Se portioneaza afumatura.
Vinetele se spala si taie in fasii lungi. Morcovul si ceapa se spala si se toaca. Punem 40 ml ulei la incins si cand este gata punem impreuna ceapa, morcovul si afumatura. Le lasam sa se caleasca impreuna pana ce morcovul si ceapa se inmoaie.
Adaugam...
Cum se prepara Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza
Cartofii se curata, se spala, se taie. Ardeiul, morcovul, ceapa si rosiile se curata si se toaca.
In oala de ciorba se pune la incins uleiul. Cand este gata se pune ceapa, morcovul, ardeiul. Se pune sare. Se lasa sa se...
Se amesteca totul bine, inclusiv uleiul. Se pune o tigaie antiaderenta la incins, si cand este gata dam drumul compozitiei. Se lasa cateva minute pe o parte, cateva pe cealalta si ...gata!
E o gustare calda, foarte satioasa.
Se ia carnea, se spala, se cresteaza. Se da cu sare, piper..se presara coriandru, chimen, menta. Se freaca bine pulpa cu toate acestea.
Din otetul balsamic si miere se face o solutie cu care ungem carnea.
Se pune intr-o tava. Peste friptura punem catei de usturoi...
Legumele se spala si se portioneaza.
Carnea de pui de spala, se fierbe, se dezoseaza si se taie bucati mai mici.
Legumele si carnea se amesteca.
Se potriveste cu sare, se stropeste cu ulei de masline. Se amesteca.
Optional se poate folosi zeama de lamaie.
Costita o portionam si o tragem la tigaie pret de 5-7 minute. Se scoate pe o farfurie. Ceapa care a fost spata si taiata solzisori se pune in uleiul in care am prajit putin costita. Se pune sare si piper. Se amesteca bine si cand scade se mai adauga apa. Cand este suficient de mult pregatita, se...
Tiramisu reţetă originală
Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul si capata consistenta unei creme. Pentru ca au fost oua din comert le-am pus si pe baie de abur. La final, se pune la racit.
Frisca se bate bine si se da la rece.
6 linguri...
Rosiile se spala, se curata de partea verde si sa trec prin separator. Se pun la fiert. Cand inca nu a dat in clocot compozitia, trag apa cu un furtunas. Evit astfel sa fierb mai mult timp si economisesc combustibil:D
Potrivesc de sare si zahar, iar la final pentru siguranta pun un plic...
Caisele se spala, se pun la scurs. Se scot samburii si se pun in tigirea de gem. Se pune zaharul si se pun la foc moderat. Pe parcurs se mai stropeste cu zeama de lamaie. Dupa ce a scazut bine ( il verificam in farfurie), il punem fierbinte in borcane. Se acopera cu o patura ca...
Se pune apa la fiert. Se pune zaharul. Zarzarele dupa ce se spala, se curata de codite, se pun oala cand apa s-a infierbantat. Cand sta sa dea in clocot se pune malaiul si se amesteca cu o lingura de lemn. Se mai lasa la fiert 5-7 minute, pana fierbe malaiul.
Ideal este sa se serveasca rece,...
Simplu si rapid.
Se taie o felie de paine bruna cu seminte. O tai la randu-i in doua. Asez pe prima felie, branza de capra peste care pun rosiile rondele. Nu mai e nevoie de sare( eu cel putin nu), pentru ca branza are sare. A doua felie....asa a reiesit o gustare satioasa si rapida dupa...
Legumele se curata, se spala si se portioneaza ( am ales sa le tai putin mai mari tocmai pentru a ramane asa).
Pulpele le-am spalat si le-am taiat in doua. Le-am crestat, le-am dat cu sare, piper.
In tigaia incinsa se pun pulpele si le lasam la rumenit pe ambele parti cam 7...
Legumele se spala, se curata, se toaca.
Rosiile se spala si se golesc in interior, dovlecelul se spala, se curata de coaja, se scobeste in interior.
