A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Placinta cu branza greceasca Tiropita

Postat de: rena in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron punem branza feta sau telemeaua si o zdrobim cu  furculita, punem si branza dulce cu guda si amestecam usor, batem cele 2 oua si le amestecam in compozitia de branza, adaugam...Citeste continuarea

Piept de pui prajit

Postat de: babi5 in Pui

Se spala carnea, se tamponeaza cu un prosop  absorbant de surplusul de apa. Se portioneaza in patru bucati, apoi le batem . Intr-un castronel amestecam...Citeste continuarea

Prajitura cu visine in doua culori

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am scos de seara visinele de la congelator,le-am pus intr-o sita si peste ele am pus o ceasca de zahar si le-am lasat pana a doua zi. Blat: Galbenusurile le frecam cu zaharul...Citeste continuarea

Penne la cuptor cu ciuperci și sos...

Postat de: Satisfyyourcravings in Penne

Pennele se fierb conform intrucțiunilor de pe ambalaj. Ceapa se călește 3 minute în unt. Se adaugă ciupercile, cimbru, sare, piper și usturoi. Se gătesc 8 minute. Se adaugă vinul...Citeste continuarea

Pilaf cu legume, de post

Postat de: Creatsa in Mancaruri de post

Am tocat ceapa julien si am pus-o la calit impreuna cu uleiul pana s-a inmuiat . Cat timp se caleste ceapa am tocat ardeii cubulete mici. Am adaugat si ardeii peste ceapa si i-am mai lasat...Citeste continuarea

Peste fara os in vin

Postat de: pity19 in Peste

Pregatim pestele : condimentam , punem in tigaia incinsa cu putin unt ( cam 30 gr) , cateva bucatele de usturoi , lasam putin , intoarcem pe ambele parti , adaugam vinul , lasam 5 minute pe...Citeste continuarea

Placinta cu branza dulce

Postat de: pity19 in Prajituri

Pregatim aluatul : Punem faina intr-un vas , sarea ( un varf de lg ) , otetul ( o lg sau doua ) , margarina , amestecam ; Intindem  blatul subtire , adaugam ca umplutura stafidele ,...Citeste continuarea

Pulpe de pui umplute, învelite in...

Postat de: panacris in Pui

 Pulpele de pui se bat bine, de preferat într-o pungă mai groasă, sau între două folii alimentare, se sărează și se lasă la rece cât timp se prepară umplutura....Citeste continuarea

Paste cu anghinare si creveti

Postat de: danakarin in Mancaruri de post

Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Caliti intr-o lingura de ulei de masline. Adaugati ardeiul, roiile taiate cubulete, apoi crevetii...Citeste continuarea

Prajitura in 3 culori

Postat de: danielaR in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma si apoi adaugam zaharul. Punem si uleiul, iar la urma faina si praful de copt. Scoatem intr-un alt bol jumatate din aceasta...Citeste continuarea

Piept de pui Caju cu tăiței

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se fierb tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se amestecă făina cu sosul de soia și usturoiul și se acoperă puiul cu pasta obținută. Se prăjesc bucățile de pui...Citeste continuarea

Piept de pui în crustă de cocos...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se dau bucățile de pui mai întai prin făină, apoi albușuri, apoi prin amestecul de panko și cocos. Se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se gătesc 6 minute/...Citeste continuarea

Prajitura Sah

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam spuma. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se formeaza o crema, adaugam uleiul si laptele treptat peste galbenusuri amestecand...Citeste continuarea

Prajitura Delice cu nuca si ciocolata

Postat de: Luckycake in Prajituri

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare  adaugam apoi cate o lingura de  zahar pana cand devin lucioase si compacte, nu curg de daca le intorci in jos(daca aveti curaj  ) cam...Citeste continuarea

Punga vanatorului

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Amestecam faina cu praful de copt, se adauga pe rand ouale, untura, sarea si smantana si se framanta pana se obtine un aluat vartos. Ceafa, cascavalul si sunca se taie fidelute, se intinde o foaie...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si nuci

Postat de: aura78 in Prajituri

Bate bine ouale ,adauga putin cate putin zaharul .Adauga uleiul si vanilina sau vanilia ,depinde de ceea ce vrei sa pui .Adauga nucile si merele si amesteca bine Ia  o tava rotunda cu...Citeste continuarea

Pui la tigaie

Postat de: pity19 in Pui

Adaugam puiul desfacut si taiat uniform intr-o tigaie cu o cana de apa. Dupa ce apa a scazut, adaugam sare, piper, oregano. Dupa 10 minute adaugam sos de rosii, putin unt  si lasam putin pe...Citeste continuarea

