dakris

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 23.01.2012

RETETE156
PRIETENI153
Retete / Mancaruri cu carne

Mancare de conopida

In Mancaruri cu carne la 23 Feb 2013

Pulpele de pui dezosate bine spalate, se sareaza si se prajesc in ulei. Conopida se desface buchetele, se spala, se opareste in apa cu sare, mentinandu-se in apa fiarta cateva minute. Se scurge. Ceapa  si ardeiul se toaca si se calesc impreuna in ulei peste care se adauga conopida,...

Ardei umpluti

In Mancaruri cu carne la 22 Feb 2013

Sosul de rosii 1 ceapa se toaca si se pune intr-o tigaie cu o ceasca de apa si ulei; se aseaza pe foc. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga 2 linguri pasta de tomate. Se mentine pe foc inca cca 5 min. Ardeilor li se scot cotoarele, se spala, se scurg. Daca se folosesc ardei din saramura...

Rulada de porc cu legume

In Porc la 9 Feb 2013

Carnea se taie de grosimea unui deget, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza, dupa gust. Se rade un strat de cascaval, se aseaza legumele congelate, apoi inca un strat de cascaval ras. Se ruleaza cu grija. Se "inveleste" rulada cu feliile de sunculita, se leaga cu sfoara, se...

Mancare de castraveti murati

In Porc la 2 Ian 2013

Castavetii se taie felii si se tin cca 2 ore intr-o oala cu apa la desarat si dezacrit, apoi se pun la scurs. Carnea taiata cuburi se prajeste. Ceapa tocata se caleste in ulei, intr-o cratita. Se adauga apoi castravetii, se acopera cu apa si se introduce cratita la cuptor. Dupa...

Reteta de musaca de cartofi cu carne tocata, cu piure

In Mancaruri cu carne la 3 Noi 2012

Preparare Reteta de musaca de cartofi cu carne tocata, cu piure Ceapa, ardeiul si morcovul maruntite cu robotul de bucatarie se calesc intr-o cratita in ulei. Se adauga carnea tocata si 1 ceasca de apa, se amesteca si se acopera cu un capac. Dupa ce s-a evaporat apa se adauga bulionul, se...

Papricas de pui smantana si galuste de faina

In Pui la 16 Aug 2012

Galustele de faina 1 ou il batem spuma cu putina sare, adaugam uleiul treptat, apoi incorporam faina “in ploaie”. Se obtine o compozitie lipicioasa ceva mai consistenta decat o smantana grasa. O craticioara o umplem pe jumatate cu apa si adaugam putina sare. Cand apa incepe sa...

Dovlecei umpluti

In Mancaruri cu carne la 21 Iun 2012

  Sosul de rosii 1 ceapa se toaca si se pune intr-o tigaie cu o ceasca de apa si cca 70 ml ulei; se aseaza pe foc. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga 7 rosii rase prin ochiurile mari ale razatorii. Se mentine pe foc pana cand capata consistenta unui bulion. Dovleceii se spala, se taie...

Sarmale in foi de vita de vie

In Mancaruri cu carne la 18 Mai 2012

Frunzele se spala bine si se oparesc intr-o solutie de apa cu bors (dupa gust). Ceapa tocata si morcovul ras se calesc in ulei. Se adauga orezul spalat si cand incepe sa se lipeasca de tigaie se adauga 2 linguri bulion. Se mentine pe foc inca 2-3 min, apoi se lasa la racit. Peste carnea...

Cordon bleu de pui

In Pui la 7 Mai 2012

Din pieptul de pui se pregasc 4 bucati de carne ca pentru snitele, care se aromatizeaza dupa gust. Pe fiecare bucata de carne se aseaza cate o felie de sunca si una de cascaval, intregi ori taiate fasii. Se ruleaza ca pe o sarma, se trece prin faina, prin ouale batute si apoi prin pesmet si se...

Varza dulce cu pulpa de porc

In Porc la 7 Mai 2012

Varza se toaca si se freaca cu sare. Carnea se portioneaza si se prajeste putin in ulei. Ceapa si ardeiul se toaca si se calesc in putin ulei, apoi se adauga varza si se amesteca. Se acopera cratita cu un capac, se lasa cateva minute sa se caleasca un pic varza, apoi se adauga carnea, foaia...

