Satisfyyourcravings

7

Bucataras
Top-Chef

@Utrecht

Bucataras din 29.10.2012

RETETE950
PRIETENI211
Retete

Gulas

In Vita la 23 Apr 2018

Ceapa se toaca marunt, carnea se taie cuburi mai mari, rosiile se toaca, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, morcovii se toaca marunt si ardeiul se taie in fasii subtiri. Intr-o caserola, se soteaza ceapa in ulei 5 minute, la foc mediu, pana devine aurie. Se adauga paprika,...

Penne alla vodka

In Penne la 23 Apr 2018

Cateii de usturoi se taie felii.  Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o cana din apa in care au fiert.  Intre timp, se prajeste baconul la foc mediu, 10 minute. Se adauga usturoiul si pasta de tomate si se mai gateste pana cand...

Spaetzle (taitei germani) cu ceapa caramelizata si sos de branza

In Paste la 23 Apr 2018

Taiteii se fierb confrom instructiunlor de pe ambalaj.  O ceapa se toaca marunt, iar restul rondele.  Ceapa tocata se soteaza cateva minute in ulei, la foc mediu, apoi se adauga taitetii si se prajesc pana prind putina culoare. Se adauga jumatate de pahar de apa si cubul...

Carnati cu rosii si ardei

In Vita la 23 Apr 2018

Carnatii se taie felii. Ceapa se taie julienne, ardeii fasii nu foarte subtiri, usturoiul felii si rosiile cuburi. Uleiul se incalzeste intr-o tigaie (din fonta) si se prajesc feliile de carnat pe ambele parti pana devin usor brune. Se transfera pe prosoape de bucatarie.  In...

Sandvis vegetarian

In Sandvisuri la 23 Apr 2018

Feliile de paine se prajesc pe un gratar fierbinte fara ulei, cateva minute, pana devin crocante.  Oul se fierbe tare. Ceapa se taie julienne. Rosia, castravetele si vanata se taie felii. Feliile de vinata se ung cu putin ulei si se gatesc pe gratarul fierbinte pana devin aurii....

Carne de vita in stil thailandez cu busuioc si orez cu cocos si lemongrass

In Vita la 23 Apr 2018

Se aduc laptele de cocos si apa la punctul de fierbere intr-o craticioara, apoi se adauga orezul, lemongrass si uleiul de susan. Se amesteca, se acopera cu un capac si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, se amesteca morcovii cu ardeiul, chili, ceapa verde, sosul de...

Pastrav crocant la tigaie cu salata cremoasa de cartofi

In Pastrav la 23 Apr 2018

Cartofii se taie in jumatati, daca sunt prea mari si se fierb, necuratati de coaja, in apa cu sare 10-12 minute, pana sunt gatiti complet.  Separat se amesteca maioneza cu sucul de lamaie, patrunjelul, chives si caperele tocate. Se adauga peste cartofi si se amesteca cu grija. ...

Friptura de porc la tigaie cu rozmarin si lamaie, varza rosie in stil grecesc, mazare cremoasa si cartofi crocanti

In Porc la 23 Apr 2018

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Varza se taie julienne, ceapa alba se taie cuburi, iar cea rosie julienne. Cateii se usturoi se piseza si se toaca mararul.  Cartofii necuratati de coaja se taie in bucati mari si se amesteca cu jumatate din cantitatea de frunze de...

Tocana de vita cu cimbru si mac si sos de hrean cu chives

In Vita la 22 Apr 2018

Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius. Carnea de vita se taie cuburi mari. Ceapa se taie juliene, usturoiul se piseaza, morcovii se taie in batoane mari, iar telina se feliaza. Se incalzeste o caserola din fonta la foc mediu spre mare si se adauga uleiul. Se prajeste carnea de...

