violeta30

3

Bucataras
talentat

Popesti Leordeni, Jud.Ilfov

Bucataras din 17.08.2013

RETETE187
PRIETENI71
Retete

Iahnie picanta cu fleica afumata

In Mancaruri cu carne la 24 Oct 2019

Curățăm ceapa, o spălăm și o tăiem cuburi. Punem uleiul într-o cratiță și adăugăm ceapa. Se călește până se înmoaie, apoi punem ardeiul tăiat și fleica tăiată după preferințe. Când sunt călite, se pune fasolea scursă și spălată în două ape...

Piure de fasole cu sos de ardei si ceapa

In Mancaruri de post la 23 Aug 2019

Curățăm ceapa și ardeiul, le spălăm și le tăiem cât mai fin. Adaugăm ceșcuța de ulei (50 ml) într-o cratiță și când e uleiul încins, punem ardeiul și ceapa la călit acoperite cu un capac. Dacă e nevoie adaugăm puțină apă ca să se înmoaie mai...

Pilaf cu piept de pui si legume

In Mancaruri cu carne la 10 Iul 2019

Punem uleiul într-o cratiță mai înaltă, lăsăm să se încingă și adăugăm ceapa tăiată cuburi, morcovul cuburi, ardeiul mărunt și la sfârșit, roșia, tot cuburi. Le lăsăm să se înmoaie și adăugăm pieptul de pui bucăți mici. După 5 minute...

Chiftelute de peste

In Peste la 30 Ian 2019

Pestele se fileteaza si se marunteste (se va avea grija sa nu aiba oase si nici urme de piele). Se adauga ceapa taiata mai fin, morcovul razuit, pesmetul, oul, usturoiul pisat, bicarbonatul, verdeata si condimentele si se amesteca bine pana se omogenizeaza bine. Se formeaza chiftelute...

Fritata cu pipote si inimi de pui

In Mancaruri cu carne la 30 Ian 2019

Calim ceapa in ulei, adaugam pipotele si inimile fierte si kaiserul taiat fasii subtiri. Lasam sa se caleasca bine si punem o cescuta de apa ca sa se inabuse. Cand sunt gata le punem intr-un vas peste care vom adauga cartofii fierti si vom amesteca usor compozitia. Batem ouale, adaugam branza...

Desert savarine

In Prajituri la 30 Ian 2019

Aluatul Punem faina intr-un vas si presaram un praf de sare. Dizolvam drojdia cu zahar, adaugam uleiul, oul batut, vanilia si laptele si adaugam totul peste faina si framantam un aluat elastic. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi luam bilute de aluat si punem in forme de...

Aperitiv oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2019

Se fierb ouale bine. Se lasa la racit si apoi se curata de coaja. Vom taia ouale in jumatati si scoatem galbenusurile cu grija sa nu rupem albusul. Galbenusurile se piseaza bine cu furculita si se amesteca cu 2-3 lingurite de mustar, sare si ulei pana devin cremoase. La final punem marar...

Salata de peste

In Peste la 30 Ian 2019

Scurgem bine tonul si tapetam bine cu servetele de hartie ca sa soatem excesul de lichid. Pastrama de macrou se marunteste (se elimina pielita si eventualele oase) si se adauga peste tonul scurs. Se adauga maioneza si ceapa. Se amesteca bine, se potriveste de sare (daca este nevoie) si se...

Saramura de peste la gratar

In Peste la 30 Ian 2019

Pestele curatat de intestine (nu se va curata si de solzi ca sa nu se prinda si sa ramana bucati de carne pe gratar) spalat si dat cu sare se pune pe gratarul incins si se frige pe ambele parti sau se poate despica pe burta si se va "cracana" intr-o singura bucata. Legumele se pun si...

Somon la gratar cu mamaliguta

In Peste la 30 Ian 2019

Rondelele de somon dupa ce se clatesc cu apa, se usuca cu servetele de hartie si se dau cu sare. Se pun pe gratarul incins si se frig pe ambele parti. Mamaliga se va face intre timp. Se pune cana cu malai, apa, sarea si uleiul/untul. Se amesteca bine sa nu formeze cocoloase si cand s-a...

