Patricia Iordache

1

Bucataras
incepator

Bucuresti/Popesti-Leordeni

Bucataras din 27.02.2013

RETETE263
PRIETENI327
Retete / Aperitive / Garnituri

Pasta de sardine

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2014

Scurgem fileurile de sardine de ulei si le lasam la desarat in lapte, pentru minim 20 minute. Scurgem fileurile de lapte, le punem intr-un bol. Adaugam untul la temperatura camerei, piperul, zeama de lamaie si mixam pana obtinem o pasta. Tocam marunt ceapa verde si o adaugam in...

Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 6 Sep 2013

Curatam cartofii de coaja ii spalam si ii taiem cubulete mici. Feliem in fasii subtiri si ardeiul capia. Slaninuta (sau ce afumatura dorim) o taiem cubulete mici. Cascavalul il taiem si pe el, in cubulete mici. Intr-un vas yena (al meu are 21 cm diametrul) asezam cartofii, fasiile de...

Cartofi "crestati", la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2013

Curatam cartofii de coaja si ii spalam. Ii crestam cu ajutorul unui cutit, dara fara a taia pana la baza. Condimentam printre crestaturi cu boia, sare, usturoi granulat si ierburi de Provence. Ungem o tava cu putin ulei si asezam cartofii. Ii stropim cu ulei de masline si dam tava la...

Cartofi wedges

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2013

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem pe lungime in bucati (ca in imagine).  Ii punem intr-un vas incapator si turnam peste ei, uleiul. Amestecam bine, cu mainile astfel incat uleiul sa se distribuie uniform pe fiecare bucata de cartof. Presaram peste ei sarea, piperul,...

Omleta cu legume, la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2013

Tocam ciupercile felii si le calim intr-o tigaie antiaderenta, presarand peste ele un praf de sare. Cand s-au calit si nu mai au zeama, le punem pe o farfurie. Taiem ardeiul gras cubulete mici (ca sa se gateasca repede). Spargem ouale, adaugam peste ele ciupercile, ardeiul tocat marunt,...

Cartofi umpluti cu afumatura, usturoi si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2013

Spalam cartofii si ii punem cu tot cu coaja in apa rece cat sa-i acopere. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, ii lasam aproximativ 20-25 minute depinde de dimensiunea cartofilor. Nu trebuie sa fie foarte fierti pentru ca se vor rupe in momentul in care vom face scobitura in care punem...

Musaca de cartofi si dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2013

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem felii. Cat timp fierb cartofii, curatam dovlecelul de coaja, il taiem rondele, le presaram cu sare si le lasam intr-o sita aproximativ 30 min ca sa iasa apa din ei. Ungem un vas de yena cu unt si il tapetam cu pesmet. Asezam un rand de...

Lipii libaneze cu chimen

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2013

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat elastic. Il punem intr-un vas si acoperim cu un prosop curat. Lasam sa creasca minim 30 minute. Mai framantam putin, impartim aluatul in 10 bile pe care le intindem cu sucitorul (sa fie subtirele). incingem o tigaie de teflon...

Mamaliguta cu coronita de branza

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2013

Cum preparam mamaliga: Stiu multe moduri in care se prepara mamaliga dar aici va voi scrie cum o prepar eu si este foarte buna. Pun malaiul intr-un ceaun, adaug apa rece, sarea si lingura de ulei. Amestec totul cu o lingura de lemn si pun pe foc, acoprind ceaunul cu un capac. Las...

Chiftelute din cartofi, cu de toate

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2013

Curatam cartofii ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem in apa (cat sa ii acopere) la fiert. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, adaugam sare si ii lasam sa fiarba 20-25 minute. Scurgem apa si ii pasam foarte bine cu ustensila pentru piure. Tocam salamul foarte marunt. Procedam la...

Taci si inghite

In Aperitive / Garnituri la 20 Iul 2013

Punem laptele la fiert. Cand da in clocot adaugam sarea si malaiul. Amestecam si preparam o mamaliguta moale. Tragem vasul de pe foc, adaugam umtul, smantana si amestecam totul foarte bine. Compozitia optinuta o punem intr-un vas ceramic. Netezim cu dosul unei linguri si apoi facem 3...

Cartofi cu kaiser, usturoi si cascaval, la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2013

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri. Ii punem intr-o tigaie in care am incins uleiul. Dupa aproximativ 5 minute, adaugam kaiser-ul taiat cubulete. Amestecam si lasam totul sa se prajeasca. Trebuie sa avem grija ca atunci cand amestecam sa nu rupem cartofii. Cand...

Cum se fierbe porumbul cu unt si sare

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2013

Cum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de frunze (panusi) si de matase (partea aceea de culoare maro).  Punem jumatate din frunze pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul. Asezam stiuletii intregi sau rupti in jumatate (daca sunt prea mari) unul langa celalalt. Acoperim totul...

Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2013

Preparam maioneza ( reteta aici:  http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-gata-in-5-minute-48381.html ) si chiftelutele (reteta aici:  http://www.bucataras.ro/retete/ursulet-din-chiftelute-48422.html ). Tocam ceapa julienne, foarte fin. O punem intr-un castronel si adaugam peste ea...

Ursulet din chiftelute

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2013

Cum preparam chiftelutele: Punem intr-un bol incapator carnea tocata, sarea, piperul, ceapa si usturoiul  - tocate foarte marunt - apoi adaugam oul. Amestecam totul foarte bine, punem si pesmetul si vom obtine compozitia pentru chiftelute. Pregatim un vas cu apa rece, o tava si...

