Prajitura cu ciocolata si crema de...
Postat de: pity19 in PrajituriBlat : Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu telul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Rasturnam...Citeste continuarea
Pasca cu multa branza
Postat de: mihaelab in DulciuriPreparam aluatul si-l lasam sa creasca. Intre timp amestecam branza cu stafidele,zaharul si zaharul vanilinat. Cand aluatul este crescut si branzica pregatita punem ulei pe...Citeste continuarea
Prajitura Krem a la Krem
Postat de: Creatsa in PrajituriAm mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul ,lingura cu lingura ,si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am adaugat galbenusurile si am mai mixat cateva...Citeste continuarea
Pulpa de miel la cuptor
Postat de: JulyCris in OaiePulpa se spala si se cresteaza bine. Se unge cu ulei,se da cu sare,piper,condimente,iar in "crestaturile" facute se pune usturoi(ori catei de usturoi taiati rondele,ori usturoi verde)....Citeste continuarea
Pasca fara aluat
Postat de: JulyCris in PrajituriMixam branza dulce cu zaharul, adaugam smantana cu iaurtul si mixam in continuare. Punem si ciocolata rasa, untul topit, amestecam. Adaugam vanilia, grisul si faina si amestecam usor. La final...Citeste continuarea
Prajitura cu visine
Postat de: Diana_Maria in PrajituriSe separa galbenusurile de albusuri, intr-un vas inalt se bat albusurile spuma. Galbenusurile se bat cu apa rece, praful de copt, zaharul, sarea si uleiul. Amestecam pana se incorporeaza bine...Citeste continuarea
Prajitura de portocale
Postat de: andreea91 in PrajituriIntr-un recipient mixam zaharul cu ouale pana devine o crema spumoasa, dupa care adaugam coaja de portocala, untul si continuam sa amestecam pana devine si mai spumos. Adaugam laptele, sucul de...Citeste continuarea
Pui umplut cu legume si kaiser
Postat de: Dea_Dea in PuiPuiul se spala si s sterge cu un servet. Cartofii, morcovii se curata si se taie rondele, se pune putin ulei si se aseaza in tava. Se amesteca sarea, piperul, boiaua si praful de usturoi. Puiul se...Citeste continuarea
Peste cod pane cu orez
Postat de: Dea_Dea in PesteOuale se bat cu furculita. Pestele se sareaza. Asezam pe o farfurie faina iar pe cealalta pesmetul. Punem uleiul la incins. Pestele se da prin faina, prin ou, prin pesmet si se prajeste....Citeste continuarea
Prajitura cu rabarbar si afine
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriRabarba se curata de pielite,se clateste bine si se taie cuburi. Afinele le-am lasat congelate. Intr-o tava am pus hartie de copt iar pe margini am uns cu ulei,se pun fructele,zaharul...Citeste continuarea
Plăcintă cu brânză și iaurt
Postat de: georgiaskitchen in DulciuriPuneți ouăle într-un castron cu praful de sare și mixați până își dublează volumul, apoi adăgați zahărul. Când acesta s-a topit, puneți restul ingredientelor:...Citeste continuarea
Pasca fara aluat
Postat de: Luana in PrajituriIntr-un bol punem ouale si zaharul si mixam bine. Apoi adaugam untul si branza si omogenizam bine. Treptat adaugam grisul si faina si la sfarsit smantana si stafidele .(inmuiate in...Citeste continuarea
Pasca
Postat de: Corina33 in DulciuriPrima data pregatim aluatul : se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, apoi se adauga putin lapte si putina faina si se lasa la dospit 10 minute. Intr-un bol amestecam faina cu sarea si coaja...Citeste continuarea
Pogacele cu chimen
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriIntr-o canita se amesteca drojdia cu zaharul, apoi se adauga 2-3 linguri lapte caldut si 2 linguri faina si se lasa la dospit. Intr-un bol incapator punem faina amestecata cu sarea, untul moale si...Citeste continuarea
Pasca umpluta cu stafide
Postat de: comanligia in DulciuriMai intai am facut maiaua din 50 gr faina,100 ml lapte,drojdie si o lingurita de zahar pe care am acoperit-o si am lasat-o la crescut. Dupa ce a dospit am turnat-o peste faina cernuta si am...Citeste continuarea
Prajitura cu mousse de lamaie - Dukan
Postat de: Criss in PrajituriAlbusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat...Citeste continuarea
Pariziene cu gem si nuci
Postat de: Criss in DulciuriPentru aluat, se dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut. Se topeste untul, se amesteca cu laptele ramas si zaharul. Se pune faina intr-un castron, la mijloc se face o gropita in care se toarna...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: tanyapatap in DulciuriAm curatat merele de coaja si cotoare,le-am spalat ,am razuit si le-am calit cu zahar si scortisoara. Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu esenta de rom. Am adaugat...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de ness
Postat de: delia64 in PrajituriSe bat albusurile spuma , se adauga pe rand galbenusurile , apa , zaharul pudra ,uleiul , zaharul vanilat , nuca macinata ,faina si praful de copt . Tapetam o tava cu hartie de copt...Citeste continuarea
Prajitura cu branza si ciocolata
Postat de: aliliana in PrajituriAluatul: faina se cerne. Se adauga praful de copt, zahar, cacao, ouale si untul si se framata. La final se pune apa si se omogenizeaza aluatul. Se da la rece in congelator pentru 10...Citeste continuarea
Prajitura cu blaturi de albusuri,...