Intr-o tigaie se pune la calit in ulei incins cepa, morcovul. Se pune sare, piper.Cand incep sa se caleasca usor se adauga carnea, iar...
Blat: 3 albusuri se bat bine cu 10 linguri zahar pana se face o bezea. Se adauga praf de copt, 2 linguri ulei, 2 de apa si se mixeaza foarte bine. Se scot telurile si se adauga lingura cu lingura 4 linguri faina. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune acest aluat. Peste el se pun...
Ficatii de pasare se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se pun in strecuratoare, se dau sub jet de apa , se tin la scurs.
Ceapa se curata, se spala , se toaca marunt. Morcovul se spala, se da pe razatoarea mica. Carnatii se portioneaza, la fel si kaizerul.
Intr-o tigaie...
Visinele se pun intr-un vas cu apa, se spala, se curata de frunze, cozi etc. Scoatem samburii. In vasul de dulceata se pune 1,5 kg zahar cu 100 ml apa si sucul de visine rezultat . Se pune la fiert si se lasa asa pana se face un sirop. Se adauga visinele. In primele 15...
Cartofii se curata, se spala se taie pai.
Se scurg bine si se pun la prajit in uleiul incins. Cand sunt gata se scot pe servetele absorbante, intr-o farfurie.
Sosul se prepara din smantana, ulei de masline, sare, piper, marar, usturoi.
Pernite-omleta: oul, apa minerala se bat bine....
Am folosit o smantana putin mai grasa ( 12%), peste care am adaugat ingredientele : ulei, sare, piper, marar, usturoi. Se amesteca bine.
Este un sos foarte simplu dar foarte gustos si se potriveste la mai multe preparate. Lucru stiut.
Ciresele se pun intr-un vas cu apa, se spala, se aleg de codite, frunze si alte impuritati.
Scoatem samburii. In vasul de dulceata se pune 1,5 kg zahar cu 150 ml apa.
Se pune la fiert si se lasa asa pana se face un sirop.
Se adauga ciresele. Se pune zeama de...
Carnea se amesteca bine impreuna ceapa taiata fin, usturoi pisat, sare, piper, 3 oua, marar verde si o lingura de faina de secara. Se fac chiftele si se pun in cuptor la copt. La jumatatea timpul se intorc.
Sosul: intr-o tigaie se pune la incins 30 ml ulei. Cand este gata se adauga...
Intr-o cratita se pune la oparit afumatura.
Intr-o alta se pune apa la fiert cu sare. Paralel legumele se spala, curata si toaca. Cand apa a fiert se adauga legumele si afumatura. Se lasa la fiert bine pret de 30 minute, dupa care se pune zarzavatul de ciorbe de casa. Se mai lasa la fiert 10...
Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pana se face o bezea frumoasa ( zaharul punandu-se lingura cu lingura).
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, se bat bine. Se pun peste albusurile batute bezea, se mixeaza bine. Faina, praful de...
Rosiile ( din productia proprie 2013) se spala, se curata de nervuri, se taie cuburi. Se dau cu sare, piper, menta, un graunte usturoi tocat foarte marunt, ulei de masline.
Feliile de paine se freaca cu un graunte de usturoi, se ung cu ulei. Peste acestea se pune branza in bucati subtiri, se...
Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pana se face o bezea frumoasa ( zaharul punandu-se lingura cu lingura).
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, se bat bine. Se pun peste albusurile batute bezea, se mixeaza bine. Faina, praful...
Cartofii se curata sub jet de apa, se pun la scurs. Pieptul de porc se spala, se cresteaza putin, se impaneaza cu usturoi, se aromatizeaza cu sare, piper, menta, maghiran, marar tocat.
Cartofii si carnea de porc se ung din belsug cu ulei de masline.
Prima etapa: fiecare, atat cartofii cat...
