![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 16.09.2021
publicat la 16.09.2021
publicat la 24.01.2021
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Ficat de pui cu legume
Ceapa se taie rondele la fel si morcovul si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga ciuperciile curatate si taiate cuburi,ardeiul gras cuburi,se pune lapte cat sa acopere,se pun si inimiile si ficatul de pui taiat cuburi. Se lasa la foc potrivit sa fiarba,daca mai este nevoie se mai...
Orez cu midii si praz
Ceapa se taie marunt iar prazul il taiem rondele,le punem la calit in ulei de masline. Se adauga orezul clatit in apa rece si scurs,se pune vinul alb si midiile congelate(midiile ar trebuie sa le lasati inainte sa se decongeleze dar se pot folosii si direct congelate). Cand zema scade se...
Tocana de cartofi cu praz si porumb
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in unt,impreuna cu morocvul dat pe razatoarea mare si prazul taiat rondele. Se pun pulpele de pui crestate,se stinge cu vinul alb si se lasa pe foc pana scade zeama. Cartofii se taie cuburi,se adauga peste pui,se pune 2 pahare de apa si se lasa la...
Spigola con patate e carote al forno
Pestele se da cu condimente pe ambele parti,inauntru se pun 2 felii de lamaie si cateva feliute de usturoi. Cartofii se pun la fiert in apa cu sare,se curata de coaja si se taie rondele. Morcovul se fierbe separat,si se taie la fel rondele. Intr-o tava punem bucata de peste si...
Tagliatelle con sugo fresco di pomodoro
Intr-un castron se pun rosiile cuburi,uleiul de masline,usturoiul taiat feliute subtiri,condimentele si frunzele de busuioc taiate in bucati mari. Se amesteca timp de cateva minute si se da la frigider pentru cateva ore. Se pune o oala cu apa la fiert,se adauga sare,cand apa incepe sa...
Ravioli cu sos de lamaie
Apa se pune pe foc,cand incepe sa clooteasca se pune sare si pastele,se lasa cat scrie pe ambalaj. Intre timp se prepara sosul,taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei de masline. Adaugam coniacul,condimentele,coaja rasa de lamaie si zeama de la lamaie. Se lasa cateva minute se adauga...
Piept de pui in crusta de chipsuri
Bucatiile de pui se taie in doua. Chipsurile se pun intr-o punga,se sfarama bine de tot. Se dau bucatiile de pui prin chipsurile sfaramate,se apasa bine cu podul palmei,pe ambele parti. Se presara sare si putin piper. Se pun intr-o tava de unica folosinta si se da la cuptor pentru...
Tagliatelle con funghi pioppini
Ceapa se taie marunt, se pune la calit in ulei de masline, impreuna cu usturoiul putin strivit. Ciuperciile se curata de pamant (eu am taiat unde erau manunchi), se dau sub un jet de apa rece si se pun in tigaie peste ceapa. Se pune vinul si se lasa pana cand se evapora alcoolul, se adauga...
Conopida Pane
Conopida se rupe buchetele si se pun la fiert circa 10 minute(sa nu fie prea fiarta,ca altfel se sfarama,trebuie sa ramana mai tare). Intr-un castron amestecam 1 ou(atata am folosit),punem condimentele si faina cat cuprinde,astfel incat compozitia sa nu fie nici groasa,nici subtire....
Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce
Se taie cotorul de la varza,se pune in apa clocotita la oparit,se lasa cateva minute. Foile de varza trebuie sa se desprinda usor(daca nu se desprind se mai lasa in apa clocotita). Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline,se adauga si...
Ciorba de pui a la grec cu legume
Se pun bucatile de pui in oala de ciorba la fiert. Morcovul il taiem rondele sau il dam pe razatoarea mare, ceapa o tocam marunt si le punem la calit in ulei de masline, dupa care se adauga in oala de ciorba. Se adauga cartofii taiati cuburi si rosia de asemeni taiata tot cubulete. Se...
Mazare cu carnati italienesti
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline. Dupa cateva minute adaugam si carnatii taiati felii,si stingem cu vinul alb,lasam sa scada zeama. Punem mazarea scursa de zeama,adaugam condimentele,usturoiul tocat marunt si bulionul si lasam la foc mic sa fiarba ceapa si...
Ciulama de pui cu praz si zucchini
Eu am facut o supa, am fiert bucatile de pui, de unde am si oprit zeama pentru ciulama. Daca nu faceti supa puteti pune bucatile de pui la fiert in apa cu putina vegeta. Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mare, prazul se taie rondele si se pun la calit in ulei de masline....
Salata de naut cu maioneza si castraveti murati
Nautul se scurge de zeama si se clateste sub apa rece. Sfecla rosie se curata de "crusta" de deasupra si se taie cuburi,la fel taiem si mozzarella. Castavetii murati se taie fasii mai lungi. Rosia se taie rondele si se aseaza pe o farfurie. Se amesteca toate...
Midii in sos de vin cu lamaie
Midiile se curata bine cu un burete de sarma. Ceapa verde(se pune doar partea alba),se taie feliute si se pune la calit in ulei de masline,adaugam si usturoiul lasat intreg. Se pune vinul alb si midiile,rosia taiata cuburi,condimentele si acoperim cu un capac. Se lasa cam 5-10 minute...
