Pastrav la gratar
Postat de: postavaru in PastravSe curata pestele si se spala. Se condimenteaza cu sare si piper. Folia de aluminiu se unge cu putin ulei de masline (ca sa nu se lipeasca pestele de ea). Se pune fiecare pastrav pe o bucata...Citeste continuarea
Prajitura ,,Mokka,,
Postat de: madi_marin in PrajituriSe prepara blatul : se mixeaza ouale intregi cu zaharul pana se obtine o spuma, apoi se adauga pe rand uleiul,apa minerala, esenta de rom, faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacaoa, nessul...Citeste continuarea
Paine simplă
Postat de: ionix in PiineDrojdia se pune la dospit cu putina apa calduta, zaharul si presaram deasupra putina faina. Intr-un vas pui faina si faci o "groapa" in mijlocul ei. In mijlocul fainii...Citeste continuarea
Pasta de ardei kapia
Postat de: lia in ConserveArdeii, bine copti, fara urme de fermentare, spalati,curatati de seminte si cotoare, ii trecem prin masina de tocat carne si apoi pasta obtinuta o cantarim. Pentru fiecare kg de pasta vom pune...Citeste continuarea
Pachetele "oltenesti"
Postat de: vero_closca in Aperitive / Garniturise intinde foaia de aluat, se taie in patrate (marimea o alegi tu).fiecare patratel se unge cu mustar si deasupra se aseaza o bucatica de carnacior si o feliuta subtire de castravecior,se presara...Citeste continuarea
Paste cu sos cremos de branza...
Postat de: laylalala in PastePentru sos se topeste untul intr-o cratita.Se adauga faina si se caleste 1 minut, avand grija sa nu se arda.Se toarna laptele, putin cate putin, amestecand continuu.Se adauga coaja de lamaie,...Citeste continuarea
Placinta cu branza si spanac
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriSe incinge cuptorul la 190˚C.Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline cu aroma de busuioc. Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu urda.Se adauga restul ingredientelor si...Citeste continuarea
Pizza
Postat de: rocsi_1612 in Pizzablatul: intr-un lighean se amesteca oul cu smantana si margarina. drojdia se freaca cu putina apa minerala ,calduta. se pune si aceasta in lighean. se pune faina si incepe sa se...Citeste continuarea
Paste cu branza si sos bechamel
Postat de: Julie in PasteSosul bechamel este unul dintre sosurile frantuzesti de baza. Se foloseste ca atare sau ca adaos in diferite preparate din bucataria frantuzeasca si nu numai. Cum se obtine: Laptele( 500...Citeste continuarea
Pui Tandoori
Postat de: Sidy in PuiPulpele se spala si se sterg bine cu prosoape de hartie.Pe fiecare pulpa se fac 2-3 crestaturi cu adancimea de 1 cm. Iaurtul se pune intr-un castron impreuna cu celelalte ingrediente, mai...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de lamaie si cocos
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriBlat: Ouale se bat cu sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si vanilia mixam pana devine o crema. Dupa care adaugam untul topit, laptele, faina cu praful de copt, se...Citeste continuarea
Pizza in foietaj
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriPunem la dezghetat foietajul la temperatura camerei. Intre timp taiem ardeiul,il curatam si il tocam marunt.Taiem si pastrama bucatele foarte mici.Radem cascavalul si telemeaua.Spalam...Citeste continuarea
Pilaf cu ciuperci
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei doua minute ,dupa care se pune ardeiul rosu taiat cubulete si ciupercile taiate si ele marunt. Se lasa sa se caleasca 2-3 minute dupa care...Citeste continuarea
Pachetele asortate cu sunca si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garniturijumatatea de foaie de aluat foietaj o punem la dezghetat. dupa ce s-a dezghetat o asezam pe masa tapetata cu faina alba. mai intindem cu sucitotul aluatul(pentru ca este destul de groasa...Citeste continuarea
Paparaie cu salam si cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe taie salamul foarte fin si se prajeste putin dupa care se pun ouale batute bine cu un praf de sare, cascavalul ras si smantana se lasa sa se prajeasca la foc mic acoperit dupa care se intoarce...Citeste continuarea
Poale-n brau moldovenesti
Postat de: maria_claudia in DulciuriAluatul: faina se rastoarna intr-un lighenas, se face o gaura in mijloc, se pune drojdia si se amesteca cu putina apa calda pana se dizolva, impreuna cu un pic de faina pana se...Citeste continuarea
Pulpa de curcan la cuptor cu legume
Postat de: adasev12 in Curcanpulpa de curcan se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare si 2 fire de telina.se lasa sa fiarba pe jumatate, cam jumatate de. se scoate sa se raceasca, se presara cu codimente, oregano, cimbru ,...Citeste continuarea
Prajitura "rasturnata", cu mere
Postat de: Ina in PrajituriMerele se curata de coaja , se taie felii potrivite si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. 100 grame zahar si 100 grame scortisoara se presara peste mere...Citeste continuarea
Prajitura Krista
Postat de: silvi0ara in PrajituriSe freaca untul cu zaharul pana devine o crema omogena,se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se framanta pana...Citeste continuarea
Paine in vas de yena
Postat de: medioto59 in PiineCoca pentru paine am framantat-o la masina de paine.Cand programul s-a terminat scoatem coca , o mai framantam noi putin si o asezam pe capacul unui vas de yena uns cu putin ulei si tapetat...Citeste continuarea
Pastrarea strugurilor pentru...
