Prajitura inteligenta cu branza
Postat de: nadina73 in DulciuriPt blat: Se amesteca bine 2 oua intregi cu jumatate din zahar pana se albesc apoi se pune smantana si untul topit,iar apoi faina si praful de copt. Crema: Branza de vaci, sa nu fie moale sa...Citeste continuarea
Profiterol
Postat de: Corina33 in PrajituriIntr-un vas punem la fiert apa si untul cu un praf de sare. Cand fierbe se ia de pe foc si se adauga faina amestecand bine. Se mai pune 2 minute pe foc sa fiarba amestecand continuu, apoi se lasa...Citeste continuarea
Prajitura din foi de napolitane cu...
Postat de: Sidy in PrajituriPreparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut in oala de lapte cu pereti dubli)pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune la racit. Dupa...Citeste continuarea
Prajitura "turnata" cu mere
Postat de: Ina in PrajituriFrecam ouale cu zaharul, apoi adaugam pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, laptele si praful de copt . Obtinem un aluat moale, ca de pandispan. Curatam merele, le dam pe razatoarea de...Citeste continuarea
Paste cu sos de rosii si ton
Postat de: Corina33 in PasteSe curata ceapa si se toaca marunt. Se rup frunzele de busuioc si se toaca tulpinile. Se spala si se toaca ardeii iuti. Se oparesc putin rosiile, se decojesc si se toaca cubulete. Se desfac...Citeste continuarea
Pestisori din mamaliga pane
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiSe taie cu forma de plastic de pestisor din felia de mamaliga rece.Se da apoi prin oul batut si amestecat cu faina si branza rasa.Se prajeste apoi in ulei incins sau daca vreti puteti sa le...Citeste continuarea
Paine din faina cu merisor
Postat de: medioto59 in PiineAluatul l-am facut la masina de paine: am pus deci apa, am adaugat faina si apoi drojdia uscata.Am dat la programul de facut aluat.Dupa terminarea programului am scos aluatul din masina , l-am pus...Citeste continuarea
Placinta cu pere
Postat de: Corina33 in PrajituriSe lasa foile de placinta la decongelat cca. 30 de minute. Se curata perele, se taie in doua si se scot cotoarele, apoi se feliaza. Se stoarce lamaia si se amesteca sucul cu palinca si zaharul,...Citeste continuarea
Pulpa de porc la cuptor cu cartofi...
Postat de: adasev12 in Porccarnea se zvanta cu un prosop, se bate putin sa se fragezeasca si se prajeste in ulei de masline la foc iute, sa prinda o crusta aurie se aseaza carnea in tava, se pun si cartofii taiati felii...Citeste continuarea
Porc teriyaki
Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri cu carneSe amesteca pana ce devine o marinata omogena vinul cu sos de soia, ulei, piper si usruroi+ gimbir care au fost tocate fin in prealabil. Muschuil de porc se portioneaza se aseaza intr-un vas...Citeste continuarea
Prajitura Fanta
Postat de: diaconta in PrajituriBlat: Galbenusurile se bat spuma cu zaharul,uleiul si praful de copt. Albusele se bat spuma si se incorporeaza in amestecul de galbenusuri,impreuna cu faina si cacaua. Crema:...Citeste continuarea
Pulpe marinate cu cartofi la cuptor...
Postat de: Sidy in PuiPulpele spalate si curatate se taie in doua si se pun intr-un vas peste care rasturnam marinata facuta din paharul cu vin si toate condimentele macinate si 2 linguri sos de soia.Taiem si citiva...Citeste continuarea
Panna cotta
Postat de: Corina33 in DulciuriSe dizolva gelatina in putina apa si se lasa 5-6 minute, apoi se adauga smantana si se pune pe foc pana se dizolva, dar nu se fierbe. Se amesteca laptele cu zaharul si se pune pe foc pana se...Citeste continuarea
Prajitura "Pacatul dulce"
Postat de: diaconta in PrajituriBlat: Se impart cantitatile in doua pentru a obtine doua foi. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza pe rand jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga nuca si amidonul(1/2 din...Citeste continuarea
Prajitura Capsunica
Postat de: susu in PrajituriSe bat albusurile spuma cu un praf de sare si ½ din zahar iar galbenusurile se amesteca cu cealalta parte de zahar. Adaugam faina si praful de copt si impartim aluatul in doua parti egale....Citeste continuarea
Placinta cu pere
Postat de: Julie in PrajituriUmplutura: Perele se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu zahar,unt si scortisoara, amestecand continuu pana se inmoaie...Citeste continuarea
Platica cu legume la gratar si sos...
