Dana Cristea - pusikmea

5

Bucataras
senzational

Rm. Valcea

Bucataras din 27.02.2010

RETETE688
PRIETENI213
Retete

Tort Emy

In Torturi la 4 Iun 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie , faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam din...

Cartofi noi in crusta de mac si ou

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2011

Spalam si curatam cartofii. Ii taiem felii nici prea groase nici prea subtiri. Facem un amestec din celelalte ingrediente. Dam cartofii prin amestecul rezultat. Punem cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincazit aprox 30- 40 de minute la foc mic. Se...

Piept de pui in sos de rosii si usturoi verde

In Pui la 3 Iun 2011

Spalam si curatam pieptul de pui, apoi il taiem pe jumatate, in lung. Ungem o tava termorezistenta cu 1 lingura de ulei. Condimentam pieptul de pui cu sarem piper, boia si o punem in tava. Turnam peste piepul de pui sosul de rosii si putina apa. Taiem usturoiul de 2-3 cm si-l punem...

Pandispan cu capsuni

In Prajituri la 3 Iun 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie , faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam...

Tort Amandina

In Torturi la 30 Mai 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, apa si galbenusurile pe care le-am frecat inainte cu uleiul, adaugam apoi faina, cacaoa si praful de copt. Compozitia rezultata o sa fie una mai subtire, tapetam...

Tort cu capsuni

In Torturi la 18 Mai 2011

Pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie , faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine...

Pilaf cu pui la tuci

In Pui la 18 Mai 2011

Spalam si taiem pulpele, dupa care le punem la fiert in apa cu sare. Intre timp, punem 2 linguri de ulei in tuci, calim ceapa, cu morcovul, pastarnacul si telina cateva minute, dupa care adaugam si orezul spalat in cateva ape si le lasam sa se caleasca usor. Dupa ce a fiert carnea o mutam...

Prajitura ciocolatoasa

In Prajituri la 17 Mai 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie , faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam...

Salata de primavara

In Salate la 16 Mai 2011

Pentru inceput punem oul la fiert. Intre timp spalam legumele si le taiem dupa preferinte. Pregatim dresing-ul din otet, ulei, putina apa , sare piper dupa gust. Taiem oul in patru, cascavalul cubulete. Punem legumele intr-un bol, oul si cascavalul, peste care vom pune dresing-ul....

Tort cu crema caramel

In Torturi la 14 Mai 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie , faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos, dupa care omogenizam bine compozitia....

Rondele de cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2011

Spalam cartofii in coaja, apoi ii taiem rondele cam de 1 cm, nu trebuie sa fie prea subtiri pentru ca se usuca, dupa care ii condimentam si ii bagam la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, aproximativ 1 ora pana se coc. Intre timp taiem kaiserul cubulete mici si le calim putin in...

Dragavei cu orez si mamaliguta calda

In Mancaruri de post la 10 Mai 2011

Spalam frunzele de dragavei sub jet de apa rece. Intre timp punem pe foc o oala cu apa si sare, cand apa a inceput sa fiarba punem dragavieul in apa clocotita si lasam sa se opareasca 5 minute. Scoatem frunzele cu o paltea si le lasam la scurs. Intre timp tocam ceapa si usturoiul si le...

Prajitura cu struguri si caise

In Prajituri la 9 Mai 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie , faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia intr-o...

Biscuiti spiralati

In Dulciuri la 7 Mai 2011

Frecam margarina la temperatura camerei cu zaharul pana devine o spuma pufoasa, apoi adaugam oul si omogenizam compozitia, adaugam coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt, si esenta de vanilie si framantam pana rezulta un aluat pufos, nelipicios. Impartim aluatul in 2 parti egale,...

Prajitura pufoasa cu ciocolata

In Prajituri la 7 Mai 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie , faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia. Tapetam tava de la cuptor...

Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid

In Dulciuri la 7 Mai 2011

Punem drojdia impreuna cu zaharul si putina apa calda ( din cei 300 ml apa) la dospit intr-un loc calduros, pentru 15-20 de minute. Dupa ce a dospit drojdia, adaugam celelalte ingrediente (in afara de margarina si cele 70 g faina ) si framantam energic pana aluatul devine unul elastic...

