Paine de casa
Postat de: Ina in PiineIntr-o cana se dizolva drojdia, frecand-o cu o lingurita de zahar si o ceasca de lapte cald, apoi punem si 2 lingurite cu faina....Citeste continuarea
Piept de pui la cuptor cu salata...
Postat de: izulika in Mancaruri cu carnePieptul de pui se proportioneaza, se adauga uleiul intr-o tava dandu-se cu ambele parti prin ulei apoi se pun condimentele si 4-5 linguri de apa si se da la cuptor 30 de minute (eu l-am tinut 50...Citeste continuarea
Paine umpluta
Postat de: lia in PiineSe dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul, sarea si 100ml ulei, se lasa la dospit 10’. Turnam peste, faina cernuta si framantam coca, cam 20’, dupa care o lasam sa creasca...Citeste continuarea
Pulpe de pui, crocante si picante
Postat de: lia in PuiSe da cascavalul prin razatoarea cu gauri mici, se amesteca cu pesmetul si restul condimentelor. Separat intr-un bol, cu ajutorul unei furculite, se bat ouale. Pulpele, se portioneaza (daca...Citeste continuarea
Pateuri cu crenwurst
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriCrenvurstii se curata de pielita si se maruntesc cu o furculita, intr-un bol. Frunzele de patrunjel se taie marunt. Cascavalul se da pe razatoare. Peste crenvursti, se adauga un ou intreg si...Citeste continuarea
Piftie
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe spala bine carnea apoi se pune la foc cu morcovul,ceapa ,boabele de piper si sarea si se lasa sa fiarba la foc mic 4 ore aproximativ (intre timp se mai spumeaza carnea). Apoi se pune usturoiul...Citeste continuarea
Paine inimioara
Postat de: nadina73 in PiineSe ameteca drojdia cu apa calduta si zaharul pana se dizolva bine apoi se pune in masina de paine peste faina si untul topit,se lasa la framanatat si dospit apoi se pune in tava si se se mai lasa...Citeste continuarea
Pufoasa cu nuca si cuburi de mere
Postat de: nadina73 in PrajituriSe curata merele de coaja si apoi se taie cubulete mici Nuca se macina marunt, se amesteca ouale intregi cu zaharul, faina si nuca macinata, apoi se pune uleiul, smantana, sarea,...Citeste continuarea
Prajitura ,,Anabella"
Postat de: anuta in Prajituri1.Se bat bine 4 albusuricu un praf de sare si zaharul,pana se intaresc,apoi se adauga galbenusurile frecate putin cu uleiul,esenta si faina amestecata bine cu cacaoa si praful de copt.Se...Citeste continuarea
Pudding din panettone cu caramel si...
Postat de: laylalala in PrajituriPentru caramel, pune intr-o cratita zaharul cu apa fierbinte si lasa sa fiarba pana cand se va obtine o culoare inchisa a caramelului, aprox. 20 minute.Dupa acesta, toarna repede caramelul intr-un...Citeste continuarea
Pui cu bambus
Postat de: Sylvia in PuiPreparare : se calesc in wok intr-o lingura de ulei de masline bucatelele de piept de pui pana iau culoarea alba. Se adauga apoi condimentele si se mai caleste un...Citeste continuarea
Parfe cu ciocolata
Postat de: Brindusa in PrajituriSmanatana trebuie tinuta la rece inainte de a o folosi. Bate bine smantana, pana devine tare. Galbenusurile + zahar + coniac se pun intr-un castron deasupra unei oale cu apa care...Citeste continuarea
Pangasius cu sote de mazare
Postat de: vero_closca in Pangasiusse spala si se usuca pestele, se presara cu sare si piper ,se da prin faina si se prajeste in putin ulei de masline pe ambele parti pana devine auriu. separat,intr-o alta tigaie se pune restul...Citeste continuarea
Profiterol
Postat de: bitza in PrajituriGOGOSELE: Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine...Citeste continuarea
Pui cu naut a la italienne
Postat de: Brindusa in PuiFreaca bucatile de carne cu putina sare si piper, apoi pune-le in uleiul foarte bine incins. Gateste la foc mare, intorcand carnea pe toate partile, pana ce capata culoare aramie. Adauga ceapa,...Citeste continuarea
Paste fainoase colorate fierte in...
