mamaieelena

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 29.09.2010

RETETE293
PRIETENI182
Retete

Peltea de gutui

In Dulceata / Gem la 8 Noi 2011

De cu seara cand am facut gemul am pus la fiert cotoarele si apa facand un compot. Dimineata l-am strecurat si am pus zaharul in compot la fiert si cand s-a inchegat bine am pus si coaja de lamaie bucata intreaga, lasand sa mai clocoteasca un pic. Dupa aproximativ 50 de minute l-am rasturnat...

Gem de gutui

In Dulceata / Gem la 8 Noi 2011

Am sters si spalat gutuile, am scos mijlocul si am dat prin razatoarea mare. Am masurat cu farfuria adanca (metoda veche) si am pus in oala peste gutuile rase zaharul si apa 500ml. Cand a fost aproape gata asta inseamna dupa aproximativ 3 ore, am taiat lamaia jumatate si am facut bucatele mici cu...

Tort cu crema de ciocolata

In Torturi la 2 Noi 2011

Blatul se face dupa metoda clasica astfel: albusurile se bat cu mixerul spuma tare, se adauga zaharul, apoi galbenusurile, uleiul si la sfarsit faina. Se pune in tava unsa si tapetata cu faina compozitia pentru blat si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea (desi eu am testul cu ochiul...

Pricomigdale

In Prajituri la 1 Noi 2011

Albusurile se pun intr-un bol de inox (se pare ca se bat mai repede) cu un praf de sare si se bat energic cu mixerul, apoi se adauga zaharul, untul, alunele maruntite si la sfarsit faina.Toate acestea se vor amesteca tot cu mixerul dar la viteza mica. Cuptorul este incins la 180 de...

Cartofi prajiti in tuci

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2011

Cartofii se spala bine si se lasa la scurs pe prosop. Se vor taia pe lungime in patru (nu se vor curata de coaja ca e foarte subtire) si ii vom pune in uleiul incins la prajit. Cand s-au rumenit bine se scot pe hartie prosop si apoi pe platou ca fierbinti fiind sa punem cascavalul proaspat ras pe...

Salata de cruditati cu sos de avocado

In Salate la 31 Oct 2011

Salata si legumele bine spalate se vor taia pe dimensiunea dorita intr-un castron de salata si cand am finalizat aceasta operatiune,dregem salata cu sosul pregatit dinainte care si el e f delicios. Pofta buna si se poate servi alaturi de o friptura la cuptor cu cartofi prajiti.

Sos (pasta) de avocado

In Pt salate la 31 Oct 2011

Avocado bine copt se taie in doua indepartand mai intai samburele, apoi cu lingurita scoatem continutul si-l punem intr-un vas in care urmeaza sa-l preparam. Se adauga sarea, sucul de lamaie, uleiul si cu pasatorul electric le facem pasta, obtinand astfel un sos bun pentru o salata sanatoasa....

Tarta din branza de vaci cu bezea

In Prajituri la 23 Oct 2011

Se pregateste aluatul pentru tarta si se da la rece,intre timp pregatim branza intr-un castron astfel:branza,ouale,zaharul,razatura de lamaie,vanilia,sare, stafidele inmuiate in alcool ,se va folosi si alcoolul. Grisul si se amesteca bine. Intr-o forma rotunda am intins cu mana aluatul si am...

Vinete umplute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2011

Vinetele se vor spala si se vor taia in doua pe lungimea lor si se va scoate miezul din mijloc lasand cca 1 centimetru grosime de miez.Se pune intr-o cratita apa la fiert cu sare si vor clocoti aproximativ 1-2 minute pe rand toate jumatatile de vinete.Intre timp miezul de la...

Chec cu cacao

In Prajituri la 20 Oct 2011

Se separa ouale si mai intai se vor bate albusurile. Se adauga zaharul si se insista pana se face ca de bezea. Se adauga pe rand toate galbenusurile, margarina topita si racita, smantana, zaharul vanilat, razatura de lamaie, fulgii de migdale si la sfarsit se pune faina amestecata cu praful de...