Postat de: vero_closca in Pestese curata pestele si legumele ,se spala,se portioneaza si se usuca cu un servet curat.uleiul se amesteca cu condimentele si cu acest amestec se ung legumele si pestele.se pun pe gratarul incins si...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata si bombite...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriMai intai pragatim bilutele de branza: branza se amesteca cu galbenusurile,zaharul,nuca de cocos,faina ,esenta de vanilie si zaharul vanilat. se invart bine pana s-au omogenizat toate...Citeste continuarea
Prajitura cu piersici
Postat de: pusikmea in PrajituriFrecam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si mixam bine, laptele, untul la temperatura camerei, faina si praful de copt, omogenizam bine compozitia. Oprim...Citeste continuarea
Prajitura cu prune si piersici
Postat de: pusikmea in PrajituriBatem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem faina, praful de copt si esenta. Mmixam pana se omogenizeaza compozitia. Tapetam forma...Citeste continuarea
Pulpe de pui in crusta picanta
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carnePulpele se curata, se spala si se lasa la scurs. Separat inmuiem painea in putina apa sau supa dupa care o stoarcem bine si o pasam cu ajutorul unei furculite.Amestecam cu o...Citeste continuarea
Pulpe de pui la cuptor
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carnePulpele de pui se spala , se lasa la scurs , se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper , oregano.Se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei de masline ,turnam...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu smantana
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneSpalam pulpele si lasam la scurs.Taiem ceapa si o calim in putin ulei adaugand si bucatile de carne .Cand carnea incepe sa se rumeneasca condimentam dupa gust cu sare si piper ,...Citeste continuarea
Platou cu aperitive
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe amesteca bine carnea tocata cu paine inmuiata in lapte si usturoiul pisat ,patrunjelul verde tocat,sare piper, ouale.Se formeaza piftelute mici in mana si se prajesc in ulei fierbinte. Se...Citeste continuarea
Prajitura turnata cu branza
Postat de: diana_k in PrajituriPentru aluat : batem putin oaule cu zaharul folosind un tel para, adaugam uleiul si laptele si la urma punem faina, praful de copt si zaharul vanilat si omogenizam bine. va rezulta un...Citeste continuarea
Paine cu mac
Postat de: nadina73 in PiineSe pun toate ingredientele in masina de paine si se lasa la programul de framantat dopit,eu nu va zic programul, difera de la o masina la alta. Se lasa sa creasca bine dupa care se unge o tava cu...Citeste continuarea
Placinta cu creveti
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe scot crevetii, se scurg si se maruntesc. Se sfarama branza si se amesteca cu un ou batut, cu crevetii taiati marunt.Se adauga o jumaatte de iaurt simplu cremosso.Se lasa putin la rece....Citeste continuarea
Pachetele de ciocolata cu gem
Postat de: laylalala in PrajituriIncinge cuptorul la 190° Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, alunele de padure macinate, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Intr-un alt vas bate untul cu zaharul brun...Citeste continuarea
Pui cu rozmarin la vasul tajine
Postat de: rivka in PuiSunt foarte incantata de acest vas, sincer nu am facut niciodata un pui mai fraged la cuptor pana acum , este ca untul se desprinde carnea de pe oase. Ma bucur foarte mult ca am aflat de acest...Citeste continuarea
Pizzette
Postat de: lilik in Pizzase face un aluat din ingredientele de mai sus si se framanta pana devine elastic si usor de modelat apoi se pune la crescut pana isi dubleaza volumul(eu am lasat circa 1 ora). intre timp se...Citeste continuarea
Pere cu sos de ciocolata
Postat de: Corina33 in DulciuriSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se curata perele, se taie in doua, li se indeparteaza cotorul, dar se lasa coditele. Se pun intr-un vas termorezistent cu partea taiata in jos. Se da...Citeste continuarea
Piersici
Postat de: Julie in PrajituriAluatul: Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga apa, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu sarea. Se framanta bine sa...Citeste continuarea
Prajitura cu ness
Postat de: bitza in PrajituriBlatul: albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa si zaharul se topeste.Se adauga faina...Citeste continuarea
Prajitura Gaby
