nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba de perisoare cu fidea si pasta de tomate

In Ciorbe la 20 Ian 2011

Se amesteca carnea cu un ou crud ,sare , piper alb si patrunjel verde tocat Morcovii si telina se taie julienne, se calesc in putin ulei, 3-4 minute. Peste morcovii caliti se pune apa 3 litri, se lasa sa fiarba, se pune si ceapa intreaga Se pregatesc perisoarele,eu le fac foarte mici,asa...

Ciorba de fasole cu costita afumata ,urechiuse si tarhon

In Ciorbe la 14 Ian 2011

Se spala bine coastele si se pun la fiert (in cucta fierb mai repede sau oala cu presiune)se lasa sa fiarba pe jumatate. Fasolea se pune la inmuiat in apa (eu o pun de seara pe dimineata si fierbe foarte repede) -3 morcovi dintre cei 5, se curata si se taie cubulete, 2 i-am lasat si i-am...

Ciorba de zarvavaturi cu carnita si "moare"

In Ciorbe la 9 Dec 2010

Se taie carnea cubulete mici, se pune la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (vezi reteta sylvia). Morcovul se taie marunt se caleste in putin ulei , se pune ceapa tocata , ardeiul, patrunjelul, telina si zarzavaturile pt ciorba se calesc 3-4 minute dupa care se pun in ciorba....

Ciorba de fasole verde (post)

In Ciorbe la 23 Noi 2010

O ciobica foarte rapida si buna. Se pune apa la fiert cu sare si cuburile de vegeta naturala (vezi reteta) cand incepe sa fiarba se pune fasolea din borcan. Se lasa sa dea 2 clocote . Se pune ulei intr-o tigaie, se pune faina si se amesteca 3 minute sa isi schimbe putin culoarea dupa care se...

Bors calugaresc de cartofi

In Ciorbe la 23 Noi 2010

Se curata cartofi si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (daca nu aveti puneti putin delikat) se lasa sa fiarba la foc potirvit. Cand cartofii sant fierti se pune usturoiul pisat si borsul caldut(incalzit putin sau chiar dat un clocot inainte). Se...

Ciorba de burta "a la Dana"

In Ciorbe la 8 Noi 2010

Se pune la fiert burta spalata bine cu adidasi si oase de vita (oasele de vita dau un gust grozav de bun) morcovi, sare,ardei rosu. Se lasa sa fiarba  toate aproximativ 1 ora si jumatate.  Spre final se pune si usutoiul pisat bine. Cand toate sant fierte se strecoara si se scoate...

Ciorba de perisoare cu taitei (by Madi)

In Ciorbe la 3 Noi 2010

Se curata ,morcovul,patrunjelul si telina.Se toaca marunt sau se razuie,dupa care se calesc 3 minute in ulei. Se pune apa ,sare si cubul de vegeta naturala (by sylvia), se lasa sa fiarba ,iar intre timp se pregetesc perisoarele. Carnea de porc tocata se amesteca cu putina sare,piper ,ouale...

Ciorba de usturoi cu pui "nefugit"

In Ciorbe la 27 Oct 2010

Se curata zarzavaturile se taie in bucatele ,cartofii se curata si se taie cubulete(cartofii se pun doar la final) Jumatate de pui se portioneaza, se spala  bine si se pune la fiert in apa cu sare. Am avut un pui mare  tare si  galben  si gras si mama zice hai sa facem o...

Ciorba de fasole tarcata cu ciolan afumat

In Supe/Ciorbe la 24 Oct 2010

Se pune fasolea in apa de seara pana dimineata (va fierbe mai repede) A doua zi se arunca apa de pe fasole si se spala bine. Se pune la fier ciolanul sa dea cateva clocote pentru a fi mai sigur ca  fierbe bine. Se pune fasolea ,zarzavaturile taiate si curatate,mai putin ceapa care...

Ciorba de ardei umpluti

In Ciorbe la 3 Oct 2010

Se curata morcovul si ceapa si se pun la fiert in apa cu sare. Ardeii se curata de seminte si se spala bine Carnea tocata se amesteca bine cu sare, piper, vegeta, 2 oua si 1 ceapa taiata marunt si orezul spalat bine.Se amesteca bine toate dupa care se umplu ardeii. Cand apa incepe sa...