Dovlecelul se spala se curata daca are seminte . Morcovul asemenea. Se dau pe razatoarea mare intr-un bol ( dovlecelul) si pe cea mica ( morcovul), peste care se pune sare. Se lasa 10 minute.
Dupa 10 minute se storc bine si se muta intr-un alt vas. Peste acestea se pune oul, faina...
Castravetii se spala si se curata capetele ( eu asa procedez). Cracutele de visin si foile de vita se spala.
Intr-un borcan de 3 kg : pe fundul acestuia se aseaza o cracuta visin, 2 foi de vita, castraveti, usturoi, piper, pe la jumatate se mai pune o cracuta si foi de vita, se pun...
Clatitele: ouale cu praful de sare se bat bine, se adauga laptele, omogenizam, faina cat pentru consistenta dorita, ulei. Rezulta un aluat pentru 9 clatite.
Branza : intr-un bol punem branza cu ingredientele prezentate mai sus, omogenizam foarte bine.
Asamblare: se ia o tava de...
Aluatul care a fost dezghetat se imparte in patrate si se umple cu umplutura de branza ( branza amestecata cu zahar, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, oua si gris, toate frecate foarte bine si omogenizate). Se impacheteaza dupa imaginatie si se lipesc pe marcini cu furculita,...
Aluatul se dezgheata la temperatura camerei.
Dupa ce s-a dezghetat si a putut fi lucrat am pregatit o foaie pe care am ,,inramat-o" cu aluat, adica din fasii de aluat am mai creat o bordura pe margine pentru a inalta aluatul. Fasiile le-am lipit cu ou.
Merele au fost...
Mancare de vinete cu afumatura si smantana
Se portioneaza afumatura. Vinetele se spala si taie in fasii lungi. Morcovul si ceapa se spala si se toaca. Punem 40 ml ulei la incins si cand este gata punem impreuna ceapa, morcovul si afumatura. Le lasam sa se caleasca impreuna pana ce morcovul si ceapa se inmoaie. Adaugam...
Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza
Cum se prepara Ciorba traditionala de cartofi cu zeama de varza Cartofii se curata, se spala, se taie. Ardeiul, morcovul, ceapa si rosiile se curata si se toaca. In oala de ciorba se pune la incins uleiul. Cand este gata se pune ceapa, morcovul, ardeiul. Se pune sare. Se lasa sa se...
Omleta cu fulgi de ovaz
Se amesteca totul bine, inclusiv uleiul. Se pune o tigaie antiaderenta la incins, si cand este gata dam drumul compozitiei. Se lasa cateva minute pe o parte, cateva pe cealalta si ...gata! E o gustare calda, foarte satioasa.
Pulpa de porc aromata
Se ia carnea, se spala, se cresteaza. Se da cu sare, piper..se presara coriandru, chimen, menta. Se freaca bine pulpa cu toate acestea. Din otetul balsamic si miere se face o solutie cu care ungem carnea. Se pune intr-o tava. Peste friptura punem catei de usturoi...
Salata de legume cu pui
Legumele se spala si se portioneaza. Carnea de pui de spala, se fierbe, se dezoseaza si se taie bucati mai mici. Legumele si carnea se amesteca. Se potriveste cu sare, se stropeste cu ulei de masline. Se amesteca. Optional se poate folosi zeama de lamaie.
Costita de porc afumata cu ceapa caramelizata si smantana
Costita o portionam si o tragem la tigaie pret de 5-7 minute. Se scoate pe o farfurie. Ceapa care a fost spata si taiata solzisori se pune in uleiul in care am prajit putin costita. Se pune sare si piper. Se amesteca bine si cand scade se mai adauga apa. Cand este suficient de mult pregatita, se...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul si capata consistenta unei creme. Pentru ca au fost oua din comert le-am pus si pe baie de abur. La final, se pune la racit. Frisca se bate bine si se da la rece. 6 linguri...
