Paste svabesti cu legume si carne...
Postat de: simona72 in PastePastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Sunt gata in 2 minute, imediat ce se ridica la suprafata, exact ca si la galustele din cartofi. Pastele fierte se trec prin jet de apa si se...Citeste continuarea
Pizza
Postat de: reisnaor_2006 in PizzaSe framanta un aluat din faina,zahar,sare,ulei si drojdiuta dizolvata in apa calda pana devine elastic si se lasa sa creasca. Dupa ce a crescut aluatul ,il impartim in bucati si intindem cate o...Citeste continuarea
Placinta cu ceapa
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriFacem un aluat din faina,unt,oua,praful de sare si drojdia dizolvata in lapte. Intindem o foaie si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt .Separat curatam ceapa, o taiem fidelute si o...Citeste continuarea
Placinte Ardelenesti, reteta...
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriCum se prepara Placinte Ardelenesti, reteta traditionala umplute cu varza sau branza: Se pregateste prima data aluatul : amestecam faina cu sarea intr-un bol. Separat frecam drojdia cu putin...Citeste continuarea
Prajitura cu firmituri si mere
Postat de: RuxyRux in PrajituriUn mod de preparare simplu si rapid: Amestecam toate ingredientele intr-un vas larg: faina cernuta, zaharul pudra, galbenusul, aromele si praful de copt. Amestecam si facem firmiturile cu...Citeste continuarea
Peste la cuptor cu smantana si...
Postat de: Anett in PangasiusMai intai presaram pestele cu sare si piper, apoi cu pesmet. Punem pestele intr-o tigaie si prajim pentru cateva minute. Pregatim sosul, mai intai batem ouale intregi, apoi adaugam smantana,...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata si zmeura
Postat de: rhapsody in PrajituriBlat: 1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. 2. Separam galbenusurile de albusuri. 3. Topim ciocolata pe baie de aburi. 4. Mixam galbenusurile spuma cu 40 g zahar. Adaugam...Citeste continuarea
Piept de pui cu paste si sos de hribi
Postat de: andaoana in PuiPunem in apa rece la hidratat hribii. Pieptul de pui il taiem fasii nu subtiri, cam de 2 cm grosime si il condimentam cu sare, piper si ghimbirul razuit. Punem la fiert intr-o oala apa cu...Citeste continuarea
Prajitura cu blat de cacao, crema...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru blat : separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam indulcitorul, iar cand sunt batute bine si se tin de tel adaugam apa rece peste bezea si mai mixam...Citeste continuarea
Prajiturele cu branza si stafide
Postat de: merisor67 in PrajituriAm primit foarte multe intrebari despre garantul pentru aluaturi dospite. Eu l-am descoperit la Carefour si este de la Dr. Oetker, are in compozitie un amestec de praf de copt, cam 75 % si...Citeste continuarea
Pogăci cu gem de gutui
Postat de: botcrina in DulciuriGălbenuşurile se freacă bine cu untura şi zahărul, apoi se adaugă smântâna, laptele şi restul ingredientelor. Încorporăm făină cât cuprinde şi...Citeste continuarea
Pasta de ton cu somon afumat
Postat de: mihaelar63 in TonSomonul afumat se toaca marunt si se amesteca cu conserva de ton ,, margarina , usturoi tocat , ardei rosu tocat , marar tocat, piper , zeama si coaja razuita de la o jumatate de lamaie ....Citeste continuarea
Platou cu salau, surimi si calamari
Postat de: mihaelar63 in PesteSalaul curatat,spalat si portionat se da cateva ore la marinat la rece in frigider. Salaul se trece prin faina de malai si se prajeste in ulei incins. Pestele prajit se scoate pe servetele...Citeste continuarea
Platou cu peste afumat
Postat de: mihaelar63 in PesteLegumele se curata si se spala . Castravetii se curata alternand dungile verzi cu portiuni curatate .Se feliaza. Salata se spala si se zvanta scurgand intr-o sita sau cu ajutorul centrifugii...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: Sorinnaa in PiineIntr-un bol se adauga drojdia, zaharul, si o jumatate de pahar de apa si se amesteca pana se dizolva drojdia... Faina cernuta se bune intr-un bol mai mare se adauga drojdia, sarea,...Citeste continuarea
Prãjiturã Veronica
Postat de: Adi75 in PrajituriSe macina migdalele si ciocolata fiecare separat si le punem in parte . Punem in robot : zaharul , ouale , untul , sarea , faina si cacaoa , amestecam bine pentru un minut . Apoi adaugam migdalele...Citeste continuarea
Prajitura Valurile Dunarii
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Scoatem visinele din borcan si le asezam pe cateva servetele de bucatarie sa absoarba siropul din ele. Intr-un bol mixam untul (de la temperatura camerei) cu zaharul, apoi...Citeste continuarea
Paste cu pesmet cu scortisoara sau gem
Postat de: timea in PasteFierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand pastele s-au fiert le strecuram si le trecem pe sub un jet de apa rece. Intr-un vas punem uleiul la incins si adaugam pesmetul,...Citeste continuarea
Placinta dobrogeana
Postat de: tanyapatap in DulciuriPrepararea foilor:facem un aluat din ingredientele de mai sus,apoi rupem 7 bucati din aluat. Luam fiecare bucata si o intindem intr-o foaie cat mai subtire avand grija sa presaram...Citeste continuarea
Piersici cu dulceata de prune
Postat de: pity19 in DulciuriSpargem ouale , amestecam zaharul , cu un tel amestecam bine , adaugam treptat uleiul , esenta de lamaie si faina amestecata cu praful de copt ; Trebuie sa fie un aluat foarte fin si moale ....Citeste continuarea
Prajiturele cu branza dulce si...