Pachetele de primavara

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legume

Se scoate aluatul la temperatura camerei. Se curata legumele. Se da morcovul pe razatoare. Ceapa verde se taie rondele. Rosia si usturoiul se toaca marunt. Zucchini se taie betisoare. Varza se...Citeste continuarea

Prajitura cu nectarine

Postat de: TAB1TA in Prajituri

Nectarinele se taie feliute. Se bate ouale si se freaca cu zaharul pana acesta se dizolva. Se adauga laptele, esenta se vanilie, faina amestecata cu praful de copt, iar apoi uleiul....Citeste continuarea

Prajitura Zburlita

Postat de: Sasha1 in Prajituri

Topim untura  pe care o punem intr-un vas inalt, spargem ouale, adaugam zaharul, coaja de portocala, praful de copt si faina cat cuprinde, pana devine un aluat destul de omogen, ca cel pentru...Citeste continuarea

Paine cu verdeturi

Postat de: Bunica in Piine

Drojdia o punem intr-o cana si o dizolvam cu putina apa calda. Ceapa spalata si tocata marunt se marunteste bine in blender. La fel se procedeaza si cu patrunjelul. Intr-un vas de...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu ardei

Postat de: sufletista in Pui

Pulpele de pui le spalam bine le condimentam cu sare si le prajim in putin ulei (cat sa se rumeasca putin) Le asezam intr-o tava (unsa cu ulei sau tapetata cu hartie) acoperim cu folia...Citeste continuarea

Pizza cu pui

Postat de: TAB1TA in Pizza

Aluat: Intr-un bol punem drojdia cu cele 2 lingurite de zahar, 2 lingurite faina si putina apa calduta, cat sa dizolvam totul. Se lasa 10 minute sa dospeasca. Intr-un vas se pune faina,...Citeste continuarea

Pangasius la cuptor

Postat de: pity19 in Pangasius

Pregatim pestele: Luam o bucata de peste pangasius file, condimentam cu sare, piper, oregano, curatam usturoi, taiem feliute si punem pe peste, adaugam in tava tapetata cu hartie de copt, punem...Citeste continuarea

Placinta de naut cu stracchino si...

Postat de: GretaRachita in Aperitive / Garnituri

Am cernut faina, am adaugat lent apa amestecand incontinu pentru a nu se forma cocoloase. Am adaugat un varf de cutit de sare si uleiul. Am lasat sa se odihneasca (intre 12 si 24 de ore) –...Citeste continuarea

Pizza de casa

Postat de: pity19 in Pizza

Aluatul pt pizza: Adaugam faina intr-un vas , drojdia dizolvata in 5 lg lapte , sarea , amestecam bine daca mai este nevoie se mai adauga lapte cald . Lasam la odihnit 30 minute la loc cald ....Citeste continuarea

Papricas de cartofi

Postat de: pity19 in Ciorbe

Curatam cartofii , ii spalam bine , taiem patratele , punem  intr-o oala apa la fiert , cand fierbe adaugam cartofii . lasam 15 minute dupa care adaugam ardeiul taiat bucatele mici , lasam...Citeste continuarea

Pesto

Postat de: Sylvia in Pt. paste

  Prepararea lui este cat se poate de simpla reteta clasica impune un mojar dar eu il fac mereu in graba mare si mixez totul in mixerul mic de ierburi . Se pune busuiocul taiat mare, se...Citeste continuarea

Paine fara framantare

Postat de: Dya in Piine

Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu cele 3 lingurite cu zahar pana se lichifiaza, adaugam 100 ml de apa calduta si o lasam la dospit 10-15 minte aproximativ. Intre timp cernem faina si...Citeste continuarea

Piroste rusesti

Postat de: AnyCostescu in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas punem faina> facem o gropita in mijloc si punem drojdia pe care am sfaramat-o cu mana.  Adaugam untul, zaharul si laptele caldut.  Lasam 5 minute sa se desfaca...Citeste continuarea

Pulpe de rata la cuptor

Postat de: eduard_09 in Rata

Pulpele de rata le spalam,curam si le prajim in putin ulei cat sa se rumeneasca putin, Pulpele le asezam cu pielea in jos intr-o tava unsa cu ulei,le condimentam cu sare,piper,rozmarin,ustuoiul...Citeste continuarea

Placinta cu urda si marar ca la...

