Pizza cu spanac
Postat de: alldaycooking in PizzaIntr-un castron mare am pus faina si am facut o depresiune in mijlocul acesteia, unde am pus drojdia. Aproximativ 150 ml apa calduta am folosit pentru a dizolva drojdia si fructoza. Am lasat...Citeste continuarea
Prajitura cu smantana
Postat de: esmerandra in PrajituriSe amesteca toate ingredientele intr-un bol. Se pune aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la 160° pentru aproximativ 40 minute. Citeste continuarea
Prajitura cu nuca si ciocolata
Postat de: miha in PrajituriUntul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam crema de branza si omogenizam. Ciocolata o topim la microunde impreuna cu laptele, o lasam sa se...Citeste continuarea
Prăjitură rapidă cu dulceaţă...
Postat de: Retetegg in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am frecat cu zahar si zahar vanilat pana s-a topit zaharul. Separat am batut spuma albusurile cu praful de sare. Consistenta...Citeste continuarea
Prajiturica Grony
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe mixeza la viteza maxima ouale impreuna cu zharaul pana ce-si dubleaza volumul, cam 10 minute cu un mixer bun.Se adauga apoi si untul moale si se mixeaza in continuare .Apoi adaugam ...Citeste continuarea
Pasta de masline
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriIntr-un bol punem pentru inceput maslinele de la care am scos samburii (eu am cumparat fara samburi), impreuna cu oregano si tonul. Bagam blenderul si pasam 2-3 minute. Adaugam painea inmuiata...Citeste continuarea
Pandispan cu crema de frisca.
Postat de: gaby_d in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma adaugand zaharul treptat si mixam pana la diluarea completa a cristalelor. Adaugam usor galbenusurile apoi faina in ploaie, cacaua...Citeste continuarea
Parjoale din soia cu legume
Postat de: Ina in Mancaruri de postLasam granulele de soia la inmuiat in apa fierbinte cca. 30 minute, apoi le punem la fiert in apa cu sare. Separat fierbem cartofii si norcovul. Scurgem bine soia, o amestecam cu legumele...Citeste continuarea
Prajitura de iaurt
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pune iaurtul intr-un bol. Se adauga pe rand uleiul si zaharul amestecandu-se cu un tel. Se adauga ouale pe rand si se amesteca dupa fiecare. Se amesteca...Citeste continuarea
Paine impletita cu mac
Postat de: mihaelab in PiineApa pt aluat o punem sa se incalzeasca.Intre timp punem intr-un lighenas faina cernuta in care facem un cuib si adaugam 1ou, sare, zahar, margarina si drojdia. Adaugam apa si amestecam , daca mai...Citeste continuarea
Prajitura cu foi Lica
Postat de: postavaru in PrajituriZaharul tos se pune intr-un vas cu fundul gros si se caramelizezaza. Cand a devenit auriu se da focul mic (eventual se pune o plita sub cratita). Incepem sa adaugam cate o lingura de zahar...Citeste continuarea
Pulpa de porc cu ghebe
Postat de: Sidy in PorcPulpa de porc se taie felii de 1 cm grosime. Ardeiul, ceapa, usturoiul, ciupercile se taie felii subtiri. Patrunjelul verde se toaca marunt. Tragem legumele in ulei pina sticlesc, apoi adaugam...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca de cocos
Postat de: lacrimioara in PrajituriSe freaca faina cu untura, se adauga oul, zaharul, praful de copt ,cacaua. Se face un aluat si se imparte in 2, se fac 2 foi. Intindem prima foaie si o punem intr-o tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea
Papricas de pui cu galuste
Postat de: miha in PuiCum preparam un papricas de pui . Pulpele curatate si spalate se rumenesc usor in uleiul bine incins. Se scot intr-un alt vas si se pastreaza la cald. In uleiul ramas se caleste foarte...Citeste continuarea
Pulpa de miel cu sos picant
Postat de: Bucataras in OaieSe pune pulpa de miel pe masa, se unge cu mustar, apoise presara cu sare si boia. Se ruleaza si se leaga cu citeva sfori, dar nu prea strins. Se unge din nou cu mustar si se presara cu sare si...Citeste continuarea
Pulpa de miel rulata, cu umplutura...
