Prajitura cu ganache de ciocolata
Postat de: Elena_Daria in PrajituriGanache de ciocolata: topim ciocolata cu 100 ml frisca lichida. Frisca ramasa o mixam bine apoi o dam la frigider pana se raceste ciocolata topita. Cand ciocolata s-a racit, o adaugam...Citeste continuarea
Prajitura ''Mumulina''
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBLATUL: Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se adauga zaharul si vanilia si ouale, pe rand, mixand pana...Citeste continuarea
Prajitura Rumba (2)
Postat de: ela in PrajituriBatem spuma albusurile cu un praf de sare.Cand s-au intarit bine adaugam zaharul,zaharul vanilat si mixam pana se intaresc iar.Amestecam faina cu praful de copt si punem in albusuri,amestecand...Citeste continuarea
Prajitura cu gem si visine
Postat de: ela in PrajituriPunem din timp visinele din borcan la scurs intr-o sita.Pastram zeama sa insiropam blatul. Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Separam albusurile de...Citeste continuarea
Pui cu conopida si ardei
Postat de: caroline in PuiConopida se imparte in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare ptr citeva minute, apoi o scurgem de apa. Ardeii ii spalam, ii curatam de seminte si ii taiem cuburi. Pulpele le spalam,...Citeste continuarea
Prajitura cu cocos si lamaie
Postat de: timea in PrajituriMixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam laptele apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Turnam intr-o...Citeste continuarea
Portocale in jeleu de sampanie
Postat de: adnia in DulciuriSe pune gelatina la hidratat, conform indicatiilor de pe plic, iar sampania se infierbanta pe foc, impreuna cu zaharul si putina coaja de lamaie rasa(daca folositi sampanie dulce, nu mai e nevoie...Citeste continuarea
Prajitura cu caramel
Postat de: ela in PrajituriPregatim din timp caramelul,cu o zi inainte. Cutia de lapte condensat o punem intr-o oala si o acoperim cu apa,sa treaca apa cu mult peste conserva si lasam la foc potrivit 2 ore.Daca cumva apa...Citeste continuarea
Paste cu sos de masline
Postat de: caroline in PasteIntr-o oala punem apa la fiert. Cind aceasta fierbe,punem sare si apoi pastele. Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj. Cind sunt fierte la scurgem de apa. Intre timp intr-o...Citeste continuarea
Paine cu masline
Postat de: adnia in PiineSe formeaza aluatul din toate ingredientele, mai putin busuiocul si maslinele maruntite. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit---truc invatat de la...Citeste continuarea
Paine cu ulei de masline
Postat de: adnia in PiineAm pus drojdia si zaharul in laptele caldut si am lasat cateva minute sa se formeze maiaua, apoi am framantat bine aluatul, pe care, la final, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am lasat sa...Citeste continuarea
Paste cu ton
Postat de: Bia27 in PastePunem pastele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp taiem cubulete ardeiul si cascavalul, adaugam porumbul, maslinele taiate in bucatele si tonul scurs bine de ulei....Citeste continuarea
Prajitura cu nuca si caramel
Postat de: timea in PrajituriBlat: mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final...Citeste continuarea
Piftie de porc
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAdidasii curatati, urecehea de asemenea curatata si ciloanul afumat se pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit, spumandu-se din cand in cand. Intre timp...Citeste continuarea
Piftie de curcan
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAripile si oasele se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se spumeaza cand incepe sa fiarba , iar aceasta operatiune de mai multe ori. Apoi se adauga zarzavaturile curatate, taiate si...Citeste continuarea
Prajitura Cleme
Postat de: Constelatialeu in PrajituriSe bat albusurile spuma, se adauga zaharul, nuca macinata, faina si praful de copt. Tava se acopera cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor cca 30 min, la foc mic. Cand este...Citeste continuarea
Prune uscate invelite in jambon
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPrunele se invelesc in felii subtiri de jambon, se aseaza inr-un vas termorezistent si se dau la cuptor cca. 15 minute la foc mediu. Se servesc ca atare, reci sau calde, la aperitiv. Citeste continuarea
