A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Prajitura cu mere, stafide si nuca...

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

Am pus la fiert un amestec din 500 ml apă, 50 g zahăr şi lămâia tăiată felii. Între timp am curăţat merele de coajă, am scobit mijlocul şi am scos sâmburii, apoi le-am...Citeste continuarea

Prajitura la metru

Postat de: dakris in Prajituri

Ouale se separa. Albusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana se obtine o spuma tare peste care se adauga galbenusurile frecate cu ulei si un praf de sare, iar apoi se incoporeaza faina...Citeste continuarea

Paine frantuzeasca

Postat de: Ina in Piine

In masina de facut paine se adauga apa, sarea, zaharul, faina si drojdia.  Se alege meniul de paine alba si se actioneaza butonul de pornire.  Dupa cca 20 minute de framantare se adauga...Citeste continuarea

Prajitura cu visine si cirese din...

Postat de: alba_zori in Prajituri

Pregatirea prajiturii e simpla si rapida totusi, deci se pun albusurile cu zaharul intr-o cratita incapatoare si se pun la inclazit un pic, pana facem testul cu degetul si nu ne ardem, apoi...Citeste continuarea

Paine pufoasa

Postat de: deyutzky in Piine

Se incalzeste tot laptele. In 100 de ml lapte caldut dizolvam drojdia in care adaugam si lingurita de zahar si lasam 5 minute la dospit.  Punem faina intr-un bol peste care adaugam maiaua...Citeste continuarea

Platou cu creveti si legume la cuptor

Postat de: alba_zori in Peste

Am pregatit mai intai legumele,am pregatit o tava care am tapetat-o cu hartie de copt si am dat drumul la cuptor la 180 grade,am curatat cartofii,i-am spalat si taiat felii si i-am asezat in...Citeste continuarea

Pariziene cu sunca si cascaval

Postat de: bucatarimcudiana in Aperitive / Garnituri

Aluatul l-am facut la masina de paine, conform instructiunilor, de obicei se pun intai ingredientele lichide, dupa care se adauga cele solide, intotdeauna trebuie sa avem grija ca sarea sa nu ia...Citeste continuarea

Paine "floare" cu tarate si seminte

Postat de: lia in Piine

Amestecam faina cu taratele, adaugam la mijloc putina apa calduta, punem drojdia si zaharul si lasam cam 15 minute, apoi adaugam ingredientele ramase si framantam cam 20-30’, dupa care...Citeste continuarea

Prajitura de post

Postat de: Geanina87 in Mancaruri de post

Din ulei, bors, zahar, amoniu si faina se framanta un aluat din care se fac 4 foi ce se coc pe dosul tavii. Se fierbe apa cu 5 linguri de zahar,iar cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul...Citeste continuarea

Panna Cotta mentolată

Postat de: diaconta in Dulciuri

Gelatina o punem la hidratat cu 100 ml lapte. Preparam tort gelee rosu   cu sirop de zmeura.Punem in pahar cateva fructe si turnam gelatina rosie. Laptele ramas(150 ml) il punem...Citeste continuarea

Portocalele Alinei

Postat de: kukibella in Prajituri

portocalele se taie pe jumatate şi se scobesc; se pune laptele pe foc şi se adauga pe rand faina,amidonul,zaharul şi vanilia amestecandu-se continuu la foc mic sa nu se faca cocoloaşe;...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata

Postat de: LALY in Prajituri

BLAT: separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare.Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic,pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il...Citeste continuarea

Pipote si inimi cu ceapa

Postat de: sufletista in Pui

Spalam pipotele si inimile si le fierbem putin, spumam daca este nevoie. Ceapa o curatam si o tocam nu prea marunt si o punem la calit in putin ulei, adaugam pipote si inimile, 1 cana de apa...Citeste continuarea

Paine dulce de casa

Postat de: iri_love in Piine

Pentru inceput pregatim o mai din drojdie,2 lingurite de zahar,o cana de apa calde si 4 linguri de faina. dupa ce maiaua a crescut ,o adaugam peste faina care a fost cernuta , apoi adaugam...Citeste continuarea

Paine cu seminte

Postat de: Sim0naWorld in Piine

Laptele se incalzeste putin. Drojdia se amesteca cu zaharul, iar apoi se adauga peste lapte. Amestecul de lapte, drojdie si zahar se pune in cuva masinii. Se adauga faina, apoi sarea, semintele...Citeste continuarea

Pesmet de casa cu mirodenii

Postat de: naomy in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput as dori sa va informez ca acest pesmet se poate folosi in doua doua optiuni (uscat sau proaspat). Deci daca il doriti  proaspat ,il faceti pe loc . Se pune painica...Citeste continuarea

