Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1635
PRIETENI297
Retete

Briose cu visine si spuma de lamaie

In Dulciuri la 10 Apr 2010

Ouale se bat spuma cu zaharul. peste ouale spuma se pune iaurtul si uleiul treptat. praful de copt se stinge cu putin otet sau suc de lamaie si se pune peste. apoi se adauga faina,sucul si coaja de lamaie,esenta de vanilie.toate se amesteca bine iar la urma se pun visinele si se mai...

Cherry

In Bauturi la 9 Apr 2010

Intr-o oala mai mare se amesteca toate ingredientele. se aseaza in sticle si se lasa la macerat macar o saptamana. sticlele le puneti undeva la rece in camara si in fiecare zi mai agitati putin sticlele. se serveste cu cuburi de gheata.

Salatica de sfecla rosie

In Salate la 8 Apr 2010

Sfecla se spala bine. se pune intr-o oala cu apa la fiert. cand e fiarta ,se lasa la racit. dupa care se curata de coaja. se da pe razatoarea mica. hreanul se spala ,se curata si se da tot pe razatoarea mica. amestecati bine ,puneti sare,ulei si otet dupa gust. la sfarsit o...

Saratele gustoase

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2010

Apa se pune la incalzit. faina se pune intr-un lighean. peste faina se pune untura,chimenul si sarea si apa calda atat cat sa iese un aluat tare, usor de modelat. cand e gata aluatul,se iau bucatele mici si se fac bilute. se pun in forma incinsa,rand pe rand,se intoarce forma pe o...

Cozonac traditional

In Dulciuri la 7 Apr 2010

umplutura: stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom. albusurile se bat spuma cu zaharul. nuca macinata se amesteca cu albusurile batute spuma,se taie bucatele de rahat,se adauga stafidele inmuiate,esenta de rom si lapte cat sa fie bine inmuiata compozitia de...

Pasca cu pandispan

In Dulciuri la 6 Apr 2010

Pandispanul: Separam ouale. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topesc cristalele,iar compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam esenta si praful de copt,iar mai apoi faina treptat. Albusurile le batem spuma separat. La urma incorporam in compozitia de galbenusuri,albusurile...

Pasca cu branza si budinca

In Dulciuri la 6 Apr 2010

Aluatul: se puna faina intr-un lighean iar in mijloc se face o gaura.se incalzeste apa minerala.cateva linguri de apa minerala  se amesteca cu o lingura de faina pe care o turnam in acea gaura. drojdia o frecam cu putin zahar si ulei si o turnam tot in acea gaura. lasa pana creste...

Drob cu ou si fara

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2010

Marubtaiele se spala bine si se pun la fiert in apa(ficatul si plamanul se pun mai tarziu ca fierb mai repede)cu vegeta si piper. cand sunt fiarte ,se scurge apa ramasa si se lasa la racit. cand s-au racit se dau pe masina de tocat. ceapa se spala,se toaca marunt. patrunjelul si...

Oua rosii frumos decorate

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2010

Ouale se spala bine cu detergent de vase,se clatesc din abundenta cu apa,se pun intr-o oala cu apa rece la fiert cu putina sare. le fierbeti cat de mult doriti(ori le faceti moi ,ori tari,depinde de preferinte). cand sunt gata fierte ,opriti focul. preparati vopseaua conform...

Cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 26 Mar 2010

Cartofii se curata ,se spala si se taie in 6 sau in cate felii doriti. ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. intr-u castron se amesteca apa,pasta de tomate,vegeta,piper,usturoiul tocat marunt,uleiul si rosia taiata cuburi. se amesteca bine toate si se toarna peste cartofi....

Salata orientala

In Mancaruri de post la 26 Mar 2010

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja intr-o oala cu apa si un strop de sare. ceapa se curata si se toaca marunt(sau solzisori) gogosarii se taie cubulete rosia la fel se taie cubulete cand cartofii sunt fierti,ii luati de pe foc,ii lasati sa se raceasca apoi ii taiati...

Prajitura "Zi si noapte" cu nuca

In Prajituri la 20 Mar 2010

Apa se amesteca cu zaharul si uleiul.acestea se mixeaza pana se topeste zaharul. pestea acestea se adauga praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie. apoi se pune esenta,zaharul vanilat,,nuca macinata si la urma faina. jumatate din compozitie se pune in alta cratita si se...

Mancarica de ciuperci

In Mancaruri de post la 19 Mar 2010

Ciupercile se spala bine si se taie felii. ceapa se curata,se spala si se toaca marunt morcovul se curata, se spala si se taie rondele. intr-o oala mai mica se pune putin ulei,se adauga ciupercile si se invart de  vreo 2 ori. apoi se pune apa,ceapa,morcovul si se lasa pana scade...

Cartofi acordeon de post

In Mancaruri de post la 18 Mar 2010

Cartofii se curata,se spala,se taie pe latime dar nu pana jos cam 3 sferturi baza sa ramana intreaga. morcovul se curatat,se spala si se taie rondele. ciupercile se spala si se taie felii. intre cartofi se pun felii de ciuperci si morcov. apoi se rup bucati de staniol.se dau cu putina...

Snitel la cuptor

In Pui la 15 Mar 2010

Pieptul de pui se spala bine,se portioneaza,se bate  cu ciocanul de snitzele,se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce si se lasa asa circa15-20min. ouale se bat bine,se adauga apa minerala,faina,vegeta si piper si se amesteca toate bine. bucatelele de carne se dau prin compozitia...

Arpacas(grau fiert)

In Mancaruri de post la 13 Mar 2010

Graul se spala in 4-5 ape. intr-o oala de tuci se pune apa peste care se pune graul si un stop de sare. aceasta se da la cuptor si se invarte din cand in cand cu o lingura de lemn(se poate face si pe aragaz) se fierbe insa nu prea tare ca atunci cand se raceste se mai ingroasa,bobul...