Bulion de rosii
Rosiile se spala, se curata de partea verde si sa trec prin separator. Se pun la fiert. Cand inca nu a dat in clocot compozitia, trag apa cu un furtunas. Evit astfel sa fierb mai mult timp si economisesc combustibil:D Potrivesc de sare si zahar, iar la final pentru siguranta pun un plic...
Gem de caise
Caisele se spala, se pun la scurs. Se scot samburii si se pun in tigirea de gem. Se pune zaharul si se pun la foc moderat. Pe parcurs se mai stropeste cu zeama de lamaie. Dupa ce a scazut bine ( il verificam in farfurie), il punem fierbinte in borcane. Se acopera cu o patura ca...
Chisalita de zarzare rosii ( corcoduse)
Se pune apa la fiert. Se pune zaharul. Zarzarele dupa ce se spala, se curata de codite, se pun oala cand apa s-a infierbantat. Cand sta sa dea in clocot se pune malaiul si se amesteca cu o lingura de lemn. Se mai lasa la fiert 5-7 minute, pana fierbe malaiul. Ideal este sa se serveasca rece,...
Sandvis rapid
Simplu si rapid. Se taie o felie de paine bruna cu seminte. O tai la randu-i in doua. Asez pe prima felie, branza de capra peste care pun rosiile rondele. Nu mai e nevoie de sare( eu cel putin nu), pentru ca branza are sare. A doua felie....asa a reiesit o gustare satioasa si rapida dupa...
Mancare de pui cu rosii
Legumele se curata, se spala si se portioneaza ( am ales sa le tai putin mai mari tocmai pentru a ramane asa). Pulpele le-am spalat si le-am taiat in doua. Le-am crestat, le-am dat cu sare, piper. In tigaia incinsa se pun pulpele si le lasam la rumenit pe ambele parti cam 7...
Dovlecei si rosii umplute
Legumele se spala, se curata, se toaca. Rosiile se spala si se golesc in interior, dovlecelul se spala, se curata de coaja, se scobeste in interior. Intr-o tigaie se pune la calit in ulei incins cepa, morcovul. Se pune sare, piper.Cand incep sa se caleasca usor se adauga carnea, iar...
Prajitura cu visine si crema de vanilie
Blat: 3 albusuri se bat bine cu 10 linguri zahar pana se face o bezea. Se adauga praf de copt, 2 linguri ulei, 2 de apa si se mixeaza foarte bine. Se scot telurile si se adauga lingura cu lingura 4 linguri faina. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune acest aluat. Peste el se pun...
Tochitura dacica adaptata
Ficatii de pasare se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se pun in strecuratoare, se dau sub jet de apa , se tin la scurs. Ceapa se curata, se spala , se toaca marunt. Morcovul se spala, se da pe razatoarea mica. Carnatii se portioneaza, la fel si kaizerul. Intr-o tigaie...
Dulceata de visine
Visinele se pun intr-un vas cu apa, se spala, se curata de frunze, cozi etc. Scoatem samburii. In vasul de dulceata se pune 1,5 kg zahar cu 100 ml apa si sucul de visine rezultat . Se pune la fiert si se lasa asa pana se face un sirop. Se adauga visinele. In primele 15...
Cartofi cu sos de smantana
Cartofii se curata, se spala se taie pai. Se scurg bine si se pun la prajit in uleiul incins. Cand sunt gata se scot pe servetele absorbante, intr-o farfurie. Sosul se prepara din smantana, ulei de masline, sare, piper, marar, usturoi. Pernite-omleta: oul, apa minerala se bat bine....
Sos de smantana
Am folosit o smantana putin mai grasa ( 12%), peste care am adaugat ingredientele : ulei, sare, piper, marar, usturoi. Se amesteca bine. Este un sos foarte simplu dar foarte gustos si se potriveste la mai multe preparate. Lucru stiut.
Dulceata de cirese
Ciresele se pun intr-un vas cu apa, se spala, se aleg de codite, frunze si alte impuritati. Scoatem samburii. In vasul de dulceata se pune 1,5 kg zahar cu 150 ml apa. Se pune la fiert si se lasa asa pana se face un sirop. Se adauga ciresele. Se pune zeama de...