Piure de cartofi cu bacon crocant si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 20 Iun 2013

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem intr-o oala, acoperim cu apa si ii punem pe foc. Adaugam sare si din momentul in care incep sa fiarba ii lasam aproximativ 20 min. Scurgem apa si adaugam peste cartofii fierbinti laptele, untul, cascavalul ras, smantana, sarea...

Imbucaturi de pizza din paine

In Aperitive / Garnituri la 20 Iun 2013

Taiem bageta in doua, pe lungime. Amestecam pasta de rosii cu usturoiul pisat, oregano, cimbru, busuioc, sare. Ungem feliile de paine cu acest amestec. Cascavalul ras il asezam peste sosul de rosii. Taiem carnatul rondele subtiri si il punem peste cascaval. Maslinele le taiem si le...

Imbucaturi din paine prajita cu usturoi

In Aperitive / Garnituri la 20 Iun 2013

Taiem bagheta pe jumatate, apoi in doua, pe lungime. Amestecam untul moale cu uleiul de masline pana devine o pasta. Adaugam usturoiul pisat, oregano, sare, patrunjelul tocat si amestecam bine pana se omogenizeaza totul. Ungem jumatatile de bagheta cu un strat generos de pasta de unt....

Chiftelute din dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2013

Curatam dovlecelul de coaja si de seminte, apoi il dam pe razatoarea cu gauri mici. Presaram cu sare si punem intr-o sita. Lasam (aproximativ 30 minute) pana se scurge toata zeama, presand usor cu dosul unei linguri. Adaugam usturoiul pisat, mararul tocat marunt, pesmetul, ouale si...

Pateuri rotunde, cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2013

Lasam aluatul foietaj sa se decongeleze. Taiem cu ajutorul unui pahar, cercuri.  Amestecam oul cu putina sare si ungem cu el cercurile de aluat. Carnaciorii ii taiem in bucati lungi de aproximativ 5 cm (cred ca trebuie sa fie mai mic ca sa nu patiti ca mine si sa se rastoarne) si ii...

Salata cu ou fiert si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2013

Fierbem ouale timp de 8-10 minute. Le curatam de coaja si le tocam foarte marunt. Tocam ceapa verde, patrunjelul si pisam usturoiul. Amestecam smantana cu usturoiul pisat, adaugam sare si piper. Punem peste smantana ouale tocate, feliile de ciuperci, ceapa verde, patrunjelul si uleiul de...

Parjoale preparate rapid

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2013

Curatam de coaja legumele si le spalam. Punem toata carnea intr-un vsa incapator. Punem in robotul de bucatarie ceapa si usturoiul si le maruntim bine. Punem in robotul de bucatarie morcovul si cartoful si le maruntim bine. Batem ouale cu un praf de sare. Adugam peste carne toate...

Mancarica de naut

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2013

Tocam marunt ceapa si rosia. Punem intr-un vas uleiul de masline si adaugam boabele de mustar. Adaugam ceapa si lasam sa se rumeneasca putin. Punem rosiile din conserva sau rosia tocata marunt si putina apa. Presaram condimentele, amestecam si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Scurgem...

Cartofi noi, ca in Banat

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2013

Curatam cartofii de coaja si ii spalam - am ales cartofi micuti si cat mai egali ca dimensiune - . Ii taiem in bucati egale. Pornim cuptorul la 200 grade. Ungem un vas de yena cu putin ulei si asezam cartofii. Tocam ceapa si usturoiul verde. Adaugam totul peste cartofi, asezonam, punem...

Omleta cu slaninuta la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2013

Taiem bucatele slaninuta si cascavalul. Tocam marunt ceapa, usturoiul si leusteanul.  Separat batem ouale cu un praf de sare si piper. Intr-o tigaie punem putin unt, adaugam slaninuta, ceapa si usturoiul si le calim putin. Adaugam ouale batute, presaram cimbru, leustean si amestecam...

Bulgari cu legume

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2013

Ceapa taiata fin si usturoiul se calesc in putin ulei, se adauga amestecul mexican si putina apa si se fierbe. Ouale se amesteca bine cu berea, condimentele, se adauga faina astfel incat sa obtinem o consistenta fluida. Adaugam amestecul mexican si patrunjelul tocat marunt. Amestecul...

Ciuperci umplute, la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2013

Se curata ciupercile de coaja (unii nu le curata, dar mie asa imi place), si se rup coditele. Bacon-ul se toaca marunt si se rumeneste putin intr-o tigaie antiaderenta. Tocam coditele ciupercutelor si le amestecam cu bacon-ul rumenit, usturoiul pisat si putin patrunjel. Potrivim de sare,...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2013

Amestecam ouale cu faina si praful de copt. Adaugam uleiul. Taiem marunt sunca presata, maslinele, gogosarii, radem cascavalul si le adaugam peste compozitia anterioara. Potrivim de sare, piper si amestecam. Tapetam o tava mare de chec/cozonac cu hartie de copt sau cu ulei si faina si...

Pernute cu branza si mac

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2013

Lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Intindem cu sucitorul o foaie de aluat si o taiem in jumatate. Intindem compozitia de mai sus (smantana si cele doua tipuri de branza), intindem uniform, rulam si taiem in 8 bucati. Procedam la fel si cu cealalta lumatate de foaie...

Melci din foietaj cu umplutura de pizza

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2013

Aluatul se lasa la decongelat la temperatura camerei. Intindem foaia presand putin cu sucitorul, intindem pe toata suprafata ei ketch-up de casa (sau suc de rosii), radem cascavalul, punem maslinele taiate rondele subtiri, adaugam bacon-ul taiat in bucatele late de 2 cm . Presaram sare, piper...

Afisate 1 - 30 din 47 retete    

Postari recente

publicat la 18.05.2014

Pasta de sardine

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]