Prazul curatat si spalat il tocam rondele si il punem in tigaia cu ulei incins. Il claim 2-3 minute. Ouale le spargem intrun castron, punem sare si piper, adaugam laptele si le batem cu o furculita,apoi le turnam in tigaie peste praz. Rumenim frumos pe ambele parti, apoi servim....
Pentru inceput preparam grisul: 1 parte gris cu 3 parti apa- eu am preparat cam 3-4 linguri de gris crud. Icrele le punem in castron si incepem sa adaugam ulei Putin cate putin ca la maioneza pana terminal toata cantitatea. In timp ce incorporam uleiul, turnam cate putin din...
Pregatim mai intai ciupercile, pe care le spalam si taiem in doua. Le punem intro tigaie cu o lingurita de ulei, LA calit/ inabusit. Presaram sare si le tinem pe foc pana se patrund si scade toata zeama lasata. Dupa fe se racoresc putin le tocam marunt de tot. Tocam marunt si castravetii si ii...
Iata cum se prepara Melcisori cu lapte - Desertul delicios al copilariei
Punem o oala cu APA LA fiert. Cand clocoteste, punem putina sare si adaugam melcisori. Fierbem cateva minute al-dente, apoi ii scurgem si ii trecem prin APA rece. In aceeasi oala punem laptele la clocotit; cand da...
Spalam carnea si o taiem fasii; curatam legumele si le portionam sa intre in masina de tocat. Dam carnea si legumele prin masina, adaugam morcovul ras marunt si usturoiul, portivim de sare si piper, punem cimbrul si maggi, spargem ouale si amestecam cu spor; punem si mararul si mai...
Spalam bine piciorul de porc si rasolul si le punem in oalacu APA rece. Eu am pus oala cam trei sferturi plina. Punem sare si asteptam sa inceapa sa daca spuma. Curatam cu grija si rabdare to at a spuma , punem boabe de piper si cateva foi de dafin si lasam sa fiarba LA foc mic fara capaac pana...
Cum se prepara Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca
Curatam carnea de pielite si apoi o spalam si o taiem cubulete cam cat o nuca. Prazul il curatam de mustati si Frunze ,il spalam bine si apoi il taiem rondele si bastonase ( cel mai...
Puplele de pui le curatam si le taiem in doua; ciupercile le-am spalat bine apoi au fist taiate in patru. Gogosarul l-am curatat si taiat feliute; LA fel si ceapa. Punem puiul la rumenit si cand intoarcem carnea punem si ceapa. Lasam sa se inmoaie ceapa apoi punem gogosari si apoi...
Punem la fiert apa intro oala mai larga; curatam conopida si o desfacem in buchetele. Cand clocoteste APA, punem sare si conopida. Fierbem cateva minute pana se patrunde conopida, apoi lasam LA racit. Batem ouale( EU am folosit vreo 5) cu sare si condiment de gratar,pregatim...
Curatam gutuile de cotoare si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. LA fel procedam cu merele, IAR perele, dupa CE le curatam le taiem cubulete mici. Topim.untul intro tigaie si adaugam gutuile; le claim.pana se inmoaie apoi adaugam si restul fructelor. Amestecam nine, adaugam esenta devrom...
Mai intai spalam nine bucatile de piept, apoi le portionam. Eu am taiat carnea macra cubulete si oasele in 2. Le punem LA fiert in APA rece si avem grija sa spumam nine cand incepe sa clocoteasca. Dupa ce aml luat spuma,mai lasam LA fiert vreo ora, timp in care pregatim...
Msi intai ma crestat castanele in 3 locuri cu un cutit ascutit ca sa nu pocneasca de la caldura. Apoi am scos o tava in care am asezat toate castanele. Le-am stropit cu APA si le-am DAT la cuptor. Din cand in cand mai amestecam in ele si mai stropeam Putin cu APA. Tot ASA pana au prins o...
Spalam coastele,le stergem bine cu in server. Amestecam kerchup-ul cu condimentele si aplicam pe coaste cu o pensula,apoi presaram si putins sare. Asezam coastele condimentate intro tava si turnam paharul cu must. Acoperim cu folie de aluminiu si dam LA cuptor pt o CCA 3 ore. LA jumatatea...
Spalam nine cartofi si ii punem La fiert in apa rece cu putina sare.
La fel procedam si cu ouale, pe care me fierbem tari. Cand sunt gata cartofi, ii lasam la racit. Dupa ce s-au racit cartofi, ii taiem cubulete mici;ouale le tocam si pe ele marunt, la fel si ceapa. Eu...
Aluatul foietaj îl lasam la dezghețat de seara in frigider. A doua zi ne apucam cu spor de treabă :)
Tăiem aluatul în fâșii late de 1,5 cm si il așezăm răsucit pe tuburile speciale. Dam la foc iute până se rumenesc. Procedam la fel cu toate până terminăm...