Postat de: lauralaurentiu in OaiePulpa de miel dezosata se curata de grasime si de pielite, se fasoneaza cu astfel incat sa se obtina o forma dreptunghiulara de grosime cat mai uniforma, se sareaza si pipereaza, se presara cu 2...Citeste continuarea
Puisori dulci
Postat de: Corina33 in DulciuriSe pun la fiert apa cu zaharul si untul. Se lasa sa dea cateva clocote apoi se ia de pe foc si se amesteca cu biscuitii faramitati(eu i-am bagat in blender:) si se formeaza bilute mai marisoare....Citeste continuarea
Piept de pui cu chili si cherry
Postat de: Corina33 in PuiSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se amesteca uleiul cu pasta de chili si cu oregano. Pieptul de pui se condimenteaza cu sare, se unge cu acest amestec si se aseaza intr-o tava. Se...Citeste continuarea
Panko - Pesmet in stil japonez
Postat de: mitinita in PiineSe scot 2 felii de paine si se lasa pe masa din bucatarie sa se usuce putin cam 1-2 ore,dar depinde de painea pe care o folositi si de grosimea feliei. O felie gen toast nu dureaza mai mult...Citeste continuarea
Potcoava cu branza de oaie si sunca
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriBranza am amestecat-o cu smantana si oul pana ce s-a omogenizat bine. Am taiat ceapa verde rondele cu tot cu partea verde si am adaugat-o la branza. Aluatul e cel de la paine. Dupa ce a crescut...Citeste continuarea
Prima mea paine de casa reusita
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un vas se pune faina cernuta si se face in mijloc o gaura. Se presara sarea pe margini. Mierea si drojdia se dizolva in 300 ml apa. Se toarna cate putin in mijloc amestecandu-se incet spre...Citeste continuarea
Parfe cu dulceata de capsuni
Postat de: MotanLaOale in DulciuriAm topit ciocolata cu putina frisca lichida in cuptorul cu microunde si am lasat-o la racit. Am batut frisca tare cu zaharul vanilat, am pus ciocolata racita si am amestecat bine. Am pus...Citeste continuarea
Prajitura colorata de post
Postat de: sufletista in PrajituriSe amesteca zaharul cu uleiul si apa, se adauga faina si se amesteca pana devine omogena. Se adauga si praful de copt, esenta de vanilie. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune...Citeste continuarea
Papricas de pui
Postat de: sufletista in PuiCarnea se pune la prajit in ulei,adaugandu-se apa fierbinte din cand in cand. Cand este facuta se scoate pe un platou, iar in uleiul de la carne se pune ceapa tocata marunt, se adauga sucul...Citeste continuarea
Paine neagra cu cartofi
Postat de: MotanLaOale in PiineCartofii se fierb in coaje cu putina sare circa 30 minute. Se curata fierbinti si se mixeaza pana devin o pasta. Se mixeaza fierbinti ca sa nu devina cleiosi. Intr-un castron mai mare se...Citeste continuarea
Pulpe de pui, pe pat de legume si...
Postat de: lia in PuiPulpa de pui o spalam si o taiem in doua, apoi cu farful cutitului o ontepam din loc in loc (unde este carnea mai groasa). Ceapa si prazul le taiem fideluta. Morcovii curatati si spalati...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci
Postat de: lilik in PuiTocam marunt ceapa si usturoiul il dam pe razatoare(sau il pisam)si le punem la calit,apoi punem si copanelele si le rumenim pe toate partile apoi stingem cu paharelul de brandy si il evaporam la...Citeste continuarea
Platou cu pangasius afumat
Postat de: mamaieelena in PangasiusSe feliaza fileul de pangasius ,feliile de paine se taie bucati mai mici si se ung cu margarina.peste punem pestele feliat si asezam pe un platou pe care am pus frunze mici de salata...Citeste continuarea
Pilaf cu urzici
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postLegumele se curata si se spala. Urzicile se aleg si se spala bine . Taiati ceapa , prazul , morcovul si ardeii marunt si le caliti usor in ulei . Adaugati orezul si mai caliti 1-2 min ....Citeste continuarea
Porchetta cu salvie si cascaval
Postat de: Sidy in PorcCeapa si usturoiul se curata si se taie cat de marunt se poate. La fel si patrunjelul verde. Se amesteca ceapa, usturoiul, patrunjelul,boiaua, condimentele de porc cu uleiul, bine de tot si apoi...Citeste continuarea
Prajitura Suzette
Postat de: postavaru in PrajituriBlatul: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor pana se omogenizeaza....Citeste continuarea
Picioare de miel la cuptor a la...
Postat de: Bucataras in OaieIncingeti cuptorul la 200 C. Culegeti frunzele de pe doua fire de rozmarin, amestecati-le in robotul de bucatarie cu untul, cimbrul si cea mai mare parte a frunzelor de salvie, apoi...Citeste continuarea
Plachie de peste
Postat de: ianculubita in Crap / CarasPestele,portionat,spalat ii dau un praf de sare,il dau prin faina si-l prajesc un ulei incins,cate 2min pe ambele parti,il scot uleiul il scurg de arsura in alt vas si pun sa se caleasca ceapa...Citeste continuarea
Prajitura cu morcovi si migdale
Postat de: Furnicuti in PrajituriCu vreo jumatate de ora inainte de a incepe, scoateti untul din frigider. Tocam migdalele si tocam sau razuim morcovii. Frecam bine untul cu zaharul, ca sa mearga mai usor, folositi un zahar...Citeste continuarea
Pastrav salmonat cu legume si...