Postat de: nadina73 in Mancare copiiSe pune laptele la fiert cu putin sare ,cand fierbe se pun pastele fainoase si se amesteca bine sa nu se prinda (la foc mic) apoi se pune zaharul iar la final vanilia si esenta de rom iar daca e...Citeste continuarea
Platou rece cu aperitiv
Postat de: nadina73 in Aperitive / Garniturise taie toate si se aranjeaza in graba pe platou.................asa am pregatit eu la o urgenta mare ,se decoreaza dupa bunul plac Citeste continuarea
Paine cu ou si cascaval
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe taie franzela in felute nu foarte groase apoi se pune cate 1 lingurita de lapte pe amblele parti dupa acre se trec prin oul batut cu sare si cascaval ras ,se prajesc in ulei bine incins Se...Citeste continuarea
Pilaf cu ciuperci la cuptor
Postat de: nadina73 in Aperitive / Garniturise culeste in putin ulei ceapa, morcovul,telina si patrunjelu radacina,toate tocate apoi se pune 1 lingurita de boia dulce apoi ciupercile curatate si taiate cubulete potrivite orezul se...Citeste continuarea
Placinta cu branza
Postat de: gaby_d in Dulciurianunt important: ))))-nu garantez pentru exactitatea gramajelor in ce priveste coca insa as putea sppune "dupa ochi"c-am scris destul de corect -se face o maia amestecand...Citeste continuarea
Prăjitură Negresă
Postat de: ionix in PrajituriSe fierbe laptele impreuna cu zaharul, untul si 4 linguri cu cacao. Lasi sa dea in clocot, timp in care zaharul se va topi. Dupa ce a dat in clocot se da la racit. Din compozitia de lapte...Citeste continuarea
Paste Colorate
Postat de: Adinacarla in PasteSe fierb pastele in apa cu sare si cativa stropi de ulei, urmand instructiunile de pe pachet in ceea ce priveste timpul de fierbere. Apoi se strecoara si se trec sub jet de apa rece. Sunca si...Citeste continuarea
Plachie dobrogeana
Postat de: vero_closca in SalauSE CURATA ,SE SPALA SI SE USUCA PESTELE,SE CRESTEAZA ,SE CONDIMENTEAZA CU SARE SI PIPER ,SE DA PRIN FAINA SI SE PRAJESTE IN ULEI INCINS. CEAPA SE CURATA,SE TAIE MARUNT SI SE PUNE LA CALIT IN...Citeste continuarea
Pulpe de curcan cu legume in vas roman
Postat de: ela in CurcanSe curata cartofii si morcovul si se taie rondele,se taie ardeiul feliute si se pun in vasul romanse pun ciupercile,se pune putin ulei si se condimenteaza cu sare si vegeta de legume.Smantana se...Citeste continuarea
Prajitura Petre Roman
Postat de: liana10 in PrajituriSe fac trei foi, deci triplati cantitatile. Intr-un castron se bat albusurile de la cel 3 oua cu 6 lg de zahar, se adauga 3 lg de apa rece si se bat incontinuare....Citeste continuarea
Pui inedit
Postat de: epurasha2bb in PuiSe spala bine pieptul se pui, se taie in 4 felii, se bat cu ciocanul de snitzele, se tin o jumatate de ora in lapte cu curry la rece. Se toaca foarte marunt ciupercile, ardeiul, ceapa, carnea de...Citeste continuarea
Pranz contra cronometru
Postat de: Brindusa in PuiPune apa pentru cartofi la fiert. Pune o tigaie mare la incalzit - 1 minut Taie pieptul de pui in jumatate, apoi transversal in doua (ca sa fie bucatile mai subtiri si sa se faca mai...Citeste continuarea
Paste cu sos Bechamel
Postat de: medioto59 in PasteSe pun pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare si se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata fierte pastele se strecoara. Separat intr-un vas se pune pe foc untul la...Citeste continuarea
Pizza cu sos de rosii
Postat de: medioto59 in PizzaPrepararea aluatului: Faina, sarea si drojdia se pun intr-un vas, se adauga uleiul si apa fierbinte cat se cere pentru a forma un aluat moale. Se intinde aluatul pe o plansa unsa cu...Citeste continuarea
Paine impletita dublu
Postat de: nadina73 in PiineSe ameteca bine apa calduta u sarea si zaharul brun apoi se pune drojdia si se amteca bine dupa care eu le pun la masina de paine (pe programul de framantat+dospit ) se pune faina uleuiul si...Citeste continuarea
Pulpe de curcan pane
Postat de: nadina73 in CurcanSe curata bine pulpele si eu le tai in 3 ca sant mari nu foarte mari dar oricum sa se patrunda bine ,apoi se sareaza si se puipereaza si eu pun si putin praf de usturoi dupa care se lasa putin sa...Citeste continuarea
piept de pui cu sos de soia si...
