A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Pizze cu fructe

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Punem 10-12 foi de placinta suprapuse, unse fiecare cu unt topit inclusiv ultima foaie, decupam discuri cu ajutorul unei farfurii sau ce aveti(eu am folosit inelul de inox). Deasupra presaram...Citeste continuarea

Prajitura ungureasca

Postat de: Teo in Prajituri

Se framanta o coca amestecand toate ingredientele pentru foi; se imparte coca in doua  si se coc pe dosul tavii doua foi. Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri, se bate...Citeste continuarea

Pui cu legume la wok

Postat de: Julie_Snow in Pui

Se spala pieptul de pui,  legumele se curata (dupa caz), spala si totul se taie fasii. Mai putin prazul si usturoiul care se taie rondele.Mugurii de bambus se scot din borcan si se clatesc...Citeste continuarea

Plachie de crap

Postat de: Lia1 in Crap / Caras

1. Cureti de solzi pestele, il speli "repede" sub jet de apa fara a-l lasa sa stagneze in apa "ca sa nu i se duca dulceata", il crestezi dupa numarul de portii (eu l-am lasat...Citeste continuarea

Pui umplut cu stafide

Postat de: sufletista in Pui

Spalam puiul bine si il stergem. Costita o taiem cubulete si o prajim un putin ulei, Intr-un bol mai mare amestecam ceapa tocata, miezul de nuca (macinata sau tocata), stafidele, painea...Citeste continuarea

Pulpa de porc cu portocale

Postat de: sufletista in Porc

Carnea o spalam si o stergem bine de apa, Portocalele le spalam bine si razim coaja prin razatoarea mica, Pisam usturoiul si amestecam cu sare,piper,coaja de portocale,boia de...Citeste continuarea

Piept de porc cu varza calita

Postat de: MotanLaOale in Porc

Varza se tine cateva ore in apa rece sa isi lase din sare. Se taie fideluta si se stoarce bine. Carnea se taie bucati potrivite. Ceapa se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

Curatam merele si le radem,le calim impreuna cu scortisoara si le lasam la racit.Galbenusurile se freaca cu zaharul(jumate cantitate) si se adauga 9 lg apa si se amesteca...Citeste continuarea

Placinte cu branza si dulceata

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Din apa,drojdie,zahar si putina faina se face maiaua si se lasa la dospit. Dupa dospire se framanta cu restul de faina,ingredientele ramase,se adauga apa si 25g de ulei.Se lasa la dospit 40 de...Citeste continuarea

Prajitura Anamaria

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

       Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand,cafeaua,apa,sarea si faina amestecata cu cacaoa.Turnam...Citeste continuarea

Piept de pui cu sos

Postat de: sufletista in Pui

Pieptul de pui il spalam,il stergem cu un prosop de bucatarie si il taiem in 2, Intr-o farfurie adaugam pasta de tomate(amestecata cu putin apa)sos de soia,zeama de la...Citeste continuarea

Paste cu sos Roma (alb cu ciuperci)

Postat de: Gagarin in Paste

Punem penele la fiert in apa cu sare si putin ulei. Intre timp calim ceapa maruntita pana devine sticlie(galbuie), dupa care adaugam ciupercile taiate si le calim pana se evapora apa din ele....Citeste continuarea

Prajitura cu crema de gris si...

Postat de: Creatsa in Prajituri

Pentru foi am mixat oul cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit spumos si s-a topit cat de cat zaharul. Am adaugat treptat uleiul,laptele ,sucul de rosii ,coaja de portocala si...Citeste continuarea

Placinta cu iaurt

Postat de: Alexandra_Marina in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri . Galbenusurile le amestecam cu zaharul si coaja de lamaie cu un mixer. Separat batem spuma albusurile. Peste amestecul de galbenusuri si zahar adaugam treptat...Citeste continuarea

Prajitura de post cu roscove si rodie

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea fina. Se pun intr-un castron de plastic impreuna cu dulceata de flori de salcam, sarea,zaharul, uleiul, bicarbonatul, praful de...Citeste continuarea

Pogacele cu cascaval

Postat de: papabundetot in Aperitive / Garnituri

Intr-un castronel am pus drojdia,o parte din apa putin calduta,o lingurita de zahar si una de faina,am amestecat bine si am lasat maiaua 5 minute sa creasca.Intr-un castron mare am pus...Citeste continuarea

Placinta cu mere

Postat de: timea in Dulciuri

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina...Citeste continuarea

Paine aromata incalzita la cuptor

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Taiem painea felii dar lasam coaja de la baza intreaga (tip acordeon). Intre feliile de paine asezam cate o felie de unt. Mararul se spala si se toaca marunt, apoi se presara verdeata intre...Citeste continuarea