Carnati cu garnitura de cartofi si varza sotate cu bacon

In Porc la 22 Apr 2018

Carnati se prajesc intr-o tigaie fara ulei 8-10 minute pana sunt gatiti complet.  Intre timp, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, iar varza juliene. Baconul se taie cuburi si usturoiul se piseaza. Baconul se prajeste intr-o tigaie fara ulei, pana devine crocant. Se transfera...

Yakatori (frigarui japoneze) din pui cu ceapa crocanta si taitei

In Pui la 22 Apr 2018

Se taie ceapa verde rondele.  Se indeparteza capetele pastailor de fasole.  Ceapa rosie se taie juliene, usturoiul se toaca marunt si bucatile de pui in cuburi nu foarte mici.  Intr-un bol se amesteca usturoiul, carnea de pui, otetul si sosul de soia. Se lasa la marinat 10...

Aperitiv bradut din crema de branza cu masline, rosii uscate la soare si rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2018

Rosiile, ardeiul si castravetii murati se toaca marut si se amesteca cu pudra de usturoi si cea de ceapa, crema de branza si sare (daca este nevoie). Se asaza o folie de plastic pe un tocator si se ase\aza compozitia pe o suprafata cat mai mica. Deasupra se adauga o alta folie de plastic si se...

Gratin de cartofi si pastarnac

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2018

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Cartofii si pastarnacul se taie felii subtiri. Se amesteca smanatana cu ouale, sare si piper.  Intr-un vas pentru cuptor uns cu unt, se asaza in straturi alternand cartofii si pastarnacul, iar intre ele 3-4 linguri de smantana, frunze...

Inghetata pentru copii cu fructe si ceai verde

In Mancare copii la 22 Apr 2018

Pliculetul de ceai se adauga intr-o ceasca, impreuna cu ~400 ml de apa. Eu l-am infuzat la rece. Am adaugat apa rece si l-am lasat la frigider 3-4 ore. Mierea se adauga dupa gust.  Fructele se asaza in formele de inghetata cat mai inghesuit, apoi se toarna ceaiul deasupra. Se inchid...

Copanele de pui in stil corean

In Pui la 21 Apr 2018

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Ghimbirul si usturoiul se dau pe razatoarea mica.  Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga jumatate din cantitatea de usturoi si ghimbir. Se gatesc 1 minut. Se adauga orezul, 350 ml de apa si cubul concentrat. Se...

Copanele de pui lipicioase cu sos BBQ, cartofi si salata de varza

In Pui la 21 Apr 2018

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.  Copanele de pui se amesteca cu 2/3 din sosul BBQ, mierea, sare, piper si 1/2 din cimbru. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se gatesc 30 de minute pe raftul superior al cuptorului. Se intorc dupa 15 minute. ...

Desert gogosi umplute cu gem

In Dulciuri la 21 Apr 2018

Se incalzeste laptele cateva minute. Nu trebuie sa fie fierbinte.  Ouale, untul si drojdia se aduc la temperatura camerei.  Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pastreaza pentru alta reteta. (Se pot face omleta).  Se amesteca drojdia faramitata cu zaharul,...

Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii)

In Mancaruri de legume la 21 Apr 2018

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Vanata se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii si se gatesc pe un gratar fierbinte, unse cu putin ulei de masline. Se pot si praji in baie de ulei. Ceapa si usturoiul se taie julienne si se soteaza in putin ulei, 5 minute....

Piept de pui cu rosii uscate la soare si orez libanez cu fasole alba si branza Feta

In Pui la 21 Apr 2018

Se dizolva cubul concentrat in 250 ml de apa fierbinte.  Rosiile uscate la soare se toaca marunt. Ceapa si usturoiul se taie in bucati nu foarte mici si se soteaza intr-o lingura de ulei la foc mediu, timp de 3 minute. Se adauga coriandrul, orezul si sare si piper si se prajesc 1...

Supa de ciuperci

In Supe la 21 Apr 2018

Ciupercile si usturoiul se taie felii.  Se incalzeste o oala pentru supa, cu fund dublu, la foc mediu si se adauga untul. Cand acesta s-a topit, se adauga ciupercile si usturoiul.  Se reduce focul la mic si se lasa 10 minute, amestecand din cand in cand.  Se adauga 1 litru...

