A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Papricas din aripi de curcan

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se curata ceapa , se toaca marunt, se caleste in ulei apoi se pune boiaua de ardei si carnea (aripile) se lasa sa se prajeasca 3-4 minute apoi se pune 1 cana  de apa,sare,piper si ardeiul...Citeste continuarea

Popsicles din Pepene Roşu

Postat de: articook in Dulciuri

Cu o lingura desprindeti din jumatatea de pepene tot fructul. Treceti fructul prin storcatorul de fructe astfel incat pepenele sa devina suc. Daca au ramas samburi in sucul format, treceti-l...Citeste continuarea

Pane de file de pangasius

Postat de: Adinacarla in Pangasius

Am spalat bine fileul de peste si l-am lasat sa se scurga. Apoi l-am portionat. Am batut ouale ca si pentru omleta si am pus in ele: usturoiul pisat, faina, sare, piper si marar tocat. Am...Citeste continuarea

Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu

Postat de: onuta in Pui

Se pun pipotele cu inimile la fiert 15 min intr-o cratita cu apa,in timp ce acestea fierb se pregateste sosul dupa cum urmeaza:se toaca ceapa, usturoiul marunt si se calesc in uleiul de masline in...Citeste continuarea

Prajitura de visine cu glazura de...

Postat de: pana_luminita in Prajituri

Separam  galbenusurile de albusuri , galbenusurile le frec cu un praf de sare si cele  6 linguri de ulei , albusurile se bat spuma cu zaharul vanilat si cele 6 ling de zahar ....Citeste continuarea

Prajitura cu branza dulce si caramel

Postat de: ana in Prajituri

Biscuitii ii farmantam cu mana sau la robot ,adaugam laptele si untul .Vom obtine o "coca" destul de dura .Acesta este blatul, pentru a-l intinde cat mai uniform il punem intre 2...Citeste continuarea

Paste cu Pastramă Haiducească

Postat de: articook in Paste

Se pune intr-o tigaie mare putin ulei de masline si adaugati ceapa verde taiata marunt. Cand ceapa devine transparenta puneti pastrama haiduceasca, dupa ce s-a rumenit adaugati 2 linguri de unt...Citeste continuarea

Pastravul cu ochii negrii

Postat de: mihaelar63 in Pastrav

pastravul se sareaza se piperea za se stropeste cu zeama de lamaie , se umple cu frunzulitele de salvie se da prin faina de malai si se prajeste in ulei incins . pentru garnitura...Citeste continuarea

Pulpe de pui glazurate

Postat de: Sidy in Pui

Ardeiul iute se toaca marunt apoi se amesteca cu sosul de soia si piper. Pulpele se ung bine cu acest sos inclusiv sub pielita si se dau la rece macar doua ore. Se cojesc cartofii noi, se...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu smantana si cus-cus

Postat de: Corina33 in Pui

Pulpele de pui se spala si se usuca. Intr-o tigaie se pun 4 linguri ulei de masline la incins, se prajesc pulpele cate 3-4 min pe fiecare parte, apoi se adauga 300 ml supa, sare si piper si se...Citeste continuarea

Penne cu roşii, suncă, busuioc...

Postat de: articook in Penne

Intr-o tigaie mare puneti putin ulei de masline, cateva rondele de praz si sunca taiata felii. Dupa ce s-au rumenit puneti-le pe o farfurie dupa care, in aceasi tigaie adaugati ulei de masline si...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: marieta in Prajituri

Merele se curata si se taie feli subtiri. Se tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt,se asaza merele taiate, se presara cu scortisoara si gris. Ouale se separa, galbenusurile se freaca...Citeste continuarea

Prajitura cu visine

Postat de: bitza in Prajituri

Mai intai spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar. Trebuie sa le lasam asa cateva ore pana se indulcesc putin, se topeste zaharul si se formeaza un sirop. Se...Citeste continuarea

Piept de pui cu susan si sos de rosii

Postat de: luminita20_2006 in Pui

Pieptul de pui se taie pe dea lungul formand astfel un buzunarel.Ardeiul gras rosu si verde se taie rondele, ciupercile feliute. Cu acestea se umplu buzunarele. se condimetenteaza cu sare, piper...Citeste continuarea

Pangasius cu sos olandez

Postat de: Julie in Pangasius

Ungem pestele cu putin ulei, il saram si il piperam , apoi il punem intr-o tava. Il stropim cu 2-3 linguri cu zeama de lamaie . Putem aseza si cateva feliute de lamaie deasupra pestelui....Citeste continuarea

Penne Rigate cu branza si cascaval...