Desert tort cu nuca

In Torturi la 7 Ian 2019

Blatul Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul, laptele, uleiul, lamaia razuita, un praf de sare  si vanilia. Cand zaharul este topit se adauga faina si praful de copt, apoi se adauga albusurile cu grija si dupa, nuca. Crema...

Cuiburi cu surprize

In Mancaruri cu carne la 7 Ian 2019

Taiem cartofii fierti felii si ii asezam intr-o tava de ceramica, peste care vom face chiftelute din carnea de mici, iar din cartofii ramasi vom face grilaje in jurul chiftelutelor de mici. Intr-o cratita punem untul si apoi adaugam ciupercile felii, asezonam cu sare si lasam sa se inmoaie....

Ciorba de oase acrita cu zeama de varza

In Ciorbe la 5 Ian 2019

Oparim oasele inainte, aruncam apa si spalam oasele de resturi de spuma. Punem cei sase litri la fiert intr-o oala mai mare, de preferat cu presiune, iar cand apa clocoteste adaugam oasele si legumele, mai putin rosiile si sarea. Punem capacul oalei de presiune si lasam 40 de minute la fiert....

Varza murata la cuptor cu friptura de porc

In Porc la 5 Ian 2019

Taiem varza fin si o punem intr-un vas cu apa pentru cateva ore. O scurgem bine si o punem intr-o tava. Peste varza vom pune bucati din friptura, condimente, ulei si sucul de rosii. Vom completa cu apa in functie de tava. Introducem tava la cuptor pana se rumeneste si se inmoaie varza. Daca mai...

Ciocanele de pui la cuptor

In Pui la 5 Ian 2019

Curatam ciocanelele de pui de eventuale pene si pielitele de la capete. Le spalam, le uscam cu prosop de hartie si le punem intr-un vas. Presaram condimentele, sarea si o lingura de ulei si le amestecam bine. Asezam ciocanelele intr-un vas si le introducem la cuptor. Cand sunt bine rumenite le...

Desert tort de ciocolata si portocale

In Torturi la 2 Ian 2019

Blatul Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu zaharul, uleiul, laptele pana se dizolva zaharul, apoi faina masurata o vom amesteca cu praful de copt si cacao si vom pune in ploaie peste galbenusuri. Cand am inglobat faina, vom adauga usor...

Icre de peste cu macrou afumat

In Peste la 30 Dec 2018

Icrele le amestecam cu mustarul, suc de lamaie - 2 linguri si le frecam cu ulei ca pe maioneza.  Cand s-au inmultit, adaugam grisul rece (50 ml apa si o lingura de gris se fierb bine) si pastrama de macrou maruntita. Se serveste sub forma de tartine sau pe felii de castravete. Pofta...

Cus-cus cu legume

In Mancaruri de post la 30 Dec 2018

Punem uleiul intr-un vas si apoi adaugam cus-cusul pe care il vom cali in ulei, cand devine sticlos punem canile de apa si sare si amestecam continuu pentru a nu se lipi. Separat calim legumele, iar cand sunt moi adaugam sucul de rosii, putina sare si lasam 10 munte la fiert, apoi le amestecam...

Aperitiv pizza

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2018

Asezam feliile de paine in tava pe care le ungem cu ketchup. Punem felii de carnaciori, betisoare de salam si sunca, peste care presaram cascaval ras, apoi maslinele felii, ciupercile si feliile de rosii. Introducem in cuptorul preincalzit. Lasam doar cat se topeste cascavalul. Se servesc...

Sarmale in vas roman

In Mancaruri cu carne la 30 Dec 2018

Curatam ceapa si morcovul. Morcovul se razuie, iar ceapa se taie cubulete. Le calim in 2 linguri de untura, cand devin sticloase, adaugam o cescuta de apa.  Spalam orezul si il punem peste ceapa, cand devine putin umflat adaugam rosiile in bulion si mai lasam la calit pana se...

