A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Pilaf cu ciuperci

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Orezul se spala bine in mai multe ape. ceapa si morcovul se curata,se spala si se taie rondele. ciupercile se spala si se taie felii. intr-o tigaie se pune uleiul la incins,se pun...Citeste continuarea

Pipote de pui cu mamaliguta

Postat de: mihaelar63 in Pui

1. spalati pipotele si le curatati daca mai este necesar .  2. intr-o cratita caliti in ulei ceapa curatata si taiata cubulete . 3. adaugati pipotele , sare , boia ,faina . amestecati...Citeste continuarea

Porc si cus-cus

Postat de: mihaelar63 in Porc

1. taiati cotletul de porc fasii , condimentati cu sare si piper , prajiti in 50 gr ulei . adaugati usturoiul taiat feliute . 2. in alt vas prajiti cus -cusul pana devine auriu .adaugati...Citeste continuarea

Peste alb cu garnitura de morcovi

Postat de: cristinne in Pangasius

Se pregateste pestele, se curata morcovii si se taie rondele. Se aseaza intr-un vas de yena morcovii taiati impreuna cu pestele. Apoi se amesteca cu restul de ingrediente : condimentele, uleiul,...Citeste continuarea

Pulpe de pui imbracate in cascaval...

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se curata pulpele bine se sterg cu un prosopel de hartie apoi se condimeteaza bine cu sare,piper,boia,curry pe ambele partie dupa care se pun in vasu roman cu putin ulei de masline ,dupa care se...Citeste continuarea

Prajiturica Sweety

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Blatul : este un blat facut dintr-o combinatie de pandispan cu nuca si cacao, respectiv, batem bine albusurile, frecam galbenusurile cu zaharul brun, le adaugam usor in albursurile spuma , apoi...Citeste continuarea

Pilaf Cucurigu

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

Reteta pentru cocosel: am fiert orezul in apa cu putina sare mare pana s-a umflat de tot.Apoi am calit o ceapa mare cu un morcov mic ras pe razatoarea mica si cu 2 graunti mici de usturoi...Citeste continuarea

Placinta creata cu branza

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

se face un aluat din apa .sare,praf de copt si faina cat cuprinde. se imparte in patru si se intind foi cat mai subtiri cu putinta, Umplem mijlocul foii cu umplutura din branza zahar, iaurt si...Citeste continuarea

Prajitura "Zi si noapte"

Postat de: Julie in Prajituri

Se bat bine 6 galbenusuri cu o cana de zahar, se adauga margarina si se amesteca bine.Se pun apoi cele 3 linguri cu cacao,praful de copt,esenta si 5-6 linguri cu faina ,atat cat sa iasa o...Citeste continuarea

Placinta cu dovleac

Postat de: Julie in Prajituri

Pregatim mai intai umplutura: Se pun la calit dovleacul , merele si  zaharul in putin ulei. Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulce e dovleacul. Deci zahar...Citeste continuarea

Pangasius pane

Postat de: medioto59 in Peste

 Se spala fileurile si se lasa la scurs. Se face urmatorul amestec:pesmetul se amesteca cu cascavalul,coaja de lamiae,mararul,boiaua,sarea si ouale batute.Separat se amesteca zeama de...Citeste continuarea

Pudding insiropat de lamaie

Postat de: laylalala in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Bate untul cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga zeama de lamaie, galbenusurile si faina si amesteca pana la omogenizare.Adauga treptat laptele, amestecand...Citeste continuarea

Pudding din paine cu marmelada de...

Postat de: laylalala in Prajituri

Unge cu unt fiecare felie de paine pe ambele parti.Unge cu cate 1 lingura marmelada de portocale 4 felii de paine unse cu unt si aseaza deasupra acestora feliile de paine ramase astfel incat sa...Citeste continuarea

Pudding delicios de ciocolata

Postat de: laylalala in Prajituri

Unge cu unt/margarina si pudreaza cu lingura de faina pastrata un bol cu capacitatea de 1.2 litri, inlaturand excesul, apoi aseaza la baza acestuia o foaie de copt rotunda, unsa si aceasta cu...Citeste continuarea

Pudding de ciocolata cu lamaie verde

Postat de: laylalala in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Bate untul cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga zeama de lamaie verde si galbena, galbenusurile ,cacaoa si faina si amesteca pana la omogenizare.Adauga treptat...Citeste continuarea

Pudding cu mere si sos caramel

Postat de: laylalala in Torturi

Topeste 25 gr unt intr-o tigaie mare, adauga cubuletele de mere si gateste-le pana s-au inmuiat putin si au devenit aurii.Adauga 1 lingura zahar si continua sa gatesti aprox. 2 minute pana cand se...Citeste continuarea