Postat de: LALY in Penne

1.Topim untul intr-o craticioara.Adaugam faina si laptele si mestecam continuu,pentru a evita cocoloasele.Adaugam 100 gr cascaval si branza telemea (eu le-am dat pe razatoare). Amestecam pana...Citeste continuarea

Pizza la viteza

Postat de: rocsi_1612 in Pizza

cele 2 felii de sunca le taiati patratele. ardeiul rosu il tocati maruntel. maslinele le taiati felioare subtiri. cascavalul il dati pe razatoarea cu ochiuri mari. feliile de paine se...Citeste continuarea

Piftie de curcan

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Aripile de curcan impreuna cu piciorul de porc se fierb 60 minute  in cca. 3-4 litri de apa cu sare si un cub de knorr - legume,  in oala sub presiune.  Cand s-au fiert se...Citeste continuarea

Prajitura cu fructe si bezea

Postat de: silvi0ara in Prajituri

Mai intai curatam visinile de samburi si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt prea acrisoare adaugam peste ele putin zahar , caisele se taie felii,la fel procedam si cu...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu crusta de iaurt

Postat de: silvi0ara in Pui

Se amesteca bine iaurtul cu sucul de lamaie, ghimbirul, boia,sucul de rosii, sofranul,smantana de gatit sarea si piperul dupa gust. Pulpele de pui se spala,   si se aseaza intr-o tava de...Citeste continuarea

Prajitura Bounty

Postat de: LALY in Prajituri

Preparam intai blatul: -ouale la temperartua camerei se separa.Albusul se bate spuma tare.Pe aragaz intr-o craticioara se pune zaharul cu apa la topit.Cand este gata si zaharul s-a topit se...Citeste continuarea

Paella de Bogavante

Postat de: vik in Fructe de mare

De obicei se foloseste o tigaie specifica , numita paellero, insa se poate pregati si intr-o tigaie normala, cu doua torti. Secretul unei paella buna nu consta in felul tigaii ci in prepararea...Citeste continuarea

Parmigiana cu pui

Postat de: Brindusa in Pui

1.Incalzeste cuptorul la 190 C. Taie fiecare piept pe pui in sferturi. Bucatile mai groase taie-le sa se subtieze. Bate carnea usor, ca sa devina mai subtire. Presara cu sare si piper pe ambele...Citeste continuarea

Pui Szechuan

Postat de: lia in Pui

Taiem carnea in bucati de 2-3 cm. Ardeii iuti ii taiem marunt, dupa ce am indepartat semintele. Usturoiul il tocam. Morcovii curatati, ii taiem bastonase , ceapa o taiem rondele. Punem uleiul...Citeste continuarea

Pate aromat

Postat de: ana in Ficat

Spalam bine ficateii si-i scurgem de apa ,apoi ii prajim in unt cca 5 minute apoi adaugam busuiocul,usturoiul si smantana , ii mai lasam pe foc cca 1 minut. Stafidele  le clocotim in vin la...Citeste continuarea

Pleurotus pane

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

1. ciupercile se sareaza , se pipareaza si se tavalesc in faina alba , 2. ouale se bat bine cu putina sare si smantana sau lapte . 3. se dau ciupercile si prin ou si se prajesc in ulei...Citeste continuarea

Potage Veloute Aux Champignons...

Postat de: vanilla in Supe

Se topeste o lingura de unt. Se lasa la calit bine: ceapa tocata fin si ciupercile, taiate in prealabil julien style. Dupa ce ciupercile nu mai sunt crude, se iau de pe foc si se piseaza cu...Citeste continuarea

Parfe de ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga amidonul si cacaoa si se amesteca usor. Se toarna laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand intruna. Se pune vasul pe foc...Citeste continuarea

Papanasi fierti cu sos de ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Despre sosul de ciocolata v-am povestit si la Banana Split . Este un sos foarte bun ce poate fi folosit la aproape orice desert. Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se "desface" cu...Citeste continuarea

Papricas de porc cu cartofi noi

Postat de: Corina33 in Porc

Carnea se spala, se sterge si se taie in bucati mici. Intr-o cratita mare se pune uleiul la incins apoi se adauga carnea si se caleste amestecand din cand in cand. Se adauga o lingurita de...Citeste continuarea

Pui cu orez alb si sos de portocale

Postat de: susu in Pui

 Se pun cele 2 cani de supa pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga orezul, putina sare, piper si curry. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminiu si capac. Se tine pe...Citeste continuarea

Prajitura cu visine

Postat de: lia in Prajituri

Visinele le spalam, scotem samburii, punem zaharul peste ele, amestecam si le lasam pana pregatim aluatul. Zaharul si ouale se bat bine pana devin spuma.  Peste, adaugam putin cate putin...Citeste continuarea