Tochitura cu bere neagra

In Porc la 30 Dec 2018

Am avut cativa carnaciori si carne ramase de la gratarul de ieri. Am pus in cratita uleiul, ciupercile feliate, carnea proaspata taiata cuburi si inimioarele cu pipotele de pui. Le-am lasat sa se prajeasca bine (de la ciuperci a lasat zeama). Am pus carnaciorii fripti feliati mai subtire,...

Ficatei de pui la gratar cu piure

In Ficat la 30 Dec 2018

Spalam ficatul si il curatam.  Incingem grilul si stropim cu ulei (foarte putin) pe care il vom intinde cu pensula, apoi vom presara sare grunjoasa (eu am pus sare roz). Asezam ficateii si ii lasam doar cat se vor inchide la culoare si ii intoarcem pe partea cealalta. Ficatul daca e tinut...

Desert coronita cu nuca si mere

In Prajituri la 30 Dec 2018

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam bine cu zaharul, cu uleiul, un praf de sare, laptele si vanilia. Dupa ce le batem bine (sa se topeasca zaharul) adaugam faina si praful de copt care se dau in prealabil prin sita. Luam albusurile si adaugam peste...

Pui in vas roman

In Pui la 25 Dec 2018

Curatam si spalam bine puiul. Il condimentam cu sare/delikat si condimente. Legumele le taiem in jumatati si le asezam pe fundul vasului, punem cescuta de apa, presaram cu delikat si asezam puiul cu pieptul in sus peste legume. Punem capacul si introducem vasul in cuptorul pe care il vom...

Bors de peste

In Ciorbe la 25 Dec 2018

Punem apa la fiert. Curatam legumele si le taiem cubulete, cand apa clocoteste le adaugam la fiert, mai putin rosiile, pe care le vom pune cu 10 minute inainte sa adaugam pestele si doar cand legumele din oala au fiert bine. Cand legumele sunt fierte, coada curatata de solzi si capatana...

Desert cozonac fara framantare - varianta imbunatatita

In Dulciuri la 25 Dec 2018

Toate ingredientele vor fi la temperatura camerei. Pregatim aluatul. Intr-un vas mare punem faina, iar in mijlocul ei facem o gropita. Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar pana devine lichida si amestecam cu 3-4 linguri lapte caldut, apoi vom pune in gropita facuta in faina si lasam sa...

Friptura de miel la cuptor

In Oaie la 9 Apr 2018

Spalam carnea, o portionam, o condimentam, o saram, o ungem cu ulei si o asezam intr-o tava termorezistenta.  Usturoiul spalat si taiat rondele il asezam peste carne. Cescuta de bulion o amestecam cu putina apa si o adaugam peste carne. Introducem la cuptor pana se rumeneste bine....

Marinada in sos de rosii

In Pt. carne la 9 Apr 2018

Pregatim bucatile de carne sa nu fie prea groase. Intr-un bol amestecam restul ingredientelor pana devin un sos. Luam bucatile de carne si le ungem cu sosul format. Le asezam intr-un recipient cu capac ermetic si le depozitam in frigider. Se recomanda a se marina cu cel putin 12 ore inainte...

Desert cozonac fara framantare

In Dulciuri la 9 Apr 2018

Punem faina intr-un bol, facem o gropita in mijloc in care punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut si lasam sa dospeasca 10-15 minute la loc cald si ferit de curent. Batem ouale, galbenusurile, sarea, zaharul, coaja rasa de lamaie cu mixerul pana se topeste zaharul. Untul il topim in laptele...

Bucatini cu friptura ramasa si sos cu branzeturi

In Paste la 9 Apr 2018

Taiem friptura feliute subtiri (eu am avut pastrama de oaie si carne de porc), ciupercile la fel si le punem la calit in ulei, peste care vom adauga o ceasca de apa. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba si sa scada apa. Intre timp pregatim pastele conform instructiunilor de pe pachet....

Afisate 31 - 60 din 187 retete    

Postari recente

publicat la 12.09.2021

Creier de porc pane

publicat la 14.12.2020

Taitei de casa

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]