alilianaa

4

Bucataras
grozav

Bucataras din 14.12.2012

RETETE404
PRIETENI196
Retete

Friptura de porc cu praz si ardei copt

In Porc la 3 Mar 2013

Carnea de porc de spala, se portioneaza. Se condimenteaza cu sare, piper cimbru, usturoi taiat feliute.  Se pune intr-o tava la cuptor impreuna cu 200 ml vin alb. Se acopera cu folie de aluminiu Intr-o tigaie se pune ulei de masline la incins. Peste acesta se pune prazul taiat rondele...

Aripioare de pui la grill

In Pui la 17 Feb 2013

Aripioarele se spala, se curata. Se condimenteaza cu condimente de pui Kotanyi, se ung cu putin ulei si se pun pe grill.  Sosul: usturoiul pisat peste care se pune un praf de sare este frecat bine cu 40 ml ulei (ca pe o maioneza). Se pune in picatura zeama de lamaie. Cand capata...

Tocanita de ciuperci

In Mancaruri de post la 16 Feb 2013

 Intr-o tigaie se pune la incins uleiul. Ceapa tocata marunt se pune  putin la calit. Cand este gata pe jumatate se adauga ciupercile curatate si portionate mai mare. Se pune sare, coriandru, cimbru. Se adauga 200 ml vin alb. Cand au scazut se adauga sucul de rosii si sos iutel. ...

Clatite cu dulceata de visine - de post

In Dulciuri la 15 Feb 2013

Aluatul: Se pune apa intr-un bol. Se pune un praf de sare, praful de copt, zahar vanilat. Se amesteca bine cu un tel. Se adauga faina in ploaie pana ce obtinem un aluat specific de clatite. In compozitie adaug 50 ml ulei.De preferat a se da 10 minute la rece. Noi am pregatit direct. Pe foc se...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 14 Feb 2013

Caramelul : 3 linguri de zahar le-am pus intr-o cratita pentru caramelizare. Am adaugat o lingurita de unt pe la jumatatea timpului de preparare. Compozitia rezultata am pus-o in  boluri. Crema : 7 oua le-am mixat foarte bine cu trei linguri de zahar si zaharul vanilat. Peste acestea am...

Penne cu sos gorgonzola

In Penne la 13 Feb 2013

Pastele se pun la fiert in apa cu sare. Cand au fiert al dente, se scot,se strecoara,  se pun sub jet de apa rece si se pun la scurs.  Sosul: Punem intr-o tigaie 50 g unt. Lasam la topit. Peste acesta punem cuburi de branza gorgonzola. La finalul sosului se pune 50 ml vin alb. Se...

Bors de praz si cartofi

In Ciorbe la 13 Feb 2013

Ceapa,cartofii, patarnacul, telina, ardeiul, prazul, morcovul se  curata, se spala si si toaca.  Intr-o oala punem apa la fiert cu sare. Cand incepe sa fiarba, punem legumele mai putin prazul. Cand acestea sunt pe mai mult de jumatate fierte, pun prazul.Pe acesta l-am pus mai intai...

Panna Cotta cu sirop de visine si gem de caise

In Prajituri la 10 Feb 2013

Ingredientele trebuie sa fie reci.  Am pus intr-un vas pe aragaz smantana, laptele , zaharul si aromele. Au fost incalzite, dar nu sa dea in clocot. Paralel cu aceasta operatie am pus la hidratat gelatina de la un plic in 20ml apa. Cand aceasta a fost hidratata bine am amestecat-o cu...

Salata cu paste

In Salate la 10 Feb 2013

Salata se curata, spala si se lasa la scurs. Pastele se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata se dau sub jet de apa rece, se scurg intr-o strecuratoare.  Salata se rupe si se pune intr-un vas. Peste care adaugam pastele, rosiile, parmezanul, sare, ulei si zeama de lamaie. Se...

Ciuperci umplute cu bacon si gorgonzola

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2013

Ciupercile se curata, se spala. Ceapa se curata si se toaca marunt. Piciorusele ciupercilor se curata, se spala, se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul.  Se pune la calit usor, ceapa, piciorusele de ciuperci tocate, condimentele, baconul si verdeata. Se lasa sa scada...

