Prajitura cu foi si crema de cacao
Postat de: miremirc in PrajituriPentru foi : amestecam cu mainile, intr-un bol faina, praful de copt si untul , apoi adaugam zaharul, galbenusurile cate unul pe rand, iar la final laptele; framantam pana cand coca se...Citeste continuarea
Prajitura martipan
Postat de: miremirc in PrajituriPentru blat : Mixam intr-un bol albusurile spuma tara, adaugam zaharul treptat, iar la final dupa ce s-a topit zaharul incorporam nucile macinate. Blatul il intindem intr-o tava (d=39*26 cm)...Citeste continuarea
Prajitura indragostita
Postat de: alinutzika in PrajituriSe face un blat cu ingredientele de mai sus. Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand zaharul, apoi galbenusurile frecate cu ulei, apoi praful de copt, faina, iar la urma, cacoa. Se da la...Citeste continuarea
Prajitura cu crema spumoasa de vanilie
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Mixam albusurile spuma,impreuna cu zaharul,pana ce devin o spuma. Adaugam uleiul si laptele,si le incorporam usor. Apoi punem praful de copt,esenta si jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea
Prăjitura Snickers (2)
Postat de: diaconta in PrajituriPreparare foi: Se separa albusurile de galbenusuri la 8 oua.Pentru foi folosim albusurile,galbenusurile urmand sa le folosim la crema. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa,o lingura de...Citeste continuarea
Prajitura Acoperis (casuta)
Postat de: Ionutza in PrajituriSe amesteca toate ingredientele pt foi,faina se pune putin cate putin,pe urma se framanta.Compozitia se imparte in 2.Din prima parte se fac 2 foi care se intind pe fundul unei tavi si dupa ce s-au...Citeste continuarea
Prajitura "Pesti Habos"
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu 6 lg zahar pana ce devin ca o spuma, se adauga apa fiarta si seamesteca in continuare. Se pune coaja de lamaie si pe rand cele 6 lg de faina...Citeste continuarea
Prajitura de iarna
Postat de: krinakrina in PrajituriMorcovii se rad pe razatoarea fina. Nuca se macina mica, dar nu praf. Se bat ouale impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul, iar peste ele se adauga uleiul treptat. Se muta compozitia...Citeste continuarea
Placinta cu mere( aluat cu amoniac)
Postat de: nico15 in PrajituriMerele se spala, dupa aceea se rad, pentru a nu oxida si asi schimba culoarea, se stoarce zeama de lamaie peste si se vor cali in tigaie in putin unt, se va adauga peste zaharul, scortisoara cand...Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: Steel79 in PrajituriTava de copt se unge cu putin ulei si apoi se pudreaza cu faina. Merele se curata de coaja si se dau prin razatoare, apoi se amesteca intr-un vas cu zaharul, zaharul vaniliat ,scortisoara. Se...Citeste continuarea
Penne Rigate con pancetta e funghi...
Postat de: adasev12 in PenneSe taie ceapa , usturoiul si prazul marunt si se pun la inmuiat in ulei de masline, la foc mic. Se pun pastele la fiert in apa sarata. Cand ceapa si prazul s-au calit punem pancetta taiata...Citeste continuarea
Painici cu varza
Postat de: bylaura in Mancaruri de postSe cerne faina intr-un castron si se face o adancitura in mijlocul ei in care se pune drojdia frecata cu zaharul si sarea. Se adauga apa calduta cate putin, si se framanta bine pana se obtine o...Citeste continuarea
Pachetele cu cascaval
Postat de: rocsi_1612 in PuiPieptul de pui il spalam si il tamponam cu niste servete. Il taiem bucatele mai mari(eu am avut un piept mare ,asa ca am taiat 6 bucati). Il batem putin cu ciocanul de snitele,apoi il...Citeste continuarea
Prajiturele cu alune, caramel si...
Postat de: bitza in PrajituriStrat 1: Untul usor topit se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga galbenusuri si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt. Bila de...Citeste continuarea
Piroşte moldoveneşti cu carne
Postat de: anomisana in PastePentru aluat se bat bine ouăle cu un praf de sare apoi de adaugă făină până se obţine un aluat pootrivit, să se poată întinde şi decupa. Pentru umplutură se toacă o...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si scortisoara
Postat de: Ubulika in PrajituriUmplutura: Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu zahar si scortisoara amestecand continuu pana se inmoaie . Aluatul:...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce si bezea
Postat de: alldaycooking in PrajituriDin ingredientele mentionate pentru coca am facut un aluat elastic pe care l-am intins si l-am asezat intr-o tava peste hartia de copt. Branza dulce am amestecat-o cu ouale, zaharul vanilat...Citeste continuarea
Paste cu pui și ciuperci
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in PastePulpele de pui se rumenesc în puțin ulei de măsline, apoi se scot pe o farfurie și se păstreză la cald. În același ulei am călit ceapa și usturoiul tocate, peste care am...Citeste continuarea
Piept de pui cu cascaval si...