Paste cu ciuperci si carnati

In Paste la 1 Mai 2011

Punem spaghetele la fiert in apa cu sare, respectam timpul de fierbere indicat pe fiecare pachet.  Dupa ce le-am fiert le clatim cu apa rece ( nu dam drumul din prima la apa rece, ci la cea calda si treptat dam la rece, astfel nu vor deveni lipicioase ) si le lasam la scurs. Intre...

Cartofi in sos de rosii cu pipote, inimi si aripi

In Pui la 1 Mai 2011

Spalam cartofii si ii taiem felii potrivite. Spalam si pipotele si inimile si le curatam de pielite. Aripile le taiem pe jumatate si le spalam. Punem o lingura de ulei intr-o tava, adaugam cartofii si carnea, sucul de rosii, condimentam dupa gust si completam cu apa cat sa acopere tot....

Pipote si inimi cu legume mexicane

In Pui la 1 Mai 2011

Spalam si curatam bine pipotele si inimile. Ungem o tava termorezistenta cu o lingura de ulei, dupa care punem legumele si pipotele, condimentam cu sare, piper si boia dupa gust si completam cu apa cat sa le acopere. dam la cuptorul preincalzit aproximativ o ora, verificam din cand in cand...

Ciorba de curcan cu zeama de varza si leustean

In Ciorbe la 30 Apr 2011

Spalam si taiem aripile care mie imi par imense :D :)):)), le punem la fiert in apa rece. Spumam de cate ori este nevoie si lasam sa fiarba bine, aproximativ 1:30 min, dupa care tocam legumele dupa preferinte si le punem in ciorba. Cand cartofii sunt fierti adaugam si tocana de legume si...

Pizza ( cu blat cumparat )

In Pizza la 30 Apr 2011

Ungem blatul cu sos de pizza, peste care punem cascaval ras, apoi taiem ciupercile felii potrivite, salamul il feliem subtire si le punem si pe acestea peste cascaval, iar peste ciuperci si salam punem felii de cascaval. Dam la cuptorul preincalzit aproximativ 20 - 30 de minute la foc...

Dovlecel si cus cus la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2011

Curatam dovlecelul de coaja, il spalam si-l dam pe razatoare. Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem dovlecelul dat pe razatoare, apoi punem cus-cusul, smantana si cascavalul ras, amestecam si la sfarsit potrivim gustul de sare. Punem 1 pahar de apa si dam la cuptorul preincalzit timp...

Friptura de pui cu cartofi si usturoi in sos de rosii

In Pui la 29 Apr 2011

Spalam si curatam pulpele, dupa care le taiem pe jumatate. Spalam si cartofii si ii taiem felii. Ungem o tava cu ulei, punem cartofii pe care ii condimentam, apoi carnea condimentata si usturoiul spalat si taiat putin mai mare. Peste punem o cana de sos de rosii si completam cu apa pana...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2011

Taiem ouale pe jumatate, le scoatem galbenusul si le dam deoparte pana pregatim umplutura. Din pateu, cele 2 galbenusuri si mustar pregatim umplutura, le punem pe toate intr-un castron si amestecam bine pana cand se omogenizeaza compozitia. Cu aceasta umplutura umplem jumatatile de ou....

Tort rapid

In Torturi la 28 Apr 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia...

Chec pufos

In Prajituri la 28 Apr 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma de chec cu...

Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda

In Prajituri la 27 Apr 2011

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, cacaoa si esenta de rom. Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara,...

Tort de Paste

In Torturi la 27 Apr 2011

Pregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, nuca de cocos si esenta de vanilie . Tapetam o forma...

Tort iepurila

In Torturi la 23 Apr 2011

Pregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, nuca de cocos si esenta de vanilie. Tapetam o forma rotunda cu...

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

In Paste la 5 Apr 2011

 Spaghete carbonara, reţetă adaptata Punem spaghetele la fiert in apa cu sare, respectam timpul de fierbere indicat pe fiecare pachet. Dupa ce le-am fiert le clatim cu apa rece ( nu dam drumul din prima la apa rece, ci la cea calda si treptat dam la rece, astfel nu vor deveni...

Afisate 181 - 210 din 688 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2015

Rulada necoapta cu nuca de cocos

publicat la 30.01.2015

Salata de icre de casa

publicat la 11.06.2014

Tiramisu reţetă cu fructe

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Nu exista un moment mai prielnic ca acum, pentru a amana ceea ce trebuie sa faci

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]