Ficat de pui in bacon

In Ficat la 8 Feb 2013

Se curata ficatul, se spala foarte bine. Se pune la scurs. Se face un mix din condimentele prezentate. Ficatul se trece prin acest amestec, dupa care se realizeaza rulourile.  Cand sunt gata, se trag la tigaie in ulei incins pe ambele parti. Se scot pe un servetel. Se pun intr-un vas,...

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2013

Cartofii se curata, se spala, se portioneaza si se pun la fiert in apa cu sare.  Pana fierb cartofii, intr-o tigaie punem in 30 ml ulei (pe care l-am lasat la incins inainte) ceapa taiata mai mare la calit cu condimentele.  Dupa ce  cartofii s-au fiert, se scurg si se pun...

Prajitura de seara

In Prajituri la 7 Feb 2013

Blatul. Untul se freaca spuma cu 5 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat. Peste care se adauga pe rand  galbenusurile si se amesteca pana ce compozitia creste ca volum. Albusurile se bat spuma (o bezea tare) si se adauga pe rand, lingura cu lingura in compozitia de unt. Cand toate...

Spanac la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2013

Spanacul congelat se pune intr-un blender impreuna cu ceapa, usturoiul pisat, cele 4 oua, cascavalul si parmezanul ras, sare si piper. Se omogenizeaza bine. Pe parcurs se adauga laptele dulce, uleiul si smantana. Se mai mesteca la blender. Se pune la final pesmetul.  Compozitia se pune...

Chec cu mere

In Prajituri la 6 Feb 2013

Albusurile se bat spuma cu cele trei linguri de zahar adaugate rand pe rand, pana se face o bezea frumoasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei. La final, cu o spatula, adaugam faina si parful de copt, pe rand.  Marul il dam pe razatoarea mare, presaram scortioara si il lasam pret cat...

Papricas de pui

In Pui la 5 Feb 2013

Intr-o tigaie am pus ulei la incins unde am pus ceapa, morcovul, ardeiul spalate si tocate marunt. Cand au fost pregatite la jumatate am adaugat puiul condimentat (eu am fiert carnea inainte). Am adaugat sare, piper, cimbru, boia dulce de ardei. Am completat cu apa si am lasat sa fiarba la foc...

Salata fresh

In Salate la 3 Feb 2013

Salata se curata,se spala si se pune la scurs. Se tapeteaza cu servetel eventual pentru a scoate surplusul de apa. Se rupe cu mana si se pune intr-un vas. Cascavalul si salamul se toaca cuburi. Morcovul dupa ce a fost curatat, spalat de da pe razatoarea mare. Cascavalul, morcovul si salamul se...

Ricotta pe pat de pesmet

In Prajituri la 2 Feb 2013

Din pesmet, unt,  o lingura de zahar, razatura de portocala si lapte am facut un blat sfaramicios pe care l-am pus pe fundul unei cratite si l-am presat cu mana. L-am dat la cuptor la foc potrivit cca 7 min. cat sa formeze o crusta.  Peste aceasta se pune branza pregatita astfel:...

Musaca

In Vita la 2 Feb 2013

 Pireul : Cartofii se curata, se spala, se portioneaza. Se pun la fiert cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurge apa, se adauga  untul, laptele si smantana. Se paseaza  cu instrumentul specific pana ce toade devin o pasta omogena. Se potriveste de sare. Carnea : Intr-o tigaie se...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 1 Feb 2013

Pregatirea merelor: se spala, se taie felii.  Intr-o cratita se pune la topit untul. Cand incepe sa se topeasca se pun merele, doua linguri de zahar (dupa preferinte si in functie de cat sunt de dulci merele), scortisoara si vin. Se lasa la fiert pana ce se duce alcoolul.  Blatul...