Paine cu faina alba si tarate de grau

Postat de: mamaieelena in Piine

Am pus intr-un lighean de plastic jumatate din cantitatea de apa adaugand zaharul, drojdia si 4 linguri cu faina amestecand cu un tel bine pana s-a omogenizat totul am lasat la crescut aproximativ...Citeste continuarea

Prajitura duo cu gem de capsuni

Postat de: mamaieelena in Prajituri

Se pune intr-un vas incapator 1 cana cu apa gazoasa se adauga si zahrul tot o cana si se amesteca bine se pun 2 plicuri zahar vanilat si coaja de la o lamaie apoi se adauga si uleiul(i/2 de...Citeste continuarea

Placinta cu branza

Postat de: LALY in Dulciuri

Radem telemeaua pe razatoare, sau o mixam bine.Intr-un vas incapator amestecam branza dulce, telemeaua rasa, ouale, smantana, praful de sare si zaharul. Omogenizam bine si dam deoparte.Topim...Citeste continuarea

Prajitura "Parlament"

Postat de: Teo in Prajituri

se pune hartie de copt in tava si se aseaza cele 2 cani de nuca prajita; pregatim apoi blatul din 7 albusuri batute spuma, 7 lg de zahar, 7 lg nuca macinata, 3 lg faina si praful de copt....Citeste continuarea

Prajitura *Noapte si Zi*

Postat de: bursulica in Prajituri

Blat: batem albusurile cu zaharul, apoi aduagam galbenusurile, faina, uleiul, coaja de lamaie, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam totul cu grija pentru a nu...Citeste continuarea

Prăjitură cu nucă, ciocolată...

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşuile se freacă cu uleiul. Cele două compoziţii se amestecă. Se adaugă esenţa, făina cernută...Citeste continuarea

Pulpe de pui pe pat de sare

Postat de: bursulica in Pui

Se pregateste tava: hartie cerata si un strat de aproximativ 1 cm sare dura. Pulpele de pui se condimenteaza (piper, curry, oregano, busuioc, boia sau chili. Se aseaza pe patul de sare alaturi...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ciocolata

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Galbenusurile se amesteca separat cu uleiul, apa si esenta de rom dupa care se toarna peste albusuri si se amesteca usor....Citeste continuarea

Pizza pas cu pas

Postat de: Ade200 in Pizza

Se amestecă drojdia cu zahărul, o parte din laptele călduţ şi făină să fie ca o smântână groasă şi se lasă la crescut.Când s-a dublat volumul, se adaugă restul de...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: SanatateAcasa in Piine

Se paseaza cubul de drojdie si se adauga putina sare. Se amesteca pana ce se obtine un lichid omogen. Se adauga apoi apa si, putin cate putin, se varsa faina. Faina nu se adauga toata odata, ci...Citeste continuarea

Placinta de mere

Postat de: SanatateAcasa in Mancaruri de post

Se dizolva praful de copt in sucul de lamaie. Se adauga apa calda, coaja de lamaie, uleiul si se adauga faina incetul cu incetul. Se framanta. Se lasa sa creasca si se acopera cu servet. Aluatul...Citeste continuarea

Prajitura cu cacao

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

mixam margarina cu zaharul,adaugam smantana,cacao,esenta de rom si amestecam. adaugam praful de copt si faina cat sa iasa o compozitie mai groasa ca o smantana....Citeste continuarea

Pulpe cu sos de smantana si ciuperci

Postat de: Sidy in Pui

Spalam pulpele si le taiem in doua. Curatam ceapa si o taiem julien. Tocam marunt patrunjelul verde. Curatam si presam usturoiul. Calim ceapa in putin ulei , adaugam pulpele si...Citeste continuarea

Pufosele (gogosi de post)

Postat de: deyutzky in Mancaruri de post

Drojdia se dizolva in putina apa calda cu o lingurita de zahar. Intr-un vas separat, amestecam apa calda, zaharul, uleiul, sarea, zaharul vanilat si esenta de rom pana cand zaharul se dizolva....Citeste continuarea

Paine cu cartofi

Postat de: mimmi in Piine

In prima faza trebuie sa punem cartofii la fiert in apa cu sare,cand sunt fierti,ii curatam de coaja si ii pasam cu furculita si potrivim din nou cu sare. Cernem faina intr-un bol,punem in mijloc...Citeste continuarea

Pulpa de curcan cu rozmarin si sos...

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Pulpa de curcan o spalam apoi indepartam pielea si o condimentam dupa gust cu sare si piper.Asezam carnea intr-o tava alaturi de cartofii curatati ,spalati , taiati cubulete si condimentati cu...Citeste continuarea

Placinta saseasca

Postat de: alinutza1983 in Prajituri

1. Punem laptele la fiert, adaugand si 2-3 linguri de zahar si un zahar vanilat, apoi adaugam grisul in ploaie, amestecand pana se ingroasa ( ne ajutam de un tel, ca sa nu ramana cocoloase). 2....Citeste continuarea

Paine alba pufoasa cu seminte de...

