Papricas din aripi de curcan
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe curata ceapa , se toaca marunt, se caleste in ulei apoi se pune boiaua de ardei si carnea (aripile) se lasa sa se prajeasca 3-4 minute apoi se pune 1 cana de apa,sare,piper si ardeiul...Citeste continuarea
Popsicles din Pepene Roşu
Postat de: articook in DulciuriCu o lingura desprindeti din jumatatea de pepene tot fructul. Treceti fructul prin storcatorul de fructe astfel incat pepenele sa devina suc. Daca au ramas samburi in sucul format, treceti-l...Citeste continuarea
Pane de file de pangasius
Postat de: Adinacarla in PangasiusAm spalat bine fileul de peste si l-am lasat sa se scurga. Apoi l-am portionat. Am batut ouale ca si pentru omleta si am pus in ele: usturoiul pisat, faina, sare, piper si marar tocat. Am...Citeste continuarea
Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu
Postat de: onuta in PuiSe pun pipotele cu inimile la fiert 15 min intr-o cratita cu apa,in timp ce acestea fierb se pregateste sosul dupa cum urmeaza:se toaca ceapa, usturoiul marunt si se calesc in uleiul de masline in...Citeste continuarea
Prajitura de visine cu glazura de...
Postat de: pana_luminita in PrajituriSeparam galbenusurile de albusuri , galbenusurile le frec cu un praf de sare si cele 6 linguri de ulei , albusurile se bat spuma cu zaharul vanilat si cele 6 ling de zahar ....Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce si caramel
Postat de: ana in PrajituriBiscuitii ii farmantam cu mana sau la robot ,adaugam laptele si untul .Vom obtine o "coca" destul de dura .Acesta este blatul, pentru a-l intinde cat mai uniform il punem intre 2...Citeste continuarea
Paste cu Pastramă Haiducească
Postat de: articook in PasteSe pune intr-o tigaie mare putin ulei de masline si adaugati ceapa verde taiata marunt. Cand ceapa devine transparenta puneti pastrama haiduceasca, dupa ce s-a rumenit adaugati 2 linguri de unt...Citeste continuarea
Pastravul cu ochii negrii
Postat de: mihaelar63 in Pastravpastravul se sareaza se piperea za se stropeste cu zeama de lamaie , se umple cu frunzulitele de salvie se da prin faina de malai si se prajeste in ulei incins . pentru garnitura...Citeste continuarea
Pulpe de pui glazurate
Postat de: Sidy in PuiArdeiul iute se toaca marunt apoi se amesteca cu sosul de soia si piper. Pulpele se ung bine cu acest sos inclusiv sub pielita si se dau la rece macar doua ore. Se cojesc cartofii noi, se...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu smantana si cus-cus
Postat de: Corina33 in PuiPulpele de pui se spala si se usuca. Intr-o tigaie se pun 4 linguri ulei de masline la incins, se prajesc pulpele cate 3-4 min pe fiecare parte, apoi se adauga 300 ml supa, sare si piper si se...Citeste continuarea
Penne cu roşii, suncă, busuioc...
Postat de: articook in PenneIntr-o tigaie mare puneti putin ulei de masline, cateva rondele de praz si sunca taiata felii. Dupa ce s-au rumenit puneti-le pe o farfurie dupa care, in aceasi tigaie adaugati ulei de masline si...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: marieta in PrajituriMerele se curata si se taie feli subtiri. Se tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt,se asaza merele taiate, se presara cu scortisoara si gris. Ouale se separa, galbenusurile se freaca...Citeste continuarea
Prajitura cu visine
Postat de: bitza in PrajituriMai intai spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar. Trebuie sa le lasam asa cateva ore pana se indulcesc putin, se topeste zaharul si se formeaza un sirop. Se...Citeste continuarea
Piept de pui cu susan si sos de rosii
Postat de: luminita20_2006 in PuiPieptul de pui se taie pe dea lungul formand astfel un buzunarel.Ardeiul gras rosu si verde se taie rondele, ciupercile feliute. Cu acestea se umplu buzunarele. se condimetenteaza cu sare, piper...Citeste continuarea
Pangasius cu sos olandez
Postat de: Julie in PangasiusUngem pestele cu putin ulei, il saram si il piperam , apoi il punem intr-o tava. Il stropim cu 2-3 linguri cu zeama de lamaie . Putem aseza si cateva feliute de lamaie deasupra pestelui....Citeste continuarea
Penne Rigate cu branza si cascaval...
