publicat la 18.01.2014
publicat la 02.06.2013
publicat la 02.06.2013
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Clatite cu ricotta si mere caramelizate in sos de scortisoara
1. Pregatim mai intai aluatul de clatite, astfel : topim untul, apoi amestecam bine faina,laptele si ouale si toata aceasta compozitie o lasam in frigider la odihna, cca 30 min. Dupa scurgerea timpului aferent incepem sa coacem clatitele intr-o tigaie neaderenta, unsa in prealabil cu putin unt....
Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz
1. Se bat albusurile cu un praf de sare, pana cand se obtine o spuma pufosa, apoi se adauga zaharul (cate 1 lingura rand pe rand) batand in continuare. 2. Cand se termina intreaga cantitate de zahar se adauga tot pe rand cate 1 lingura cu nuci macinate, amestecand usor cu un tel de jos in...
Prajitura pufoasa cu prune
Modul de preparare al retetei de prajitura cu prune este urmatorul : 1.Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat cate un ou si se amesteca dupa fiecare. Se pun apoi esentele, laptele si coaja de portocale 2. Faina se cerne de doua ori si se amesteca cu praful de copt si...
Muffins cu mac si pere
1. Amestecam bine untul cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi incorporam ouale unul cate unul; turnam peste si iaurtul si, la final, turnam in ploaie faina amestecata cu praful de copt si macul. Tot acest amestec se omogenizeaza bine si ulterior se pun in fiecare forma de...
Banuti cu merisoare
1. Se freaca zaharul cu margarina pana ce devine spuma, se adauga ouale, zaharul vanilat, si se amesteca in continuare, se mai adauga si merisoarele care au stat in prealabil la inmuiat intr-un pic de apa calduta si la sfarsit faina. Totul se amesteca foarte bine. Iese un aluat potrivit de...
Faludeh
1. Din apa si zahar se face un sirop, apoi se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc;.se lasa asa pana cand se topeste zaharul, iar la final adauga apa de trandafiri( cca 2 lingurite). 2.Taiteii de orez se pun la fiert cf instructiunilor de pe pachet, apoi se scurg...
Crostini cu pastrama de vita si mozzarella
1. Feliile de bagheta se dau la cuptorul bine incins , cca 5 min- pana se rumenesc uniform, apoi, se ia cate-un catel de usturoi curatat si se freaca fiecare felie, doar pe o parte. Fiindca bahheta este crocanta , usturoiul nu mai are nevoie sa fie taiat, ci se va preta foarte bine la crantul de...
Mini tarte cu crema de lamaie si mure
1. Se taie mai intai untul in bucati si se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei; ulterior acestei operatiuni , intr-un bol mare turnam faina, zahar ( in mijlocul fainii), 1 ou+ 1 galbenus, bucatile de unt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. 2. Se amesteca rapid cu varful degetelor,...
Piept de pui cu vinete
1. Pieptul de pui spalat, curatat si bine condimentat se pune la rumenit pe gratarul incins. 2. Intre timp, spalam vanata, apoi o taiem rondele de cca 1 cm grosime, presaram un praf de sare peste acestea si, la final, le lasam la scurs pe niste servete de hartie! Cand feliile de vanata...
Galuste cu prune / cu caise
Cum preparam reteta de Galuste cu prune / caise 1. Pregatim mai intai pesmetul, care se rumeneste in unt topit pe foc mic, iar catre final de tot se amesteca cu zaharul tos!Dupa gust putem adauga si 1-2 pliculete de zahar vanilat! 2. Pentru aluat punem la fiert cartofii....cand sunt gata...
Prajitura cu caise
Preparare prajitura cu caise 1. Mixam initial ouale cu zaharul, aadaugam dupa gust si ceva zahar vanilat ( optional) , apoi adaugam uleiul in fir subtire- ca la maioneza, si in momentul in care am incorporat tot uleiul adaugam si iaurtul. 2. La fianl amestecam faina ( cernuta ) si...
Baba Ganoush
Baba Ganoush se prepara foarte usor. Va invit si pe voi sa incercati. 1. Coacem vinetele pana sunt complet moi, apoi le curatam de coaja neagra si le lasam la scurs pana cand se racesc! 2. Cand sunt complet reci le transforma intr-un piure cat mai fin ( cu un blender sau chiar manual- cu...
Hummus
Haideti sa vedem cum se face aceasta reteta de hummus . Foarte usor va asigur. ;) 1. Nautul din conserva se clateste in apa calduta, apoi il mai punem la fiert cca 10 min ( in apa deja calda)! nota : daca avem naut uscat procedam intocmai ca la fasole si il lasam la inmuiat cam 4-5 ore...
Lipii
Pentru a prepara aceasta reteta de lipii vom parcurge urmatoarele etape: 1. Intr-un bol incapator punem faina ( preferabil cernuta ) si sarea, apoi in mijlocul acesteia facem o gropita in care turnam iaurtul si drojdia instant! Tot acest mix se va framanta bine de tot ( un timp destul de...
Prajitura cu visine si ciocolata
1. Mai intai crema : punem intr-o cratita zaharul si untul si lasam sa se topeasca pana da in clocot; dam deoparte, adaugam cacaoua si ciocolata si amestecam pana se topeste ciocolata! 2. Lasam toata aceasta compozitie sa se raceasca putin- cca 15 -20 min, apoi adaugam peste frisca batuta,...