Ciorba cu carnita de pui si porc

In Ciorbe la 3 Oct 2010

Se curata morcovul si se taie cubulete sau se toaca mai mare, la fel telina si ardeiul rosu si verde. Se calesc in putin ulei ,dupa care se pune carnea  de pui si de porc taiate cubulete se pune 3 litri de apa si sare si ceapa intreaga se lasa sa fiarba la foc potrivit cu capac. Cand...

Ciorba de fasole galbena rotunda

In Ciorbe la 2 Oct 2010

Se curata si se spala bine fasolea dupa care se taie in bucatie de 4-5 cm.Morcovul se taie rondele.Telina bucatele in 3-4.Ceapa se curata si se lasa intreaga.Ardeiul se rupe in 3-4 bucati.Rosiile se taie in feliute. Se pune fasolea sa fiarba in apa cu sare si zarzavaturile taiate(rosiile se...

Bors de peste

In Ciorbe la 28 Sep 2010

Preparare bors de peste. Se curata morcovul si se toaca sau se taie cubulete,la fel si ardeiul rosu si verde si rosiile. Se pun toate sa se caleasca in ulei 3 minute dupa care se pune vegeta naturala, cele 2 cuburi, se pune sare si se lasa sa fiarba 10 minute. Se pun bucatile  de...

Ciorba de salata creata cu bacon

In Ciorbe la 16 Sep 2010

Se curata usturoiul si se piseaza marunt se caleste in ulei cu baconul taiat bucatele. Salata se taie marunt si se pune peste baconul prajit,se lasa sa se caleasca 5 minute dupa care se pun  3 litri de apa si sare. Se lasa sa fiarba 15 minute dupa care se pregatestesc ouale cu smantana si...

Supa cu alfabet urias

In Supe la 15 Sep 2010

Se curata zarzavaturile se spala bine si taie in 4-6 si se pun la fiert in apa cu sare si o ceapa intreaga. Se pun frunze de patrunjel si telina legate, delikat si se lasa sa fierba bine toate. Cand zarzavaturile sunt fierte se ia supa de pe foc, se strecoara dupa care se pune din nou pe foc si...

Ciorba de mazare cu piept de pui

In Supe/Ciorbe la 8 Sep 2010

Se calesc zarzavaturile tocate marunt in putin ulei  apoi se pune apa, 2,5-3 litri aproximativ,  pieptul de pui taiat cubulete,ceapa intreaga si legumele deshidratate naturale. se lasa sa fierba bine toate . Daca mazarea e din cutie o puneti la final de tot,iar daca e congelata...

Ciorba de vacuta

In Supe/Ciorbe la 29 Aug 2010

Se pun oasele cu carnea taiata cubulete  sa fiarba in apa cu sare si se spumeaza bine. Morcovul,patrunjelul,telina se taie cubulete si se calesc in ulei apoi se pune ardeiul taiat si el cubulete . Cand oasele cu carnea au dat cateva clocote si am spumat bine se pun zarzavaturile ...

Ciorba de perisoare cu legume

In Ciorbe la 26 Aug 2010

Se curata morcovul,telina, patrunjelul si ardeiul. Se taie julien sau, ma rog, cum va place (sincer, am un aparat cu care tai si merge mai usor) Se calesc putin in ulei 3-4 minute dupa care se pun intr-o oala mai mare cu apa ,cu sare si ceapa intreaga iar cand incep sa fiarba se pun...

Ciorbita de conopida cu carnita de pui

In Supe/Ciorbe la 17 Aug 2010

Se desface buchetele conopida eu am pus o jumatate dat fiind faptul ca era imensa. Se curata morcovii si se taie rondele. Se pune apa, 3 litri, se pun buchetele de conopida, cuburile de vegeta naturale,pieptul de curcan(sau de pui)se taie bucatele mici, rondele de morcovi,ceapa curata si...

Lucicos cu coaste de porc (supa de varza)

In Supe/Ciorbe la 10 Aug 2010

Se taie costitele si se pun la fiert cu foile de dafin si ceapa intreaga sau taiat in doua. Se curata morcovii si se taie rondele, se pun si ei in apa peste costite si cateva frunze de cimbru uscat si marar(eu nu am avut decat cimbru uscat ,mararul s-a terminat) se pune sare si se lasa la...