Bautura racoritoare pentru toate varstele

In Bauturi la 20 Oct 2011

Intr-un vas adanc (de preferinte cel de la blenderul de mana) se pun fructele curatate si taiate felii, zeama de la lamaie si mierea. Cu blenderul se zdrobesc bine fructele si apoi se pune treptat laptele.Pofta buna ,este excelent.

Somon in foietaj cu garnitura de legume

In Somon la 22 Sep 2011

Cele doua felii de somon le-am condimentet si sarat, unse fiind cu uleiul de susan. Pe masa am desfacut aluatul de foietaj si l-am taiat in doua asezand cele doua bucati de somon in patratul fiecaruia si am asezat pe bucatile de somon felia de lamaie, ghimbirul si catelul de usturoi. Le-am...

Pulpa superioara de curcan la cuptor cu ganitura de cartofi

In Curcan la 17 Sep 2011

Carnea se trece printr-un jet de apa se tamponeaza cu hartie prosop apoi se condimentaza si se asaza in vas (eu am folosit vasul de ceramica din care apoi am scos intr-o cratita pentru ca s-a strans friptura la cuptor si asa a avut loc in frigider)cartofii curatati si taiati cuburi mai...

Chifle cu seminte de floarea soarelui

In Piine la 17 Sep 2011

Am pus faina in castron si intr-o cescuta am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul si un pic de apa calduta dupa care le-am adugat impreuna cu restul ingredientelor peste faina. Am omogenizat si a rezultat un aluat nu prea tare pe care l-am lasat la dospit 20 de minute.Dupa ce aluatul si-a...

Ciorba din maruntaie de gasca

In Supe/Ciorbe la 16 Sep 2011

Am spalat bine copanelele si le-am pus in apa rece la fiert .Dupa aproximativ 30 de minute am pus si zarzavaturile tocate cu mana in oala la fiert mai putin rosiile deoarece le-am pus catre sfarsit ,deasemeni tocate cu mana apoi am adaugat si borsul a mai lasat cateva clocote si am potrivit...

Cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2011

Cartofi i curatati si crestati se sareaza si pipereaza si apoi in fiecare despartitura se pune cate o bucatica de cascaval. Se pune ulei peste ei ,se acopera cu folie de alumuniu si se dau la cuptor pentru 30-40 minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Pofta buna

Rulada in aluat de foietaj cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2011

Rulada in aluat de foietaj cu spanac se prepara foarte rapid si usor. O reteta ce poate fi facuta chiar si de un incepator in ale bucatariei. Spanacul curatat,spalat si oparit se lasa la scurs si racit. Aluatul se pune intr-o forma de cozonac si separat se bat ouale cu smantana, sarea si...

Ardei gras umplut

In Mancaruri de post la 2 Aug 2011

Ciupercile le-am spalat si maruntit la fel si ceapa.Am pus in tigaie uleiul si cand s-a incins am adaugat ceapa si ciupercile.Cuscusul l-am pus intr-o craticioara cu capac si peste el am pus sare si apa fierbinte (apa am masurat-o cu aceeasi cana cu care am masurat si cuscusul)adica doua masuri...

Orez salbatic cu ciuperci

In Mancaruri de post la 16 Iul 2011

Toate legumele se taie in cuburi si ciupercile le taiem in patru apoi le punem la calit intr-o cratita cu cele 3 linguri cu ulei. Orezul il trecem printr-un jet de apa si-l punem peste legume; il lasam circa 5 minute si apoi cu cana cu care am masurat orezul am pus si apa fierbinte peste...

Paine cu seminte de in si floarea soarelui

In Piine la 16 Iul 2011

Cernem faina in lighean si in mijlocul ei punem drojdia,sarea,zaharul,margarina topita si calduta , la fel si apa care se pune treptat pana incorporam toata faina. Se framanta bine pana cand aluatul se desprinde de pe mana si de pe lighean apoi batem bine aluatul de masa luand in mana si...

Clatite cu ciuperci- reteta nr. 100!

