Prajitura cu mere, stafide si nuca...
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriAm pus la fiert un amestec din 500 ml apă, 50 g zahăr şi lămâia tăiată felii. Între timp am curăţat merele de coajă, am scobit mijlocul şi am scos sâmburii, apoi le-am...Citeste continuarea
Prajitura la metru
Postat de: dakris in PrajituriOuale se separa. Albusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana se obtine o spuma tare peste care se adauga galbenusurile frecate cu ulei si un praf de sare, iar apoi se incoporeaza faina...Citeste continuarea
Paine frantuzeasca
Postat de: Ina in PiineIn masina de facut paine se adauga apa, sarea, zaharul, faina si drojdia. Se alege meniul de paine alba si se actioneaza butonul de pornire. Dupa cca 20 minute de framantare se adauga...Citeste continuarea
Prajitura cu visine si cirese din...
Postat de: alba_zori in PrajituriPregatirea prajiturii e simpla si rapida totusi, deci se pun albusurile cu zaharul intr-o cratita incapatoare si se pun la inclazit un pic, pana facem testul cu degetul si nu ne ardem, apoi...Citeste continuarea
Paine pufoasa
Postat de: deyutzky in PiineSe incalzeste tot laptele. In 100 de ml lapte caldut dizolvam drojdia in care adaugam si lingurita de zahar si lasam 5 minute la dospit. Punem faina intr-un bol peste care adaugam maiaua...Citeste continuarea
Platou cu creveti si legume la cuptor
Postat de: alba_zori in PesteAm pregatit mai intai legumele,am pregatit o tava care am tapetat-o cu hartie de copt si am dat drumul la cuptor la 180 grade,am curatat cartofii,i-am spalat si taiat felii si i-am asezat in...Citeste continuarea
Pariziene cu sunca si cascaval
Postat de: bucatarimcudiana in Aperitive / GarnituriAluatul l-am facut la masina de paine, conform instructiunilor, de obicei se pun intai ingredientele lichide, dupa care se adauga cele solide, intotdeauna trebuie sa avem grija ca sarea sa nu ia...Citeste continuarea
Paine "floare" cu tarate si seminte
Postat de: lia in PiineAmestecam faina cu taratele, adaugam la mijloc putina apa calduta, punem drojdia si zaharul si lasam cam 15 minute, apoi adaugam ingredientele ramase si framantam cam 20-30’, dupa care...Citeste continuarea
Prajitura de post
Postat de: Geanina87 in Mancaruri de postDin ulei, bors, zahar, amoniu si faina se framanta un aluat din care se fac 4 foi ce se coc pe dosul tavii. Se fierbe apa cu 5 linguri de zahar,iar cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul...Citeste continuarea
Panna Cotta mentolată
Postat de: diaconta in DulciuriGelatina o punem la hidratat cu 100 ml lapte. Preparam tort gelee rosu cu sirop de zmeura.Punem in pahar cateva fructe si turnam gelatina rosie. Laptele ramas(150 ml) il punem...Citeste continuarea
Portocalele Alinei
Postat de: kukibella in Prajituriportocalele se taie pe jumatate şi se scobesc; se pune laptele pe foc şi se adauga pe rand faina,amidonul,zaharul şi vanilia amestecandu-se continuu la foc mic sa nu se faca cocoloaşe;...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata
Postat de: LALY in PrajituriBLAT: separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare.Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic,pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il...Citeste continuarea
Pipote si inimi cu ceapa
Postat de: sufletista in PuiSpalam pipotele si inimile si le fierbem putin, spumam daca este nevoie. Ceapa o curatam si o tocam nu prea marunt si o punem la calit in putin ulei, adaugam pipote si inimile, 1 cana de apa...Citeste continuarea
Paine dulce de casa
Postat de: iri_love in PiinePentru inceput pregatim o mai din drojdie,2 lingurite de zahar,o cana de apa calde si 4 linguri de faina. dupa ce maiaua a crescut ,o adaugam peste faina care a fost cernuta , apoi adaugam...Citeste continuarea
Paine cu seminte
Postat de: Sim0naWorld in PiineLaptele se incalzeste putin. Drojdia se amesteca cu zaharul, iar apoi se adauga peste lapte. Amestecul de lapte, drojdie si zahar se pune in cuva masinii. Se adauga faina, apoi sarea, semintele...Citeste continuarea
Pesmet de casa cu mirodenii
Postat de: naomy in Aperitive / GarnituriPentru inceput as dori sa va informez ca acest pesmet se poate folosi in doua doua optiuni (uscat sau proaspat). Deci daca il doriti proaspat ,il faceti pe loc . Se pune painica...Citeste continuarea
Paine cu faina alba si tarate de grau