Mazare cu pulpe de pui

In Mancaruri cu carne la 7 Mai 2012

Pulpele se prajesc putin in ulei, cat sa prinda o crusta usor aurie. Ceapa si ardeiul tocate marunt se inabusa cu 50 ml ulei si o cescuta de apa. Dupa ce s-a evaporat apa, se lasa inca vreo 5 min sa se caleasca legumele. Se adauga mazarea, apoi carnea si se sareaza dupa gust. Se acopera cu apa...

Ficatei de pui la tigaie, cea mai gustoasa reteta

In Ficat la 20 Apr 2012

Cum se prepara Ficatei de pui la tigaie, cea mai gustoasa reteta Ficateii se curata de membrane, se spala in mai multe ape, se taie in bucati potrivite, apoi se condimenteaza si se pun intr-o tigaie teflonata cu ulei si vin. Se lasa sa fiarba la foc mic si, cand s-a evaporat vinul, se adauga...

Sarmale in foi de varza

In Mancaruri cu carne la 17 Apr 2012

Varza murata se spala, se formeaza cca 50 foi din ea si se lasa la dezacrit si desarat daca este cazul. Ceapa tocata se caleste in putin ulei. Se adauga orezul spalat si cand incepe sa se lipeasca de tigaie se adauga 2 linguri bulion. Se mentine pe foc inca 2-3 min si se lasa la racit....

Pulpa de porc cu legume la cuptor

In Porc la 15 Apr 2012

Carnea se portioneaza, legumele se taie si se aseaza in tava unsa cu ulei sau unt. Se adauga ulei, condimente, pasta de tomate si se acopera cu apa. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor la foc mediu. Dupa 30 min se inlatura folia si se mai tine la cuptor inca cca 45...

Drob de pui

In Pui la 15 Apr 2012

Se pregatesc 2 craticioare cu apa, cateva boabe piper si 2 frunze dafin fiecare. In una se pun ficateii, in cealalta inimile si pipotele. Dupa ce s-au fiert se scurg, se toaca marunt (eventual la robotul de bucatarie) si se amesteca cu 5 oua intregi si 2 albusuri si verdeata tocata marunt. Se...

Ciulama cu piept de pui

In Pui la 28 Mar 2012

Pieptul de pui se fierbe in apa cu putin delikat. Ceapa taiata cubulete cu ulei si o ceasca de apa se pune intr-o cratita acoperita cu capac si se lasa sa fiarba pana se evapora apa si ceapa s-a inmuiat. Daca mai este necesar se mai adauga putina apa fierbinte. Dupa ce s-a evaporat toata...

Pulpe de curcan cu mix de legume la cuptor

In Curcan la 28 Mar 2012

Pulpele le-am fiert pe jumatate in apa cu putina sare. Le-am scurs si le-am asezat intr-un vas termorezistent cu vin, ulei, condimente si 1 ceasca de apa. Legumele, taiate dupa preferinta, le-am asezat, de asemenea, intr-un vas termorezistent uns cu ulei, le-am condimentat cu sare, piper,...

Varza cu pulpa de porc la cuptor

In Mancaruri cu carne la 26 Mar 2012

Se toaca ceapa si ardeiul si se pun la calit in 100 ml ulei pentru cateva minute. Se adauga varza tocata si se lasa sa se caleasca cca 15 min apoi se adauga cca 500 ml apa fiarta si se introduce in cuptorul preincalzit. Carnea se pune intr-o tigaie cu 2-3 linguri ulei si 1 ceasca apa pe foc...

Chiftelute marinate

In Mancaruri cu carne la 16 Mar 2012

Chiftelele Ingredientele pt chiftele se pun intr-un castron si se amesteca bine. Se umezesc mainile cu apa sau se ung cu ulei (dupa preferinta) si formeaza chiftelutele in forma dorita. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru cca...

Pulpa de porc in sos

In Porc la 12 Mar 2012

Intr-un vas se pun 2 cani de apa si putin ulei si se pune pe foc. Cand apa incepe sa fiarba adaugam carnea taiata cubulete si o lasam sa fiarba luand spuma formata deasupra. Dupa ce a scazut apa se lasa carnea sa se rumeneasca un pic in uleiul ramas. Ceapa si ardeiul taiate marunt se pun...

