Incepem prin a spala foarte bine carnea iar carnea de porc o taiem felii mai groase.
In uleiul bine incins punem carnea de porc si puiul pe margine. Adaugam si doua linguri cu apa si lasam sa se prajeasca.
Din cand in cand mai stingem cu apa. Cand carnea este aproape gata punem doi catei de...
Incepem prin a fierbe siropul. Punem apa cu zaharul la fiert.
Se lasa pana cand siropul e ca un bob pe farfurie, eu am lasat doua ore.
Intre timp taiem gutuile cubulete mici, la cutit.
Cand siropul este gata, adaugam gutuile si amestecam. Lasam la foc mic pana cand se leaga...
Punem 3 linguri cu zahar si zaharul vanilat la caramelizat. Cand zaharul s-a topit adaugi laptele si lasi pana cand fierbe. Cand laptele a fiert, adaugi grisul in ploaie si lasi pana cand fierbe bine si se ingroasa. Luam de pe foc si punem restul de zahar.
Intr-un bol punem folie alimentara,...
Preparare aluat:
Facem maiaua: peste drojdie punem laptele caldut si zaharul. presaram putina faina si lasam maiaua la dospit. Cand maiaua este gata o turnam in mijlocul fainii, presaram si sare. Amestecam luand dinspre margini spre interior. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen si...
Pregatire ingrediente umplutura:
taiem felii nu prea subtiri din salam si carnati, eliminand pielita. Patrunjelul se toaca nu foarte marunt.
Preparare sos de iaut:
Usturoiul pisat se freaca bine cu ulei si sare. Adaugam iaurtul si amestecam bine. Presaram si marar iar acesta este...
Preparare blat de vanilie:
Se bat spuma ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Amestecam faina cu praful de copt si punem peste compozitia de oua. Incorporam bine amestecand de jos in sus. Aluatul se imparte in doua parti egale si se introduce in forma de tort, pe rand. Se...
Preparare aluat :
Incepem prin a face maiaua. Cateva linguri cu apa calduta se pun peste drojdia cu zahar. Se presara putina faina si se lasa la dospit. Faina o punem intr-un vas iar in mijloc punem untul moale si praful de sare. Framantam untul cu faina si turnam, putin cate putin,...
Varza se toaca fidelute si se freaca cu putina sare si piper.
Intr-un ceaun se pun la calit, in uleiul bine incins, carnaciorii(taiati rondele) si bucatele de kaizer.
Cand incep a se rumeni adaugam ceapa taiata cubulete si ardeiul taiat cubulete.
Lasam pana se inmoaie putin iar...
Incepem prin a pune cartofii si morcovii la fiert cu putina sare si piper. Cand au fiert, ii pasam bine amestecandu-i cu branza topita, unt si marar. Se mai pune sare si piper pentru gust.
Carnea o punem la prajit un uleiul bine incins. Din cand in cand stingem cu putina apa. Cand sunt aproape...
Preparare aluat:
Incepem prin a face maiaua. 3-4 linguri cu apa caluta se pun peste drojdia cu zahar. Se presara putina faina si se lasa la dospit.
Faina o punem intr-un vas iar in mijloc punem untul si sarea. Framantam untul cu faina si turnam, putin cate putin, maiaua. Puneti suficienta...
Pestele se curata bine, le taiem capetele si cozile. Ungem tava, cea in care vom pune pestele, cu uleiul de masline. Asezam pestele in tava si presaram sare, piper si busuioc... presaram si in peste... Legumele le pregatim astfel: ceapa taiata solzisori, morcovii taiati rondele, usturoiul...
Incepem prin a pune fasolea la fiert cu ceapa si moccovul. Ceapa si morcovul se curata de coaja dar se pun la fiert intregi. La fiert punem si putin tarhon si sare. Fasolea se fierbe la foc iute, pentru a nu lua apa. Cand fasolea a fiert, o scurgem bine si o punem la racit. Ceapa si morcovul le...
Se pune uleiul la incins si punem carnea la prajit, dupa ce am spalat-o bine.