Punem apa la fiert intro oala mare. Când a început fierberea,adăugam o linguriță de sare si punem pastele. Fierbem cca8-10 minute. Curățăm si spălam ciupercile,apoi le tăiem feliuțe. Intro tigaie topim untul,punem 2 căței de usturoi zdrobiți cu latul cuțitului si apoi...
Începem cu crema: punem smântâna la încălzit ;până să înceapă să fiarba adăugam ciocolata rupta bucatele si amestecam ușor până se topeste. Lăsăm amestecul să se răcească. Când s-a racit bine mixam pana obținem o cremă...
Cernem făină, punem oul,sarea,zahărul,untul topit,drojdia, coaja de lamaie si zaharul vanilat și adăugam apă până obținem un aluat elastic și molcuț.
Lăsăm aluatul acoperit la crescut până își dublează volumul.
După ce a crescut, ungem puțin masă cu ulei...
Ouăle se freacă cu praful de sare și cu zahărul câteva minute,apoi punem uleiul. După ce terminăm uleiul turnam laptele și la final făină amestecată cu praful de copt. La final punem lămâia și semințele de vanilie.
Punem hârtii de brioșe în forme și...
Cartofii îi spălam bine și îi punem la fiert cu tot cu coajă până sunt pătrunși.
Morcovii îi curățăm de cpaja și îi punem și pe ei la fiert. Cat timp se răcesc legumele fierte tocam mărunt castraveții și gogoșarii.
Apoi procedam la fel și cu...
Punem gălbenușul și muștarul dintr-un castron și omogenizăm.
Încet începem să adăugam ulei în fir subțire si continuam amestecarea.
Procedăm la fel până terminăm uleiul. Dacă dorim putem pune sare și zeamă de lămâie, asta dacă folosim...
Curățam legumele de coajă și le spălăm.
Le dam pe razătoare, apoi le sărăm și punem oțet după preferință.
Lăsăm la rece cca o ora legumele să își tragă sare și otet. Dacă avem treabă, putem să le facem și mai târziu.
Le stoarcem bine de zeamă...
Se framata un aluat omogen și se da cca jumătate de oră la rece.
Se întinde in foaie, se unge cu ou bătut, presăram amestecul de seminte apoi radem brânză.
Tăiem cu rolul fâșii de 1 cm pe care le punem în tavă la copt până se rumenesc ușor.
Pregătim coca: untul topit îl amestecam cu zahărul, adăugam oul, sarea și la final făina peste care am pus praful de copt și cacaoa. Frământam un aluat destul de tăricel pe care îl împărțim în 2 și îl dam la congelator până facem crema....
Ciolanele le-am spalat, apoi leam sters bine. Le-am impanat cu feliutele de carnat si usturoiul, apoi le-am uns cu ulei si le-am frecat bine cu cimbru si piper.
Le-am asezat intro tava mare unsa cu putin ulei.Am turnat vinul si am pus frunzele de dafin si leam acoperti bine cu...
Am pus faina intrun lighean, am presarat sarea, zaharl si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare.Am inclzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molculcut si elastic. La final am adaugat untul [utin cate putin continuand framantarea. Am lasat aluatul la dospit cca...
Pulpele de pui le spalam si le taiem in 2. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul incins impreuna cu carnea, pana devine transparenta.Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari;ardeiul il taiem cubulete. Le punem impreuna peste ceapa si carne si mai calim cateva minute...
Am inceput cu blatul: separam albusul de galbenus;galbenusurile le-am frecat cu uleiul, iar albusurile le-am batut spuma tare impreuna cu zaharul; am adaugat galbenusurile peste albusuri, am pus esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor de jos in sus.Am dat...
Bucatile de pui le-am curatat si taiat dupa cum v-am zis si le-am pus in oala cu 2l apa rece si un praf de sare; am spumat bine.
Legumele le-am curatat si tocat marunt - morcovii in doua, apoi feliute,varza am taiat-o fasiute,iar restul cubulete.Le-am adaugat pe toate in...
Mai intai pregatim aluatul: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si esenta de vanilie le amestecam pe toate intrun castron; adaugam untul moale,galbenusurile si framantam cu putina apa /lapte ca sa obtinem un aluat grasut si vartos. Impartim aluatul in doua bucati, le infoliem si le dam la...
Omleta cu praz
Prazul curatat si spalat il tocam rondele si il punem in tigaia cu ulei incins. Il claim 2-3 minute. Ouale le spargem intrun castron, punem sare si piper, adaugam laptele si le batem cu o furculita,apoi le turnam in tigaie peste praz. Rumenim frumos pe ambele parti, apoi servim....