Postat de: maxion in PastravCuratam si evisceram pestele si il condimentam . Adaugam vinul, jumatate de lamaie si jumatate de portocala, felii de peste si-l lasam cel putin 4 -12 ore la frigider la marinat....Citeste continuarea
Prajitura pandispan
Postat de: sufletista in DulciuriSe bat albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam apoi galbenusurile si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare,adaugam si esenta,cernem...Citeste continuarea
Pate de ficat de casa
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri1. Mai intai se curata bine ficateii, apoi se spala in apa rece si se lasa la scurs ( intr-o strecuratoare); intre timp curatam si legumele ( ceapa , morcovul si usturoiul), apoi le tocam marunt,...Citeste continuarea
Piept de pui in crusta de ierburi...
Postat de: miha in PuiPieptul de pui se taie in jumatate. Fiecare bucata se sectioneaza pe jumatate, dar nu taiem de tot, astfel incat sa obtinem o bucata mare si intinsa de carne. Acoperim cu folie alimentara si...Citeste continuarea
Paste "scoica" cu sos de rosii si...
Postat de: medioto59 in Mancaruri de postFierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. In timp ce pastele fierb "confectionam" sosul.Taiem ceapa marunt , usturoiul il zdrobim si le calim in...Citeste continuarea
Paste alla bolognese
Postat de: Brindusa in FusilliToaca (sau da pe razatoarea mica) ceapa, morcovul si telina Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune legumele si lasa 2-3 minute sa se inmoaie Adauga carnea tocata Amesteca si...Citeste continuarea
Pui cu sos de morcov si ceapa
Postat de: gaby_d in PuiSpalam copanelele si le punem la fiert in apa. Lasam sa dea 2 , 3 clocote, aruncam apa si punem alta. Spalam morcovul si ceapa. Ceapa o taiem in patru iar morcovul in rondele groase si le...Citeste continuarea
Painici cu ceapa
Postat de: miremirc in PiinePregatim maiaua : amestecam zaharul cu drojdia pana se lichefiaza , apoi adaugam putin apa calduta si lasam la dospit; intr-un castron mare cernem faina si punem maia-ua, sarea, uleiul si apa...Citeste continuarea
Piure de cartofi si spanac cu...
Postat de: ony in Ficatse pun cartofii curatati la fiert in apa cu sare;intre timp se spala bine spanacul si se opareste pentru 10 minute in apa cu sare,apoi se pune la scurs. ceapa si usturoiul de taie marunt si se...Citeste continuarea
Prajitura cu mac si nuca de cocos
Postat de: ony in PrajituriSepari albusurile de galbenusuri; bati albusurile spuma tare; adaugi treptat 200 gr zahar si bati in continuare. In bezeaua obtinuta,incorporezi 5 linguri faina cernuta, apoi macul si nuca de...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata si nuca de...
Postat de: postavaru in PrajituriBlatul: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile le mixam bine cu uleiul si esenta de rom. Le adaugam...Citeste continuarea
Pui italian
Postat de: ianculubita in PuiPieptul feliat,se caleste in ulei pe ambele parti,se stinge cu coniac iar dupa ce s-a evaporat alcoolul se scoate;in uleiul ramas se pune dovlecelul taiat pe diagonala,se prajeste si se scoate;pe...Citeste continuarea
Pate de maruntaie de pasare
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale in apa sarata cca. 3 minute. (Eu am folosit aparatul de fiert oua!!!!!) Maruntaiele de pasare se pun la fiert cu un praf de sare. Intre timp ceapa se curata, se taie marunt si se...Citeste continuarea
Placinta invartita cu branza
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriSe lasa foile la decongelat. Intre timp se prepara umplutura. Branza de vaci se scurge (daca are un pic de zer), se adauga smantana, telemeaua rasa si 2 oua. Dupa ce s-a omogenizat compozitia se...Citeste continuarea
Paine rustica frantuzeasca
Postat de: mitinita in PiineSe pun toate ingredientele in robot,mai putin sarea.Aceasta in direct contact cu drojdia va incetini procesul de crestere. Se pune si sarea. Se formeaza doua baghete si se pun in forma ptr...Citeste continuarea
Piept de pui cu pasta de leurda
Postat de: lia in PuiSectionam pieptul de pui in felii groase si nu batem deloc carnea, o lasam mai grosuta. Punem la incins o tigaie gril si prajim bucatile de carne, la foc mic, pe ambele parti. Intre timp curatam,...Citeste continuarea