu salata de sfecla. Spalam sfecla si o punem la fiert in apa cu putin sare pentru o ora, o ora si un sfert pana in...Citeste continuarea
Pulpa de curcan cu ciuperci si...
Postat de: rocsi_1612 in CurcanPulpa de curcan o spalam, apoi cu un cutit bine ascutit, taiem bucati potrivite de pe os. Ciupercile le spalam, iar rosiile in suc propriu le zdrobim cu o furculita. Morcovul il radem de coaja si...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor
Postat de: Elenn89 in PuiSe pun pulpele in tava cu 1 lingura ulei. Se taie cartofii in 4, ceapa la fel, ardeiul fasii. Intr un bol se amesteca untul cu condimentele si se ung apoi pulpele bagandu-se si sub piele...Citeste continuarea
Pandispan pufos si simplu
Postat de: zinacup in PrajituriSeparam prima data ouale si le punem in boluri mari. In bolul de albusuri punem sarea si batem la mixer pana se fac spuma si atunci cand ridicam bolul pe invers sa nu cada spuma. Apoi punem...Citeste continuarea
Prajitura pentru cafea
Postat de: ianculubita in PrajituriIntr-un bol se freaca untul cu zahar pana devine cremos, se adauga ouale pe rand, apoi smantana, esenta si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul; Intr-o forma de guguluf se pune...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de fistic
Postat de: ianculubita in PrajituriGalbenusurile frecate cu zahar pana rezulta o crema fina, se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare ,se rastoarna in tava cu hartie de copt si se tine la cuptor 30-40 minute. In...Citeste continuarea
Paine taraneasca greceasca
Postat de: doralinda72 in PiinePtr a prepara aceasta paine traditionala greceasca e imperativ sa folositi faina ceruta in reteta, ptr ca e bogata cu cca 35% gris fin. Puneti drojdia intr-un bol cu cca 240 ml apa calduta si...Citeste continuarea
Paste cu pesto de fistic si smantana
Postat de: alba_zori in Penne1. Am pus 350 gr din fistic la macinat cateva secunde pana a devenit fin ca si faina,apoi am adaugat cu lingura putin ulei de masline si iar am mixat pana a devenit o crema mai groasa.Am amestecat...Citeste continuarea
Piftie de pui
Postat de: angelika in PuiPentru inceput se portioneaza puiul, se spala bine si se pune la fiert. La prima spuma se scoate, se spala si se pune din nou la fiert impreuna cu morcovii, conopida, ceapa, foi de dafin. sare,...Citeste continuarea
Prajitura "Desteapta'' cu caramel
Postat de: Steffy in PrajituriLaptele, zaharul si caramelele se pun la foc mic pana se dizova bine toate, se adauga untul si se lasa sa se topeasca. Se lasa la racit. Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul vanilinat...Citeste continuarea
Plăcinte ţărăneşti
Postat de: Ade200 in DulciuriSe amestecă făina cu drojdia şi se lasă 15 minute. Se pune unsoarea, uleiul peste făină. Zahărul şi sarea se dizolvă în apa călduţă care se toarnă peste grăsime si se...Citeste continuarea
Piftie de curcan
Postat de: Ela68 in Aperitive / GarnituriSe spala bine carnea si se pune la fiert in 5-6 litri de apa. La inceput, se va da focul iute si se va lua spuma formata. Apoi, reducem focul, adaugam sarea si lasam sa fiarba 3-4 ore. Atentie,...Citeste continuarea
Prajitura cu ananas si ciocolata
Postat de: Steffy in PrajituriAmestecam bine zaharul cu uleiul, apoi adaugam sucul de la cele 2 portocale si zaharul vanilinat. Separat faina se combina cu praful de copt, bicarbonat, un parf de sare si apa minerala. Se...Citeste continuarea
Prăjitură Cremcafé
Postat de: mimmi in PrajituriBatem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam in "ploaie" zaharul si mixam foarte bine. Adaugam nuca macinata si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus pentru a nu se lasa...Citeste continuarea
Piept de curcan cu stafide inabusit...
Postat de: merisor67 in CurcanSpalam pieptul de curcan si fara sa-l lasam la scurs il crestam in felii grosute de doua degete, dar nu le taiem, le lasam pe os. Pisam cativa graunti de usturoi si ii frecam cu...Citeste continuarea
Prajitura de cofetarie
Postat de: Toamna07 in PrajituriMod de preparare blaturi: Separam ouale.Albusurile le batem tare cu putina sare.Adaugam zaharul si continuam mixarea poana devine bezea. Galbenusurile le frecam cu uleiul,esenta si...Citeste continuarea
Pateuri cu trei feluri de branza
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriSe lasa la dezghetat aluatul, apoi se intinde putin cu sucitorul, sa se uniformizeze, se taie patrate, apoi se umplu cu o lingurita din umplutura de branzeturi rase si amestecate cu 1 ou, iaurt si...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: aliliana in PrajituriMerele se dau pe razatoare( daca merele sunt frumoase le dau cu coaja cu tot), se pun in cratita la calit cu o cana de zahar, un praf de scortisoara si 2 linguri de gris. Cat merele...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de nuci
Postat de: Bunica in PrajituriBlatul se prepara simplu. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana stau pe teluri. Apoi adaugam in ordine uleiul,faina,zaharul vanilat si praful de copt.In acest timp amestecam cu lingura...Citeste continuarea
Papanasi (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriAmestecati branza cu ouale, adaugati zaharul, zaharul vanilat, esenta de lamiae si bicarbonatul. Adaugati faina putin cate putin si framanti un aluat potrivit care sa nu se lipeasca de maini....Citeste continuarea
Prajitura Camelia
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMargarina se freaca cu zaharul,pana devine o spuma,se adauga galbenusurile,amoniacul stins si faina,apoi albusurile batute spuma.Se imparte in trei,se coc trei foi,una cu cacao. Nucile macinate...Citeste continuarea
Pateu de ficat
Postat de: lili in Aperitive / GarnituriCeapa o taiem marunt, o punem la calit .Adaugam ficatul taiat in bucati si apa cat sa acopere ficatul. Lasam sa fiarba 10 minute. Stoarcem din apa de pe ficat. Intr-un vas punem ficatul si ceapa...Citeste continuarea
Prajitura cu mousse de mere si...