Pasta de unt cu leurda

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam leurda, o taiem putin si o asezam in vasul robotului impreuna cu untul (la temperatura camerei), sare si piper dupa gust. Mixam cateva secunde si obtinem o pasta delicioasa pe care o...Citeste continuarea

Pulpa de porc la cuptor

Postat de: Julie_Snow in Porc

Se spala carnea de porc, se cresteaza , se maseaza bine cu sare grunjoasa si apoi se rumeneste pe ambele parti, la foc iute, in tigaie. Intr-un vas de sticla termorezistent se pun apa, foile de...Citeste continuarea

Prajitura Piano

Postat de: Giana in Prajituri

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele si se mixeaza in continuare. Amestecam ingredientele uscate si le incorporam in compozitia de chec. Se toarna compozitia intr-o tava...Citeste continuarea

Pui Tikka Masala

Postat de: elucubratiiculinare in Pui

Tăiem pieptul de pui în cubulețe de 2 cm. Într-un castron pregătim pasta pentru marinat puiul. Amestecăm iaurtul cu ghimbirul ras, pasta de usturoi, pătrunjelul verde tocat...Citeste continuarea

Pui imbracat in mustar frantuzesc...

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Am folosit 1/2 de pui pe care l-am curatat si spalat.Am absorbit apa cu un servetel.Intr-un bol pregatim ''imbracamintea puiului,mustarul cu sare,piper,cimbru,dupa gust ,amestecam cu 5- ml ulei ca...Citeste continuarea

Prajitura cu branza de vaci si...

Postat de: cris2711 in Prajituri

Cuptorul se preincalzeste la 170°C. Albusurile se separa de galbenusuri. Intr-un castron mai inalt se bat albusurile bine cu un praf de sare,apoi se adauga 3 linguri de zahar pudra....Citeste continuarea

Pilaf de orez cu ciuperci

Postat de: JulyCris in Mancaruri de post

Legumele se curata,se spala si se toaca marunt si se pun in cratita incinsa cu ulei la calit. Se adauga ciupercile,se mai lasa 2-3 minute,dupa care se adauga orezul ales si spalat bine. Se pune...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Intr-un vas punem faina, adaugam untura, galbenusurile de ou, zaharul, zaharul vanilat, sarea si smantana( daca nu se omogenizeaza aluatul se mai adauga 1 -2 linguri, in functie de cat cere...Citeste continuarea

Pui cu ciuperci la cuptor

Postat de: Lia1 in Pui

1. Pregatesti o tava cu pereti mai inalti pentru cuptor. Ar fi bine sa aiba capac. 2. Am spalat carnea cu apa rece, am scurs-o bine de apa, am taiat-o cuburi cam de 2cm latura. 3. Intr-o...Citeste continuarea

Portofele cu gem de prune

Postat de: aliliana in Prajituri

Aluatul: faina se cerne intr-un lighean. Se adauga drojdia si se pune un praf de sare. Apa se incalzeste si peste ea se adauga zaharul,  zaharul vanilat si se amesteca pana la dizolvare. Se...Citeste continuarea

Paprikas cu inima de vitel si ciuperci

Postat de: mihaelar63 in Vita

Curatati , spalati si tocati marunt ceapa . Curatati inima de partea alba-zgarciuri  si o lasati 5 min.in apa rece sa traga sangele . Taiati inima cuburi potrivite 3/3 cm . Prajiti...Citeste continuarea

Pancakes sarate cu ceapa si cartofi

Postat de: GretaRachita in Aperitive / Garnituri

Am curatat cartofii si ceapa si le-am taiat cuburi. Am pus totul intr-un robot de bucatarie si am mixat pana ce am obtinut un amestec omogen, aproape cremos. Am adaugat oul, faina, sarea si am...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si bezea, o...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Cum se prepara  Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa Umplutura:  Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungem o tigaie...Citeste continuarea

Pui parizian cu budinca de gris

Postat de: Veronica22 in Pui

Ciupercile se spala si se curata de cozi,pe care nu le folosim.Palaria ciupercilor se taie in felii. Pieptul de pui se taie cuburi. Ceapa taiata julien se inabusa in unt,dupa care adaugam...Citeste continuarea

Paprikaș de cocoș cu paste colorate

Postat de: panacris in Pui

Zarzavaturile și legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la înăbușit, împreună cu carnea de cocoș, timp de 15 minute la foc mic, acoperit. Apoi se adaugă cca. 2000 ml...Citeste continuarea

Parjoale din carne de vitel

Postat de: delia64 in Vita

Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat , piper , sare si vegeta dupa gust si 2 oua . Curatam ceapa , o taiem marunt si o calim putin in ulei  pe urma o lasam la racit . Cand ceapa...Citeste continuarea

