Carnea de pui a fost portionata si spalata. Dupa ce am scurs bine carnea a fost trasa la tigaie in 30ml ulei, pret de 5 minute. Am scors carnea pe servetele intr-un bol.
Intre timp, am curatat verdeturile, le-am spalat, scurs si tocat. Uleiul in care am sotat carnea a fost transferat in...
Carnea de miel am portionat-o, am spalat-o bine si am oparit-o intr-o solutie cu apa si otet . Dupa ce a dat intr-un clocot, am scors carnea, am spalat-o si am pus-o la scurs.
Am pus pe foc oala pentru bors cu apa si varful de lingurita de delicat de legume. Cand a inceput sa fiarba am...
Pestele a fost curatat de solzii care-i mai avea, au fost scoase,, urechiusele" si alte organe nedorite. A fost pus in apa, scos pe un prosop sa se scurga. Morcovul a fost curatat, spalat, tocat in betisoare. Ceapa si usturoiul verde au fost curatate, spalate si tocate marunt.
Pestele,...
Cum se face coliva. Arpacasul se alege e impuritati. Se spala bine ( in popor, traditia spune ca arpacasul pentru coliva sa se spele de 9 ori), ca-n traditie. Se pune la fiert intr-o oala in care am adaugat apa -750 ml apa, cu sare. Se lasa la fiert pana cand arpacasul a ,, inflorit" bine si...
Lintea de pune la fiert cu sare. Dupa ce a fiert (nu mai mult de juma de ora), se pune intr-o strecuratoare, se da sub jet de apa.
Ceapa si usturoiul verde se toaca marunt. Se pun impreuna in blender si se maruntesc vartos. Se adauga ulei si sare dupa gust.
Gogoselele: cu un...
Spanacul, l-am curatat, spalat pus la scurs. Intr-o cratita am pus apa la fiert cu sare si cand aceasta a dat in clocot am adaugat pentru 3-4 minute spanacul. L-am scos si l-am pus la scurs intr-o strecuratoare. Dupa care, dupa ce s-a mai racit, l-am tocat marunt. Ceapa, usturoiul se curata,...
Urzicile se curata de toate impuritatile si se oparesc in apa clocotita cam 2-3 minute. Se strecoara, se dau sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Cat timp se scurg, se curata zarzavaturile, se spala, se toaca marunt.
Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare. Cat timp fierbe, ne...
Doua cani si jumatate de apa se amesteca cu uleiul si zaharul si le amestecam bine pana se dizolva zaharul.
Peste aceasta se adauga faina impreuna cu praful de copt. Dupa ce amestecam bine, spre final se pune si cealalta jumatate de cana de apa.
Compozitia se imparte in doua. In prima se...
Cartofii se curata, se spala, se portioneaza. Se face un amestec din sare, piper, boia de ardei dulce, maghiran, ulei. Se ung cartofii. Usturoiul se curata si se toaca marunt.
Se aseaza pe o hartie de copt cartofii, usturoiul. Se face un pachet si se pune la cuptor pentru 30 minute. ...
Avocado se scoate din coaja, se toaca cubulete. Ceapa se curata, spala, toaca cubulete. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare.
Peste toate acestea se pune un dresing din ulei, zeama de lamaie, sare. Se amesteca. Se aseaza pe cele doua felii de paine se secara, se asezoneaza...
Hrisca se spala si se pune la fiert cu apa si sare. Timpul de fierbere este cam de 10 minute. Se scurge, se pune sub jet de apa. Se pune intr-un bol.
Se adauga avocado, morcovi, ardeiul tocate cubulete mici. Se adauga semintele de in si mararul. Se pune uleiul de masline si zeama de...
Legumele (cartofi, ceapa, morcov, pastranac, ardei, telina) au fost curatate, spalate si tocate.
Intr-o cratita am pus 30 ml ulei, am lasat la incins. Am adaugat ceapa, morcovul, pastranacul, ardeiul, telina tocate marunt si le-am lasat pret de 5 minute cat sa se inmoaie. Am adaugat...