Postat de: mamaieelena in PiineAm pus intr-un lighean de plastic jumatate din cantitatea de apa adaugand zaharul, drojdia si 4 linguri cu faina amestecand cu un tel bine pana s-a omogenizat totul am lasat la crescut aproximativ...Citeste continuarea
Prajitura duo cu gem de capsuni
Postat de: mamaieelena in PrajituriSe pune intr-un vas incapator 1 cana cu apa gazoasa se adauga si zahrul tot o cana si se amesteca bine se pun 2 plicuri zahar vanilat si coaja de la o lamaie apoi se adauga si uleiul(i/2 de...Citeste continuarea
Placinta cu branza
Postat de: LALY in DulciuriRadem telemeaua pe razatoare, sau o mixam bine.Intr-un vas incapator amestecam branza dulce, telemeaua rasa, ouale, smantana, praful de sare si zaharul. Omogenizam bine si dam deoparte.Topim...Citeste continuarea
Prajitura "Parlament"
Postat de: Teo in Prajiturise pune hartie de copt in tava si se aseaza cele 2 cani de nuca prajita; pregatim apoi blatul din 7 albusuri batute spuma, 7 lg de zahar, 7 lg nuca macinata, 3 lg faina si praful de copt....Citeste continuarea
Prajitura *Noapte si Zi*
Postat de: bursulica in PrajituriBlat: batem albusurile cu zaharul, apoi aduagam galbenusurile, faina, uleiul, coaja de lamaie, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam totul cu grija pentru a nu...Citeste continuarea
Prăjitură cu nucă, ciocolată...
Postat de: madi_marin in PrajituriSe separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşuile se freacă cu uleiul. Cele două compoziţii se amestecă. Se adaugă esenţa, făina cernută...Citeste continuarea
Pulpe de pui pe pat de sare
Postat de: bursulica in PuiSe pregateste tava: hartie cerata si un strat de aproximativ 1 cm sare dura. Pulpele de pui se condimenteaza (piper, curry, oregano, busuioc, boia sau chili. Se aseaza pe patul de sare alaturi...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de ciocolata
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Galbenusurile se amesteca separat cu uleiul, apa si esenta de rom dupa care se toarna peste albusuri si se amesteca usor....Citeste continuarea
Pizza pas cu pas
Postat de: Ade200 in PizzaSe amestecă drojdia cu zahărul, o parte din laptele călduţ şi făină să fie ca o smântână groasă şi se lasă la crescut.Când s-a dublat volumul, se adaugă restul de...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: SanatateAcasa in PiineSe paseaza cubul de drojdie si se adauga putina sare. Se amesteca pana ce se obtine un lichid omogen. Se adauga apoi apa si, putin cate putin, se varsa faina. Faina nu se adauga toata odata, ci...Citeste continuarea
Placinta de mere
Postat de: SanatateAcasa in Mancaruri de postSe dizolva praful de copt in sucul de lamaie. Se adauga apa calda, coaja de lamaie, uleiul si se adauga faina incetul cu incetul. Se framanta. Se lasa sa creasca si se acopera cu servet. Aluatul...Citeste continuarea
Prajitura cu cacao
Postat de: antici_gabytza in Prajiturimixam margarina cu zaharul,adaugam smantana,cacao,esenta de rom si amestecam. adaugam praful de copt si faina cat sa iasa o compozitie mai groasa ca o smantana....Citeste continuarea
Pulpe cu sos de smantana si ciuperci
Postat de: Sidy in PuiSpalam pulpele si le taiem in doua. Curatam ceapa si o taiem julien. Tocam marunt patrunjelul verde. Curatam si presam usturoiul. Calim ceapa in putin ulei , adaugam pulpele si...Citeste continuarea
Pufosele (gogosi de post)
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postDrojdia se dizolva in putina apa calda cu o lingurita de zahar. Intr-un vas separat, amestecam apa calda, zaharul, uleiul, sarea, zaharul vanilat si esenta de rom pana cand zaharul se dizolva....Citeste continuarea
Paine cu cartofi
Postat de: mimmi in PiineIn prima faza trebuie sa punem cartofii la fiert in apa cu sare,cand sunt fierti,ii curatam de coaja si ii pasam cu furculita si potrivim din nou cu sare. Cernem faina intr-un bol,punem in mijloc...Citeste continuarea
Pulpa de curcan cu rozmarin si sos...
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carnePulpa de curcan o spalam apoi indepartam pielea si o condimentam dupa gust cu sare si piper.Asezam carnea intr-o tava alaturi de cartofii curatati ,spalati , taiati cubulete si condimentati cu...Citeste continuarea
Placinta saseasca
Postat de: alinutza1983 in Prajituri1. Punem laptele la fiert, adaugand si 2-3 linguri de zahar si un zahar vanilat, apoi adaugam grisul in ploaie, amestecand pana se ingroasa ( ne ajutam de un tel, ca sa nu ramana cocoloase). 2....Citeste continuarea
Paine alba pufoasa cu seminte de...