Tochitura

In Mancaruri cu carne la 9 Mar 2012

Carnea se sareaza si se prajeste in putin ulei. Cand e apropae prajita adaugam vinul, iar cand acesta s-a evaporat se pune si carnatul taiat felii si lasam sa se prajeasca impreuna pana se rumenesc un pic. Ceapa, ardeiul si ciupercile se inabuse intr-o tigaie cu putin ulei si 1 ceasca de apa....

Pulpe de pui cu ierburi aromate

In Pui la 6 Mar 2012

Intr-un vas termorezistent am asezat pulpele spalate si condimentate. Am adaugat uleiul si apa si am introdus vasul la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox. o ora. Pe parcurs, de vreo 2-3 ori, am umezit pulpele cu "sosul" din vas pentru ca pulpele sa se rumeneasca frumos, fara a se...

Tocana de legume cu pui si masline

In Pui la 27 Feb 2012

Intr-o cratita, in care am turnat cca 50 ml ulei si o cana de apa, am inabusit pret de cateva minute, ceapa taiata solzisori, morcovul si radacina de patrunjel razuite  marunt si ardeiul taiat cubulete. Am adaugat cartofii taiati cuburi si inca cca 300ml de apa incalzita si am lasat sa...

Shaorma home-made

In Pui la 23 Feb 2012

Carnea am condimentat-o cu sare, piper si busuioc si am fript-o intr-o tigaie teflonata cu o lingura de ulei. Cartofii i-am prajit; varza am tocat-o si am preparat o salata de varza cu sare, ulei si otet; castraveciorii i-am taiat felii. Pe lipie am asezat cartofi prajiti, carnea taiata...

Musaca de cartofi

In Porc la 20 Feb 2012

Cartofii i-am fiert la aburi, in steamer, intregi. Dupa ce s-au racorit un pic i-am taiat felii. Ceapa si ardeiul le-am tocat cubulete si le-am pus intr-o tigaie teflonata cu cca 30 ml ulei si 1 ceasca cu apa (daca folosim carne tocata, care, de regula, e cam grasa punem mai putin ulei). Am...

Rulouri de porc umplute cu legume

In Porc la 19 Feb 2012

Pulpa de porc am taiat-o felii subtiri si am batut-o cu ciocanul pt snitele. Dupa ce am condimentat feliile de carne cu sare, piper si cimbru am asezat pe ele cascaval ras, cate o felie de pastrama de porc, cubulete de morcov si ardei si mazare peste care am adaugat din nou cascaval ras. Am rulat...

Pui shanghai cu cartofi la cuptor

In Pui la 18 Feb 2012

Pieptul de pui l-am taiat felii subtiri (cam 1 cm grosime). L-am condimentat, l-am trecut prin faina, apoi prin ouale batute si prin pesmetul amestecat cu susan si l-am prajit pe ambele parti pana a capatat o culoare aurie. Cartofii i-am taiat felii si i-am asezat in vazul termorezistent uns...

Pui cu smantana

In Pui la 9 Feb 2012

Intr-un castron se pune carnea taiata cubulete, se condimenteaza, se   toarna putin ulei si se lasa cca 30 min sa se aromatizeze. O prajim intr-o tigaie teflonata (in care am adaugat putin ulei) pana se rumeneste un pic. Se adauga ceapa maruntita si o cescuta de apa incalzita si se...

Friptura de porc la cuptor cu garnitura de mazare

In Porc la 7 Feb 2012

Se spala bine carnea, se taie felii si se aseaza in vasul termorezistent/tava. Asezam cateii de usturoi printre feliile de carne, adaugam condimentele, uleiul si apa. Se tine la cuptor la foc potrivit cca 2 ore. Intre timp pregatim garnitura astfel : Intr-o tigaie teflonata, in care adaugam...

Afisate 1 - 29 din 29 retete    

Postari recente

publicat la 07.06.2013

Dulceata de nuci verzi

publicat la 01.06.2013

Tort Arici

publicat la 04.04.2013

Mancare de spanac

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Doare? Lasă, că trece. Din decembrie n-o să te mai doară nimic. Se usucă toate şi cad, ai să vezi.

 
 
 
Retete preferate
Quiche Lorraine

Voturi:51

Tort Joffre

Voturi:80

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]