Postat de: timea in Piine

Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar.  Punem faina si sarea intr-un bol apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat...Citeste continuarea

Paine rustica cu masline

Postat de: mimmi in Piine

Amestecam drojdia cu mierea,100 ml apa calduta si 1 lingura de faina si o lasam deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mojloc turnam maiaua,pe margine punem sarea,maslinele taiate...Citeste continuarea

Prajitura Boema - Reteta unui...

Postat de: oana_pisicutza16 in Prajituri

Cum se prepara  Prajitura Boema - Reteta unui desert delicios de cofetarie Blat:  Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine compozitia...Citeste continuarea

Prajitura cu zmeura si migdale

Postat de: irena in Prajituri

Amestec faina cu praful de copt,adaug uleiul,oul si gabenusul de ou,laptele,coaja de lamaie si framant aluatul,pe care apoi il pun in frigider ptr 30 min. Intr o forma de copt cu dim 25x25...Citeste continuarea

Plachie de novac

Postat de: LALY in Peste

Curatam,spalam si taiem julienne ceapa si ardeii.Punem ceapa la calit la foc domol pana se inmoaie bine.Curatam si uscam cu un prosop absorbant de bucatarie pestele.Saram si piperam rondelele de...Citeste continuarea

Pere in sos de vin

Postat de: sufletista in Dulciuri

Curatam perele de coaja si le punem in apa cu zeama de lamaie. Se pune la fiert vinul cu batonul de scortisoara, zaharul, cuisoarele, 1/2 lamaie, apoi adaugam perele si acoperim. Punem la foc...Citeste continuarea

Prajitura cu mere (aluat dospit)

Postat de: mikidaniro in Prajituri

Laptele caldut il amestecam cu o lingurita de zahar si drojdia. Intr-un vas incapator punem faina, in mijlocul careia facem o adancitura, in care punem oul amestecat cu zaharul, uleiul, zaharul...Citeste continuarea

Pui în sos de capere

Postat de: elucubratiiculinare in Pui

Se condimentează pulpele de pui cu sare și piper. Se încinge o tigaie grill. În cazul în care folosiți pulpe de pui cu pielița (eu așa recomand :)) ) se vor pune cu pielița...Citeste continuarea

Paine cu iaurt

Postat de: Elena_Daria in Piine

Cernem faina in vasul in care framantam aluatul.Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata si 1-2 linguri de iaurt.Lasam 10 minute sa creasca drojdia,dupa care vom pune sarea si...Citeste continuarea

Pilaf cu legume la cuptor

Postat de: madi_marin in Mancaruri de post

Se spală orezul în mai multe ape. Legumele tăiate mărunt se călesc în puţin ulei, apoi se adaugă peste orez, se pun şi sare şi piper şi apă de două ori mai multă...Citeste continuarea

Prajitura duo cu gem de prune

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-un bol punem apa minerala si zaharul si amestecam energic pana ce zaharul se topeste. Adaugam uleiul si zaharul vanilat si le incorporam bine. Apoi punem faina in ploaie si invartim...Citeste continuarea

Prajitura Revani

Postat de: Bunica in Prajituri

Amestecam grisul cu faina si praful de copt. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga untul, la temperatura camerei,si alternativ 1 lingura amestec cu...Citeste continuarea

Prajitura cu lamaie si fructe de...

Postat de: adela1981 in Prajituri

Se face foarte repede si se mananca tot asa  :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul spuma, apoi adaugati coaja si sucul  de la lamaie.  Adaugam  amidonul...Citeste continuarea

Pariziene cu cascaval si sunca

Postat de: dakris in Aperitive / Garnituri

Faina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc un „cuib” in care se pun ingrediente la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit 45 min la loc...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si biscuiti

Postat de: sufletista in Prajituri

Se curata merele si se dau prin razatoare,se adauga zaharul si scortisoara si se calesc putin. Praful de budinca il amestecam cu apa rece si se adauga peste mere si se da focul mic si se lasa...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca caramelizata

Postat de: ionela2682 in Prajituri

Nuca caramelizata: -punem pe foc mic zaharul sa se caramelizeze fara a amesteca in el ci doar agitand putin cratita -dupa ce s-a caramelizat adaugam nuca usor maruntita -amestecam bine...Citeste continuarea

Pui aromatizat la cuptor

Postat de: Sim0naWorld in Pui

Puiul se spala si se curata foarte bine. Se sterge cu un servet. Untul se amesteca cu condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul. Cu acest amestec se unge bine-bine puiul, atat pe...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]