Ciorba de fasole cu praz si zucchini
Fasolea se pune la fiert in 3 ape. Costita afumata se taie in bucati,se pune la fiert la foc mediu. Dupa ce am fiert fasolea in cele 3 ape,se pune in oala de ciorba. Ceapa se toaca marunt,iar morcovul il taiem rondele sau in bucati mai mici si le punem la calit cateva minute in ulei de...
Salata Caesar cu mozzarella si iaurt degresat
Pieptul de pui se condimenteaza cu sare,piper alb si boia dulce si se pune la prajit in ulei de masline. Feliile de paine se taie cuburi,se amesteca cu ulei de masline si condimente si se da la cuptor pana se rumenesc. Salata se spala bine,se rupe fasii sau se taie cu cutitul. Rosia o...
Ciorba de perisoare cu praz si dovlecel
Ceapa se toaca marunt,telina se da pe razatoarea mare,pastarnacul il taiem rondele,la fel si morcovul si ceapa verde. Se pun la calit pentru cateva minute cu ulei de masline dupa care se pun in oala de ciorba unde am pus apa in prelabil. Orezul se caleste putin in ulei de masline,se pune...
Bilute de cacao cu cocos
Biscuitii se dau prin masina de tocat,se amesteca cu margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei. Adaugam romul,zaharul pudra si cacaoa. Se formeaza niste bilute care se dau prin nuca de cocos. In mijlocul bilei se pot pune visine din visinata. Optional se poate pune si nuca macinata.
Chiftelute cu zucchini
Dovlecelul se curata de coaja,se curata de seminte si se taie cuburi,cat mai mici. Carnea se amesteca cu ceapa tocata marunt,condimentele si oul. Se pun cuburile de dovlecel,se amesteca bine si se formeaza chiftelutele. Se dau prin faina si se pun la prajit in ulei incins.
Supa cu galuste si zucchini
Pieptul de pui se pune in oala de supa la fiert. Morovul il dam pe razatoarea mare,ceapa o tocam marunt si le punem la calit in ulei de masline. Se pun in oala de supa,se adauga si dovlecelul zucchini dat pe razatoarea mare cu tot cu coaja. Pieptul de pui se scoate si se taie cubulete,se...
Paste cu crenvusti
Pastele se pun la fiert cand apa clocoteste,se adauga putina sare,se lasa sa fiarba timpul care scrie pe cutie. Intr-o tigaie se pune ulei de masline,morcovii taiati feliute subtiri,si ceapa taiata solzisori.Se lasa cateva minute sa se caleasca,dupa care adaugam crenvustii taiati rondele si...
Chiftele de zucchini cu ricotta
Dovlecelul -zucchini se spala bine si se da pe razatoarea mare cu tot cu coaja. Morcovul se curata de coaja si se da pe razatoare. Ceapa o taiem cat mai marunt,amestecam cu dovlecelul si morcovul. Se pune oul,faina,ricotta si condimetele si se amesteca pana se omogenizeaza ingredientele....
Clatite cu ricotta si morcov
Se amesteca toate ingredientele pentru clatite,trebuie sa obtinem o compozitie ncii foarte subtire,nici foarte groasa. Punem o tigaie la incins,se toarna un strop de ulei si incepem sa facem clatitele. Se scot pe o farfurie si se umple la sfarsit. Amestecam ricotta cu morcovul dat pe...
Conopida cu pancetta si smantana
Ceapa se toaca marunt,morcovii se da pe razatoarea mare,se pun la calit in unt. Se adauga deasupra pancetta,se lasa cateva minute si se pune putina apa deasupra. Conopida se rupe in buchetele mici,se spala bine sub apa rece. Se adauga si conopida,se pune apa cat sa acopere si se lasa la...
Salata cu conopida,porumb si mozzarella
Se pune o oala cu apa la fiert,conopida se rupe buchetele mici,se spala si se adauga cand apa incepe sa clocoteasca. Se lasa cam 20 minute,se scoate din apa si se lasa sa se raceasca. Salata se taie fasii,se adaga porumbul deasupra scurs de zeama,rosia taiata felii si bucatiile de...
Ciorba de cartofi cu fasole pastai si pancetta
Morcovii se dau pe razatoarea mare,se pun la calit impreuna cu ceapa tocata marunt. In oala de ciorba punem apa si o punem la foc,adaugam legumele calite si pancetta. Fasolea pastai se rupe in bucati mici,cartofii se taie cuburi,si se adauga in oala de ciorba. Dovlecelul se da pe razatoarea...
Supa de pui cu varza si dovlecei
Varza se toaca cat mai fin,se poate da pe razatoarea mare,depinde cat de mare doriti sa fie. Se pune intr-o oala mare,se freaca cu putin sare si se lasa cateva minute pana isi lasa zeama. Aripiile de pui se taie in doua si se pun intr-o oala cu apa la fiert. Morcovul se taie dupa...
Salata de orez cu ton si mazare
Orezul se pune la fiert in apa cu sare,cand este gata se scurge de apa si il punem intr-un castron. Mazarea si porumbul se scurg de zeama si se pun peste orez. Crenvustii se taie feliute subtiri,iar ceapa o taiem julien. Rosiile cheryy se taie in patru,iar tonul il scurgem de ulei. Se...
Supa de conopida cu mazare
Ceapa se toaca marunt,se pune la calit in ulei de masline,morocvul se taie rondele,si il adaugam peste ceapa. Conopida se rupe in buchetele mici,se da sub jet de apa rece. In oala de ciorba punem legumele calite,sare si piper. Dupa cateva minute se adauga si buchetelele de conopida si...