Postat de: merisor67 in PrajituriReteta Aneimaria este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-iugoslavia-28214.html Pentru blaturi (separat pentru fiecare), mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase,...Citeste continuarea
Prajitura cu visine
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat: Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul ,se adauga faina si cacaoa.La final se incorporeaza albusurile,cu...Citeste continuarea
Paine greceasca cu feta si masline
Postat de: RuxyRux in PiineAluatul de paine se prepara simplu: Intr-un vas se pune faina si restul se asaza in felul urmator: in mijloc deasupra punem drojdia, peste drojdie zaharul, pe margine sarea. Se incalzeste...Citeste continuarea
Prajitura cu foi cu bulion
Postat de: privatelaura in PrajituriIntr-un castron, amestecam uleiul si zaharul pana se topeste acesta din urma. Adaugam bulionul si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie. Adaugam faina si amestecam, apoi incepem...Citeste continuarea
Pulpe de miel la cuptor
Postat de: panacris in OaiePulpele de miel se curăță și se așează intr-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile și ceapa și pune peste pulpe, dacă nu se...Citeste continuarea
Paste Carbonara
Postat de: JulyCris in SpagheteFierbem spaghetele 10 miinute. Le scurgem de apa in care au fiert. Taiem kaizer-ul bucatele mici si-l punem intr-o tava mai mare sa-l prajim putin. Dupa ce s-a prajit, adaugam spaghettele...Citeste continuarea
Prajitura Albinita
Postat de: simona72 in PrajituriPt foi: pregatim tava mare a aragazului si o ungem cu un strat subtire de unt. Pentru pregatirea aluatului am folosit pentru prima oara mixerul planetar cu accesoriu carlig. Am pus in bolul...Citeste continuarea
Pasca cu branza dulce si stafide
Postat de: claudiaO in PrajituriAluatul a fost framantat si pus la crescut si intre timp m-am ocupat de umplutrura. Ouale le-am frecat cu zaharul cateva minute, am adaugat branza de vaci scursa, grisul, stafidele (pe care nu...Citeste continuarea
Prajitura Snickers
Postat de: privatelaura in PrajituriAlbusurile le batem cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea tare. Adaugam faina cu praf de copt si nuca, alternativ, amestecand usor cu o...Citeste continuarea
Paste cu brie si dulceata de ardei...
Postat de: privatelaura in SpagheteFierbem pastele conform instructiunilor de pe pachetul de paste. Dupa ce s-au fiert, le scurgem de apa. Taiem branza cuburi mici si le punem imediat peste pastele fierbinti. Adaugam un praf...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de lamaie
Postat de: raluka93 in PrajituriBlat Bati albusurile spuma cu zaharul si cu vanilia, adaugi galbenusurile batute cu ulei, coaja de lamaie,faina si praful de copt.Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cand...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de caramel si nuca
Postat de: raluka93 in PrajituriBlat Mixam albusurile spuma tare cu zaharul ca pentru o bezea, faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata se adauga peste bezea, amestecam usor pana se incorporeaza in bezea.Punem la...Citeste continuarea
Prajitura cu branza
Postat de: Isabel in PrajituriSe bat albusurile spuma tare, apoi adaugam zaharul tos si batem bine pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile, esenta, praful de copt si zaharul vanilat si amestecam bine de jos in sus....Citeste continuarea
Paine "Iepurasi"
Postat de: claudiaO in PiineAm pregatit mai intai maiaua - drojdia lichefiata cu zaharul, cu putin lapte si putina faina - amestecam si punem la dospit 15 minute. Punem faina cernuta intrun lighenas, amestecam cu...Citeste continuarea
Pizza cu ou sau pizza dupa Paste
Postat de: Constelatialeu in PizzaAluatul: Intr-un castron punem faina,in mijloc facem o adancitura si punem drojdia faramitata,adaugam sarea si apoi apa calduta si incepem sa framantam cu mana,pana se dezlipeste de pe...Citeste continuarea
Pasca fara aluat
