A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Paine de casa

Postat de: Ina in Piine

         Intr-o cana se dizolva  drojdia, frecand-o cu o lingurita de zahar si o ceasca de lapte cald, apoi punem si 2 lingurite cu faina....Citeste continuarea

Piept de pui la cuptor cu salata...

Postat de: izulika in Mancaruri cu carne

Pieptul de pui se proportioneaza, se adauga uleiul intr-o tava dandu-se cu ambele parti prin ulei apoi se pun condimentele si 4-5 linguri de apa si se da la cuptor 30 de minute (eu l-am tinut 50...Citeste continuarea

Paine umpluta

Postat de: lia in Piine

Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul, sarea si 100ml ulei, se lasa la dospit 10’. Turnam peste, faina cernuta si framantam coca, cam 20’, dupa care o lasam sa creasca...Citeste continuarea

Pulpe de pui, crocante si picante

Postat de: lia in Pui

Se da cascavalul prin razatoarea cu gauri mici, se amesteca cu pesmetul si restul condimentelor. Separat intr-un bol, cu ajutorul unei furculite, se bat ouale. Pulpele, se portioneaza (daca...Citeste continuarea

Pateuri cu crenwurst

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Crenvurstii se curata de pielita si se maruntesc cu o furculita, intr-un bol.  Frunzele de patrunjel se taie marunt. Cascavalul se da pe razatoare. Peste crenvursti, se adauga un ou intreg si...Citeste continuarea

Piftie

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se spala bine carnea apoi se pune la foc cu morcovul,ceapa ,boabele de piper si sarea si se lasa sa fiarba la foc mic 4 ore aproximativ (intre timp se mai spumeaza carnea). Apoi se pune usturoiul...Citeste continuarea

Paine inimioara

Postat de: nadina73 in Piine

Se ameteca drojdia cu apa calduta si zaharul pana se dizolva bine apoi se pune in masina de paine peste faina si untul topit,se lasa la framanatat si dospit apoi se pune in tava si se se mai lasa...Citeste continuarea

Pufoasa cu nuca si cuburi de mere

Postat de: nadina73 in Prajituri

Se curata merele de coaja si apoi se taie cubulete mici Nuca se macina marunt, se amesteca ouale intregi cu zaharul, faina si nuca macinata, apoi se pune uleiul, smantana, sarea,...Citeste continuarea

Prajitura ,,Anabella"

Postat de: anuta in Prajituri

1.Se bat bine 4 albusuricu un praf de sare si zaharul,pana se intaresc,apoi se adauga galbenusurile frecate putin cu uleiul,esenta si faina amestecata bine cu cacaoa si praful de copt.Se...Citeste continuarea

Pudding din panettone cu caramel si...

Postat de: laylalala in Prajituri

Pentru caramel, pune intr-o cratita zaharul cu apa fierbinte si lasa sa fiarba pana cand se va obtine o culoare inchisa a caramelului, aprox. 20 minute.Dupa acesta, toarna repede caramelul intr-un...Citeste continuarea

Pui cu bambus

Postat de: Sylvia in Pui

 Preparare : se calesc in wok  intr-o lingura de ulei de masline bucatelele de piept de pui pana iau culoarea alba.   Se  adauga  apoi condimentele si se mai caleste un...Citeste continuarea

Parfe cu ciocolata

Postat de: Brindusa in Prajituri

Smanatana trebuie tinuta la rece inainte de a o folosi. Bate bine smantana, pana devine tare. Galbenusurile + zahar + coniac  se pun intr-un castron deasupra unei oale cu apa care...Citeste continuarea

Pangasius cu sote de mazare

Postat de: vero_closca in Pangasius

se spala si se usuca pestele, se presara cu sare si piper ,se da prin faina si se prajeste in putin ulei de masline pe ambele parti pana devine auriu. separat,intr-o alta tigaie se pune restul...Citeste continuarea

Profiterol

Postat de: bitza in Prajituri

GOGOSELE: Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine...Citeste continuarea

Pui cu naut a la italienne

Postat de: Brindusa in Pui

Freaca bucatile de carne cu putina sare si piper, apoi pune-le in uleiul foarte bine incins. Gateste la foc mare, intorcand carnea pe toate partile, pana ce capata culoare aramie. Adauga ceapa,...Citeste continuarea

Paste fainoase colorate fierte in...