Piftie- racituri - de curcan
Postat de: Sidy in CurcanEste o reteta pe care va recomand sa o faceti la prima ora si sa o lasati in liniste pe aragaz, la foc mic, chiar 8-9 ore.Fierband molcom la foc mic , ea va iesi limpede de tot, asa cum se vede in...Citeste continuarea
Pâine germană cu chimen
Postat de: Ade200 in PiineCerne făina. Amestecă drojdia cu zahărul şi 5 linguri de apă călduţă. Lasă până se dublează volumul. Cu restul de apă şi cu sarea bate ouăle. Adaugă untul, unsoarea,...Citeste continuarea
Platou cu carnati
Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri- Morcella in sange si carnatul de porc negru se cresteaza si se prajeste in alcool (intr.un vas de ceramica) sau se pune pe gratar asa intreg. Apoi se taie feliute. - Alheira se prajeste in...Citeste continuarea
Paratha
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriDin ingredientele pt lipii se formeaza o bila de aluat,care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, dupa care se intind 2 foi rotunde. Intre timp se prepara umplutura: cartofii curatati...Citeste continuarea
Paine speciala de Craciun
Postat de: adnia in PiineAm amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic, pe care l-am lasat la crescut. Intre timp, am pus stafidele in apa cu esenta de rom, sa se...Citeste continuarea
Piftie
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCarnea se spala si se parleste de par pe locurile unde inca au mai ramas. Se pune o oala cu apa la fiert si cand clocoteste bine se pune peste carne si cu o lingura de lemn se amesteca bine. Se...Citeste continuarea
Pizza mexicana
Postat de: camelia75 in Pizza1.Intr-un bol punem faina amestecata cernuta. 2.Intr-un castronel se amesteca drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri de apa calda si zaharul.Amestecam pana se face ca o pasta.Aceasta pasta o...Citeste continuarea
Piept de pui si legume in tigaia wok
Postat de: camelia75 in PuiIncingem uleiul in wok, apoi adaugam carnea taiata in fasii mai groase, chilli si dovleceii taiati cubulete mari. Lasam la foc 5-6 minute, dupa care adaugam rosiile cherry, morcovii baby carrots,...Citeste continuarea
Paste cu smantana si marar
Postat de: caroline in PasteKaizerul il taiem bastonase si il calim in putin ulei. Cand acesta este gata adaugam smantana si subtiem sosul cu putin lapte. Lasam sa fiarba pana ce scade sosul. Separat punem o oala cu apa...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac si mac
Postat de: camelia75 in DulciuriDovleacul curatat de coaja, se da pe razatoare(sau la robot), apoi se pune pe foc cu zaharul si zaharul vanilat pana se inmoaie bine.Tragem dupa foc si adaugam grisul.Il lasam sa se raceasca,apoi...Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: LadyCrs in DulciuriPunem ouale intr-un vas si le batem bine tot...adaugam uleiul, apa, zaharul, praful de copt , zaharul vanilat , esenta si batem cu telul pana se topeste zaharul. Adaugam treptat faina cernuta si...Citeste continuarea
Placinta cu branza dulce
Postat de: LadyCrs in DulciuriPentru foi procedam astfel: punem ouale intr-un vas si le batem bine de totl adaugam uleiul, apa zaharul, praful de copt stins in otet , zaharul vanilat, esenta si batem in continuare cu...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata
Postat de: LadyCrs in PrajituriBatem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam la viteza mare. Se adauga nucile pisate ( le-am pus intr-un prosop si le-am pisat cu ciocanelul de snitele) si cacaoa...Citeste continuarea
Panettone cu migdale caramelizate
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in DulciuriMaruntiti drojdia intre degete si intr-un bol il amestecati cu laptele. Lasati la dospit pentru 10 minute, adaugati apoi mierea si mai lasati 5 minute. Se cerne faina, se adauga sarea, oul, untul...Citeste continuarea
Pasta de peste
Postat de: Creatsa in Aperitive / GarnituriPunem pieptul la fiert cu boabe de piper,sare ,cimbru putin ulei si o canita de apa. Separat fierbem ouale tari si le lasam la racit. Pieptul racit il tocam cat mai fin ,adaugam ouale fierte...Citeste continuarea
Prajitura cu miere si gris
Postat de: Creatsa in PrajituriSe amesteca untul cu zaharul, ouale mierea, laptele si bicarbonatul si se pun pe baie de aburi aprox. 10 min pana devine ca o spuma. Cat este calda se adaugam faina si se framanta bine. Se imparte...Citeste continuarea
