Prajitura "inghetata falsa"
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, se adauga cacao si praful de copt stins. Albusurile se bat bine spuma cu un praf de sare. Se incorporeaza albusurile usor in...Citeste continuarea
Prajitura cu budinca de capsuni
Postat de: sufletista in Dulciurise bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul se bate in continuare se adauga galbenusurile,uleiul in fir subtire,laptele,esenta,faina amestecata cu praful de copt se...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de pandispan
Postat de: Adinacarla in PrajituriSe fac 3 foi. Separam albusele de galbenusuri. batem bine albusele cu-n praf de sare pana cans stau pe batator. Apoi adaugam zaharul treptat. Dupa ce zaharul a fost tot incorporat...Citeste continuarea
Pilaf cu carnati
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carnespalam orezul. punem intr-o oala apa la fiert cu sare, cand fierbe adaugam orezul,morcovul taiat cubulete sau dat prin razatoare,ceapa,mararul si carnati taiati felii. amestecam sa nu se...Citeste continuarea
Paste cu masline si creveti
Postat de: veveraz19 in PasteSe incalzeste uleiul intr-o tigaie si se prajeste usturoiul si ceapa pana devin moi. Se adauga crevetii, vinul si pastele in tigaie. Se adauga restul de ingrediente si se mai lasa cateva minute...Citeste continuarea
Porc cu sos si mamaliga
Postat de: madi_marin in PorcCarnita se spala,s e sterge si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cat sa o acopere. Se mai completeaza din cand in cand pana ce carnita e complet fiarta. Apoi se scoate din zeama si se...Citeste continuarea
Prajitura cu portocale si afine
Postat de: ony in PrajituriPrepararea nu e grea in sine, din 8 oua,8 linguri de zahar si 8 de faina se face un aluat pentru pandispan. 200 de grame de zahar se topesc apoi se adauga untul si se omogenizeaza; se toarna...Citeste continuarea
Papricas de pui cu paste
Postat de: ela in PuiPrazul il taiem rondele.Morcovul il curatam si il taiem cubulete.Ardeiul il taiem cubulete.Pieptul de pui dezosat il taiem bucati mai mici. Intr-o oala punem putin ulei, legumele tocate si...Citeste continuarea
Piept de pui tras la tigaie cu vin...
Postat de: RuxyRux in PuiPunem uleiul in tigaie, incingem la foc moderat, punem feliile de piept batute ca pentru snitel, sarate si piperate. Le tragem la tigaie cate 3 minute pe o parte impingand tigaia inainte si inapoi...Citeste continuarea
Pilaf din pulpe de pui
Postat de: csillag1993 in PuiMorcovii si telina se curata,se spala si se taie sferturi,12g de ceapa se taie sferturi iar restu' se toaca marunt,patrunjelul verde se spala si se toaca foarte fin,pulpele se spala si se...Citeste continuarea
Paste cu carne presata
Postat de: Adinacarla in PasteFierbrem pastele in apa cu sare si putin ulei. Dupa ce s-au fiert le clatim bine sub jet de apa rece si lasam se se scurga surplusul de apa. Intr-o tigaie calim putin ceapa tocata si...Citeste continuarea
Prajitura Rigo-Jancsi
Postat de: miremirc in PrajituriPtr.crema : pe aburi amestecam frisca , ciocolata si ness-ul si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi inca 5 minute la foc mic si punem la rece pentru 3 ore. Ptr.blat : mixam ouale cu...Citeste continuarea
Pancakes
Postat de: alinutza1983 in DulciuriLaptele,ouale,zaharul , untul si sarea se pun intr-un vas si se mixeaza.Apoi adaugam si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.Luam apoi cu un polonic aluatul si il turnam intr-o...Citeste continuarea
Pasta de ton
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriScurgem tonul in sita, ceapa si maslinele se mixeaza la robot, se amesteca tonul cu maioneza, ceapa si maslinele si zeama de lamaie dupa gust. Se serveste cu paine prajita Citeste continuarea
Pui cu taitei de orez ( in stil...
Postat de: alinutza1983 in Pui1. Punem la inmuiat taiteii 3-4 min, in apa calduta, 10-15 min in apa rece, apoi ii scurgem de apa. 2. Taiem pieptul de pui ( spalat si curatat in prealabil) in bucatele mici, apoi ceapa o...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci şi ananas în sos...