Pui cu ciuperci

In Pui la 1 Feb 2013

Se pune la incins intr-o tigaie 30 ml ulei. Cand s-a incins se pune pieptul de pui spalat, portional (julien mai mare) si condimentat cu condiment de pui Kotanyi. Se rumeneste pe ambele parti pana capata o culoare placuta.  Se scoate pe o farfurie. In aceasi tigaie se pune la prajit ceapa...

Rulouri cu carne

In Porc la 30 Ian 2013

Muschiul de porc de spala, se portioneaza. Se bate bine pentru a putea fi rulat mai usor. Se condimenteaza cu condimente Kotanyi pentru carne de porc. Peste acesta se pune bacon, cascaval, marar, usturoi. Se ruleaza pentru a avea forma dorita. Se prinde intr-o scobitoare.  In 30 ml de...

Prajitura cu biscuiti

In Prajituri la 27 Ian 2013

Se face o ,, solutie " din lapte (300 ml), esenta de vanilie, zahar (cca 3 linguri ). In aceasta se vor inmuia biscuitii care vor constitui foile. Crema : 4 oua, 10 linguri zahar, 800 ml lapte, 4 linguri de faina, trei sferturi pachet unt, esenta de vanilie. Ouale se bat cu zaharul pana...

Friganele

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2013

Se face un amestec din lapte, oua, sare , piper. Feliile de paine se trec prin compozitia formata mai sus. Se lasa putin la inmuiat pe o parte si pe alta si pe pun in tigaia unde uleiul este pus la incins. Se intorc pe ambele parti.  Se servesc calde.  Pofta buna!

Paine cu branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2013

Aluatul : faina se pune intr-un vas, se amesteca cu drojdia si sarea. Peste aceasta se pune apa (300ml) calduta. Se framanta impreuna cu uleiul un aluat suficient de maleabil ca sa fie intins cu sucitorul. Se pune la dospit.  Branza: se da prin razatoare mica, se adauga smantana,...

Friptura de porc cu cartofi natur si sfecla rosie

In Porc la 26 Ian 2013

Carnea de porc se spala, portioneaza, sterge si se condimenteaza. Se pune intr-o tava cu o cana cu apa si o cana cu vin si se da la cuptor. Se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Cartofii se curata, se spala se toaca cubulete. Se pun intr-o cratita cu un varf de lingurita de sare, cu...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 26 Ian 2013

Carnea se toaca.  Legumele se curata, spala si toaca marunt. Morcovul dat pe razatoare.  Compozitia pentru perisoare. Peste carnea tocata am pus o ceapa mica tocata marunt, orezul, verdeturile, sarea si piperul (dupa gust) plus cele trei oua. Am mestecat bine pana ce toata...

Prajitura cu crema de iaurt

In Prajituri la 24 Ian 2013

Blatul: biscuitii se macina sau se piseaza. Peste ei se pune unt topit. Optional se mai adauga zahar. Am pus foarte putin in unt. Aceasta compozitie de pune intr-un vas, se preseaza cu palma pentru a se uniformiza (si a se da forma de blat) si se pune la rece.  Crema:  frisca se...

Supa de rosii

In Supe la 23 Ian 2013

Legumele se curata si se toaca marunt. Se soteaza cca 4-5 minute in 30 ml ulei. Paralel se pune pe foc o oala in care se pune apa la fiert. Se adauga sarea si orezul. Cand legumele sotate sunt gata se pun in apa cu orez. Dupa ce acestea fierb 20-25 minute( in functie de cum fierbe si orezul) se...

Ostropel de porc cu afumatura

In Porc la 22 Ian 2013

Carnea a fost spalata si portionata, ceapa curatata si taiata marunt. Intr-o tigaie am pus untul la incins, am adaugat carnea de porc  pe care am prajit-o foarte putin. Am scos carnea, si am adaugat( in aceeasi cratita in care am sotat si carnea), ceapa si baconul Cand acestea s-au calit pe...

Afisate 361 - 390 din 404 retete    

Postari recente

publicat la 05.01.2019

Sos picant pentru cartofi prajiti

publicat la 02.01.2019

Desert tort in doua culori

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.

 
 
 
Retete preferate
Ketchup

Voturi:45

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]