Postat de: cris2711 in PrajituriSe amesteca toate ingredientele pentru prepararea aluatului.Forma de prajitura se tapeteaza cu unt,apoi se intinde aluatul pe toata suprafata ei .Eu am intins aluatul cu mana,este simplu.Eu am...Citeste continuarea
Pui cu portocala
Postat de: Zamfira in PuiSpalam pulpele de pui si le saram dupa gust. Stoarcem zeama de la o portocala, adaugam usturoi taiat feliute, cimbru, rozmarin, 1 lingurita miere, piper macinat. Asezam pulpele de pui intr-o tava...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si crema de branza...
Postat de: cristinutza_vida in PrajituriPreparare foi: Albusurile de la cele 4 oua se bat spuma cu 100 gr zahar,Separat se amesteca cele 4 galbenusuri cu 250 gr zahar,pana se topeste un pic zaharul apoi se adauga amoniacul stins in...Citeste continuarea
Placinta aperitiv cu sfecla rosie...
Postat de: Poliana in Aperitive / GarnituriPentru blat folosim tava mare de la cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 170 grade Celsius. Ouale la temperatura camerei le batem bine cu un praf de sare pana...Citeste continuarea
Prânzul de Duminică – Pulpe de...
Postat de: diaconta in Mancaruri cu carnePulpele le-am condimentat,le-am pus într-un vas cu putin ulei si apa,am acoperit cu o folie si le-am dat la cuptor. La jumatatea timpului,am luat folia si le-am lasat sa se rumeneasca...Citeste continuarea
Pleurotus in sos de smantana
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeSpalam bine ciuperciile le taiem mai marunt si le punem la calit in ulei de masline.Usturoiul se striveste si se toaca marunt,se adauga in tigaie peste pleurotus,dupa care adaugam vinul alb.Se...Citeste continuarea
Pasta de masline
Postat de: Ela68 in Mancaruri de postScoatem samburii de la masline. Pentru ca am avut cantitate multa am facut in doua transe. Se pun in blender ceapa si usturoiul curatate, morcovii taiati rondele, maslinele, uleiul si zeama de...Citeste continuarea
Pulpa de porc la cuptor - 300 !
Postat de: MotanLaOale in PorcBucata de pulpa se curata de grasime si pielite, se presara cu sare, piper si boia si se lasa in frigider o ora. Se scoate din frigider si se prajeste in ulei pe toate partile 3-4 minute pana...Citeste continuarea
Pui la cuptor cu masline verzi si...
Postat de: Mihaela11_jo in PuiPieptul de pui se spala si se taie in jumatati; se sareaza si se condimenteaza cu un amestec de usturoi zdrobit ,condiment de pui si za’atar. Se aseaza intr-un vas termorezistent si...Citeste continuarea
Prajitura din cozonac
Postat de: MotanLaOale in PrajituriCozonacul se rupe bucati si se pune intr-un castron. Se toarna cafeaua si se amesteca sa se absoarba bine. Intr-o tava se pune cazonacul inmuiat si se niveleaza. Budinca se prepara...Citeste continuarea
Pricomigdale
Postat de: panacris in DulciuriAlbusurile se bat energic cu un praf de sare, si zaharul pudra vanilinat, pana se obtine o masa cremoasa. Apoi se adauga migdalele, nuca macinata, aromele si se amesteca usor pana se inglobeaza...Citeste continuarea
Prajitura cu mere ,stafide si nuci
Postat de: angelika in PrajituriCa sa preparam aluatul luam toate ingredientele insirate mai sus , le amestecam si obtinem un aluat pe care il dam pentru 15 min la frigider. Umplutura o obtinem in felul urmator: curatam...Citeste continuarea
Pilaf de conopida
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriCeapa se curata,se taie marunt si se caleste putin in ulei.Se da deoparte. Conopida se desface buchetele si se spala.Florile de conopida se taie marunt cu cutitul iar tulpinile se toaca cu...Citeste continuarea
Pulpe de curcan la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanSe cresteaza pulpele, adaugam cate 1 bucata de usturoi, le punem intr-un castron, le stropim cu ulei de masline, le asezonam cu condimente si punem putin vin alb. Le lasam la rece la macerat timp...Citeste continuarea
Paste cu sos pesto si parmezan
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in PasteFierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Puteti folosi orice alte paste, de exemplu spiralele. Scurgeti pastele si le amestecati cu sosul pesto, cam o lingura per portie. Am folosit...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca de cocos
Postat de: DanMonica in PrajituriAlbusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam nuca de cocos si amestecam bine cu o lingura. Tava in care urmeaza...Citeste continuarea
Prajitura cu miere de albine
Postat de: cristinutza_vida in PrajituriMod de preparare foi: Se pune o oala cu apa la fiert,intr-un castron se pun ingredientele pt foi si bicarbonatul stins cu otet si se fierbe pe abur pt 5 minute;Dupa ce au trecut...Citeste continuarea
Portocale cu scortisoara
Postat de: adnia in Vegan / Raw veganPe feliile de portocala am pudrat scortisoara (si zaharul, daca e cazul)....si a fost gata de servit. Enjoy! Citeste continuarea