Gratarel de pui cu cartofi ciupercute

In Pui la 11 Mar 2010

Copanelele se spala bine(eu le-am scos si pielita),le crestam. usturoiul il tocam marunt.peste el punem berea,uleiul,piper,vegeta,boia dulce si le amestecam bine. peste acest amestec punem copanelele si le dam la frigider circa 1 ora. peste 1 ora punem gratarul pe foc si punem...

Ciorbita de legume cu cartofi

In Supe/Ciorbe la 10 Mar 2010

Cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem cubulete. ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. morcovul il curatam ,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. ardeiul rosu si verde il tocam. rosia o curatam de pielita si o tocam marunt. intr-o oala de 6-7 litri punem pe 3...

Ciulama de ciuperci

In Mancaruri de post la 8 Mar 2010

Ciupercile le curatati de pielita,le spalati bine si le taiati felii. ceapa se curata,se spala si se toaca marunt. intr-o cratita se pune putin ulei peste care se pun ciupercile si ceapa.se pune un capac peste ele,se amesteca din cand in cand. o lasati la foc pana se retrage toata apa...

Rulada cu banane

In Prajituri la 6 Mar 2010

mai intai se face crema.se fraca pachetul de margarina cald nu d la frigider,cu zaharul pana acesta se topeste.cand acesta e topit se adauga esenta de vanilie,nuca de cocos si coaja de portocale si se amesteca bine. biscuitii se dau pe masina de nuca. apa cu zaharul si cacaoa se pun intr-o...

Turta dulce cu piersici si portocale

In Prajituri la 27 Feb 2010

1 cana de zahar se pune intr-o craticioara la topit.cand e gata topit se adauga cana de apa.cand se topi de tot zaharul,se stinge focul,se pune si cealalta cana cu zahar si se mesteca pana se topeste apoi se lasa sa se raceasca. cand e rece se pune peste uleiul,praful de copt stins,esenta de...

Tocinei de cartofi

In Mancaruri de post la 26 Feb 2010

Se curata cartofii,se spala bine,se dau pe razatoare cu ochiu mic apoi se storc bine de zeama. ceapa se curata si se da si ea tot prin razatoarea mica usturoiul il curatam si se piseaza bine.patrunjelul si mararu se toaca marunt. cartofii razuiti.ceapa ,usturoiul,verdeata se amesteca...

Cornuri cu nuca si gem de post

In Prajituri la 25 Feb 2010

Faina se pune intr-un lighean. peste faina se pune zaharul,margarina,zaharul vanilat,coaja de portocala si esenta de lamaie. drojdia se pune intr-o farfurie si se amesteca cu 1 lingura zahar si o lingurita ulei bine bine apoi se pune in lighean peste faina. se pune apa si incep sa se...

Tocanita de pui cu ciuperci

In Pui la 25 Feb 2010

Copanelele se spala bine. intr-o cratita se pune putin ulei si se pun copanelele si se prajesc pe ambele parti cat sa iasa sangele(2 min pe o parte si 2 min pe cealalta). apoi se adauga o cana si jumatate de apa. ceapa se toaca marunt,morcovul se taie rondele,ardeiul se toaca si el si se...

Mancare de fasole verde de post

In Mancaruri de post la 22 Feb 2010

Fasolea se decongeleaza. Ceapa se toaca marunt se,se pune intr-o tigaie la inmuiat in putin ulei. Peste ceapa se adauga fasolea,se pun circa 2 cani apa. Dupa care morcovul se taie rondele,ardeiul se toaca si el si se pun peste fasole. Cand fasolea e fiarta se adauga pasta de tomate...

Sarmalute de post in oala de lut

In Mancaruri de post la 20 Feb 2010

Ceapa se toaca marunt si se pune la inmuiat in ulei. cand e pe jumatate inmuiata puneti morcovul dat pe razatoarea mare.cand s-a inmuiat si acesta puneti ciupercile date pe masina de tocat ,ardeiul rosu si pasta de tomate.mai invartiti de cateva ori si dati deoparte compozitia. orezul se...

Negreasa de post cu glazura

In Prajituri la 20 Feb 2010

Apa se pune cu zaharul si se amesteca pana acesta se topeste. dupa care se adauga uleiul,faina treptat,cacaoa,praful de copt,esenta si coaja de portocale. copmpozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. peste ea se pun bucatele de miez de nuca si se da la cuptorul...

Ciorbita de pui

In Ciorbe la 17 Feb 2010

Puiul il transati ,se parleste putin la flacara de la aragaz pentru a indeparta tot puful si se spala bine. intr-o oala de vreo 8 litri se pune cam pe trei sferturi cu apa si se pun bucatile de pui acolo.cand face spuma luati cu lingura toata spuma. cand incepe sa fiarba puneti ardeiu rosu...

Spirale cu nuca

In Fusilli la 17 Feb 2010

Intr-o oala puneti niste apa la fiert. Cind incepe sa fiarba puneti spiralele in oala 10-15 min pana sunt fierte. cand sunt gata de fiert se scurge apa,se adauga margarina ,zaharul pudra,esenta si nuca macinata(cat de multa doriti depinde cum va plac). amestecati bine toate si puneti pe...

Socata reteta bunicii

In Bauturi la 17 Feb 2010

Socata reteta bunicii Intr-o oala se pune apa la fiert . cand incepe sa fiarba puneti si florile de soc si lasati sa dea dea cateva clocote. apoi trageti oala de de foc si o mai lasati sa stea asa 30-40 min. dupa aceasta o strecurari si aruncati florile la gunoi si adaugati zaharul si...

Afisate 1591 - 1620 din 1635 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]