Postat de: ela in PuiPunem ciupercile intr-o sita,la scurs,le taiem marunt,le stoarcem putin si le stergem cu un prosop de hartie Taiem marunt ceapa si ardeiul si le punem la calit in putin ulei,cateva...Citeste continuarea
Paine pentru sandwichuri
Postat de: postavaru in PiineDizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putin lapte caldut si lasam 5 minute sa creasca. Intr-un castron cernem faina. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia activata. Incepem sa...Citeste continuarea
Paste cu nuca si sos caramel
Postat de: brunetica in PenneFierbem pastele dupa instructiunile de pe pachet , cu un pic de sare. Cat timp fierb pastele macinam miezul de nuca. Siropul : intr-o craticioara punem zaharul pentru a se topi si...Citeste continuarea
Paine la tava
Postat de: RuxyRux in PiineEu am dublat reteta pentru doua paini. 1. Se cerne faina in vasul de framantat 2. Se face o mica gropita la mijloc, se pune drojdia si deasupra se presara zaharul. 3. Se pune...Citeste continuarea
Paine cu faina de secara, faina...
Postat de: Ina in PiinePunem in masina de facut paine ingredientele, in ordinea inscrisa, mai putin semintele. Se alege meniul de paine taraneasca si apasam butonul start. Cand masina scoate...Citeste continuarea
Prajitura cu crema caramel
Postat de: Julie in PrajituriBlat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna aluatul. Se...Citeste continuarea
Piept de pui cu sos de smantana
Postat de: bitza in PuiPieptul de pui dezosat se taie fasii si se fierbe 20 minute in 400 ml apa si concentratul pentru legume, apoi se scoate intr-un castron si se pastreaza supa. Intr-o tigaie adanca se pune untul...Citeste continuarea
Placinta cu branza si smantana
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe folosesc cate 2 foi pentru fiecare placinta, unse cu ulei. Branza se amesteca cu smantana si un ou pana se omogenizeaza. Eventual se adauga sare dupa gust (branza care am avut-o eu era...Citeste continuarea
Pulpe de pui si legume la cuptor
Postat de: Steel79 in PuiPulpele se cresteaza si se condimenteaza cu secretul gustului, se unge tava cu putin ulei si se aseaza pulpele in tava.Legumele spalate se taie si se aseaza alaturi de pulpe in tava peste care se...Citeste continuarea
Prajitura rapidisima
Postat de: mirelasob in PrajituriOuale se mixeaza foarte bine cu zaharul si uleiul pana ce acesta se topeste. Se adauga praful de copt si zaharul vanilat . Se adauga faina in ploaie mixand in continuare! Adaugam in compozitie...Citeste continuarea
Pui stroganoff
Postat de: Sylvia in PuiSe pun la prajit in unt pentru inceput bucatile de carne de pui taiate fasii si condimentate cu sare si piper. Scoatem bucatile de pui si repetam operatiunea separat cu ceapa si cu...Citeste continuarea
Piept de pui cu mere si stafide
Postat de: alldaycooking in PuiPieptul de pui l-am pus intr-o tava ceramica cu o cana de apa si l-am introdus in cuptor la 250 de grade Celsius. Cand a inceput sa se rumeneasca am intors carnea, de o parte si alta am pus...Citeste continuarea
Pui cu rozmarin si masline
Postat de: deliciousflavours in PuiCondimentam pieptul de pui (pulpele) cu sare si piper si le sotam pana se rumenesc pe ambele parti in putin ulei de masline incins. Scoatem bucatile de carne, presaram rozmarin si le pastram la...Citeste continuarea
Prajitura "Fulg de nea"
Postat de: sufletista in PrajituriSe bat albusurile cu 40 ml apa calduta, apoi adaugam zaharul treptat si se bat bine. Se mixeaza galbenusurile cu 10 ml apa calduta si se adauga peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt...Citeste continuarea
Pasta de Marshmallow (maleabila...