Prajitura cu visine

Postat de: LALY in Prajituri

Se spala visinele si se scot samburii.Se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusul de galbenus.Se bat spuma tare albusurile cu sarea....Citeste continuarea

Pasta de fasole

Postat de: LALY in Mancaruri de post

Se spala fasolea si se lasa la inmuiat in apa calduta.Se taie morcovul,telina.pastarnacul, si ceapa cubulete. Se pune o oala cu apa sa fiarba.Cand a inceput sa fiarba se pune zarzavatul taiat...Citeste continuarea

Paine pufoasa cu iaurt

Postat de: nadina73 in Piine

Se pun toate ingredientele in masina de paine si se lasa la programul de framantat /dospit. Cand aluatul a dospit se unge o tava si se pune in forma dorita se lasa sa mai creasca 15 minute la...Citeste continuarea

Paste cu sos napolitana si carne

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se fierb pastele fainoase in apa cu sare si putin ulei,apoi se scurg Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei apoi se pune ardeiul rosu si verde taiat cubulete mici se calesc 4-5...Citeste continuarea

Peste la cuptor

Postat de: ana in Peste

Pestele il curatam si il taiem bucati maricele ,il presaram cu sare si piper apoi il asezam in tava unsa cu unt.Deasupra fiecarei bucati de peste asezam un cubulet de unt .Coacem la foc mare cam 1...Citeste continuarea

Pandispan cu visine si budinca

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Ouale se bat spuma cu zaharul,care se pune treptat. peste ouale batute se pune untul cubulete,dar sa nu fie rece de la frigider. se bate bine spuma. se adauga esenta de vanilie si praful...Citeste continuarea

Placinta frageda cu visina

Postat de: anisoara in Prajituri

Aluatul se prepara dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/8664/aluat-fraged-dospit-reteta-pas-cu-pas.html Pe o masa presarata cu putina faina se intinde o bucata de aluat cu...Citeste continuarea

Pilaf cu carnita afumata "de la...

Postat de: housy in Porc

- am pus apa la fiert - cand aceasta clocoteste, adaug orezul si amestec - pun ceapa tocata marunt  - si morcovul taiat cubulete - sare, piper  - cand aproape e fiert...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu usturoi la cuptor

Postat de: housy in Pui

- pulpele se parlesc - se spala - se taie in doua (inferioare si superioare) - se cresteaza usor si in micile taieturi se introduc catei de usturoi - se freaca cu sare, piper si...Citeste continuarea

Prajitura cu mere,nuci si scortisoara

Postat de: housy in Prajituri

- compozitie 1 = faina + praf de copt + zahar vanilat + scortisoara - compozitie 2 = albusurile se bat spuma - compozitie 3 = galbenusurile se bat cu zaharul si uleiul - intr-un bol mai...Citeste continuarea

Paste cu vinete si dovlecel

Postat de: Anamaria7 in Spaghete

Vinata se taie fasii de cca 5cm lungime si 1,5cm grosime (sau cubulete, dupa preferinta), iar dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete. Se sareaza si se pipereaza si se lasa la scurs...Citeste continuarea

Patratele cu caise

Postat de: Anamaria7 in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul (si cel vanilinat) treptat pana cand spuma devine lucioasa. Se adauga pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, apoi untul...Citeste continuarea

Peste la cuptor cu sos de rosii

Postat de: housy in Peste

- se aseaza in tava pestele - in el se "infig"  catei de usturoi - peste se toarna cele 2 pahare de vin - sare si piper - se acopera cu folie si se da la rece peste...Citeste continuarea

Pizza

Postat de: ana in Pizza

Blatul :Drojdia o dizolvam in putina apa calduta apoi amestecam restul de ingrediente ,framantam pana optinem o coca fina si o lasam la dospit 30 de minute.Coca dospita o punem intr-o folie...Citeste continuarea

Peste rasol

Postat de: ana in Peste

Pestele il punem la fiert cu morcovul taiat rondele,ardeiul si ceapa taiate ,otetul ,si asezonam cu sare . Il fiebem cca 30 de minute,timp in care feliem rosia si o gratinam .Pregatim mujdei de...Citeste continuarea

Prajitura cu piersici si bezea

Postat de: diana_k in Prajituri

galbenusurile le frecam cu 250g zahar, turnam treptat apa minerala, apoi uleiul si amestecam bine, apoi punem faina si praful de copt. turnam compozitia in tava. piersicile le taiem felii...Citeste continuarea

Prajitura cu cafea, visine si bezea

Postat de: pusikmea in Prajituri

Frecam galbenusurile cu zaharul si untul, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de rom si cafeaua, mixam pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia rezultata o punem intr-o...Citeste continuarea