Intre timp pregatim legumele: morcovii taiati rondele, ceapa taiata solzisori, cozile taiate marunt, usturoiul taiat feliute. Peste carne punem cam 3-4 linguri cu apa, punem capac pe tigaie si lasam la inabusit. Spre...
Carnea se spala bine si se da pe masina de tocat. Legumele se pregatesc astfel: ceapa taiata cubulete, usturoiul pisat, rosiile taiate cubulete, cozile de patrunjel taiate marunt.
Intr-o tigaie wok punem uleiul la incins. In uleiul incins punem ceapa la inmuiat. Cand a inceput sa se...
Scrumbia este extrem de sarata, eu am lasat-o asa pt ca sotul mananca sarat... daca nu mancati foarte sarat, e bine s-o lasati la desarat putin...
Se curata bine scrumbia si se aseaza pe o folie de aluminiu. Bagam piper, rozmarin si busuioc in peste iar apoi invelim pestele cu folia de...
Incepem prin a fierbe ghebele si cartofii, in coaja. Intre timp punem painea la inmuiat in lapte. Dupa ce au fiert, punem ghebele la scurs si la racit. Cartofii se curata de coaja si se lasa si ei la racit. Felia de paine se scurge bine de lapte. Dupa ce s-au racit ii dat pe masina pe ochiurile...
Fierbem mai intai orezul si apoi facem marinata.
Preparare marinata:
Se spala bine carnea si se taie in felii mai groase. Se amesteca mustarul cu uleiul, sare, piper si cimbru si omogenizam. Cu acest amestec ungem feliile de ceafa, le puneam intr-un bol, acoperim bolul si dam la frigider...
se incepe prin a prepara umplutura pentru ca trebuie racita.
Preparare umplutura:
Dovleacul se curata de coaja si se da pe razatora, pe ochiurile mari. Amestecam dovleacul cu zaharul si zaharul vanilat. Intr-o tigaie wok punem uleiul la incins iar cand s-a incinsc adaugam dovleacul. Se...
Se amesteca cu o lingura de lemn untul si zaharul intr-un bol mare, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusul si vanilia si se amesteca usor. Se adauga faina in ploaie, praful de cacao si se adauga ciocolata bucati si se omogenizeaza compozitia. Dupa ce ati amestecat bine...
Aripile de curcan se transeaza, se curata si se pun la oparit. Dupa ce le-am oparit, le scoatem si le spalam cu apa calda. Legumele se pregatesc astfel: morcovii dati pe razatoare, ceapa taiata cubulete, ardeiul taiat cubulete. Se pune o cana cu apa intr-o alta oala si se adauga carnea de...
Oare care o fi surpriza?? Pai, o bucatica de carnat. :D
Ardeii se curata si se calesc in putin ulei incins iar apoi se dau la racit. Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare. Se scoate cotorul de la varza si se opareste in apa, pana se inmoaie frunza foarte putin. In timp ce le...
Daca doua Ionele se aduna-n bucatarie, sigur va iesi ceva super. :)) Deci, se iau doua Ionele si se aseaza in bucatarie. Fara ele nimic nu va fi la fel. :D
Incepem cu prepararea cremei:
Se face conform instructiunilor de pe pachet, doar ca punem mai putin lapte pentru a iesi mai tare....
Pulpele se spala bine iar apoi punem pe ele: sare, piper si morcovul ras. Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider timp de 15-20 de minute.
Intre timp ungem un vas de yena cu ulei si asezam cartofii, taiati in 4 si condimentati. Dupa ce carnea a stat la frigider putin, o luam si o...
Incepem prin a face maiaua : Apa se pune sa se incalzeasca, impreuna cu zaharul. Apa calduta se pune peste drojdie si se presara faina. Se lasa la dospit vreo 20-30 de minute.
Separat se pune faina intr-un bol, presaram sarea si punem maiaua, dupa ce a stat la dospit. Se amesteca...