Postat de: simo_brkic in DulciuriIntr-un vas rezistent la caldura se pun marshmallow-urile cu 2 lingurite de apa si se baga in microunde cca.5 minute. Daca dupa acest timp nu s-au topit de tot se mai lasa putin pana cand...Citeste continuarea
Placinta cu pui si masline
Postat de: MyFancyCake in PuiSe incinge uleiul si se calesc ceapa si usturoiul pana devin usor aurii. Adaugam patrunjelul verde, apoi carnea de pui tocata. Prajim usor carnea de pui si adaugam kaizerul, condimentele,...Citeste continuarea
Praz umplut cu orez si ciuperci
Postat de: Bunica in Mancaruri de postSe curata prazul, se taie in bucati potrivite . Se pune in apa fiearta si se lasa 1 min. sa clocoteasca. Se scote prazul,se trece printr-un jet de apa rece si apoi se scot frunzele sub forma de...Citeste continuarea
Pulpa de curcan in sos teriyaki
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneSe spala carnea ,se sterge cu un prosop absorbant apoi am crestat-o de jur imprejurul osului Asezam pulpa intr-un vas ,o stropim cu ulei de masline si o condimentam dupa...Citeste continuarea
Pui la cuptor umplut cu ficatei
Postat de: Retetegg in PuiPuiul l-am spalat foarte bine, i-am taiat extremitatile aripilor si l-am pus intr-o oala cu apa clocotita pentru 10 minute. Am facut operatiunea aceasta ca sa iasa sangele din el. Ficateii...Citeste continuarea
Prajitura cu miere
Postat de: Bunica in PrajituriToate ingredientele blatului( oua, margarina,miere,lapte,zahar, faina,prafule de copt) se amesteca bine si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa in cuptor 30-35 min. , pana se...Citeste continuarea
Paine cu seminte de dovleac,...
Postat de: Ina in PiineCantitatile ingredientelor sunt calculate pentru o paine de 1000 g. In masina de facut paine se adauga ingredientele, in ordinea inscrisa, mai putin semintele . Se alege...Citeste continuarea
Prajitura cu foi
Postat de: Silvioara in PrajituriIngredientele pentru foi se amesteca si se framanta cu faina pana se obtine un aluat potrivit de tare. Aluatul se imparte in trei si se coc trei foi pe dosul tavii de aragaz. Budinca se prepara...Citeste continuarea
Pariziene cu branza sarata
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriAcu' cica ies 8 bucati...da' eu am intins bucatile astea cam mult si mi-au iesit niste pariziene...Kilometrice...asa ca la sfarsit le-am taiat pe fiecare in doua. Aluatul e cel facut de...Citeste continuarea
Paine integrala cu seminte de in
Postat de: mihaelar63 in PiineCerneti intr-un vas mare faina printr-o sita mai rara . Intr-o cana amestecati cu lingura drojdia, sarea . zaharul , 1 lingura faina cu apa calduta si o puneti intr-un cuib format...Citeste continuarea
Pariziene cu mere
Postat de: sufletista in DulciuriFacem maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, 2 linguri faina, putin lapte si lasam la dospit cca 10-15 minute. Adaugam restul de ingrediente si framantam pana devine un aluat omogen. Acoperim cu...Citeste continuarea
Pancove
Postat de: alinutzika in DulciuriSe framanta cu mana sau cu masina un aluat, care sa nu fie prea moale, dar nici prea tare. Conteaza mult partea cu framantatul asa ca inarmati-va cu rabdare si framantati bine vreo 20 de minute....Citeste continuarea
Prepelite cu bacon la cuptor
Postat de: laurentiu in Mancaruri cu carneSe condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare/delikat, piper, oregano, busuioc, marar (asta am folosit eu, dumneavoastra puteti pune ce verdeturi va plac), se stropesc cu putin ulei si se lasa la...Citeste continuarea
Pogacele cu leurda si cascaval
Postat de: deliciousflavours in Aperitive / GarnituriCartoful il fierbem in coaja, apoi il curatam, zdrobim ca pentru pireu si-l lasam sa se raceasca. Pana atunci, incalzim putin laptele, punem 1 lingurita mica de zahar si adaugam drojdia...Citeste continuarea
Punch de vin rosu
Postat de: Ubulika in BauturiSe fierbe ceaiul cu zaharul pana se dizolva,adaugi sucul de la portocala,coaja rasa si zeama de lamaie,scortisoara,cuisoarele si vinul.Se pune vasul pe foc iar cand e gata sa dea in clocot se...Citeste continuarea
Prajitura cu frisca si mascarpone -...
Postat de: miha in PrajituriCum se prepara Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta delicioasa pentru un desert excelent Mi-a placut atat de mult crema de mascarpone ce-am folosit-o de curand la clatitele cu zmeura,...Citeste continuarea
Pomana porcului
Postat de: Sidy in PorcPorcul va fi parlit cu arzatorul pentru a i se indeparta parul( inainte se foloseau paiele...) Dupa operatiunea de parlire, aruncam cu o cana apa calda peste porc si il spalam bine ,...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca
Postat de: brunetica in PrajituriIntr-o craticioara se pune la foc untul, zaharul, mierea si laptele pana se topesete zaharul. Cand zaharul s-a topit dam de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam oul si bicarbonatul...Citeste continuarea