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Aluatul: Se cerne faina. Se adauga sarea si oul batut. Drojdia se dizolva cu zaharul si se adauga peste faina. Se toarna putin cate putin din apa calduta si se framanta pana cand...Citeste continuarea

Pulpe de pui la gratar cu salata verde

Postat de: JulyCris in Pui

Pulpele se spala bine sub jetul de apa. Se injumatatesc cu ajutorul unui cutit,desfacem bine carnea de langa os.O condimentam si o punem pe gratarul incins.(tigaia aceea speciala de gratar)...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu fasole verde

Postat de: Dya in Pui

Rumenim pulpitele, adaugam fasolea verde (pastaile intregi) si restul legumelor tocate, acoperim cu un capac si le lasam la foc potrivit pana ce legumele devin translucide. Potrivim de gust cu...Citeste continuarea

Prajitura senzationala

Postat de: Teo in Prajituri

Mod de preparare. Pentru blat  separam albusurile de galbenusuri ;batem albusurile  adaugand  mai intai praful de sare ,apoi zaharul in trei reprize;separat frecam...Citeste continuarea

Pizza cu sunca si carnat

Postat de: pity19 in Pizza

Blat pizza : Adaugam intr-un vas faina , drojdia dizolvata in putina apa calda , sarea , amestecam , daca mai este nevoie se adauga apa . Lasam la odihnit aprox 40 minute in loc cald ....Citeste continuarea

Placinta cu mere si dulceata de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat , mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem sa incorporam treptat faina. Va iesi un aluat cam...Citeste continuarea

Pizza taraneasca

Postat de: pity19 in Pizza

Aluatul de pizza : Adaugam intr-un vas faina , sarea , drojdia dizolvata in putina apa calda , amestecam , adaugam si restul paharului de apa , daca este nevoie; Lasam la odihnit in loc cald ,...Citeste continuarea

Paste în crustă de vinete

Postat de: simonacallas in Paste

1. Feliile de vinete se coc pe grill, se sărează şi se pulverizează cu ulei de măsline, apoi se lasă deoparte. 2. Într-o tigaie, se călesc ciupercile şi ceapa, până...Citeste continuarea

Prajitura Fanta

Postat de: diamond in Prajituri

Blatul Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se adauga in ploaie faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi se inglobeaza usor albusurile batute spuma...Citeste continuarea

Piure de cartofi cu tulpina de telina

Postat de: TAB1TA in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala cartofii. Se taie cubulete. Se fierb in apa cu sare. Tulpinile de telina se spala si se toaca marunt.  Se pun cartofii fierti intr-un bol. Se condimenteaza cu...Citeste continuarea

Piure de cartofi si ciuperci cu sos...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Mancarea de ciuperci: Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. O punem la sotat in ulei,la foc potrivit. Curatam ciupercile si le spalam, le feliem si le adaugam peste ceapa sotata....Citeste continuarea

Pizza cu muschi de porc afumat

Postat de: pity19 in Pizza

Aluatul pt.pizza : Adaugam intr-un vas faina,sarea , drojdia dizolvata in putina apa calda , amestecam , mai adaugam apa daca mai este nevoie . Lasam la odihnit aprox 40 minute . Pregatim masa...Citeste continuarea

Pizza cu fructe de mare

Postat de: pity19 in Pizza

Se pregateste aluatul pentru pizza: Adaugam 250 gr faina, 15 gr drojdie, o lg sare, o cana apa calda, amestecam bine, daca mai este nevoie se mai adauga faina . Lasam aluatul la odihnit cca 40 de...Citeste continuarea

Placinta cu dovleac (si stafide)

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Eu am folosit ~ 1/4 de dovleac. Am taiat felii dovleacul, l-am curatat de coaja si l-am dat pe razatoare. Aluatul: Intr-un castron se pune apa, sarea, uleiul si otetul. Se adauga faina....Citeste continuarea

Paste cu somon

Postat de: cristeena20 in Paste

- Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa cu sare si putin ulei de masline). - Intre timp somonul care a fost sarat in prealabil il punem pe gratar sa se prajeasca ,...Citeste continuarea

Pastrama de casa

Postat de: privatelaura in Mezel de casa

Spalam carnea si o uscam cu un servet de hartie. O intepam cu un bat de frigaruie. O dam deoparte. Luam o forma de copt termorezistenta, si asezam in ea bucata de carne. Turnam peste carne...Citeste continuarea

Paste de orez cu zucchini, pui si...

Postat de: TAB1TA in Paste

Pieptul de pui se pune in apa la fiert. Dupa ce a fiert, se taie in bucatele. Zucchini se curata de coaja si la capete, se spala si se taie in fasi subtiri. Fasiile se pun in ulei incins...Citeste continuarea

Pastai scazute cu sos tomat

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legume

Se curata si se toaca ceapa. Fasolea se spala si se taie capetele. Daca e necesar se rupe in 2-3. Se caleste ceapa. Se adauga apa si fasolea. Cand e aproape fiarta, se adauga pasta de tomate...Citeste continuarea

Peste cu cartofi taranesti

Postat de: stratulatgeorgiana in Peste

Se curata si spala bine pestele se cresteaza putin si se impaneaza cu usturoi apoi se sarea, pipereaza si condimenteaza. Se pune in folie de aluminiu unsa cu ulei de masline si se pun 2-3 felii de...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]