publicat la 12.09.2021
publicat la 12.09.2021
publicat la 14.12.2020
Astăzi dai dovadă de creativitate. Desenezi, pictezi, sculptezi. Apoi cumperi o găleată de lavabilă şi vopseşti pereţii la loc. Repede, pînă nu vor crede cei din familie că ai luat-o pe arătură!
Bucataras.ro
[email protected]
Aripi de pui cu varza calita
Punem aripioarele intr-un vas cu ulei (4-5 linguri de ulei) la prajit, pe ambele parti, dar acoperite cu capac. Cand s-au prajit adaugam o cana de apa si lasam sa fiarba putin. Intre timp tocam varza marunt si o clatim in cateva ape pentru a reduce acreala si sarea. Scurgem bine varza de apa...
Bors de curcan
Punem apa la fiert si cand a fiert adaugam legumele taiate cubulete, mai putin rosiile si sucul de rosii. Intr-un vas separat oparim carnea (asa iese toata spuma), cand a dat in clocot varsam apa si clatim carnea, apoi o introducem in vasul cu legume. Dupa 10 minute punem rosiile si sucul de...
Paine floare
Se pune faina in castron (mai maricel), untul, uleiul si sarea. Amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi facem o gropita in faina si varsam amestecul cu drojdia. Amestecam cu o furculita si mai adaugam si din apa pana terminam apa. Incepem sa framantam cu mana pana devine o coca...
Melcisori cu ostropel de pui
Se pun pulpele la prajit pe ambele parti si le vom lasa cu capacul deasupra pana se rumenesc, dar nu foarte mult. Intre timp punem pastele la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au rumenit pulpele se adauga sucul de rosii, lasam sa fiarba vreo 10 minute, potrivim de sare, punem usturoiul pe...
Prajitura inteligenta
Mai intai topim untul si fierbem laptele, apoi le lasam la racit. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana se topeste zaharul, iar apoi se adauga untul lichid (nu trebuie sa fie fierbinte, dar nici rece), faina, vanilia si laptele, la final se...
Cartofi gratinati cu legume si branza
Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert cu sare. Cand au fiert se scurg de zeama, se pune un strat din jumatate din cantitatea de cartofi intr-un vas de yena, se paseaza cu furculita, se condimenteaza, se stropesc cu ulei si supa de cartofi si se presara branza, Se pun...
Fasole boabe cu costita afumata
Se pune fasolea peste noapte la umflat. A doua zi se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana da de cateva ori in clocot si se arunca apa. Se mai pune inca o data la fiert si iar se arunca apa. Cat fierbem fasolea nu punem sare. Fasolea cand e gata trebuie sa aiba bobul...
Varza murata cu coasta de porc
Se toaca varza marunt si se pune intr-un vas cu gauri la scurs. Se spala in cateva ape pentru a nu mai fi acra si sarata. Se pune ulei intr-o cratita si se adauga coastele care au fost date in prealabil cu putina sare. Se prajesc putin pe fiecare parte si apoi se adauga apa. Se lasa sa fiarba...
Briose din carne tocata
Se caleste ceapa in unt sau in ulei. Se lasa la racit. Se pune carnea tocata in robot pana se face pasta, se adauga feliile de paine care au fost inmuiate in apa minerala sau lapte, dar nu se scurge de lichid, ci se pun asa cum sunt. Se adauga si oul, condimentele, bicarbonatul si ceapa calita...
Briose-aperitiv cu legume congelate
Se bat ouale, se adauga o lingura de ulei, se pune faina amestecata cu praful de copt, condimentele pentru pizza mezelurile tocate cubulete, ciupercile, cascavalul si se amesteca bine. Se pune compozitia in forme de briose si se orneaza cu masline. Se introduc in cuptorul bine incins pana se...
Salata de ciuperci cu sunca si castraveti murati
Se scurg ciupercile de zeama, se pun intr-o strecuratoare si se spala pentru a nu mai ramane fire de nisip. Se toaca cat mai marunt sau dupa preferinta. Se storc bine de apa. Se toaca castravetii cat mai marunt (cubulete mici) si se storc de zeama. Daca va place mai acru puteti pune dupa...
Sandwich la cuptor
Se pregateste tava cu hartie de copt. Se ung feliile de paine cu smantana, se aseaza in tava si se pun deasupra feliilor de paine rondele de sunca/salam peste care se pun felii subtiri de rosii, radem cascaval deasupra, peste care se pun iar felii de paine. Feliile de paine de deasupra se ung iar...
Orez cu varza a la Popesti
Se toaca varza marunt. Se spala orezul. Se alege o cratita sau o tava mai adanca si se incepe montarea :) un strat de varza peste care se toarna bulion sau rosii in bulion, se stropeste cu putin ulei, se pune o mana de orez, delikat, si se repeta in acelasi fel pana se umple cratita. Ultimul...
Pui pe sticla
Se spala puiul, se sterge bine cu prosopul. Se sareaza, se adauga condimente, se unge cu ulei atat pe dinauntru, cat si pe dinafara. Se umple o sticla de bere de 500 ml cu apa si se aseaza puiul pe sticla si se pune intr-un vas cu apa cam cat doua degete. Eu am avut un suport special pentru pui....