Postat de: Retetegg in PuiAm taiat puiul bucati si l-am pus la calit. Am adaugat ceapa taiata julien si ardeiul. Am lasat aproximativ 7 minute sa se caleasca dupa care am adaugat ciupercile, apoi ananasul. Am...Citeste continuarea
Prajitura din iaurt
Postat de: Dya in PrajituriIntr-un vas, amestecam bine iaurtul cu zahar (inclusiv zaharul vanilat si esentele). Apoi, pregatim gelatina in felul urmator: punem praful din cele trei plicuri intr-o cana cu apa de...Citeste continuarea
Pizza cu tocanita de ciuperci
Postat de: Sidy in PizzaAluatul l-am facut in masina de paine( se poate framanta si cu mana daca doriti).Am pus ingredientele in urmatoarea ordine: - apa - sare - ulei - faina - praful de copt - drojdia -...Citeste continuarea
Paste cu sunca si iaurt
Postat de: LUK in FusilliPastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.Intre timp taiem sunca,rosia si castraveciorul cubulete.Usturoil il radem pe razatoarea mica si il punem impreuna cu cele de mai...Citeste continuarea
Prajiturele cu nuca de cocos
Postat de: bitza in PrajituriSos de ciocolata: Ciocolata se pune pe baie de aburi impreuna cu frisca si laptele pana se omogenizeaza! Prajiturele: Ouale se separa;albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare....Citeste continuarea
Perisoare de carne de porc si vita,...
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneperisoarele: amestecam ingredientele, ceapa sa fie tocata foarte marunt. Punem intr-o oala apa cu sare si cand incepe sa fiarba apa, dam focul mic si formam perisoarele cu mana umeda. Le punem in...Citeste continuarea
Prajitura cu gem de zmeura
Postat de: dannasb in PrajituriPregatim blatul de tort,dupa cum urmeaza: Separam albusurile de galbenusuri..Albusurile la mixam bine de tot cu un praf de sare si 2 linguri de apa,adaugam treptat 2 linguri de...Citeste continuarea
Pizza cu Chorizo
Postat de: dannasb in PizzaPregatim blatul de pizza: Se pune apa calduta in care se dizolva drojdia si zaharul ,intr-un vas.. adaugam uleiul si condimentele,apoi continuam cu faina treaptat pana la incorporarea...Citeste continuarea
Plăcintă cu organe de porc
Postat de: ionix in PorcPreparare aluat: Începem prin a face maiaua. Drojdia se pune în laptele călduţ, presărăm puţină făină şi lăsăm la dospit 20 de minute....Citeste continuarea
Peşte marinat pane cu garnitură...
Postat de: ionix in PestePreparare peşte: Se face un sos amestecând următoarele ingrediente: zeama de la o lămâie, o lingură pastă de...Citeste continuarea
Papanasi prajiti cu dulceata si...
Postat de: kamy in DulciuriCu o furculita am amestecat ouale cu branza de vaci,razatura de lamaie+portocala,dupa care faina amestecata cu bicarbonatul(eu nu l-am stins in nimic)cu mana pana a rezultat un aluat mai taricel...Citeste continuarea
Piept de pui in sos tiganesc
Postat de: postavaru in PuiSpalam carnea si o taiem bucatele. Condimentam cu sare si piper. Punem uleiul intr-o cratita si prajim carnea pe toate partile. Scoatem apoi pe o farfurie. In uleiul ramas calim foarte putin...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu ciuperci
Postat de: madi_marin in PuiPeptul se taie in asa fel incat sa obtinem o foaie de carne. Ciupercile se curata , se toaca marunt si se amesteca cu putina sare, putin piper si marar tocat. Foaia de carne se...Citeste continuarea
Pui cu lamaie si rozmarin
Postat de: RuxyRux in PuiAm spalat pulpele le-am curatat si apoi le-am pus in tava cu ulei de masline deasupra, apoi am stors o jumatate de lamaie peste pui, jumatate am taiat-o si am pus-o deasupra, am sarat pulpele...Citeste continuarea
Pa Jun - Clatite koreene
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe amesteca ingredientele pentru clatetite,mai putin uleiul care se adauga in tigaie. Se prajesc clatitele si se intorc cand sunt rumenite. Se servesc cu sosul. Citeste continuarea
Pui pe sticla
Postat de: izulika in PuiPuiul se curata si se spala bine in interior, i se taie pielita de la gat, se unge cu ulei apoi se adauga condimentele pe toata suprafata.O sticla de bere se curata de eticheta si se umple cu apa,...Citeste continuarea
Papanasi cu Mousse au chocolat
Postat de: mamaieelena in DulciuriSe pregatesc toate produsele astfel:intr-un castron se pun galbenusurile ,branza de vaci,coaja de lamaie rasa,sarea,zaharul vanilat si separat albusul se face spuma cu mixerul dupa care...Citeste continuarea
Placinte integrale cu branza si marar
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriSfarama drojdia in apa calduta amestecata cu zaharul. Lasa sa stea 10 minute. Oul bate-l cu untul topit. Amesteca faina cu sarea. Fa o roata in centru si adauga amestecul cu drojdia si ou....Citeste continuarea
Pilaf de orez si ciuperci
Postat de: medioto59 in Mancaruri de postSe spala orezul cu apa rece si apoi se lasa la scurs. Intr-o cratita punem ulei la incins si calim ceapa taiata julien si morcovul taiat cubulete.Cand ceapa devine aurie adaugam si...Citeste continuarea
Placinta cu branza dulce, stafide...