Postat de: RuxyRux in PrajituriIntr-un vas se amesteca branza dulce cu smantana, ouale, zaharul pudra vanilia si aromele. Se mixeaza bine sa se faramiteze branza dulce. Se adauga amidonul si praful de copt. Se pune...Citeste continuarea
Perisoare in sos de usturoi verde
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carnePentru perisoare, amestecam carnea cu ceapa trecuta prin masina de tocat, patrunjelul tocat marunt, condimentele, orezul si ouale, omogenizam bine compozitia si incepem sa formam perisoarele de...Citeste continuarea
Paine sarbeasca
Postat de: farfuriavesela in PiineAmestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana devine lichida In laptele caldut adaugam drojdia lichida si lasam 10 minute, sa se desfaca bine drojdia Adaugam faina si sarea Obtinem un aluat...Citeste continuarea
Placinta cu spanac si oua
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriPentru crusta, se amesteca faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Se adauga apoi oul si laptele sau apa rece, apoi se framanta un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se inveleste in...Citeste continuarea
Paste la cuptor
Postat de: caroline in PastePunem apa la fiert.Cand apa a inceput sa fiarba adaugam sare si pastele.Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe pachet ( in functie de tipul de paste folosit).Se amesteca din cand in cand...Citeste continuarea
Paste Thailandeze cu creveti
Postat de: bianca92 in Fructe de mareSe pune uleiul la incins si se adauga usturoiul pisat impreuna cu pasta de ardei dulce. Dupa ce se caleste putin, se adauga crevetii, putina sare (va trebui sa predomine gustul iute dulceag),...Citeste continuarea
Penne cu legume si sos provensal
Postat de: timea in PennePunem pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Legumele le curatam si le spalam bine. Punem wok-ul pe foc si turnam in el 2-3 linguri ulei de masline. Ceapa o taiem rondele,...Citeste continuarea
Pogaca
Postat de: RalukaToprak in Aperitive / GarnituriSe amesteca ingredientele pentru aluat si se formeaza cu mana bilute pe care le desfacem. Se pune branza rasa in mijloc si se lipesc. Se pun in tava unsa si tapetata cu hartie de copt,se ung...Citeste continuarea
Placinte cu gem
Postat de: dariaruxandra11 in DulciuriIntr-o oala mai mica se incalzeste 100 ml de lapte, se pune drojdia, 1 lingura de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca si se lasa timp de 10 minute pana cand drojdia se face ca spuma....Citeste continuarea
Prajitura cu ananas si crema de...
Postat de: Adele in DulciuriInr-un vas batem ouale cu zahar si ulei,adaugam iaurtul ,amestecam bine .Adaugam si faina cu praful decopt.Punem compozitia intr-o tava ,in care am pus hartie de copt (daca nu puteti sa o ungeti...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt si lapte condensat
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMixam iaurtul,laptele condensat si 2 linguri de smantana.Separat punem la hidratat cu apa rece gelatina.Ouale cu o lingura de smantana si zaharul le punem pe baie de abur si amestecam pana se...Citeste continuarea
Pui dulce-acrisor cu ananas
Postat de: claudiaO in PuiTaiem pieptul de pui in bucatele mici; asezonam cu sos de soia si lasam cca 15 minute sa se marineze. Batem un ou si amestecam cu bucatelele de pui.Punem uleiul la incins intr-un tuci; dam...Citeste continuarea
Pulpa de miel si cartofi la cuptor
Postat de: Julie_Snow in OaiePulpa de miel se spala , se sterge , se freaca pe ambele parti cu jumatatea de lamaie apoi se unge cu ulei de masline. Urmeaza sarea, piperul, un praf de curry si ierburile:rozmarin, salvie si...Citeste continuarea
Prajitura Kati
Postat de: cristeena20 in PrajituriPregatim sa facem foile: amestecam toate ingredientele intr-un castron si framantam un aluat mai moale, adaugand putin lapte, cat sa iasa niste foi fragede. Se coc 3 foi pe dosul tavii unse...Citeste continuarea
Pasca fara aluat
Postat de: Toamna07 in PrajituriLamaia se da pe razatoare si se stoarce pentru a obtine zeama. Stafidele se lasa la inmuiat in putin suc de lamaie. Untul si sarea se amesteca pana ce formeaza o pasta cremoasa. Se separa...Citeste continuarea
Pui la cuptor
Postat de: pity19 in PuiClatim puiul in jet de apa rece, dam deoparte gatul si partea din spate, condimentam bine si punem in punga Cartofii ii clatim bine, curatam de coaja, taiem ca pe cartofii pai, condimentam si...Citeste continuarea
Pulpe si aripi la cuptor
Postat de: pity19 in PuiClatim pulpele si aripioarele , le punem in tava unsa cu ulei , luam o cana cu apa si o turnam in tava, dupa care acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit aprox 30-40 de minute...Citeste continuarea
Pui cu sos de capere si mustar By...