Am curatat legumele (ceapa, morcov, telina, pastarnac) , spalat si tocat marunt. Intr-o cratita cu 30 ml ulei le-am sotat pret de 3-4 minute. Am adaugat fasolea verde. Am pus apa cam 300 ml. Daca mai este nevoie mai putem completa pe parcurs.Am pus sare. Cand toate au fost aproape gata ca...
Ciupercile, ceapa, morcovul si ardeiul le-am spalat bine, le-am tocat marunt. Morcovul l-am dat pe razatoarea mica.
Am pus o tigaie pe foc cu 30 ml ulei. Cand s-a incins bine am adaugat ceapa, morcovul, ardeiul, mararul si condimentele. Cand s-au calit la jumatate am adaugat...
Soia a fost hidratata in apa fierbinte, pusa la scurs de toata apa.Cand a fost stoarsa bine a fost pusa intr-un castron.
Cartoful curatat, dat pe razatoarea mica si stors.
Morcovul dat pe razatoarea mica.
Ceapa curatata, spalata si tocata foarte marunt.
Grauntii de usturoi curatati si...
Am scos varza din butoi. Am ,, decupat" foile de pe varza. Le-am fasonat sa-mi iasa sarmalutele frumoase.
Ceapa, morcovul le-am curatat. Ceapa am tocat-o marunt, morcovul l-am dat prin razatoarea mica. Cartoful de asemenea si ulterior l-am stors bine. Soia am hidratat-o in apa...
Spanacul l-am curatat, spalat bine si pus la scurs. Intr-o cratita am pus apa la fiert. Cand aceasta a clocotit am pus spanacul. L-am lasat pret de 5 minute. L-am scos intr-o strecuratoare, l-am pus sub jet de apa rece si asezat la scurs.
Morcovul, ceapa, ardeiul, usturoiul le-am...
Am spalat frunzele de spanac. Am curatat firul de ceapa, grauntele de usturoi. Am pus in blender 250 ml apa, am adaugat frunzele de spanac, rosiile, ceapa, usturoiul, sare, piper, ulei de masline. Am mestecat bine pret de un minut.
Se serveste cu paine de secara.
Pofta buna!
Loboda a fost curatata spalata, pusa la scurs. Ceapa, morcovul, pastarnacul si telina le-am curatat, spalat, tocat. De asemenea si cartofii.
Intr-o oala mai mica am pus la fiert apa. Cand a inceput sa fiarba am adaugat loboda. Am lasat-o pret de 3-4 minute sa se opareasca. Am scos-o in...
Margarina se incalzeste pe foc. Usor-usor se va topi. Albusurile se bat spuma.Intr-un alt vas punem galbesnusurile, zaharul, zaharul vanilat si o lingura de apa si mixam cu nadejde pana se omogenizeaza. Peste compozitia cu galbenusuri adaugam margarina topita si amestecam. Adaugam si faina si...
Chiftelele . Carnea tocata se pune intr-un bol impreuna cu ceapa tocata marunt, marar, sare, piper, maghiran, usturoi, cele doua linguri de pesmet, cartoful dat pe razatoarea mica si stors si ouale.
Se amesteca bine pana la omogenizare. Din aceasta compozitie se fac ,, bilute" de...
Bulgarasii de ricotta . Punem intr-un bol branza, 2 linguri gris, un ou, 3 linguri zahar, coaja de lamaie rasa, zahar vanilat. Se amesteca pana la omogenizare.
Aluatul: ouale se separa. Batem bine albusul bezea cu o lingura de zeama de lamaie, un praf de sare si introducem pe rand...
Salata se spala bine si se rupe cu mana. Se pune intr-un bol. Ceapa, morcovul se curata, se toaca si respectiv se da pe razatoare. Se adauga salatei. Tonul scurs se pune peste salata. Din sare, piper, ulei, zeama de lamaie se face un dressing care se adauga salatei. Se amesteca. ...
Cartofii se curata, se spala, se portioneaza.. Morcovii si ceapa se curata, se spala, se taie cuburi. Ardei am folosit congelat.
Intr-o cratita am pus uleiul la incins. Cand acesta a inceput sa sfaraie am adaugat ceapa, morcovul si ardeiul.Am adaugat sare, cimbru, piper, boia de ardei...