Postat de: nadina73 in Mancare copii

Se pune laptele la fiert cu putin sare ,cand fierbe se pun pastele fainoase si se amesteca bine sa nu se prinda (la foc mic) apoi se pune zaharul iar la final vanilia si esenta de rom iar daca e...Citeste continuarea

Platou rece cu aperitiv

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

se taie toate si se aranjeaza in graba pe platou.................asa am pregatit eu la o urgenta mare ,se decoreaza dupa bunul plac Citeste continuarea

Paine cu ou si cascaval

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se taie franzela in felute nu foarte groase apoi se pune cate 1 lingurita de lapte pe amblele parti dupa acre se trec prin oul batut cu sare si cascaval ras ,se prajesc in ulei bine incins Se...Citeste continuarea

Pilaf cu ciuperci la cuptor

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

se culeste in putin ulei ceapa, morcovul,telina si patrunjelu radacina,toate tocate apoi se pune 1 lingurita de boia dulce apoi ciupercile curatate si taiate cubulete potrivite orezul se...Citeste continuarea

Placinta cu branza

Postat de: gaby_d in Dulciuri

  anunt important: ))))-nu garantez pentru exactitatea gramajelor in ce priveste coca insa as putea sppune "dupa ochi"c-am scris destul de corect   -se face o maia amestecand...Citeste continuarea

Prăjitură Negresă

Postat de: ionix in Prajituri

Se fierbe laptele impreuna cu zaharul, untul si 4 linguri cu cacao. Lasi sa dea in clocot, timp in care zaharul se va topi. Dupa ce a dat in clocot se da la racit. Din compozitia de lapte...Citeste continuarea

Paste Colorate

Postat de: Adinacarla in Paste

Se fierb pastele in apa cu sare si cativa stropi de ulei, urmand instructiunile de pe pachet in ceea ce priveste timpul de fierbere. Apoi se strecoara si se trec sub jet de apa rece. Sunca si...Citeste continuarea

Plachie dobrogeana

Postat de: vero_closca in Salau

SE CURATA ,SE SPALA SI SE USUCA PESTELE,SE CRESTEAZA ,SE CONDIMENTEAZA CU SARE SI PIPER ,SE DA PRIN FAINA SI SE PRAJESTE IN ULEI INCINS. CEAPA SE CURATA,SE TAIE MARUNT SI SE PUNE LA CALIT IN...Citeste continuarea

Pulpe de curcan cu legume in vas roman

Postat de: ela in Curcan

Se curata cartofii si morcovul si se taie rondele,se taie ardeiul feliute si se pun in vasul romanse pun ciupercile,se pune putin ulei si se condimenteaza cu sare si vegeta de legume.Smantana se...Citeste continuarea

Prajitura Petre Roman

Postat de: liana10 in Prajituri

Se fac trei foi, deci triplati cantitatile. Intr-un castron se bat albusurile de la cel 3 oua cu 6 lg de zahar, se adauga 3 lg de apa rece si se bat incontinuare....Citeste continuarea

Pui inedit

Postat de: epurasha2bb in Pui

Se spala bine pieptul se pui, se taie in 4 felii, se bat cu ciocanul de snitzele, se tin o jumatate de ora in lapte cu curry la rece. Se toaca foarte marunt ciupercile, ardeiul, ceapa, carnea de...Citeste continuarea

Pranz contra cronometru

Postat de: Brindusa in Pui

Pune apa pentru cartofi la fiert. Pune o tigaie mare la incalzit - 1 minut Taie pieptul de pui in jumatate, apoi transversal in doua (ca sa fie bucatile mai subtiri si sa se faca mai...Citeste continuarea

Paste cu sos Bechamel

Postat de: medioto59 in Paste

Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare si se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata fierte pastele se strecoara. Separat intr-un vas se pune pe foc untul la...Citeste continuarea

Pizza cu sos de rosii

Postat de: medioto59 in Pizza

 Prepararea aluatului: Faina, sarea si drojdia se pun intr-un vas, se adauga uleiul si apa fierbinte cat se cere pentru a forma un aluat moale. Se intinde aluatul pe o plansa unsa cu...Citeste continuarea

Paine impletita dublu

Postat de: nadina73 in Piine

Se ameteca bine apa calduta u sarea si zaharul brun apoi se pune drojdia si se amteca bine dupa care eu le pun la masina de paine (pe programul de framantat+dospit  ) se pune faina uleuiul si...Citeste continuarea

Pulpe de curcan pane

Postat de: nadina73 in Curcan

Se curata bine pulpele si eu le tai in 3 ca sant mari nu foarte mari dar oricum sa se patrunda bine ,apoi se sareaza si se puipereaza si eu pun si putin praf de usturoi dupa care se lasa putin sa...Citeste continuarea

piept de pui cu sos de soia si...