Postat de: rivka in PrajituriSe bat 3 albusuri cu un praf de sare ca pentru bezea apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o crema lucioasa, se adauga galbenusurile si apoi faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Pulpe de pui toscane
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe indeparteaza pielea de pe pulpe,se dezoseaza si apoi se bat usor cu un ciocan de bucatarie. Separat se prepara urmatorul sos:se indeparteaza pielea de pe rosie , se da prin...Citeste continuarea
Pinguini
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriPainea se taie in patratele mici si se ung cite doua cu branza. Jumatate din masline se taie pe o parte de jos in sus si se umplu cu branza. Apoi se umplu si celelalte masline tot cu branza( am...Citeste continuarea
Pui picant cu morcovi
Postat de: yafa in PuiAmestecam pasta de ardei cu coriandru, paprica, curcuma, piperul. Adaugam bulionul si smantana lichida, amestecam bine pana devine un sos gros si omogen. Intr-o craticioara asezam 2 linguri de...Citeste continuarea
Pane-uri de vinete cu urda
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriCuratam vinetele si le taiem felii de 5-7cm grosime. Le pudram cu sare, le punem intr-o strecuratoare si le lasam cam 15-20’ sa-si lase zeama. Intre timp pregatim amestecul...Citeste continuarea
Placintele cu carne
Postat de: lilik in Aperitive / Garniturise face un aluat din ingredientele de mai sus,se framanta bine apoi se intinde o foaie cu sucitorul.se taie foaia patratele si pe fiecare se pune umplutura apoi se ruleaza.se ung cu ou sau cu...Citeste continuarea
Pastrav la cuptor pe pat de legume
Postat de: Sylvia in PastravPreparare : se taie legumele rondele si se condimenteaza si se adauga uleiul . Le asezam intr-un vas termorezistent. Asezam apoi pastravii peste legume. In prealabil i-am crestat (...Citeste continuarea
Penne in sos de Vodka
Postat de: maria87ro in PenneIntai se fierb pastele si se scurg de apa. Intr-o tigaie se calesc ceapa, usturoiul si baconul maruntite. Se adauga rosiile si vodka si se tin pe foc pana cand se elimina alcoolul. Apoi se...Citeste continuarea
Pere in sos de vin
Postat de: jolygina in Prajiturise curata perele de coaja pune vinul impreuna cu mirodeniile , dupa ce a inceput sa clocoteasca il mai lasam sa fiarba 3-4 min dupa care punem perele in sosul de vin si le lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Prajitura cu visine si ciocolata
Postat de: madi_marin in PrajituriSe prepara pe rand compozitia alba, apoi cea cu cacao, astfel: se bat 3 oua intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga esenta de vanilie, jumatate de lingurita de praf de...Citeste continuarea
Prajiturica Maria
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe fac 2 blaturi dreptunghiulare care se vor taia in 2 fiecare obtinand in final 4 foi. Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina cu praful de copt si...Citeste continuarea
Paste carbonara a la Adasev
Postat de: adasev12 in SpagheteSe fierb spaghetele in apa cu sare si putin ulei sa nu se lipeasca, timp de 8-10 min. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga la calit ceapa si ardeiul,apoi pancetta taiata fellii ( eu...Citeste continuarea
Painea Soacrei
Postat de: epurasha2bb in PiineSe pregateste faina din timp, se cerne bine intr-o capistere de lemn si se aduce in camera sa se incalzeasca putin.Se face o groapa in mijloc si se incropeste o maia din drojdie , sare si apa...Citeste continuarea
PETITE
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe decongelaza patratelele de aluat si se decupeaza cu gura unui paharel discuri ce se coc pur si simplu pe hartie de copt intr-o tava la cuptor.Apoi se scot si ele fiind foarte umflate se...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata si visine
Postat de: yafa in PrajituriBatem ouale cu zaharul, cu zaharul vanilat, cand se face o spuma albicioasa, adaugam treptat uleiul si apoi apa. Separat intr-un vas amestecam faina cu praful de copt si cacaua....Citeste continuarea
Placinta cu cas si verdeata
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriSe pune faina intr-un vas,se adauga un praf de sare. Se inmoaie drojdia in laptele caldut,se pune peste faina si se framanta,adaugand tot laptele.Se framanta pana cand se obtine un aluat...Citeste continuarea
Paste picante cu ton si dovlecel
Postat de: vero_closca in Pastelegumele se spala si se taie cubulete. tonul se scurge de surplusul de ulei. intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se adauga cubuletele de dovlecel sa se caleasca usor. se adauga...Citeste continuarea