Chiftelute la cuptor cu sos marinat
Carnea se amesteca bine impreuna ceapa taiata fin, usturoi pisat, sare, piper, 3 oua, marar verde si o lingura de faina de secara. Se fac chiftele si se pun in cuptor la copt. La jumatatea timpul se intorc. Sosul: intr-o tigaie se pune la incins 30 ml ulei. Cand este gata se adauga...
Ciorba de teci cu afumatura
Intr-o cratita se pune la oparit afumatura. Intr-o alta se pune apa la fiert cu sare. Paralel legumele se spala, curata si toaca. Cand apa a fiert se adauga legumele si afumatura. Se lasa la fiert bine pret de 30 minute, dupa care se pune zarzavatul de ciorbe de casa. Se mai lasa la fiert 10...
Tort de ciocolata cu frisca
Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pana se face o bezea frumoasa ( zaharul punandu-se lingura cu lingura). Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, se bat bine. Se pun peste albusurile batute bezea, se mixeaza bine. Faina, praful de...
Bruschette cu rosii
Rosiile ( din productia proprie 2013) se spala, se curata de nervuri, se taie cuburi. Se dau cu sare, piper, menta, un graunte usturoi tocat foarte marunt, ulei de masline. Feliile de paine se freaca cu un graunte de usturoi, se ung cu ulei. Peste acestea se pune branza in bucati subtiri, se...
Prajitura cu cirese
Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pana se face o bezea frumoasa ( zaharul punandu-se lingura cu lingura). Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, se bat bine. Se pun peste albusurile batute bezea, se mixeaza bine. Faina, praful...
Piept de porc si cartofi noi la cuptor
Cartofii se curata sub jet de apa, se pun la scurs. Pieptul de porc se spala, se cresteaza putin, se impaneaza cu usturoi, se aromatizeaza cu sare, piper, menta, maghiran, marar tocat. Cartofii si carnea de porc se ung din belsug cu ulei de masline. Prima etapa: fiecare, atat cartofii cat...
Briose cu dovlecei
Dovlecelul se spala se curata daca are seminte . Morcovul asemenea. Se dau pe razatoarea mare intr-un bol ( dovlecelul) si pe cea mica ( morcovul), peste care se pune sare. Se lasa 10 minute. Dupa 10 minute se storc bine si se muta intr-un alt vas. Peste acestea se pune oul, faina...
Castraveti in saramura (de vara)
Castravetii se spala si se curata capetele ( eu asa procedez). Cracutele de visin si foile de vita se spala. Intr-un borcan de 3 kg : pe fundul acestuia se aseaza o cracuta visin, 2 foi de vita, castraveti, usturoi, piper, pe la jumatate se mai pune o cracuta si foi de vita, se pun...
Prajitura cu branza dulce in foi de clatite
Clatitele: ouale cu praful de sare se bat bine, se adauga laptele, omogenizam, faina cat pentru consistenta dorita, ulei. Rezulta un aluat pentru 9 clatite. Branza : intr-un bol punem branza cu ingredientele prezentate mai sus, omogenizam foarte bine. Asamblare: se ia o tava de...
Portofele cu branza dulce
Aluatul care a fost dezghetat se imparte in patrate si se umple cu umplutura de branza ( branza amestecata cu zahar, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, oua si gris, toate frecate foarte bine si omogenizate). Se impacheteaza dupa imaginatie si se lipesc pe marcini cu furculita,...
Tarta cu mere si aluat de foietaj
Aluatul se dezgheata la temperatura camerei. Dupa ce s-a dezghetat si a putut fi lucrat am pregatit o foaie pe care am ,,inramat-o" cu aluat, adica din fasii de aluat am mai creat o bordura pe margine pentru a inalta aluatul. Fasiile le-am lipit cu ou. Merele au fost...