Dupa ce am curatat si spalat legumele, le pregatim astfel: ceapata taiata cubulete, ardeii taiati cubulete, morcovul taiat cubulete, telina lasata intreaga. Intr-o oala punem apa la fiert, cand a inceput sa clocoteasca punem toate legumele in apa impreuna cu cozile de la patrunjel legate. Rosiile...
preparare briose :
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Oul se bate bine impreuna cu iaurtul si un praf de sare. Se adauga treptat uleiul si apoi zaharul, amestecand intruna pana cand se topeste zaharul. Se pune scortisoara si zaharul vanilat iar apoi amestecam bine....
Pestele se spala bine, se curata de eventuale impuritati, se taie in doua (asta daca este intreg).
Preparare marinata :
Toate legumele se taie foarte marunt si se toarna uleiul peste ele. Se pune cimbrul, sarea si piperul. Intr-o caserola se aseaza un peste cu pielita in jos, turnam peste...
Incepem prin a face cartofii. pentru ca ficateii se fac foarte repede, fierbem putin cartofii inainte. Cartofii se curata bine, se spala, se taie felii mai groase si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce sunt aproape fierti, se scot din apa si se condimenteaza cu putina sare si busuioc....
Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare si 300 ml bors. Se scoata cotorul de la varza si se opareste in apa cu bors, pana se inmoaie frunza foarte putin.
In timp ce le oparesti trebuie sa desfaci si frunzele, frunza cu frunza. Se scoate varza si se da la racit.
Se spala pulpa...
Se spala coastele, se transeaza si apoi se pun sa dea intr-un clocot.
Dupa ce au dat intr-un clocot, le scoatem si le spalam cu apa calda.
Intre timp, legumele se pregatesc astfel:
-ceapa taiata cubulete
-cartofii ii taiem in 4 sau in 6, depinde de marimea lor -ardeiul taiat felii...
Fasole verde cu pui şi porc
Incepem prin a spala foarte bine carnea iar carnea de porc o taiem felii mai groase. In uleiul bine incins punem carnea de porc si puiul pe margine. Adaugam si doua linguri cu apa si lasam sa se prajeasca. Din cand in cand mai stingem cu apa. Cand carnea este aproape gata punem doi catei de...
Dulceata de gutui
Incepem prin a fierbe siropul. Punem apa cu zaharul la fiert. Se lasa pana cand siropul e ca un bob pe farfurie, eu am lasat doua ore. Intre timp taiem gutuile cubulete mici, la cutit. Cand siropul este gata, adaugam gutuile si amestecam. Lasam la foc mic pana cand se leaga...
Griş cu lapte caramel şi fructe
Punem 3 linguri cu zahar si zaharul vanilat la caramelizat. Cand zaharul s-a topit adaugi laptele si lasi pana cand fierbe. Cand laptele a fiert, adaugi grisul in ploaie si lasi pana cand fierbe bine si se ingroasa. Luam de pe foc si punem restul de zahar. Intr-un bol punem folie alimentara,...
Aperitive cu ciuperci
Preparare aluat: Facem maiaua: peste drojdie punem laptele caldut si zaharul. presaram putina faina si lasam maiaua la dospit. Cand maiaua este gata o turnam in mijlocul fainii, presaram si sare. Amestecam luand dinspre margini spre interior. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen si...
Ruladă-aperitiv din cartofi cu sos de iaurt
Pregatire ingrediente umplutura: taiem felii nu prea subtiri din salam si carnati, eliminand pielita. Patrunjelul se toaca nu foarte marunt. Preparare sos de iaut: Usturoiul pisat se freaca bine cu ulei si sare. Adaugam iaurtul si amestecam bine. Presaram si marar iar acesta este...
Tort cu cremă de cafea
Preparare blat de vanilie: Se bat spuma ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Amestecam faina cu praful de copt si punem peste compozitia de oua. Incorporam bine amestecand de jos in sus. Aluatul se imparte in doua parti egale si se introduce in forma de tort, pe rand. Se...
Plăcinţele cu măr copt
Preparare aluat : Incepem prin a face maiaua. Cateva linguri cu apa calduta se pun peste drojdia cu zahar. Se presara putina faina si se lasa la dospit. Faina o punem intr-un vas iar in mijloc punem untul moale si praful de sare. Framantam untul cu faina si turnam, putin cate putin,...