Postat de: LALY in Penne1.Topim untul intr-o craticioara.Adaugam faina si laptele si mestecam continuu,pentru a evita cocoloasele.Adaugam 100 gr cascaval si branza telemea (eu le-am dat pe razatoare). Amestecam pana...Citeste continuarea
Pizza la viteza
Postat de: rocsi_1612 in Pizzacele 2 felii de sunca le taiati patratele. ardeiul rosu il tocati maruntel. maslinele le taiati felioare subtiri. cascavalul il dati pe razatoarea cu ochiuri mari. feliile de paine se...Citeste continuarea
Piftie de curcan
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriAripile de curcan impreuna cu piciorul de porc se fierb 60 minute in cca. 3-4 litri de apa cu sare si un cub de knorr - legume, in oala sub presiune. Cand s-au fiert se...Citeste continuarea
Prajitura cu fructe si bezea
Postat de: silvi0ara in PrajituriMai intai curatam visinile de samburi si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt prea acrisoare adaugam peste ele putin zahar , caisele se taie felii,la fel procedam si cu...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu crusta de iaurt
Postat de: silvi0ara in PuiSe amesteca bine iaurtul cu sucul de lamaie, ghimbirul, boia,sucul de rosii, sofranul,smantana de gatit sarea si piperul dupa gust. Pulpele de pui se spala, si se aseaza intr-o tava de...Citeste continuarea
Prajitura Bounty
Postat de: LALY in PrajituriPreparam intai blatul: -ouale la temperartua camerei se separa.Albusul se bate spuma tare.Pe aragaz intr-o craticioara se pune zaharul cu apa la topit.Cand este gata si zaharul s-a topit se...Citeste continuarea
Paella de Marisco
Postat de: vik in Fructe de mareSe prepara la fel ca si Paella de Bogavante Citeste continuarea
Paella de Bogavante
Postat de: vik in Fructe de mareDe obicei se foloseste o tigaie specifica , numita paellero, insa se poate pregati si intr-o tigaie normala, cu doua torti. Secretul unei paella buna nu consta in felul tigaii ci in prepararea...Citeste continuarea
Parmigiana cu pui
Postat de: Brindusa in Pui1.Incalzeste cuptorul la 190 C. Taie fiecare piept pe pui in sferturi. Bucatile mai groase taie-le sa se subtieze. Bate carnea usor, ca sa devina mai subtire. Presara cu sare si piper pe ambele...Citeste continuarea
Pui Szechuan
Postat de: lia in PuiTaiem carnea in bucati de 2-3 cm. Ardeii iuti ii taiem marunt, dupa ce am indepartat semintele. Usturoiul il tocam. Morcovii curatati, ii taiem bastonase , ceapa o taiem rondele. Punem uleiul...Citeste continuarea
Pate aromat
Postat de: ana in FicatSpalam bine ficateii si-i scurgem de apa ,apoi ii prajim in unt cca 5 minute apoi adaugam busuiocul,usturoiul si smantana , ii mai lasam pe foc cca 1 minut. Stafidele le clocotim in vin la...Citeste continuarea
Pleurotus pane
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri1. ciupercile se sareaza , se pipareaza si se tavalesc in faina alba , 2. ouale se bat bine cu putina sare si smantana sau lapte . 3. se dau ciupercile si prin ou si se prajesc in ulei...Citeste continuarea
Potage Veloute Aux Champignons...
Postat de: vanilla in SupeSe topeste o lingura de unt. Se lasa la calit bine: ceapa tocata fin si ciupercile, taiate in prealabil julien style. Dupa ce ciupercile nu mai sunt crude, se iau de pe foc si se piseaza cu...Citeste continuarea
Parfe de ciocolata
Postat de: miha in DulciuriGalbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga amidonul si cacaoa si se amesteca usor. Se toarna laptele fierbinte, putin cate putin, amestecand intruna. Se pune vasul pe foc...Citeste continuarea
Papanasi fierti cu sos de ciocolata
Postat de: miha in DulciuriDespre sosul de ciocolata v-am povestit si la Banana Split . Este un sos foarte bun ce poate fi folosit la aproape orice desert. Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se "desface" cu...Citeste continuarea
Papricas de porc cu cartofi noi
Postat de: Corina33 in PorcCarnea se spala, se sterge si se taie in bucati mici. Intr-o cratita mare se pune uleiul la incins apoi se adauga carnea si se caleste amestecand din cand in cand. Se adauga o lingurita de...Citeste continuarea
Pui cu orez alb si sos de portocale
Postat de: susu in PuiSe pun cele 2 cani de supa pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga orezul, putina sare, piper si curry. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminiu si capac. Se tine pe...Citeste continuarea
Prajitura cu visine
Postat de: lia in PrajituriVisinele le spalam, scotem samburii, punem zaharul peste ele, amestecam si le lasam pana pregatim aluatul. Zaharul si ouale se bat bine pana devin spuma. Peste, adaugam putin cate putin...Citeste continuarea