Prajitura Rumba
Postat de: ela in PrajituriAlbusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul pana spuma de albusuri se intareste bine.Adaugam treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea
Prajitura fara "foc"
Postat de: Monica1997 in PrajituriBLATUL.Biscutiii se faramiteaza,se amesteca cu margarina,cu 2 pachete de zahar vanilinat pana se obtine un aluat sfaramicios,care se aseaza intr-un vas,apoi se preseaza cu dosul unei linguri....Citeste continuarea
Paleuri cu bezea
Postat de: Bunica in PrajituriMai intai ne ocupam de bezea. Macinam nucile foarte fin. Albusurile se bat impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana stau pe teluri. Cu o spatula sau o lingura amestecam bezeaua cu...Citeste continuarea
Piftie de porc
Postat de: corina241 in PorcPregatim un vas mare,in care sa incapa ciolanul intreg (eu am folosit un vas de tuci) si-l acoperim cu apa. Apoi adaugam sarea,piperul si foile de dafin.Lasam totul la fiert,iar cand carnea...Citeste continuarea
Prajitura cu foaie zdrobita
Postat de: mimmi in PrajituriSe framanta ingredientele de la "foi" .Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coc 3 foi , la foc mediu, pentru 12-15 minute,pe dosul unei tavi. Se lasa la racit. Pentru crema:...Citeste continuarea
Prajitura cu foaie zdrobita
Postat de: timea in PrajituriPentru foi frecam margarina cu zaharul si cele 3 galbenusuri, apoi incorporam treptat faina amestecata cu sarea si praful de copt. Framantam pe masa de lucru tapetata cu faina pana nu se mai...Citeste continuarea
Piftie de porc
Postat de: ioana_malia in PorcSpalam bine carnea de porc (daca are par o parlim putin la flacara aragazului). Se aseaza intr-o oala mai mare si se acopera cu apa apoi se lasa la fiert cu cateva boabe de piper ,...Citeste continuarea
Paine cu jumari si ceapa
Postat de: panacris in PiineMaricica a lenevit zilele astea, asa ca am pus-o la treaba. In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de...Citeste continuarea
Pate de Craciun
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCeapa si morcovul se curata, se taie marunt si se caleste in putin ulei si apa. In vasul robotului de bucatarie se pun bucatile de lebar, caltabos, jumarile, amestecul de ceapa, untul, mustarul si...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de napolitana
Postat de: gaby_d in PrajituriSe freaca o cana de zahar cu 2 oua si 2 galbenusuri. O cana de zahar se pune intr-un vas la foc mic si se caramelizeaza. Cand a capatat culoarea chihlimbarului se ia de pe foc, se adauga...Citeste continuarea
Prajitura Krantz
Postat de: gaby_d in PrajituriVom preparara 3 foi. Pentru o foaie vom mixa spuma 4 albusuri apoi vom adauga in ploaie 8 linguri de zahar si vom mixa pana ce zaharul este complet topit. Adaugam 100 gr nuca macinata si o...Citeste continuarea
Pizza Mos Craciun
Postat de: pusikmea in PizzaPregatim aluatul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce...Citeste continuarea
Pui Shanghai
Postat de: MotanLaOale in PuiPieptul dezosat si fara pielita se taie fasii si se condimenteaza cu sare si piper. Se bat bine ouale intr-un castron si se amesteca cu sosul de soia, mustarul, sare, piper si zeama de lamaie....Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu ciuperci in...
Postat de: rocsi_1612 in PuiLasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie. Intr-un castronel punem uleiul, putina sare, piper si boia de ardei dulce....Citeste continuarea
Paine de casa cu iaurt
Postat de: merisor67 in PiinePunem apa cu sarea la incalzit Intr-un bol frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere. Punem apa calduta si o mana de faina. Rezulta o maia de consistenta unei smantani mai subtire....Citeste continuarea
Pilaf cu gaina de tara
Postat de: ioana_malia in PuiFierbem carnea 40 de minute dupa care o scoatem , o punem intr-un vas de yena adaugan sare, piper, 2 catei de usturoi sparti nu curatati, 1 cana de vin alb si o lasam cu capac la cuptor 30 de min...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de vanilie si...
Postat de: timea in PrajituriMixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina...Citeste continuarea