Salata de icre
Pentru inceput preparam grisul: 1 parte gris cu 3 parti apa- eu am preparat cam 3-4 linguri de gris crud. Icrele le punem in castron si incepem sa adaugam ulei Putin cate putin ca la maioneza pana terminal toata cantitatea. In timp ce incorporam uleiul, turnam cate putin din...
Salata de ciuperci cu pui
Pregatim mai intai ciupercile, pe care le spalam si taiem in doua. Le punem intro tigaie cu o lingurita de ulei, LA calit/ inabusit. Presaram sare si le tinem pe foc pana se patrund si scade toata zeama lasata. Dupa fe se racoresc putin le tocam marunt de tot. Tocam marunt si castravetii si ii...
Melcisori cu lapte - Desertul delicios al copilariei
Iata cum se prepara Melcisori cu lapte - Desertul delicios al copilariei Punem o oala cu APA LA fiert. Cand clocoteste, punem putina sare si adaugam melcisori. Fierbem cateva minute al-dente, apoi ii scurgem si ii trecem prin APA rece. In aceeasi oala punem laptele la clocotit; cand da...
Chiftele din carne de porc
Spalam carnea si o taiem fasii; curatam legumele si le portionam sa intre in masina de tocat. Dam carnea si legumele prin masina, adaugam morcovul ras marunt si usturoiul, portivim de sare si piper, punem cimbrul si maggi, spargem ouale si amestecam cu spor; punem si mararul si mai...
Piftie de porc
Spalam bine piciorul de porc si rasolul si le punem in oalacu APA rece. Eu am pus oala cam trei sferturi plina. Punem sare si asteptam sa inceapa sa daca spuma. Curatam cu grija si rabdare to at a spuma , punem boabe de piper si cateva foi de dafin si lasam sa fiarba LA foc mic fara capaac pana...
Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca
Cum se prepara Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca Curatam carnea de pielite si apoi o spalam si o taiem cubulete cam cat o nuca. Prazul il curatam de mustati si Frunze ,il spalam bine si apoi il taiem rondele si bastonase ( cel mai...
Tocanita de ciuperci cu pui
Puplele de pui le curatam si le taiem in doua; ciupercile le-am spalat bine apoi au fist taiate in patru. Gogosarul l-am curatat si taiat feliute; LA fel si ceapa. Punem puiul la rumenit si cand intoarcem carnea punem si ceapa. Lasam sa se inmoaie ceapa apoi punem gogosari si apoi...
Conopida pane
Punem la fiert apa intro oala mai larga; curatam conopida si o desfacem in buchetele. Cand clocoteste APA, punem sare si conopida. Fierbem cateva minute pana se patrunde conopida, apoi lasam LA racit. Batem ouale( EU am folosit vreo 5) cu sare si condiment de gratar,pregatim...
Fantezie de toamna
Curatam gutuile de cotoare si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. LA fel procedam cu merele, IAR perele, dupa CE le curatam le taiem cubulete mici. Topim.untul intro tigaie si adaugam gutuile; le claim.pana se inmoaie apoi adaugam si restul fructelor. Amestecam nine, adaugam esenta devrom...
Ciorba de vitel
Mai intai spalam nine bucatile de piept, apoi le portionam. Eu am taiat carnea macra cubulete si oasele in 2. Le punem LA fiert in APA rece si avem grija sa spumam nine cand incepe sa clocoteasca. Dupa ce aml luat spuma,mai lasam LA fiert vreo ora, timp in care pregatim...
Castane coapte
Msi intai ma crestat castanele in 3 locuri cu un cutit ascutit ca sa nu pocneasca de la caldura. Apoi am scos o tava in care am asezat toate castanele. Le-am stropit cu APA si le-am DAT la cuptor. Din cand in cand mai amestecam in ele si mai stropeam Putin cu APA. Tot ASA pana au prins o...
Coaste picante
Spalam coastele,le stergem bine cu in server. Amestecam kerchup-ul cu condimentele si aplicam pe coaste cu o pensula,apoi presaram si putins sare. Asezam coastele condimentate intro tava si turnam paharul cu must. Acoperim cu folie de aluminiu si dam LA cuptor pt o CCA 3 ore. LA jumatatea...
Salata de cartofi cu ou si maioneza
Spalam nine cartofi si ii punem La fiert in apa rece cu putina sare. La fel procedam si cu ouale, pe care me fierbem tari. Cand sunt gata cartofi, ii lasam la racit. Dupa ce s-au racit cartofi, ii taiem cubulete mici;ouale le tocam si pe ele marunt, la fel si ceapa. Eu...
Rulouri cu vanilie si frisca
Aluatul foietaj îl lasam la dezghețat de seara in frigider. A doua zi ne apucam cu spor de treabă :) Tăiem aluatul în fâșii late de 1,5 cm si il așezăm răsucit pe tuburile speciale. Dam la foc iute până se rumenesc. Procedam la fel cu toate până terminăm...