Briose cu fructe de padure
1. Intr-un bol incapator punem faina, zaharul, migdalele tocate, coaja rasa de la o lamaie,un praf de scortisoara si drojdia. Adaugam apoi laptele, galbenusurile si untul inmuiat la temperatura camerei si amestecam totul bine pana la omogenizare ! 2. Adaugam zeama de la portocala si amestecam...
Burek cu branza
1. Mai intai pregatim umplutura de branza, amestecand bine de tot ouale cu smantana, branza fagarasa si telemeaua rasa! 2. Intr-o tava bine unsa cu unt asezam initial un prim strat de foi ( un grup de cca 4) , cea de deasupra avand grija sa o ungem cu ulei apoi adaugam 1/ 3 din cantitatea de...
Burek cu carne (reteta Laura Laurentiu)
1. Mai intai pregatim umplutura de carne astfel : calim ceapa usor, apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt si morcovul ras, le lasam sa se rumeneasca putin, adaugam si carnea + condimentele si avem grija sa amesteca in continuu acest mix ( nu foarte mult timp , ci doar pana sa coaguleaza...
Minitarte cu rosii, mozzarella si busuioc
1. Se lasa aluatul la decongelat, si, intre timp pregatim formele de tarte : ( le ungem cu putin unt si le tapetam cu faina)! 2 . Cu gura unui pahar- cesti , taiem foaia de aluat sub forma de cercuri si le asezam in formele special pregatite, apoi aceste tartute astfel pregatite vor fi unse...
Prajitura cu fructe si bezea -reteta nr. 100 !
1. Se lasa untul la temperatura camerei pana ce se inmoaie, apoi se pune intr-un bol incapator si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, obtinand o crema fina si spumoasa de unt; incorporam si ouale- unul cate unul, iar la sfarsit faian cernuta, coaja de lamaie, zeama de lamaie si migdalele...
Prajitura delicioasa cu visine - marca Laura Sava
1. Mai intai scoatem samburii visinelor, apoi le lasam la scurs, iar in tot acest timp ne apucam de facut blatul astfel: se bate untul impreuna cu zaharul si se inglobeaza pe rand ouale, amestecand pana se dizolva complet zaharul, apoi se adauga lingura cu lingura un amestec de faina, amidon,...
Vinete cu rosii si usturoi
1. Vinetele se vor taia rondele, apoi se pun pe hartie absorbanta, se pudreaza cu sare si se lasa la scurs cam jumatate de ora!Intre timp, cuptorul se incalzeste la 180 gr. 2. Intr-un bol se amesteca usturoiul si pasta de tomate cu 2 linguri de ulei de masline, apoi se adauga zaharul, sarea si...
Cartofi copti cu sos de iaurt
1. Laura a folosit la aceasta reteta folia de aluminiu, dar eu, de o buna bucata de vreme am renuntat la ea- mai ales ca am citit ca e posibil cancerigena! Asadar - fie cartofii in coaja ii infoliem in staniol, fie procedam cum am facut eu: spalam bine de tot cartofii ( cu un buretel de...
Salata Bucataras
Se taie rosiile sub forma de disc , apoi oul ( cu ajutorul feliatorului de oua) , se rup frunze de menta peste si la final se finiseaza cu parmezan razuit mare ( cu ajutorul curatatorului de legume!) ! ... Se asezoneaza cu o vinegreta din sos de soia, ulei de masline, piper proaspat macinat si ,...
Eclere-aluat cu untura
1. Se pune la fiert 1 pahar de apa cu untura, iar in momentul in care aceasta clocoteste, se ia de pe foc, se adauga faina in ploaie si se amesteca fara intrerupere. 2. Se pun ouale rand pe rand si la final, totul se va omogeniza cu un praf de sare. Din aluat se vor lua cu lingurita gramajoare...
Saratele din iaurt cu feta si oregano
Amestecam mai intai untura cu ouale, adaugam si sana, apoi branza feta rasa, iar la final, vom incorpora faina cernuta si amestecata cu praful de copt, pana la obtinerea unui aluat omogen, nelipicios. In acest aluat putem sa mai punem niste verdeturi uscate si boia pentru culoare, ca sa ne mai...
Briose cu merisoare si ciocolata Bounty
1. Cat timp stau merisoarele bine mersi intr-o baita de apa calduta in amestec cu niste coniac, vom pregati aluatul; mixam bine de tot untul cu zaharul, astfel incat sa rezulte o spuma, apoi incepem sa incorporam ouale, unul cate unul ( pana la ultimul), adaugam faina ( cernuta in prealabil ) +...
Strudel cu branza de vaci si merisoare
1. Lasam la hidratat merisoarele intr-un pahar de apa calduta in amestec cu coniac ( sau rom ) pentru cca 15 minute, timp in care vom pregati umplutura! 2. Branza de vaci se amesteca cu zaharul , oul si smantana pana la obtinerea unui amestec omogen , apoi vom adauga si merisoarele scurse de...
Limonada mojito
1. Pentru fiecare pahar de limonada stoarcem zeama de la o lamaie mare, apoi, intr-un pahar tip sonda punem aceasta zeama peste care adaugam zaharul brun, apoi, pe rand frunzele de menta, gheata si apa minerala. 2. Trebuie ca mai intai sa amestecam zaharul cu zema de lamaie , pana la...
Cotlete de porc cu cartofi noi si sos de coniac
1. Carnea se spala , apoi se sterge bine - bine cu prosoape de bucatarie, pana este absorbita umezeala; apoi, curatam usturoiul si il tocam marunt, si , intr-un castronel facem un sos din acest usturoi, 4 linguri ulei de masline si niste piper proaspat macinat. Cotletele de porc le batem usor...