Postat de: luminita20_2006 in PuiSe taie pipetul de pui fasii,(pai) Usturoiul se piseaza . Intr-un vas adanc se pune pieptul, sos de soia ulei, si usturoi si se lasa in frigider in peste noapte.A doua zi se prajesc cu capac; cand...Citeste continuarea
Pasca cu branza
Postat de: gospodinadecriza in PrajituriPentru blat: amestecam toate ingredientele, scoase din frigider cu cateva ore inainte (sau lasate peste noapte) si aflate la temperature camerei, pana obtinem un aluat omogen. Invelim...Citeste continuarea
Paleuri cu stafide
Postat de: Georgia in PrajituriSe mixeaza bine margarina cu zaharul, se adauga cate un ou intreg, se mixeaza in continuare pana devine o compozitie cremoasa, se adauga stafidele spalate in prealabil (eu nu le-am pus inmuiate)...Citeste continuarea
Pasca cu branza
Postat de: bitza in DulciuriMai intai am pregatit maiaua.O lingura de faina am inmuiat-o cu putin lapte fierbinte.Dupa ce s-a racit am amestecat cu drojdia inmuiata cu putin lapte rece si o lingurita de zahar. L-am lasat la...Citeste continuarea
Prajitura cu nuci si gem
Postat de: susu in PrajituriAmesteci ouale intregi cu zaharul si bati pana devin ca o spuma. Adaugi uleiul cate putin, coaja de lamaie, faina in ploaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Intinzi aluatul intr-o tava...Citeste continuarea
Pasca cu branza dulce si stafide
Postat de: medioto59 in PrajituriDin ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la crescut. Aluatul se imparte astfel:odata in doua jumatati si o jumatate in trei bucati....Citeste continuarea
Pasca fara coca
Postat de: Brindusa in PrajituriIncalzeste cuptorul la 180C Bate albusurile spuma. Amesteca (poti folosi mixerul) celelalte ingrediente. Cu o paleta incorporeaza usor albusurile. Coace la cuptor 35 minute (sau pana ce se...Citeste continuarea
Piftie de cocos cu legume
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCarnea se pune intr-o oala cu apa rece si se lasa la fiert pana este gata sa dea in fiert si se ridica spuma. Se scoate carnea se spala din nou cu apa rece. Se umple oala din nou cu apa rece, in...Citeste continuarea
Peste cu Sos Remoulade
Postat de: adnas54 in PesteFileurile de peste decongelat se asezoneaza cu sare si piper. Fiecare bucata, se pune individual intr-o folie de aluminiu cu putin ulei si o bucata de unt deasupra. Se impacheteaza, se asaza...Citeste continuarea
Pasca cu pandispan
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriPandispanul: Separam ouale. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topesc cristalele,iar compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam esenta si praful de copt,iar mai apoi faina...Citeste continuarea
Pasca cu branza si budinca
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: se puna faina intr-un lighean iar in mijloc se face o gaura.se incalzeste apa minerala.cateva linguri de apa minerala se amesteca cu o lingura de faina pe care o turnam in acea...Citeste continuarea
Piept de porc umplut si tapetat
Postat de: medioto59 in PorcPieptul de porc se spala, se lasa sa se scurga bine de apa si se taie apoi pe lung, fasii de aproximativ 2 – 2,5 cm. Se toaca separat carnea si se amesteca cu oul, cu patrunjelul si ceapa...Citeste continuarea
Pasca umpluta cu ciocolata
Postat de: miha in DulciuriPentru baza am folosit o parte din aluatul ce l-am facut pentru cozonacul moldovenesc. Umplutura: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga cacaoa, laptele si...Citeste continuarea
Pasca cu branza dulce
Postat de: ela in DulciuriDrojdia se dizolva in putin lapte caldut,se adauga 50gr faina si 50gr zahar si se lasa la dospit.Dupa ce plamada a crescut se adauga 250gr zahar,restul de lapte si faina,untul topit,3oua...Citeste continuarea
Pilaf cu ardei gras
Postat de: madi_marin in Mancaruri de postCeapa si ardeiul gras se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la calit pentru cateva minute in ulei, apoi se adauga orezul spalat, concentratul de...Citeste continuarea
Placinta cu varza acra
Postat de: lia in PizzaFramantam un aluat din ingredientele de mai sus, si-l lasam la dospit pana i se dubleaza volumul. Aluatul il impartim in gramajoare pe care le umplem cu cate una lingura varza calita. Cu...Citeste continuarea
Pasca cu brinza de vaci
Postat de: nadina73 in DulciuriAluat:se amesteca bine galbenusurile cu zaharul,apoi untul si faina si se framanta un aluat omogen Umplutura: se paseaza bine branza care se freca cu untul apoi 8...Citeste continuarea
Pui la ceaun
Postat de: Sylvia in PuiPreparare : spalam bine puiul, il decupam in bucati mici si le spalam apoi ica o data si pe acestea cu apa rece. Stergem fiecare bucata de carne bine cu un servet de hartie absorbant ( daca...Citeste continuarea
Pizza cu rucola si prosciutto crudo
Postat de: Oana in PizzaBlatul de pizza il fac la masina de paine, dupa reteta de aici . Sucul de rosii se intinde peste blat, in strat mai gros, se presara cu busuioc uscat. Se aseaza felii de mozzarella din belsug,...Citeste continuarea