Varză călită cu afumături în ceaun la cuptor
Varza se toaca fidelute si se freaca cu putina sare si piper. Intr-un ceaun se pun la calit, in uleiul bine incins, carnaciorii(taiati rondele) si bucatele de kaizer. Cand incep a se rumeni adaugam ceapa taiata cubulete si ardeiul taiat cubulete. Lasam pana se inmoaie putin iar...
Pui pe piure de cartofi cu morcovi
Incepem prin a pune cartofii si morcovii la fiert cu putina sare si piper. Cand au fiert, ii pasam bine amestecandu-i cu branza topita, unt si marar. Se mai pune sare si piper pentru gust. Carnea o punem la prajit un uleiul bine incins. Din cand in cand stingem cu putina apa. Cand sunt aproape...
Aperitive cu telemea de vacă
Preparare aluat: Incepem prin a face maiaua. 3-4 linguri cu apa caluta se pun peste drojdia cu zahar. Se presara putina faina si se lasa la dospit. Faina o punem intr-un vas iar in mijloc punem untul si sarea. Framantam untul cu faina si turnam, putin cate putin, maiaua. Puneti suficienta...
Caras cu sos de roşii şi măsline la cuptor
Pestele se curata bine, le taiem capetele si cozile. Ungem tava, cea in care vom pune pestele, cu uleiul de masline. Asezam pestele in tava si presaram sare, piper si busuioc... presaram si in peste... Legumele le pregatim astfel: ceapa taiata solzisori, morcovii taiati rondele, usturoiul...
Fasole bătută (frecată)
Incepem prin a pune fasolea la fiert cu ceapa si moccovul. Ceapa si morcovul se curata de coaja dar se pun la fiert intregi. La fiert punem si putin tarhon si sare. Fasolea se fierbe la foc iute, pentru a nu lua apa. Cand fasolea a fiert, o scurgem bine si o punem la racit. Ceapa si morcovul le...
Pui pe morcovi
Se pune uleiul la incins si punem carnea la prajit, dupa ce am spalat-o bine. Intre timp pregatim legumele: morcovii taiati rondele, ceapa taiata solzisori, cozile taiate marunt, usturoiul taiat feliute. Peste carne punem cam 3-4 linguri cu apa, punem capac pe tigaie si lasam la inabusit. Spre...
Plăcintă cu carne de porc
Carnea se spala bine si se da pe masina de tocat. Legumele se pregatesc astfel: ceapa taiata cubulete, usturoiul pisat, rosiile taiate cubulete, cozile de patrunjel taiate marunt. Intr-o tigaie wok punem uleiul la incins. In uleiul incins punem ceapa la inmuiat. Cand a inceput sa se...
Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt
Scrumbia este extrem de sarata, eu am lasat-o asa pt ca sotul mananca sarat... daca nu mancati foarte sarat, e bine s-o lasati la desarat putin... Se curata bine scrumbia si se aseaza pe o folie de aluminiu. Bagam piper, rozmarin si busuioc in peste iar apoi invelim pestele cu folia de...
Chiftele din ghebe
Incepem prin a fierbe ghebele si cartofii, in coaja. Intre timp punem painea la inmuiat in lapte. Dupa ce au fiert, punem ghebele la scurs si la racit. Cartofii se curata de coaja si se lasa si ei la racit. Felia de paine se scurge bine de lapte. Dupa ce s-au racit ii dat pe masina pe ochiurile...
Ceafă de porc marinată cu orez la cuptor
Fierbem mai intai orezul si apoi facem marinata. Preparare marinata: Se spala bine carnea si se taie in felii mai groase. Se amesteca mustarul cu uleiul, sare, piper si cimbru si omogenizam. Cu acest amestec ungem feliile de ceafa, le puneam intr-un bol, acoperim bolul si dam la frigider...
Plăcintă cu dovleac
se incepe prin a prepara umplutura pentru ca trebuie racita. Preparare umplutura: Dovleacul se curata de coaja si se da pe razatora, pe ochiurile mari. Amestecam dovleacul cu zaharul si zaharul vanilat. Intr-o tigaie wok punem uleiul la incins iar cand s-a incinsc adaugam dovleacul. Se...