Placinta de casa cu pui si ciuperci

Postat de: Cocktail_of_Senses in Pui

Intr-un pahar de 300ml bateti un ou. Adaugati o lingura de ulei, o lingura de otet si un varf de sare. Peste aceasta adaugati apa pana se umple paharul. Turnati compozitia paharului intr-un bol...Citeste continuarea

Placinta cu mere-de post

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Apa calda impreuna cu zaharul,uleiul,sarea si drojdia le amestecam intr-un castron si lasam la dospit cca 15 min.Apoi adaugam faina si framantam un aluat nelipicios,pe care il lasam sa creasca cca...Citeste continuarea

Paste cu pui si legume gratinate

Postat de: cristeena20 in Fusilli

Pieptul de pui il taiem cubulete si il marinam cu ulei de masline, sare, piper, chilli, usturoi pisat si vin alb. Lasam cateca ore sa se intrepatrunda condimentele. Punem lastele la fiert in...Citeste continuarea

Piri-piri

Postat de: cristeena20 in Sosuri

Taiem coditele la piri-piri si le punem in blender adaugand uleiul de masline.  Mixam foarte bine pana ardeii se piseaza si devine un sos ca o maioneza. Il turnati intr-un borcan si se...Citeste continuarea

Placinta sarata cu branza de vaci

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Incalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia, adaugam si 2 linguri de faina si lasam pentru vreo 15 mninute sa creasca la loc calduros. Restul de fain ail punem intr-un castron si in...Citeste continuarea

Prajitura cu crema caramel si caramel

Postat de: andaoana in Prajituri

Blatul : Pregatim o tava de dimensiunea foi de napolitana . O tapetam cu unt si faina sau mai simplu punem hartie de copt. Pregatim cuptorul , il pornim la 180 grade Acum putem incepe sa...Citeste continuarea

Pulpe aromate

Postat de: AlexandraOrdean in Pui

Spalam si curatam bine pulpele. Amestecam condimentele intr-un bol, dupa care asezonam ciocanelele cu amestecul obtinut. Le prajim in ulei incins aproximativ 20-25 minute,...Citeste continuarea

Pui cu sos din iaurt si lamaie

Postat de: Lia1 in Pui

1. Speli cu nadejde pulpele de pui cu apa rece. Portionezi puiul si ai grija sa fie bine scurs de apa. Eventual tamponezi cu prosop din hartie pus in multe straturi. Eu indepartez pielea, voi...Citeste continuarea

Prajitura Boema

Postat de: Alina26 in Prajituri

Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu apa si ulei,iar albusurile cu putina sare pana devine spuma.Am adaugat treptat cate o lingura de...Citeste continuarea

Pasta de naut cu rosii uscate

Postat de: Toamna07 in Mancaruri de post

In vasul de la robot,la cutit,adaugam boabele de naut,rosiile uscate,cateii de usturoi .Mixam pana devine o pasta.Acum,adaugam putina apa de la naut pentru emulsionare.Mixam si dam pe turatie mica...Citeste continuarea

Pastrav la cuptor - in haine

Postat de: andaoana in Pastrav

Pastravul curatat si spalat bine il condimentam cu sare si piper , zeama de lamaie si il lasam cam 20 minute asa ( pestele  trebuie sarat bine , dar nu il vom lasa mult deoarece sarea scoate...Citeste continuarea

Placinta cu iaurt

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Intr-un vas amestecam ouale cu iaurtul, zaharul si grisul. Se pot adauga diverse arome dupa placul fiecaruia. Foile se impart in 4. Punem un rand de foi intr-un vas yena, le ungem cu ulei ,...Citeste continuarea

Prajitura fina cu sfecla rosie si...

Postat de: andaoana in Prajituri

Blatul : Pregatim ,prima data, o forma de copt ( eu am folosit rotunda cu diametru de 20 cm ) si pornim cuptorul la 180 grade Sfecla rosie o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mica ,...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Blat: Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza foarte bine,apoi se adauga cate o lingura de apa fierbinte ( sa nu fie clocotita),mixam in continuare pana se formeaza bule de aer,procedam...Citeste continuarea

Painici cu condimente

Postat de: merisor67 in Piine

Pregatim mai intai maiaua. Sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si cu ajutorul unei linguri de lemn frecam amestecul pana la diluare. Punem jumatate din cantitatea de apa...Citeste continuarea

Prajitura Petre Roman

Postat de: babi5 in Prajituri

Se fac trei blaturi in urmatorul mod: 5 oua se separa, albusurile de galbenus. Se bat albusurile cu 2 linguri de apa si putina sare. Cand albusul devine sticlos se adauga treptat 6 linguri zahar,...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]