Postat de: RuxyRux in PrajituriPregatim crema de vanilie: Intr-un bol micut punem gelatina la inmuiat in apa( 3-4 linguri) Batem ouale cu zaharul timp de un minut. Punem pe foc intr-un vas laptele sa fiarba impreuna cu...Citeste continuarea
Piure cu snitel de pui
Postat de: sufletista in Puitaiem pieptul de pui in felii, dupa care le batem, le condimentam si le lasam cat curatam cartofii si ii punem la fiert. Cartofi eu ii tai in 4 ca sa fiarba mai repede. Batem ouale cu un pic...Citeste continuarea
Piept de pui cu legume la cuptor
Postat de: medioto59 in PuiSe indeparteaza pielea de pe pieptii de pui, se spala si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru uscat.Intr-un vas termorezistent asezam morcovul taiat rondele, ardeiul gras taiat...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: rocsi_1612 in PiineIaurtul trebuie sa fie de la temperatura camerei. Laptele il punem intr-un ibirc pe foc pana devine caldut. Intr-un bol amestecam drojdia, zaharul, 1 lingura faina si 4-5 linguri de lapte...Citeste continuarea
Pui cu alune
Postat de: Pelagie in PuiPunem orezul in apa pentru ca sa fiarba mai repede. Se taie marunt puiul si se prajeste in ulei. Pentru un gust mai deosebit putem pune in ulei un catel de usturoi taiat pe din doua. Se scurge...Citeste continuarea
Pachetele tunisiene (brick-uri)
Postat de: Pelagie in PuiDin cate am inteles reteta originala este cu carne de ton, insa probabil puiul era mai ieftin si mai putin perisabil pe caldurile de atunci, iar bucatarii l-au preferat. Punem intr-un bol...Citeste continuarea
Porc dulce acrisor
Postat de: silvi0ara in PorcPentru inceput, o sa facem marinada pentru carne. Amestecam intr-un bol, sosul de soia, piperul, o lingurita de ulei de susan. Amestecam ingredientele si punem carnea de porc taiata...Citeste continuarea
Pilaf cu piept de pui
Postat de: pusikmea in PuiSpalam si dezosam pieptul de pui, il taiem bucatele potrivite, dupa care il punem la fiert in apa rece cu un praf de sare.( eu am pus la fiert si osul si apoi l-am scos, ca mai ramane si...Citeste continuarea
Papricas de ghebe cu galuste de faina
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriAm calit in ulei o ceapa tocata marunt,un ardei taiat cubulete si un morcov dat pe razatoarea mica.Am pus ciupercile care inainte le-am spalat in cateva ape,am condimentat si am lasat sa fiarba la...Citeste continuarea
Pogacele cu jumari
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriPtr.aluat : frecam drojdia cu zaharul si amestecam cu laptele caldut ;lasam la dospit cam 15 minute, apoi o amestecam cu celelalte ingrediente din lista si framanatam bine; daca cumva aluatul e...Citeste continuarea
Prajituri mari si grase cu fulgi de...
Postat de: mitinita in PrajituriAmesteca zaharul cu untul,pana devine cremos. Adauga oul si mierea. Adauga faina,sarea,bicarbonatulsi faina, Incorporeaza fulgii de ovaz si stafidele si framanata usor. Se formeaza...Citeste continuarea
Pachetele cu piept de pui
Postat de: LUK in PuiPieptul de pui se curata de pielite si se taie bucatele mici.Intr-o craticioara se pune uleiul,prazul tocat marunt,sare dupa gust si pieptul de pui.Se amesteca si se lasa pe foc pana cand...Citeste continuarea
Pulpe de pui in crusta de pesmet cu...
Postat de: MIUTA in PuiSe pun la fiert pulpele de pui in apa cu vegeta.In alta cratita se pun la fiert cartofii taiati cubulete tot in apa cu vegeta.Cand pulpele sunt aproape fierte se scot din apa.Se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Penne Rigate cu sos de iaurt
Postat de: gatitdemine in Penne1. Se pun pennele la fiert. 2. Prazul se taie felii foarte subţiri care se călesc în unt şi ulei de măsline iar când devine lucios adăugăm şunca tăiată mărunt. 3....Citeste continuarea
Painea bunicii VanDoren's
Postat de: RuxyRux in PiineCerneti faina toata intr-un vas. Luati din total 4 cesti de faina si puneti in vasul de framantat. Faceti o mica gropita in mijloc. Adaugati drojdia , deasupra zaharul, apoi sarea pe...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de napolitane si...
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriSe bat ouale cu zahar apoi se pun la bain mare (pe baie de abur) la foc mic amestecand pana cand se topeste zaharul, dupa care adaugam margarina si se mai fierbe pa abur inca 20 min. Nu...Citeste continuarea