Choco cookies Husanu
Se amesteca cu o lingura de lemn untul si zaharul intr-un bol mare, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusul si vanilia si se amesteca usor. Se adauga faina in ploaie, praful de cacao si se adauga ciocolata bucati si se omogenizeaza compozitia. Dupa ce ati amestecat bine...
Ciorbă din aripi curcan
Aripile de curcan se transeaza, se curata si se pun la oparit. Dupa ce le-am oparit, le scoatem si le spalam cu apa calda. Legumele se pregatesc astfel: morcovii dati pe razatoare, ceapa taiata cubulete, ardeiul taiat cubulete. Se pune o cana cu apa intr-o alta oala si se adauga carnea de...
Sarmale cu surprize
Oare care o fi surpriza?? Pai, o bucatica de carnat. :D Ardeii se curata si se calesc in putin ulei incins iar apoi se dau la racit. Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare. Se scoate cotorul de la varza si se opareste in apa, pana se inmoaie frunza foarte putin. In timp ce le...
Brioşe Ionela&Ionela
Daca doua Ionele se aduna-n bucatarie, sigur va iesi ceva super. :)) Deci, se iau doua Ionele si se aseaza in bucatarie. Fara ele nimic nu va fi la fel. :D Incepem cu prepararea cremei: Se face conform instructiunilor de pe pachet, doar ca punem mai putin lapte pentru a iesi mai tare....
Pui în sos Hoisin la cuptor
Pulpele se spala bine iar apoi punem pe ele: sare, piper si morcovul ras. Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider timp de 15-20 de minute. Intre timp ungem un vas de yena cu ulei si asezam cartofii, taiati in 4 si condimentati. Dupa ce carnea a stat la frigider putin, o luam si o...
Chifle simple
Incepem prin a face maiaua : Apa se pune sa se incalzeasca, impreuna cu zaharul. Apa calduta se pune peste drojdie si se presara faina. Se lasa la dospit vreo 20-30 de minute. Separat se pune faina intr-un bol, presaram sarea si punem maiaua, dupa ce a stat la dospit. Se amesteca...
Supă de legume cu găluşte
Dupa ce am curatat si spalat legumele, le pregatim astfel: ceapata taiata cubulete, ardeii taiati cubulete, morcovul taiat cubulete, telina lasata intreaga. Intr-o oala punem apa la fiert, cand a inceput sa clocoteasca punem toate legumele in apa impreuna cu cozile de la patrunjel legate. Rosiile...
Brioşe cu scorţişoară şi glazură de ciocolată
preparare briose : Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Oul se bate bine impreuna cu iaurtul si un praf de sare. Se adauga treptat uleiul si apoi zaharul, amestecand intruna pana cand se topeste zaharul. Se pune scortisoara si zaharul vanilat iar apoi amestecam bine....
Peşte marinat la grătar cu sos de portocale
Pestele se spala bine, se curata de eventuale impuritati, se taie in doua (asta daca este intreg). Preparare marinata : Toate legumele se taie foarte marunt si se toarna uleiul peste ele. Se pune cimbrul, sarea si piperul. Intr-o caserola se aseaza un peste cu pielita in jos, turnam peste...
Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor
Incepem prin a face cartofii. pentru ca ficateii se fac foarte repede, fierbem putin cartofii inainte. Cartofii se curata bine, se spala, se taie felii mai groase si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce sunt aproape fierti, se scot din apa si se condimenteaza cu putina sare si busuioc....
Sarmale cu varză dulce
Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare si 300 ml bors. Se scoata cotorul de la varza si se opareste in apa cu bors, pana se inmoaie frunza foarte putin. In timp ce le oparesti trebuie sa desfaci si frunzele, frunza cu frunza. Se scoate varza si se da la racit. Se spala pulpa...
Mancarică de cartofi cu afumatură
Se spala coastele, se transeaza si apoi se pun sa dea intr-un clocot. Dupa ce au dat intr-un clocot, le scoatem si le spalam cu apa calda. Intre timp, legumele se pregatesc astfel: -ceapa taiata cubulete -cartofii ii taiem in 4 sau in 6, depinde de marimea lor -ardeiul taiat felii...