Postat de: timea in PiineMai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar. Punem faina si sarea intr-un bol apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat...Citeste continuarea
Paine rustica cu masline
Postat de: mimmi in PiineAmestecam drojdia cu mierea,100 ml apa calduta si 1 lingura de faina si o lasam deoparte 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mojloc turnam maiaua,pe margine punem sarea,maslinele taiate...Citeste continuarea
Prajitura Boema - Reteta unui...
Postat de: oana_pisicutza16 in PrajituriCum se prepara Prajitura Boema - Reteta unui desert delicios de cofetarie Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine compozitia...Citeste continuarea
Prajitura cu zmeura si migdale
Postat de: irena in PrajituriAmestec faina cu praful de copt,adaug uleiul,oul si gabenusul de ou,laptele,coaja de lamaie si framant aluatul,pe care apoi il pun in frigider ptr 30 min. Intr o forma de copt cu dim 25x25...Citeste continuarea
Plachie de novac
Postat de: LALY in PesteCuratam,spalam si taiem julienne ceapa si ardeii.Punem ceapa la calit la foc domol pana se inmoaie bine.Curatam si uscam cu un prosop absorbant de bucatarie pestele.Saram si piperam rondelele de...Citeste continuarea
Pere in sos de vin
Postat de: sufletista in DulciuriCuratam perele de coaja si le punem in apa cu zeama de lamaie. Se pune la fiert vinul cu batonul de scortisoara, zaharul, cuisoarele, 1/2 lamaie, apoi adaugam perele si acoperim. Punem la foc...Citeste continuarea
Prajitura cu mere (aluat dospit)
Postat de: mikidaniro in PrajituriLaptele caldut il amestecam cu o lingurita de zahar si drojdia. Intr-un vas incapator punem faina, in mijlocul careia facem o adancitura, in care punem oul amestecat cu zaharul, uleiul, zaharul...Citeste continuarea
Pui în sos de capere
Postat de: elucubratiiculinare in PuiSe condimentează pulpele de pui cu sare și piper. Se încinge o tigaie grill. În cazul în care folosiți pulpe de pui cu pielița (eu așa recomand :)) ) se vor pune cu pielița...Citeste continuarea
Paine cu iaurt
Postat de: Elena_Daria in PiineCernem faina in vasul in care framantam aluatul.Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata si 1-2 linguri de iaurt.Lasam 10 minute sa creasca drojdia,dupa care vom pune sarea si...Citeste continuarea
Pilaf cu legume la cuptor
Postat de: madi_marin in Mancaruri de postSe spală orezul în mai multe ape. Legumele tăiate mărunt se călesc în puţin ulei, apoi se adaugă peste orez, se pun şi sare şi piper şi apă de două ori mai multă...Citeste continuarea
Prajitura duo cu gem de prune
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntr-un bol punem apa minerala si zaharul si amestecam energic pana ce zaharul se topeste. Adaugam uleiul si zaharul vanilat si le incorporam bine. Apoi punem faina in ploaie si invartim...Citeste continuarea
Prajitura Revani
Postat de: Bunica in PrajituriAmestecam grisul cu faina si praful de copt. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga untul, la temperatura camerei,si alternativ 1 lingura amestec cu...Citeste continuarea
Prajitura cu lamaie si fructe de...
Postat de: adela1981 in PrajituriSe face foarte repede si se mananca tot asa :)). in primul rand mixati margarina cu zaharul si uleiul spuma, apoi adaugati coaja si sucul de la lamaie. Adaugam amidonul...Citeste continuarea
Pariziene cu cascaval si sunca
Postat de: dakris in Aperitive / GarnituriFaina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc un „cuib” in care se pun ingrediente la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit 45 min la loc...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si biscuiti
Postat de: sufletista in PrajituriSe curata merele si se dau prin razatoare,se adauga zaharul si scortisoara si se calesc putin. Praful de budinca il amestecam cu apa rece si se adauga peste mere si se da focul mic si se lasa...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca caramelizata
Postat de: ionela2682 in PrajituriNuca caramelizata: -punem pe foc mic zaharul sa se caramelizeze fara a amesteca in el ci doar agitand putin cratita -dupa ce s-a caramelizat adaugam nuca usor maruntita -amestecam bine...Citeste continuarea
Pui aromatizat la cuptor
Postat de: Sim0naWorld in PuiPuiul se spala si se curata foarte bine. Se sterge cu un servet. Untul se amesteca cu condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul. Cu acest amestec se unge bine-bine puiul, atat pe...Citeste continuarea