Apa se pune la fiert cu sare. Cand clocoteste se pun pastele Corneti si spiralele. Se lasa sa fiarba pe jumatate dupa care se adauga mucenicii (ei se fierb mai repede in comparatie cu pastele si riscam sa se zobeasca). Dupa 5-10 minute se adauga o maia de faina (2 linguri de faina dizolvata in...
Compozitia a fost pentru 32 de sarmale.
Varza am curat-o de foi, le-am spalat, le-am pus intr-o strecuratoare. Restul de varza am tocat-o pentru umplutura. Foile de vita le-am pus la decongelat.
Carnea: taiata, spalata, am trecut-o prin blender. Am tocat ceapa marunt. Am facut o...
Ciocanelele de pui le-am spalat, condimentat cu sare, piper, cimbru. Am asezat in tava. Am adaugat foaie de dafin si usturoiul tocat marunt. Am stropit carnea cu 20 ml ulei de masline si vin rosu 200 ml.
Le-am pus la cuptor pentru aproximativ o ora la foc potrivit. La jumatatea...
Laptele, ouale, sare, zaharul,sare, untul si coaja rasa de portocala se mixeaza pana se omogenizeaza foarte bine. Peste aceasta se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza pana ce nu mai sunt cocoloase. A iesit un aluat mai consistent decat cel de clatite obisnuit.
O tigaie de...
Usturoiul se zdrobeste cu ciocanul de usturoi. Se freaca cu sarea si uleiul de masline ca o maioneza. Se adauga la final apa ( nu multa). In aceasta compizitie se pun castravetii taiati felii subtiri dupa ce au fost spalati, curatati.
Stufat de pui
Carnea de pui a fost portionata si spalata. Dupa ce am scurs bine carnea a fost trasa la tigaie in 30ml ulei, pret de 5 minute. Am scors carnea pe servetele intr-un bol. Intre timp, am curatat verdeturile, le-am spalat, scurs si tocat. Uleiul in care am sotat carnea a fost transferat in...
Bors de miel
Carnea de miel am portionat-o, am spalat-o bine si am oparit-o intr-o solutie cu apa si otet . Dupa ce a dat intr-un clocot, am scors carnea, am spalat-o si am pus-o la scurs. Am pus pe foc oala pentru bors cu apa si varful de lingurita de delicat de legume. Cand a inceput sa fiarba am...
Dorada la cuptor
Pestele a fost curatat de solzii care-i mai avea, au fost scoase,, urechiusele" si alte organe nedorite. A fost pus in apa, scos pe un prosop sa se scurga. Morcovul a fost curatat, spalat, tocat in betisoare. Ceapa si usturoiul verde au fost curatate, spalate si tocate marunt. Pestele,...
Cum se face coliva
Cum se face coliva. Arpacasul se alege e impuritati. Se spala bine ( in popor, traditia spune ca arpacasul pentru coliva sa se spele de 9 ori), ca-n traditie. Se pune la fiert intr-o oala in care am adaugat apa -750 ml apa, cu sare. Se lasa la fiert pana cand arpacasul a ,, inflorit" bine si...
Gogosi umplute cu pateu de linte
Lintea de pune la fiert cu sare. Dupa ce a fiert (nu mai mult de juma de ora), se pune intr-o strecuratoare, se da sub jet de apa. Ceapa si usturoiul verde se toaca marunt. Se pun impreuna in blender si se maruntesc vartos. Se adauga ulei si sare dupa gust. Gogoselele: cu un...
Placinta cu spanac
Spanacul, l-am curatat, spalat pus la scurs. Intr-o cratita am pus apa la fiert cu sare si cand aceasta a dat in clocot am adaugat pentru 3-4 minute spanacul. L-am scos si l-am pus la scurs intr-o strecuratoare. Dupa care, dupa ce s-a mai racit, l-am tocat marunt. Ceapa, usturoiul se curata,...
Supa de urzici
Urzicile se curata de toate impuritatile si se oparesc in apa clocotita cam 2-3 minute. Se strecoara, se dau sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Cat timp se scurg, se curata zarzavaturile, se spala, se toaca marunt. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare. Cat timp fierbe, ne...