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2011

Ciupercile se curata, la fel si ceapa ,dupa care se vor toca de dimensiunea bobului de porumb si se pun in tigaie la calit cu cele 3 linguri de ulei si se lasa pana scade toata zeama care o lasa ciupercile si ceapa. Se dau la rece. Cand s-au racit punem verdeata tocata marunt si asezonam....

Ecler

In Prajituri la 6 Iul 2011

Intr-o cratita am pus apa cu zaharul, sarea si margarina la foc si cand a clocotit am pus faina toata odata si am amestecat vertiginos, sa nu ramana cocoloase. Se pune la rece (eu am pus-o intr-o cratita cu apa rece). Cand s-a racit am pus ouale pe rand avand grija sa nu punem...

Aperitiv cu piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2011

Pieptul de pui spalat se taie in cuburi nu prea mici. Ceapa se curata si taie marunt, morcovul si patrunjelul radacina se curata si se taie cuburi. Intr-o tigaie se pun cele 3 linguri cu ulei la incins pe aragaz si punem mai intai la calit legumele si apoi adaugam carnea. Se va lasa pe foc...

Peste la cuptor

In Peste la 28 Iun 2011

Pestele care a fost congelat il dam cu un jet de apa si-l scurgem pe hartie prosop, apoi condimentam si-l punem intr-un vas rezistent la foc. Cuptorul preincalzit la 200 grade. Punem pestele si il lasam acolo 30 minute pana se rumeneste putin deasupra. Se poate servi cu orez si ciuperci .Pofta buna

Rulouri din foietaj umplute cu crema

In Prajituri la 22 Iun 2011

Am desfacut pachetul de foietaj si l-am taiat fasii de 2 cm si jumatate pe care le-am rulat pe tevile metalice speciale pentru rulouri. Le-am asezat in tava aragazului pe care am tapetat-o cu hartie speciala pentru cuptor. Cuptorul l-am preincalzit si am dat rulourile la copt la 200 grade pentru...

Salata de fructe (2)

In Salate la 22 Iun 2011

Toate fructele proaspete spalate, curatate si maruntite se pun intr-un castron de sticla. La fel si ananasul maruntit, cu tot cu zeama. Am pus peste toate mierea si Cinzano, le-am amestecat si am dat la frigider pentru o ora. Dupa ce s-a racit suficient se poate servi. Pofta buna.

Carne de porc cu ananas

In Porc la 17 Iun 2011

Se pregateste carnea mai intai: curatata, spalata, tamponata cu hartie prosop si taiata cuburi de dimensiunea unei nuci normale. Dupa aceea curatam si ceapa si prazul si le taiem rondele. Uleiul il punem in wok apoi adaugam carnea pe care o amestecam tot timpul pana se prajeste pe toate...

Gem din caise si cu miez de nuca

In Dulceata / Gem la 15 Iun 2011

Caisele spalate si tamponate cu prosopul se desfac in jumatati scotandu-le samburii. Intre timp intr-o oala de aproximativ 4 litri se pune zaharul si apa la fiert. Cand zaharul s-a dizolvat se pot pune caisele. Se lasa la fiert la foc potrivit si intre timp luam spuma cu o lingura de lemn...

Friptura de porc cu crusta de condimente

In Porc la 15 Iun 2011

Carnea se spala sub jet de apa si se pune pe hartie de bucatarie si se usuca. Pe o tava se pun condimentele, faina, pesmetul, sare si piper si se vor amesteca bine. Oul se bate intr-un castron cu putina sare, apoi se ia carnea si se tavaleste pe toate partile in ou dupa care se pune in tava...

Cartofi noi fierti in ulei

In Mancaruri de post la 14 Iun 2011

Cartofii curatati normal, ca eu nu am rabdarea necesara sa curat coaja aia subtire, ci am taiat ca la un cartof normal si i-am spalat si taiat cuburi mari. Am pus in wok uleiul la incins si cand a fost gata am pus cartofii intr-un prosop de panza sa absoarba apa ramasa pe ei si i-am rasturnat pe...

Afisate 181 - 210 din 293 retete    

Postari recente

publicat la 02.03.2014

Tarta cu branza

publicat la 02.03.2014

Desert prajitura cu krantz

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]