Prajitura cu visine
Postat de: LALY in PrajituriSe spala visinele si se scot samburii.Se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusul de galbenus.Se bat spuma tare albusurile cu sarea....Citeste continuarea
Pasta de fasole
Postat de: LALY in Mancaruri de postSe spala fasolea si se lasa la inmuiat in apa calduta.Se taie morcovul,telina.pastarnacul, si ceapa cubulete. Se pune o oala cu apa sa fiarba.Cand a inceput sa fiarba se pune zarzavatul taiat...Citeste continuarea
Paine pufoasa cu iaurt
Postat de: nadina73 in PiineSe pun toate ingredientele in masina de paine si se lasa la programul de framantat /dospit. Cand aluatul a dospit se unge o tava si se pune in forma dorita se lasa sa mai creasca 15 minute la...Citeste continuarea
Paste cu sos napolitana si carne
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe fierb pastele fainoase in apa cu sare si putin ulei,apoi se scurg Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei apoi se pune ardeiul rosu si verde taiat cubulete mici se calesc 4-5...Citeste continuarea
Peste la cuptor
Postat de: ana in PestePestele il curatam si il taiem bucati maricele ,il presaram cu sare si piper apoi il asezam in tava unsa cu unt.Deasupra fiecarei bucati de peste asezam un cubulet de unt .Coacem la foc mare cam 1...Citeste continuarea
Pandispan cu visine si budinca
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriOuale se bat spuma cu zaharul,care se pune treptat. peste ouale batute se pune untul cubulete,dar sa nu fie rece de la frigider. se bate bine spuma. se adauga esenta de vanilie si praful...Citeste continuarea
Placinta frageda cu visina
Postat de: anisoara in PrajituriAluatul se prepara dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/8664/aluat-fraged-dospit-reteta-pas-cu-pas.html Pe o masa presarata cu putina faina se intinde o bucata de aluat cu...Citeste continuarea
Pilaf cu carnita afumata "de la...
Postat de: housy in Porc- am pus apa la fiert - cand aceasta clocoteste, adaug orezul si amestec - pun ceapa tocata marunt - si morcovul taiat cubulete - sare, piper - cand aproape e fiert...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu usturoi la cuptor
Postat de: housy in Pui- pulpele se parlesc - se spala - se taie in doua (inferioare si superioare) - se cresteaza usor si in micile taieturi se introduc catei de usturoi - se freaca cu sare, piper si...Citeste continuarea
Prajitura cu mere,nuci si scortisoara
Postat de: housy in Prajituri- compozitie 1 = faina + praf de copt + zahar vanilat + scortisoara - compozitie 2 = albusurile se bat spuma - compozitie 3 = galbenusurile se bat cu zaharul si uleiul - intr-un bol mai...Citeste continuarea
Paste cu vinete si dovlecel
Postat de: Anamaria7 in SpagheteVinata se taie fasii de cca 5cm lungime si 1,5cm grosime (sau cubulete, dupa preferinta), iar dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete. Se sareaza si se pipereaza si se lasa la scurs...Citeste continuarea
Patratele cu caise
Postat de: Anamaria7 in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul (si cel vanilinat) treptat pana cand spuma devine lucioasa. Se adauga pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, apoi untul...Citeste continuarea
Peste la cuptor cu sos de rosii
Postat de: housy in Peste- se aseaza in tava pestele - in el se "infig" catei de usturoi - peste se toarna cele 2 pahare de vin - sare si piper - se acopera cu folie si se da la rece peste...Citeste continuarea
Pizza
Postat de: ana in PizzaBlatul :Drojdia o dizolvam in putina apa calduta apoi amestecam restul de ingrediente ,framantam pana optinem o coca fina si o lasam la dospit 30 de minute.Coca dospita o punem intr-o folie...Citeste continuarea
Peste rasol
Postat de: ana in PestePestele il punem la fiert cu morcovul taiat rondele,ardeiul si ceapa taiate ,otetul ,si asezonam cu sare . Il fiebem cca 30 de minute,timp in care feliem rosia si o gratinam .Pregatim mujdei de...Citeste continuarea
Prajitura cu piersici si bezea
Postat de: diana_k in Prajiturigalbenusurile le frecam cu 250g zahar, turnam treptat apa minerala, apoi uleiul si amestecam bine, apoi punem faina si praful de copt. turnam compozitia in tava. piersicile le taiem felii...Citeste continuarea
Prajitura cu cafea, visine si bezea
Postat de: pusikmea in PrajituriFrecam galbenusurile cu zaharul si untul, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de rom si cafeaua, mixam pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia rezultata o punem intr-o...Citeste continuarea