Prajitura,, Zi si noapte"
Doua cani si jumatate de apa se amesteca cu uleiul si zaharul si le amestecam bine pana se dizolva zaharul. Peste aceasta se adauga faina impreuna cu praful de copt. Dupa ce amestecam bine, spre final se pune si cealalta jumatate de cana de apa. Compozitia se imparte in doua. In prima se...
Cartofi copti cu branza tofu
Cartofii se curata, se spala, se portioneaza. Se face un amestec din sare, piper, boia de ardei dulce, maghiran, ulei. Se ung cartofii. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Se aseaza pe o hartie de copt cartofii, usturoiul. Se face un pachet si se pune la cuptor pentru 30 minute. ...
Aperitiv de post
Avocado se scoate din coaja, se toaca cubulete. Ceapa se curata, spala, toaca cubulete. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. Peste toate acestea se pune un dresing din ulei, zeama de lamaie, sare. Se amesteca. Se aseaza pe cele doua felii de paine se secara, se asezoneaza...
Salata cu hrisca
Hrisca se spala si se pune la fiert cu apa si sare. Timpul de fierbere este cam de 10 minute. Se scurge, se pune sub jet de apa. Se pune intr-un bol. Se adauga avocado, morcovi, ardeiul tocate cubulete mici. Se adauga semintele de in si mararul. Se pune uleiul de masline si zeama de...
Supa de cartofi
Legumele (cartofi, ceapa, morcov, pastranac, ardei, telina) au fost curatate, spalate si tocate. Intr-o cratita am pus 30 ml ulei, am lasat la incins. Am adaugat ceapa, morcovul, pastranacul, ardeiul, telina tocate marunt si le-am lasat pret de 5 minute cat sa se inmoaie. Am adaugat...
Mancare de fasole verde
Am curatat legumele (ceapa, morcov, telina, pastarnac) , spalat si tocat marunt. Intr-o cratita cu 30 ml ulei le-am sotat pret de 3-4 minute. Am adaugat fasolea verde. Am pus apa cam 300 ml. Daca mai este nevoie mai putem completa pe parcurs.Am pus sare. Cand toate au fost aproape gata ca...
Clatite cu ciuperci
Ciupercile, ceapa, morcovul si ardeiul le-am spalat bine, le-am tocat marunt. Morcovul l-am dat pe razatoarea mica. Am pus o tigaie pe foc cu 30 ml ulei. Cand s-a incins bine am adaugat ceapa, morcovul, ardeiul, mararul si condimentele. Cand s-au calit la jumatate am adaugat...
Chiftelute de soia coapte
Soia a fost hidratata in apa fierbinte, pusa la scurs de toata apa.Cand a fost stoarsa bine a fost pusa intr-un castron. Cartoful curatat, dat pe razatoarea mica si stors. Morcovul dat pe razatoarea mica. Ceapa curatata, spalata si tocata foarte marunt. Grauntii de usturoi curatati si...
Sarmale de post cu soia
Am scos varza din butoi. Am ,, decupat" foile de pe varza. Le-am fasonat sa-mi iasa sarmalutele frumoase. Ceapa, morcovul le-am curatat. Ceapa am tocat-o marunt, morcovul l-am dat prin razatoarea mica. Cartoful de asemenea si ulterior l-am stors bine. Soia am hidratat-o in apa...
Mancare de spanac
Spanacul l-am curatat, spalat bine si pus la scurs. Intr-o cratita am pus apa la fiert. Cand aceasta a clocotit am pus spanacul. L-am lasat pret de 5 minute. L-am scos intr-o strecuratoare, l-am pus sub jet de apa rece si asezat la scurs. Morcovul, ceapa, ardeiul, usturoiul le-am...
Smoothie cu lapte de soia
Banana se rupe in bucati. Se pune in blender. Se adauga miere, lapte si putina scortisoara. Se amesteca bine. Rezulta o bautura cremoasa, parfumata.
Supa ,,la rece" de spanac
Am spalat frunzele de spanac. Am curatat firul de ceapa, grauntele de usturoi. Am pus in blender 250 ml apa, am adaugat frunzele de spanac, rosiile, ceapa, usturoiul, sare, piper, ulei de masline. Am mestecat bine pret de un minut. Se serveste cu paine de secara. Pofta buna!