Postat de: anisoara in ConservePentru aceasta avem nevoie de poama.- struguri din soiuri cu coaja tare , soiuri de masa si mere , care se pastreaza pana in primavara . In popor la aceste mere li se spune - botul iepurelui...Citeste continuarea
Pizza cu blat crocant cu pui si legume
Postat de: miha in PizzaBlat: Oul se bate putin cu o furculita cu putina sare se amesteca cu cimbru. Untul se topeste partial si se adauga peste ou. Se omogenizeaza si se adauga apoi faina putin cate putin,...Citeste continuarea
Prajitura Duo
Postat de: mimmi in PrajituriFrecam 2 galbenusuri cu 4 linguri de zahar,adaugam cacaua ,5 linguri faina,1 plic praf de copt,2 albusuri batute spuma,un praf de sare si 1 cana de lapte. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu...Citeste continuarea
Pulpe de pui umplute cu garnitura...
Postat de: luminita20_2006 in PuiPulpele de pui se dezoseaza, se aseaza intr-un vas si se marineaza cu 2 linguri sos soia. Morcovul se da prin razatoarea mare, ciupercile si ceapa se taia felii marunt la fel si ardeiul. Se...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume( in tigaia wok)
Postat de: luminita20_2006 in PuiPulpele de pui se condimenteaza si se pun la prajit cu capac si foc mediu cu un pic de ulei de masline si unt. Legumele se taie fasii, morcovul a fost taiat cu ajutorul ustensilei de curatat...Citeste continuarea
Placinta de foi cu mere
Postat de: miha in DulciuriMerele se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar, scortisoara si 50 g unt. Se fierb pana scade zeama lasata de mere. Se lasa la racit. Foile de placinta se impart in 3,...Citeste continuarea
Prajitura RAFAELO ®Laura S.
Postat de: LauraS in PrajituriPreparare-Crema: Smintina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adaoga ciocolata si se amesteca in continuu pina aceasta s-a topit. Se adaoga esenta de migdale sau...Citeste continuarea
Pastai cu rosii la cuptor
Postat de: bitza in Mancaruri cu carne1. Fasolea se rupe bucati.Intr-o cratita se pune apa cu sare si in momentul in care clocoteste se pune fasolea,se acopera cu un capac,se stige focul si se lasa cateva minute sa se inmoaie....Citeste continuarea
Plachie de peste
Postat de: bitza in PestePestii se taie bucati potrivite,se condimenteaza,se trec prin faina si se rumenesc putin in ulei. Intr-o cratita se pune ulei si ceapa taiata solzisori.Cand ceapa este sticloasa se adauga...Citeste continuarea
Pipérade basquaise
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe taie sunca feliute si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei. Cand s-a rumenit bine pe toate partile, se scoate pe o farfurie si se mentine calda. Se curata ceapa, se taie julien si se pune...Citeste continuarea
Pizza deliciosa
Postat de: luminita20_2006 in Pizzaaluat: Se dilueaza drojdia cu un pic de apa calduta. Intr-un bol se pune faina apoi se toarna apa calduta , amestecata cu sare si uleiul de masline, apoi se pune drojdia si se incepe sa...Citeste continuarea
Pui cu masline , in stil italian
Postat de: Sidy in PuiCarnea se spala si se usuca bine apoi se asezoneaza cu sare ,piper. boia si se prajeste in ulei de masline pina devine aurie. Se scoate din wok si se pune pe servetel absorbant. In...Citeste continuarea
Pui cacciatore
Postat de: Corina33 in PuiSe curata, ceapa, morcovii, usturoiul si telina, se spala si se toaca cubulete. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca marunt. Se pune la incalzit intr-o craticioara aprox. 1,5 litri de apa....Citeste continuarea
Pilaf cu puiut
Postat de: rocsi_1612 in Puipulpele de pui le spalam bine si le parlim puful de pe ele. le taiem in doua. intr-o cratita punem putin ulei la incins. apoi punem pulpele si le rumenim putin pe o parte si cealalta cat...Citeste continuarea
Pulpe cu piersici
Postat de: Sidy in PuiCeapa, rosiile si ardeiul se curata si se toaca marunt. Pulpele se prajesc in ulei( eu le-am dat jos pielea ca este mai sanatos)pina se rumenesc frumos, apoi se scot afara din wok. In uleiul...Citeste continuarea
Pancakes