Friptura de porc cu mustar si paprika, salata de vara si cartofi cu rozmarin

In Porc la 19 Apr 2018

Cartofii se curata de coaja si se taie in 6-8 bucati. Se indeparteaza frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu 2 linguri de ulei si cartofii, intr-o tigaie preincalzita la foc mediu. Se acopera cu un capac si se lasa 25-30 de minute, scuturand tigaia din cand in cand. In ultimele 10...

Babi Ketjap (Tocana indoneziana de vita) la Slow cooker

In Vita la 17 Apr 2018

Se taie carnea in cuburi, ceapa verde in rondele, ghimbirul se rade si usturoiul se piseaza. Se soteaza carnea impreuna cu ceapa, ghimbirul si usturoiul la foc mare cateva minute. Se transfera in vasul Slow Cookerului in care se mai adauga ketjap, sosul de soia, sambal, zaharul si uleiul de...

Aperitiv scones cu branza si chives

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2018

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, sare şi untul tăiat bucăţi.  Separat se amestecă oul cu smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se adauga branza rasa si chivesul tocat si se amestecă până la omogenizare, rezultând un aluat...

Cod a la Parmegiana

In Peste la 17 Apr 2018

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se toaca ceapa si usturoiul, rosiile se taie cuburi, iar cele uscate la soare se toaca foarte fin. Mozzarella se taie felii sau se da pe razatoare.  Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa 5 minute, la...

Aperitiv oua cremoase cu legume de vara

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2018

Dovlecelul si ardeiul se taie in cuburi mici si se prajesc in ulei de masline, presarate cu sare si piper intr-o tigaie (din fonta), pana se inmoaie si devin aurii. Se scot pe prosoape de hartie. Se indeparteaza excesul de ulei din ulei daca e nevoie.  Intre timp, se adauga ceapa taiata...

Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)

In Ficat la 16 Apr 2018

Ficateii se usuca pe prosoape de bucatarie si se dau prin faina.  Se incalzeste o tigaie (din fonta) cu putin ulei, la foc mediu si se prajesc 5-8 minute, pana devin aurii- bruni. Se reduce focul la mic, se adauga sare si piper, 1 lingurita de oregano si cateii de usturoi pisati si se...

Taitei cu omleta, varza si carne de porc la gratar

In Porc la 13 Apr 2018

Carnea de porc se unge cu sosul Char Sui si se lasa la marinat minim 15 minute, apoi se gateste pe un gratar fierbinte, 3-4 minute pe parte. Se transfera pe un tocator si se taie fasii.  Intre timp, se toaca legumele si se bat ouale ca pentru omleta.  Se amesteca toate...

Varza de Bruxelles la cuptor cu Parmezan si usturoi

In Mancaruri de legume la 13 Apr 2018

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Varza de Bruxelles se taie in jumatati si se amesteca cu ulei de masline, parmezanul, sare, piper si Panko.  Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 20-25 de minute.  Se serveste imediat.

Orez cu sparanghel si ficatei de pui in stil grecesc

In Pui la 13 Apr 2018

Cubul concentrat se dizolva in 2 cani de apa fierbinte. Ceapa se soteaza in putin ulei de masline, pana devine sticloasa. Se adauga orezul si se prajeste 1-2 minute. Se adauga apa in care a fost dizolvat cubul concentrat si se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Cu 5 minute...

Sparanghel la gratar cu oua cremoase, Chorizo si branza albastra

In Mancaruri de legume la 13 Apr 2018

Sparanghelul se gateste pe un gratar fierbinte cateva minute pe parte. La final se adauga sare si ulei de masline.  Intre timp, se toaca chorizo si branza si se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare si piper. Se incalzeste o tigaie cu putin ulei, la foc mediu spre mic si se adauga...

Afisate 151 - 180 din 950 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]