Prajitura din pudding cu biscuiti

Postat de: laylalala in Prajituri

Se face un sirop din 100 gr zahar si 200 ml apa, apoi se amesteca cu vanilia.Se inmoaie putin biscuitii in sirop. Se tapeteaza o forma cu folie de plastic, apoi se aseaza la baza si pe margini...Citeste continuarea

Pui cu unt aromat

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se portioneaza in felii potrivit de groase. Fiecare felie de carne se tavaleste prin pesmet apoi se acopera cu un strat de   unt aromat. Se tavaleste apoi din nou prin...Citeste continuarea

Prajitura dungata

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se amesteca bine faina ,zaharul,praful de copt,laptele,coaja de lamaie,5 galbenusuri , untul topit si vaniliile si se ametesteca bine toate Albusurile se bat spuma separat dupa care se amesteca...Citeste continuarea

Prajitura "Tavalita"

Postat de: bitza in Prajituri

Ingredientele uscate se amesteca,la fel si ingredientele lichide,apoi peste ingredientele lichide se adauga treptat cele uscate pana rezulta o compozitie omogena. Se toarna intr-o tava tapetata...Citeste continuarea

Parfe in trei culori

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Se separa gabenusurile de albusuri Se repartizeaza galbenusurile in 3vase (cate 3,logic:)) Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul Frisca se mixeaza pana capata ...Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt si ciocolata

Postat de: miha in Prajituri

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga untul moale, apoi iaurtul cate putin, esenta de vanilie si se mixeaza continuu. Faina se cerne cu praful de...Citeste continuarea

Placinte cu branza in foaie de taitei

Postat de: izulika in Dulciuri

Intr-un castron se bat cele 3 oua impreuna cu sarea si uleiul apoi se adauga peste cele 2 cani de faina si se framanta pana se obtine un aluat moale si usor de intins.Se imparte aluatul in 3 parti...Citeste continuarea

Pétits chinois in tava rotunda

Postat de: Sylvia in Prajituri

     Preparare: intr-un bol mare pregatim aluatul amestecand faina cu o maia facuta din 50 ml de lapte, o lingurita de zahar si drojdia. Dupa ce am lasat 15 minute framantam...Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor

Postat de: Sylvia in Pui

 Punem intr-un vas termorezistent pulpele de pui, rondelele de ceapa si usturoi peste ele. Facem separat intr-un bol o compozitie cu 100 ml de apa, o lingurita boia, sare,piper ierburi...Citeste continuarea

Paine rotunda cu unt si seminte de...

Postat de: Sylvia in Piine

Am pregatit aluatul cu masina de facut paine, trebuie sa avem un aluat ferm pe care il lasam la dospit 30 de minute. Dupa aceea modelam o paine rotunda mai mare sau 2 painici mai mici, eu am optat...Citeste continuarea

Prajitura coapta la aburi

Postat de: Brindusa in Prajituri

Cerne faina si bicarbonatul.  Pastreaza cateva caise ca sa le pui pe fundul puddingului. Amesteca untul cu zaharul, pana devin o crema. Adauga pe rand, amestecand dupa fiecare, oul,...Citeste continuarea

Pulpe cu "acordeoane"

Postat de: Sidy in Pui

Din ulei , vin ,sare, piper, boia si cimbru se face un bait. Pulpele spalate si curatate se cresteaza si se ung cu acest bait apoi se scufunda in el si se da la rece pentru 3-4 ore. Cartofii...Citeste continuarea

Pui cu mustar si susan

Postat de: miha in Pui

Mustarul il frecam cu ulei, ca pentru maioneza. Adaugam condimentele, dupa gust (si preferinta) si omogenizam. Pieptul de pui il taiem fasii. Punem bucatile de carne in sosul obtinut ( eu am...Citeste continuarea

Placinta Dobrogeana

Postat de: Anastasia in Aperitive / Garnituri

Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana. Se ung cu unt topit sau cu ulei , una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza...Citeste continuarea

Poulet à la provencale / Pui...

Postat de: Sylvia in Pui

 Preparare: se pregatesc bucatile de carne , se spala si se sterg si se tamponeaza bine cu faina. Se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc putin si apoi se scot. Se calesc apoi restul...Citeste continuarea

Puiut de mai

Postat de: vero_closca in Pui

pieptul de pui si legumele se curata,se spala si se usuca.se caleste puiul taiat fasii cu morcovul taiat rondele. dupa ce se coloreazqa putin puiul se adauga dovlecelul taiat cuburi mai...Citeste continuarea

Prajitura Dulsineea

Postat de: Anastasia in Prajituri

Foi: Margarina, mierea si zaharul se pun pe foc si se fierb la foc mic pana se dizolva zaharul complet . Se da deoparte si cand se racoreste putin compozitia se adauga cate putin din faina...Citeste continuarea