Farfalle cu ciuperci
Punem apa la fiert intro oala mare. Când a început fierberea,adăugam o linguriță de sare si punem pastele. Fierbem cca8-10 minute. Curățăm si spălam ciupercile,apoi le tăiem feliuțe. Intro tigaie topim untul,punem 2 căței de usturoi zdrobiți cu latul cuțitului si apoi...
Tort amandina
Începem cu crema: punem smântâna la încălzit ;până să înceapă să fiarba adăugam ciocolata rupta bucatele si amestecam ușor până se topeste. Lăsăm amestecul să se răcească. Când s-a racit bine mixam pana obținem o cremă...
Gogoșele indragostite
Cernem făină, punem oul,sarea,zahărul,untul topit,drojdia, coaja de lamaie si zaharul vanilat și adăugam apă până obținem un aluat elastic și molcuț. Lăsăm aluatul acoperit la crescut până își dublează volumul. După ce a crescut, ungem puțin masă cu ulei...
Briose cu ciocolata
Ouăle se freacă cu praful de sare și cu zahărul câteva minute,apoi punem uleiul. După ce terminăm uleiul turnam laptele și la final făină amestecată cu praful de copt. La final punem lămâia și semințele de vanilie. Punem hârtii de brioșe în forme și...
Salata a la rousse
Cartofii îi spălam bine și îi punem la fiert cu tot cu coajă până sunt pătrunși. Morcovii îi curățăm de cpaja și îi punem și pe ei la fiert. Cat timp se răcesc legumele fierte tocam mărunt castraveții și gogoșarii. Apoi procedam la fel și cu...
Maioneza de casa
Punem gălbenușul și muștarul dintr-un castron și omogenizăm. Încet începem să adăugam ulei în fir subțire si continuam amestecarea. Procedăm la fel până terminăm uleiul. Dacă dorim putem pune sare și zeamă de lămâie, asta dacă folosim...
Salata de telina si morcov
Curățam legumele de coajă și le spălăm. Le dam pe razătoare, apoi le sărăm și punem oțet după preferință. Lăsăm la rece cca o ora legumele să își tragă sare și otet. Dacă avem treabă, putem să le facem și mai târziu. Le stoarcem bine de zeamă...
Saratele picante cu seminte
Se framata un aluat omogen și se da cca jumătate de oră la rece. Se întinde in foaie, se unge cu ou bătut, presăram amestecul de seminte apoi radem brânză. Tăiem cu rolul fâșii de 1 cm pe care le punem în tavă la copt până se rumenesc ușor.
Prajitura Rudy
Pregătim coca: untul topit îl amestecam cu zahărul, adăugam oul, sarea și la final făina peste care am pus praful de copt și cacaoa. Frământam un aluat destul de tăricel pe care îl împărțim în 2 și îl dam la congelator până facem crema....
Ciolan afumat la cuptor
Ciolanele le-am spalat, apoi leam sters bine. Le-am impanat cu feliutele de carnat si usturoiul, apoi le-am uns cu ulei si le-am frecat bine cu cimbru si piper. Le-am asezat intro tava mare unsa cu putin ulei.Am turnat vinul si am pus frunzele de dafin si leam acoperti bine cu...
Chifle
Am pus faina intrun lighean, am presarat sarea, zaharl si drojdia uscata si am amestecat pentru omogenizare.Am inclzit laptele si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat molculcut si elastic. La final am adaugat untul [utin cate putin continuand framantarea. Am lasat aluatul la dospit cca...
Pilaf de orez cu pui si legume
Pulpele de pui le spalam si le taiem in 2. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul incins impreuna cu carnea, pana devine transparenta.Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari;ardeiul il taiem cubulete. Le punem impreuna peste ceapa si carne si mai calim cateva minute...
Tort Strumpfesc cu branza si caramel
Am inceput cu blatul: separam albusul de galbenus;galbenusurile le-am frecat cu uleiul, iar albusurile le-am batut spuma tare impreuna cu zaharul; am adaugat galbenusurile peste albusuri, am pus esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor de jos in sus.Am dat...
Ciorba de pui cu zeama de varza
Bucatile de pui le-am curatat si taiat dupa cum v-am zis si le-am pus in oala cu 2l apa rece si un praf de sare; am spumat bine. Legumele le-am curatat si tocat marunt - morcovii in doua, apoi feliute,varza am taiat-o fasiute,iar restul cubulete.Le-am adaugat pe toate in...
Prajitura Rudy
Mai intai pregatim aluatul: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si esenta de vanilie le amestecam pe toate intrun castron; adaugam untul moale,galbenusurile si framantam cu putina apa /lapte ca sa obtinem un aluat grasut si vartos. Impartim aluatul in doua bucati, le infoliem si le dam la...