Supa cu galuste imperiale

In Supe/Ciorbe la 24 Iul 2010

Se spala bine pieptul de curcan se curata morcovii,patrunjelul,telina, si se pun la fiert in apa cu sare,se pune si ceapa curata si frunzele de patrunjel si telina(eventula le legati putin si la final le scoateti afara) Se lasa sa fierba bine pana ce carnea e fiarta apoi se strecoara supa...

Ciorba de perisoare cu ciuperci , carne si bors

In Supe/Ciorbe la 20 Iul 2010

Se curata  morcovul,telina,radacina de patrunjel si ceapa se taie toate bucatele nu foarte mici in afara de ceapa care ramane intreaga si se pun la foc intr-o oala cu apa si sare sa fiarba apoi se pun frunzele de telina si patrunjel (le puteti lega putin cu ata si le scoateti  la...

Ciorba de spanac cu bors

In Supe/Ciorbe la 13 Iul 2010

Se curata spanacul si se taie. Usturoiul se zdrobeste apoi se caleste 2 minute in ulei dupa care se pune spanacul si se mai caleste 3-4 minute apoi punem apa si sare,se lasa sa fiarba 10 minute apoi se pune orezul se mai lasa 7-8 minute sa fiarba iar apoi se pune borsul se da 2 clocote apoi se...

Ciorba de fasole verde cu bors

In Ciorbe la 13 Iul 2010

Se curata fasolele  si se taie bucati Morcovii se curata si se taie in 4, la fel si bucata de telina Se pun fasolea ,morcovii,ardeiul rosu taiat bucatele, telina ,frunzele de patrunjel si telina(se pot lega cu putina apa frunzele) in apa cu sare si ceapa intreaga si eventual putin...

Supa de bulion cu taitei (fara carne)

In Supe/Ciorbe la 11 Iul 2010

Se curata morcovii,telina,patrunjelul radacina si se taie bucati apoi se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si delikat impreuna cu ceapa . Cand sant fierte se pun taiteii  si se mai da gust daca e cazul , se lasa sa dea 3-4 clocote apoi se pune pasta de tomate si totul e gata...

Ciorba taraneasca

In Ciorbe la 25 Iun 2010

Se taie ceafa bucatele si se pune la fiert in apa cu sare si ceapa intreaga,se spumeaza din cand in cand apoi se pun zarzavaturile. Zarzavaturile se curata si se taie cubulete (morcovul,telina,patrunjelul,ardeiul) se calesc 3-4 minute apoi se pun in oala peste carne se lasa sa fiarba 20-25...

Supa de cirese

In Supe/Ciorbe la 17 Iun 2010

Se spala ciresele se scot samburii apoi se pun la fiert in apa cu putina sare si 4 linguri de zahar.Se lasa sa fiarba 10 minute .Intre timp se amesteca 2 linguri de faina cu iautul si sucul de lamaie sa nu ramana cocoloase ,apoi se pune peste supa de cirese se lasa sa dea 2 clocote si se stinge...

Ciorba de pui a la grec

In Supe/Ciorbe la 7 Iun 2010

Se spala bine puiul, se taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare (eu am facut intr-o oala de 6 litri) Morcovul se curata si se razuieste sau se toaca ,telina se curata si se taie bucatele mai mari. Morcovul se caleste putin in ulei 2 - minute Cand carnea fierbe se spumeaza bine apoi...

Bors cu fasole si tarhon

In Ciorbe la 1 Iun 2010

Se spala bine fasolea apoi se lasa in apa (eu o las de seara pana dimineata)va fierbe mai repede. Morcovul se curata si se taie la fel si ceapa se curata si se lasa intreaga Fasolea se pune la fiert impreuna cu morcovul,ceapa,sarea si putin delikat si 2 litri de apa si se lasa sa fiarba...

Supa de curcan cu taitei de casa

In Supe/Ciorbe la 25 Mai 2010

Am pus carnea la fiert cu zarzavaturile curatate si spalate,sare,patrunjel verde(eu il leg cu ata ) in oala minune cum zic eu Dupa ce toate au fiert bine (fierbe repede in oala minune 30-40 minute)se strecoara apoi se pune din nou pe foc si se pune fideaua (taitei de casa) se lasa sa fiarba...

Afisate 1 - 30 din 51 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]