Postat de: Luana in PuiCarnea se fierbe cu putina sare, se spumeaza si se strecoara zeama. Intr-o cratita se pune putin ulei la incins dupa care adaugam carnea stropita cu sos de soia si le rumenim . Adaugam ceapa...Citeste continuarea
Pulpa de porc si orez la tuci
Postat de: Constelatialeu in PorcCarnea o spalam,o taiem bucatele si o punem inuleiul incins din tuci,o lasam sa se albeasca pe toate partile,adaugam un praf de sare si-o cana de apa,punem un capac si lasam sa se inabuse ,la foc...Citeste continuarea
Pasta de avocado
Postat de: Nicole28 in Aperitive / GarnituriTaiem in doua avocadoul . Scoatem miezul din avocado, il pasam cu ajutorul unui robot de bucatarie, apoi adaugam uleiul, sarea, piperul si praful de usturoi. Pofta buna! Citeste continuarea
Prajitura cu mere si gris
Postat de: Iuliaj in PrajituriCuratam merele , le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si scortisoara si le dam deoparte pana pregatim 'blatul". Amestecam zaharul, grisul si laptele praf. Impartim amestecul in 3...Citeste continuarea
Prajitura simpla
Postat de: Adele in DulciuriIntr-un vas batem ouale cu zahar si ulei.Intr-un alt vas amestecam ricotta cu iaurtul si 1 lingura de zahar pana devine cremoasa ,dupa care adaugam cacaoa.Unim cele doua compozitii si adaugam...Citeste continuarea
Piscoturi sau ''oasele lui Dino''
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluatul se face in doua etape.Prima data frecam ouale cu zaharul pana devin o spuma si se topeste zaharul,se adauga amoniacul stins cu otet si o cana cu faina.Se omogenizeaza si se lasa pana a...Citeste continuarea
Pui in bere cu garnitura de''...
Postat de: Adele in PuiPunem carnea la marinat in bere cu sare si piper ,adaugam uleiul cu usturoiul taiat felii si rozmarinul.Se lasa la frigider pentru cateva ore. Dupa care intr-o tigaie cu o lingura...Citeste continuarea
Prajitura Jerbo
Postat de: dariaalexa in PrajituriSe amesteca faina cu zaharul pudra, margarina, putina sare. Se face o gropita in aluat si se adauga smantana, drojdia si galbenusul de ou. Impartim aluatul in 4. Il acoperim si il lasam sa se...Citeste continuarea
Placinta cu mere si nuci in foietaj
Postat de: aliliana in DulciuriAluatul se decongeleaza ( eu l-am tinut in frigider de pe o zi pe alta). Merele le-am curata de coaja ( desi prefer sa nu le curat, am executat operatiunea pentru ca prajitura a fost o...Citeste continuarea
Pasta de zahăr (fondant) homemade
Postat de: simonacallas in DulciuriÎntr-un bol/castron încăpător am pus circa 300 g zahăr pudră, cernut împreună cu amidonul şi am făcut o adâncitură în mijloc. Am luat un vas termorezistent...Citeste continuarea
Pachetele cu ricotta
Postat de: caroline in DulciuriPunem laptele la incalzit impreuna cu 100 gr zahar si drojdia proaspata. ( laptele trebuie sa fie cald,nu fierbinte) Cernem faina si o punem intr-un bol.Adaugam laptele si incepem sa framantam...Citeste continuarea
Pui cu urechi de lemn
Postat de: Julie_Snow in PuiCiupercile se lasa la hidratat in apa rece o ora, iar mai apoi eu le-am pus in apa fierbinte si le-am lasat sa dea intr-un clocot. Le-am strecurat si le-am lasat deoparte. Legumele se spala si se...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata si crema de...
Postat de: pity19 in PrajituriBlat : Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu telul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Rasturnam...Citeste continuarea