Carnati de casa
Se toaca (sita masinii de tocat se alege in functie de preferinta) carnea de porc, de vita. de oaie, impreuna cu usturoiul si se amesteca cu condimentele, supa de carne, paharul de bere, cimbrul si bicarbonatul (un ingredient valoros la reteta de carnati, ii face mai pufosi si nu iti va fi rau de...
Lebar de casa
Se pune ficatul la fiert in apa clocotita, cam 15 minute. Carnea se fierbe separat cu putina sare, rinichii la fel. Rinichii nu se fierb mai mult de 15 minute. Carnea trebuie lasata pana intra furculita in ea. Intre timp curatam ceapa, o spalam si o calim in 100 ml ulei si putina apa, dupa...
Musaca de pui cu masline si legume
Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, dar nu foarte mult, altfel se farama. Se taie carnea de pui (piept sau pulpe dezosate) si se marunteste in robotul de bucatarie. Se toarna berea peste pui si se mai toaca pana se...
Pui shanghai in crusta de chips
Se spala carnea de pui si se taie fasii. Se sareaza dupa preferinta, se adauga piper sau condimente. Se bat ouale, se adauga sare, faina, cat sa se formeze un aluat ca de clatite. Se maruntesc chipsurile cat mai marunt, cu pistilul de usturoi. Fasiile de carne se introduc in ou, iar apoi in...
Pizza cu aluat fraged
Aluat: Se pune faina intr-un vas adanc. Se freaca drojdia cu zaharul. Se face o adancitura in faina si se pune sana, sarea, uleiul, apa si drojdia. Se framanta aluatul bine, daca mai cere faina se mai adauga (nu trebuie sa iasa foarte vartos). Se lasa 10-15 minute de o parte, la crescut....
Pilaf cu morcov
Se razuie morcovul, ceapa se taie marunt si se calesc in ulei. Se spala orezul si se pune peste legumele calite. Se lasa putin la calit si se adauga apa, sarea (delikat). Se pune capacul peste cratita si se lasa la foc potrivit fara a se amesteca in cratita pana scade bine lichidul. Daca se...
Varza calita cu inimi de porc
Se spala bine inimile de porc si se taie cuburi mai mari. Se pun la calit in ulei si cand s-au prajit cat de cat se adauga bulionul si o cana de apa. Se lasa sa fiarba bine si se pune apoi varza tocata fin. Se potriveste de sare. Cand s-a fiert bine si varza, se condimenteaza cu piper, cimbru si...
Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval
Se taie aluatul in patratele si apoi colturile patratului ca in poza. Se pune in mijloc o feliuta de salam peste care se aseaza un patratel de cascaval. Se ia cate un colt si se duce catre mijloc, la fel se procedeaza si cu celelalte 3. Se aseaza in tava si apoi se introduc in cuptorul incins. Se...
Cartofi aurii cu pulpe de pui
Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, se fierb doar putin, in jur de 15 min. Se scot si se scurg de zeama. Se aseaza intr-un vas de yena, dar mai intai punem pulpele de pui pe care le dam cu sare, condimente, apoi acoperim cu cartofi pe care presaram condimente si ulei....
Salata de cartofi
Se spala cartofii cu tot cu coaja si se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert se decojesc si se taie cuburi potrivite. Se taie ceapa julien, gogosarul fasii subtiri, castravetii in jumatati si apoi felii subtiri. Se pun peste cartofi si adaugam maioneza, piperul, mararul si amestecam...
Ardei capia umpluti cu varza alba, rosie si morcovi
Taiem varza cat mai fin, morcovii ii dam prin razatoare si amestecam cu grija ca sa se combine varza cu morcovii. Se pregatesc ardeii, se scoate cotorul cu grija sa nu rupem ardeiul si se spala cu grija. Ii lasam la scurs pana pregatim zeama. Se pune otetul si apa la foc potrivit, apoi se pune...
Zacusca de macrou
Se curata pestele daca nu este eviscerat, se taie capul si coada, inotatoarele si se spala bine fara a lasa urme de sange in interior. Se pune la fiert apa, 100 ml otet si cand clocoteste se adauga pestele pentru 10-15 minute. Se scoate apoi, se lasa la racit si se alege de oase si piele....
Ciorbita usoara de pui cu smantana si iaurt
Se fierbe carnea de pui in apa cat s-o acopere, cam in jur de 20 minute. Se scoate apoi si se taie cubulete. Intre timp se pun 4 litri de apa la fiert si cand a ajuns la punctul de fierbere se adauga legumele taiate cubulete mici impreuna cu carnea de pui taiata si supa ramasa de la puiul...
Prajitura cu mere si nuca
Se dau merele prin razatoare si se pun la calit cu zaharul si scortisoara. Se lasa la racit si se incinge cuptorul, iar intre timp pregatim aluatul. Se bat ouale cu zaharul, uleiul si praful de sare pana se obtine un aluat cremos. Se amesteca praful de copt cu faina si se toarna in ploaie...
Briose aperitiv
Mod de preparare Taiem cubulete mezelurile, ciupercile si ardeiul. Dam cascavalul pe razatoarea. Adaugam ouale batute usor, sarea, piperul si condimentele. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam compozitia. Umplem formele de briose trei sferturi cu compozitie. Dam la...
Tort cu crema ganache si capsuni
Blatul: - separam albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul si cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se amesteca albusurile cu crema de galbenusuri. Se pune praful de copt peste faina, se adauga in ploaie peste crema de oua. Se imbraca o...