Postat de: Lia1 in Prajituri1. Cu cateva ore inainte de preparare, sau de seara pentru dimineata, scoti untul din frigider ca sa se inmoaie la temperatura camerei. 2. Pregatesti o tava rotunda cu diametrul de 26-28 cm si...Citeste continuarea
Palmieri
Postat de: simsim82 in DulciuriSe presara foaia de aluat cu zahar, apoi se ruleaza spre centru din ambele parti, astfel obtinand doua suluri egale unite, ca in imagine. Se taie felii groase de cca 0,5 cm care se...Citeste continuarea
Prajitura cu branza si visine
Postat de: aliliana in PrajituriAluat: faina se cerne intr-un vas. Se amesteca cu sare, praf de copt,zahar.Peste acestea se adauga ouale, margarina se se framanta. La final se adauga apa si se mai framanta putin. Compozitia de...Citeste continuarea
Paste cu sos de rosii si ciuperci
Postat de: cristeena20 in PastePunem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei de malsine pt cca 10 minute (sau cat scrie pe punga de la pastele pe care le veti folosi). Intre timp pregatitm sosul: tocam ceapa...Citeste continuarea
Pizza cu carne tocata
Postat de: xana in PizzaPentru aluat , dizolvam drojdia in apa calduta, impreuna cu o lingura din cantitatea de faina. Lasam 20 minute pana incepe sa faca spuma. O turnam apoi peste faina, punem si uleiul de masline si...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume si bere
Postat de: farfuriavesela in PuiPulpele de pui se spala bine si se usuca cu un prosop de hartie, se portioneaza (separand partea superioara de cea inferioara), se condimenteaza cu sare si piper Ceapa se taie marunt si se pune...Citeste continuarea
Pasca - reteta simpla
Postat de: Mokuska in PrajituriStafidele se pun intr-un bol la inmuiat in apa calduta cu rom si 1 lingura de zahar, apa trebuie doar sa acopere stafidele. Separam galbenusurile de albusi, albusurile se lasa la frigider....Citeste continuarea
Popcorn caramel
Postat de: xana in DulciuriPunem uleiul la incins intr-o oala incapatoare apoi adaugam boabele. Acoperim cu un capac si lasam boabele sa se desfaca, agitand din cand in cand oala. Cand cu se mai aude pocnind, transferam...Citeste continuarea
Piure de cartofi in doua culori
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriIn Franta am invatat ca cel mai bun piure de cartofi, care se face si in cele mai selecte restaurante este facut din cartofi albi sfaramiciosi care se fierb in coaja si se zdrobesc fierbinti ....Citeste continuarea
Paste cu varza
Postat de: delia64 in FarfallePunem apa la fiert cu o lingurita ulei si un praf de sare , cand apa da in clocot adaugam pastele . Lasam pastele la fiert aproximativ 10 minute . Intre timp razuim varza si o calim ,...Citeste continuarea
Peste prajit cu mujdei de usturoi...
Postat de: pity19 in PesteCuratam bine pestele de solzi ; Desfacem pestele din lateral si scoatem tot ce nu este bun ; Clatim pestele bine , taiem in doua ; Taiem capul ; Fiecare bucata de peste o taiem feliute...Citeste continuarea
Prajitura Albina
Postat de: cristeena20 in Prajituri- Facem foile : intr-o cratita punem ouale cu zaharul, untura, mierea, uleiul, laptele si bicarbonatul stins si punem la foc mic sa se topeasca toate ingredientele. Cand incepe sa dea in clocot...Citeste continuarea
Pasca fara aluat
Postat de: ilinca_rox in DulciuriPentru inceput lasam stafidele la umflat intr-un castronel cu putina apa si o esenta de rom. Intr-un bol mare punem oualele, adaugam zaharul si le mixam bine, pana se topeste zaharul. Adugam...Citeste continuarea
Prajitura cu mousse de mascarpone...
Postat de: Luana in PrajituriBlatul . Mixam albusurile cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine ca o bezea . Adaugam si galbenusurile mixate la randul lor cu restul de zahar , Cu o spatula adaugam si faina ...Citeste continuarea
Prajitura Etimek
Postat de: Giana in PrajituriPunem pe foc cratita cu zaharul si-l lasam sa se topeasca pana se caramelizeaza. Cand zaharul este topit si capata culoarea maronie adaugam apa fierbinte si amestecam pana da in clocot. Dupa 5...Citeste continuarea