Postat de: eclerash in DulciuriLaptele,ouale,zaharul,margarina si sarea se pun intr-un vas si se mixeaza.Apoi adaugam si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Aluatul este de preferat sa se coaca intr-o tigaie de...Citeste continuarea
Prajitura ,,Fanta,,
Postat de: madi_marin in PrajituriSe prepara blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si praful de crema. Se omogenizeaza bine cu mixerul si se toarna compozitia in tava 25/35 cm...Citeste continuarea
Pizza cu blat fara ou
Postat de: pusikmea in Pizzapunem faina intr-un vas, facem o gaura in mijloc si trunam drojdia dizlovata intr-o cescuta cu apa si lasam 30 de min asa. Dupa care incepem sa framantam, mai punem inca o ceasca de apa, uleiul...Citeste continuarea
Papricas cu carne de pui
Postat de: lia in PuiLuam puiul si-l maruntim, il spalam bine si-l dam deoparte. Curatam morcovul si telina, le spalam si le taiem cubulete.Procedam la fel cu ceapa si o taiem marunt, Ardeii ii curatam de cotor si...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce
Postat de: jolygina in Prajiturise amesteca ouale cu zaharul,cand s-a topit zaharul adaugam si branza dulce esenta de vanilie ,zaharul vanilat si frisca o amestecam cu o spatula asa lichida cum este fara sa o batem o incorporam...Citeste continuarea
Pasta de pastai galbene
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriSe curata pastaile si se spala.Se pun intr-o oala impreuna cu morcovii, ceapa si se lasa sa fiarba pana cand legumele se inmoaie bine.Legumele se scurg apoi se paseaza impreuna cu usturoiul, zeama...Citeste continuarea
Prajitura ,,Tavalita,,
Postat de: madi_marin in PrajituriSe prepara blatul : se bat ouale intregi cu zaharul, apoi se adauga faina cernuta, praful de copt, esenta si nuca de cocos. Se toarna compozitia intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt. Se...Citeste continuarea
Placinta cu branza dulce
Postat de: Sidy in PrajituriStafidele se tin in 50 ml apa cu esenta de rom pina punem foile. Intr-o tava captusita cu hartie de copt se pune prima foaie de placinte pe care o ungem cu putin ulei, apoi a doua , o...Citeste continuarea
Placinta rustica cu morcov
Postat de: dentistutza in PrajituriSe face un aluat elastic si se lasa deoparte pana este gata umplutura.Nu se framanta prea mult. Morcovii si merele curatate se rad pe razatoare si se amesteca intr-un castron cu restul de...Citeste continuarea
Pernite dulci
Postat de: laylalala in PrajituriIntr-un vas se amesteca laptele caldut cu mierea apoi se dizolva drojdia si se lasa deoparte 15 minute.Intr-un bol se bat ouale cu zaharul, sarea si semintele de vanilie pana cand isi maresc...Citeste continuarea
Piftie (racitura)in coaja de oua
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe pun carnea ,ceapa , morcovii taiati rondele la fiert . Se pune sare,piperul boabe si patrunjelul verde sa fiarba bine toate impreuna, aproximativ 1 ora si jumatate, dupa care se pune...Citeste continuarea
Prajitura cu banane si frisca
Postat de: nadina73 in PrajituriBlatul: Se separa albusurile de galbnusuri si se bat bine ,se pune zaharul apoi apa si la final faina se amesteca usor cu o paleta de jos in sus. Se pune compozitia intr-o tava unsa si...Citeste continuarea
Paine cu usturoi si patrunjel
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe taie franzeluta feliute ,dar nu chiar pana jos de tot Untul se omogenizeaza bine cu praful de usutroi ,patrunjelul verde tocat si usturoiul pisat foarte marunt pana devine cremos Se ung...Citeste continuarea
Placinta cu costita afumata si legume
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe pun toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire. Intre timp se prepara umplutura: ceapa se toaca marunt si se pune la inabusit...Citeste continuarea
Prajitura Snickers
Postat de: diaconta in PrajituriIngrediente foi: - 8 albusuri - 300 gr. zahar - 250 gr nuca -150 gr alune nesarate - 4 linguri faina - 3 linguri cacao - 1/2 plic praf de copt Se separa albusurile de...Citeste continuarea