Ciorba de loboda rosie
Loboda a fost curatata spalata, pusa la scurs. Ceapa, morcovul, pastarnacul si telina le-am curatat, spalat, tocat. De asemenea si cartofii. Intr-o oala mai mica am pus la fiert apa. Cand a inceput sa fiarba am adaugat loboda. Am lasat-o pret de 3-4 minute sa se opareasca. Am scos-o in...
Prajitura desteapta
Margarina se incalzeste pe foc. Usor-usor se va topi. Albusurile se bat spuma.Intr-un alt vas punem galbesnusurile, zaharul, zaharul vanilat si o lingura de apa si mixam cu nadejde pana se omogenizeaza. Peste compozitia cu galbenusuri adaugam margarina topita si amestecam. Adaugam si faina si...
Chiftelute coapte pe pat de salata verde
Chiftelele . Carnea tocata se pune intr-un bol impreuna cu ceapa tocata marunt, marar, sare, piper, maghiran, usturoi, cele doua linguri de pesmet, cartoful dat pe razatoarea mica si stors si ouale. Se amesteca bine pana la omogenizare. Din aceasta compozitie se fac ,, bilute" de...
Prajitura cu bulgarasi de branza dulce
Bulgarasii de ricotta . Punem intr-un bol branza, 2 linguri gris, un ou, 3 linguri zahar, coaja de lamaie rasa, zahar vanilat. Se amesteca pana la omogenizare. Aluatul: ouale se separa. Batem bine albusul bezea cu o lingura de zeama de lamaie, un praf de sare si introducem pe rand...
Salata verde cu ton
Salata se spala bine si se rupe cu mana. Se pune intr-un bol. Ceapa, morcovul se curata, se toaca si respectiv se da pe razatoare. Se adauga salatei. Tonul scurs se pune peste salata. Din sare, piper, ulei, zeama de lamaie se face un dressing care se adauga salatei. Se amesteca. ...
Tocanita de cartofi cu bacon
Cartofii se curata, se spala, se portioneaza.. Morcovii si ceapa se curata, se spala, se taie cuburi. Ardei am folosit congelat. Intr-o cratita am pus uleiul la incins. Cand acesta a inceput sa sfaraie am adaugat ceapa, morcovul si ardeiul.Am adaugat sare, cimbru, piper, boia de ardei...
Mucenici muntenesti
Apa se pune la fiert cu sare. Cand clocoteste se pun pastele Corneti si spiralele. Se lasa sa fiarba pe jumatate dupa care se adauga mucenicii (ei se fierb mai repede in comparatie cu pastele si riscam sa se zobeasca). Dupa 5-10 minute se adauga o maia de faina (2 linguri de faina dizolvata in...
Sarmalute combinate
Compozitia a fost pentru 32 de sarmale. Varza am curat-o de foi, le-am spalat, le-am pus intr-o strecuratoare. Restul de varza am tocat-o pentru umplutura. Foile de vita le-am pus la decongelat. Carnea: taiata, spalata, am trecut-o prin blender. Am tocat ceapa marunt. Am facut o...
Ciocanele de pui cu brocoli
Ciocanelele de pui le-am spalat, condimentat cu sare, piper, cimbru. Am asezat in tava. Am adaugat foaie de dafin si usturoiul tocat marunt. Am stropit carnea cu 20 ml ulei de masline si vin rosu 200 ml. Le-am pus la cuptor pentru aproximativ o ora la foc potrivit. La jumatatea...
Pancakes tort
Laptele, ouale, sare, zaharul,sare, untul si coaja rasa de portocala se mixeaza pana se omogenizeaza foarte bine. Peste aceasta se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza pana ce nu mai sunt cocoloase. A iesit un aluat mai consistent decat cel de clatite obisnuit. O tigaie de...
Salata de castraveti cu usturoi
Usturoiul se zdrobeste cu ciocanul de usturoi. Se freaca cu sarea si uleiul de masline ca o maioneza. Se adauga la final apa ( nu multa). In aceasta compizitie se pun castravetii taiati felii subtiri dupa ce au fost spalati, curatati.