Postat de: luminita20_2006 in Pui

Se taie pipetul de pui fasii,(pai) Usturoiul se piseaza . Intr-un vas adanc se pune pieptul, sos de soia ulei, si usturoi si se lasa in frigider in peste noapte.A doua zi se prajesc cu capac; cand...Citeste continuarea

Pasca cu branza

Postat de: gospodinadecriza in Prajituri

Pentru blat: amestecam toate ingredientele, scoase din frigider cu cateva ore inainte (sau lasate peste noapte) si aflate la temperature camerei, pana obtinem un aluat omogen. Invelim...Citeste continuarea

Paleuri cu stafide

Postat de: Georgia in Prajituri

Se mixeaza bine margarina cu zaharul, se adauga cate un ou intreg, se mixeaza in continuare pana devine o compozitie cremoasa, se adauga stafidele spalate in prealabil (eu nu le-am pus inmuiate)...Citeste continuarea

Pasca cu branza

Postat de: bitza in Dulciuri

Mai intai am pregatit maiaua.O lingura de faina am inmuiat-o cu putin lapte fierbinte.Dupa ce s-a racit am amestecat cu drojdia inmuiata cu putin lapte rece si o lingurita de zahar. L-am lasat la...Citeste continuarea

Prajitura cu nuci si gem

Postat de: susu in Prajituri

Amesteci ouale intregi cu zaharul si bati pana devin ca o spuma. Adaugi uleiul cate putin, coaja de lamaie, faina in ploaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Intinzi aluatul intr-o tava...Citeste continuarea

Pasca cu branza dulce si stafide

Postat de: medioto59 in Prajituri

 Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la crescut. Aluatul se imparte astfel:odata in doua jumatati si o jumatate in trei bucati....Citeste continuarea

Pasca fara coca

Postat de: Brindusa in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 180C Bate albusurile spuma. Amesteca (poti folosi mixerul) celelalte ingrediente. Cu o paleta incorporeaza usor albusurile. Coace la cuptor 35 minute (sau pana ce se...Citeste continuarea

Piftie de cocos cu legume

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Carnea se pune intr-o oala cu apa rece si se lasa la fiert pana este gata sa dea in fiert si se ridica spuma. Se scoate carnea se spala din nou cu apa rece. Se umple oala din nou cu apa rece, in...Citeste continuarea

Peste cu Sos Remoulade

Postat de: adnas54 in Peste

Fileurile de peste decongelat se asezoneaza cu sare si piper. Fiecare bucata, se pune individual intr-o folie de aluminiu cu putin ulei si o bucata de unt deasupra. Se impacheteaza, se asaza...Citeste continuarea

Pasca cu pandispan

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Pandispanul: Separam ouale. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topesc cristalele,iar compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam esenta si praful de copt,iar mai apoi faina...Citeste continuarea

Pasca cu branza si budinca

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: se puna faina intr-un lighean iar in mijloc se face o gaura.se incalzeste apa minerala.cateva linguri de apa minerala  se amesteca cu o lingura de faina pe care o turnam in acea...Citeste continuarea

Piept de porc umplut si tapetat

Postat de: medioto59 in Porc

Pieptul de porc se spala, se lasa sa se scurga bine de apa si se taie apoi pe lung, fasii de aproximativ 2 – 2,5 cm. Se toaca separat carnea si se amesteca cu oul, cu patrunjelul si ceapa...Citeste continuarea

Pasca umpluta cu ciocolata

Postat de: miha in Dulciuri

Pentru baza am folosit o parte din aluatul ce l-am facut pentru cozonacul moldovenesc. Umplutura: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga cacaoa, laptele si...Citeste continuarea

Pasca cu branza dulce

Postat de: ela in Dulciuri

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut,se adauga 50gr faina si 50gr zahar si se lasa la dospit.Dupa ce plamada a crescut se adauga 250gr zahar,restul de lapte si faina,untul topit,3oua...Citeste continuarea

Pilaf cu ardei gras

Postat de: madi_marin in Mancaruri de post

Ceapa si ardeiul gras se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la calit pentru cateva minute in ulei, apoi se adauga orezul spalat, concentratul de...Citeste continuarea

Placinta cu varza acra

Postat de: lia in Pizza

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, si-l lasam la dospit pana i se dubleaza volumul. Aluatul il impartim in gramajoare pe care le umplem cu cate una lingura varza calita. Cu...Citeste continuarea

Pasca cu brinza de vaci

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Aluat:se amesteca bine galbenusurile cu zaharul,apoi untul si faina si se framanta un aluat omogen Umplutura: se paseaza bine branza care se freca cu untul apoi 8...Citeste continuarea

Pui la ceaun

Postat de: Sylvia in Pui

  Preparare : spalam bine puiul, il decupam in bucati mici si le spalam apoi ica o data si pe acestea cu apa rece. Stergem fiecare bucata de carne bine cu un servet de hartie absorbant ( daca...Citeste continuarea

Pizza cu rucola si prosciutto crudo

Postat de: Oana in Pizza

Blatul de pizza il fac la masina de paine, dupa reteta de aici . Sucul de rosii se intinde peste blat, in strat mai gros, se presara cu busuioc uscat. Se aseaza felii de mozzarella din belsug,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]