Plapiumioare cu piept de pui

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul se lasa la dezghetat.cand e gata dezghetat se pune pe o masa cu putina faina si se mai intinde putin cu sucitorul pentru ca e destul de gros. dupa ce l-ati intins se taie patratele...Citeste continuarea

Paine graham

Postat de: nadina73 in Piine

Se pune apa claduta si se dizolva drojdia ,apoi o amestec cu zaharul si sarea Se pun toate in masina de paine si se lasa la framantat si dospit Dupa ce a dospit se scoate se da forma dorita...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

 Se parlesc pulpele, se spala ,se lasa la scurs, se stropesc cu putin ulei si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia,marar uscat.Se aseaza intr-un vas impreuna cu cartofii...Citeste continuarea

Pui cu mix de legume chinezesc

Postat de: Oana in Pui

Carnea de pui se taie fasii lungi, se spala. Se incinge putin ulei in wok si se caleste puiul. Se condimenteaza cu putina sare, ghimbir si usturoi. Se adauga legumele si se mai lasa putin pe foc....Citeste continuarea

Pizza

Postat de: madi_marin in Pizza

Se prepara aluatul : se pun intr-un castron faina cernuta, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider). Se amesteca toate si se framanta un aluat in care ,daca se mai lipeste de...Citeste continuarea

Prajitura " sunt cu ochii pe tine"

Postat de: pusikmea in Prajituri

Pregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate...Citeste continuarea

Prajitura "Mai mult lunga decat lata"

Postat de: Brindusa in Prajituri

Blatul Unge cu unt o tava mica ( cam 30/40 cm). Incalzeste cuptorul la 180 C. Bate albusurile spuma foarte bine (cu mixerul), apoi adauga zaharul si bate din nou. Adauga zeama de...Citeste continuarea

Pizza capriciosa

Postat de: Oana in Pizza

Pentru aluat, se pune faina intr-un castron, se adauga uleiul, sarea si drojdia, apoi se toarna laptele rece, incorporand lejer, fie cu mixerul, fie cu lingura. Se framanta un aluat care nu se mai...Citeste continuarea

Placinta de primavara cu somn

Postat de: laylalala in Peste

Incalzeste cuptorul la 220⁰C. Fierbe cartofii in apa cu sare si scurge-i, paseaza-i, apoi amesteca-i cu 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie. Incinge 1 lingura ulei de masline intr-o...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si portocala

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Merele se curata de coaja, se scot samburii si se taie cubulete. Portocala se curata, se desface felioare si se taie cubulete. Se amesteca cu merele taiate, se pune putina scortisoara si se lasa...Citeste continuarea

Prajitura din ciocolata si capsuni

Postat de: silvi0ara in Prajituri

        Se face un aluat de pandispan clasic. Se freaca galbenusurile cu zaharul, vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina, iar la...Citeste continuarea

Pateuri cu nectarine

Postat de: dicarmencitta1957 in Prajituri

Mai intai pregatim nectarinele, se spala, se cojesc, se taie cubulete cat mai mici. Le punem intr-un castron, peste care adaugam zeama de lamaie, zaharul brun si le lasam sa-si lase zeama....Citeste continuarea

Parfe tricolor cu nuca si alune

Postat de: Ina in Dulciuri

 In  cele  3  vase  se  va  prepara  inghetata  de  vanilie, nes si cacao,  astfel: VASUL I:     3 galbenusuri ...Citeste continuarea

Placinta cu ciuperci

Postat de: pusikmea in Prajituri

Se lasa foile sa se dezghete la temperatura camerei, facem umplutura astfel: Calim ceapa in putin ulei de masline, dupa care punem si ciupercile taiate marunt si le lasam pana se inmoaie si...Citeste continuarea

Pulpe cu struguri si cafea

Postat de: pusikmea in Pui

Spalam bine pulpele si le crestam din loc in loc. Facem urmatorul amestec: cafeaua se amesteca cu piperul, sarea, pulpele se tin la macerat in acest amestec circa 2 ore dupa care in fiecare...Citeste continuarea

Peste cu cartofi ”rozmarinati”

Postat de: eclerash in Pangasius

Punem uleiul intr-o tava de yena in care adaugam pestele peste care vom pune usturoiul ce a fost frecat cu patrunjel si ulei si il bagam la cuptor pt 15-20 minute. Garnitura se...Citeste continuarea

Pui à la Pepe

Postat de: ionix in Reteta de vedeta

  Puiul se spala bine, se curata de grasime si de puf, se transeaza. Curatam legumele si le spalam bine iar apoi luam o tava si o ungem cu unt. Asezam in tava morcovii taiati...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]