Orez cu legume picante si peste
Postat de: aalliinnaa07 in PesteIntr-o cratita se pune la fiert orezul. Spalam legumele, apoi le taiem fasii si le amestecam pe toate intr-un castron.Intr-o tigaie intinsa punem ulei, iar cand s-a incins adaugam legumele si...Citeste continuarea
Omletica "love"
Postat de: LadyCrs in Aperitive / GarnituriBatem oule si le condimentam. Punem putin ulei in tigaie si asezam forma de silicon in forma de inimioara in care punem jumatate din compozitia de oua. Lasam sa se rumeaneasca usor si o intoarcem...Citeste continuarea
Orez cu lapte si bucati de portocala
Postat de: ralu_ca in DulciuriSe spala bine orezul, se pune apa, sare si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa se ingroase adaugam laptele dulce si amestecam continuu, pentru a nu se lipi. Cand este aproape gata fiert, se adauga...Citeste continuarea
Omleta la cuptor cu legume...
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriAm batut bine ouale, le-am asezonat cu sare si piper, apoi am incorporat ciupercile si bucatelele de legume uscate. Am turnat totul in tava tapetata cu o foaie de copt, apoi am dat la cuptor (10...Citeste continuarea
O reteta de vis: Pui cu portocale...
Postat de: adnia in PuiIn primul rand se prepara marinata din: ulei de masline (5-6 linguri), condimente,rozmarin, sucul de la 1 portocala si 1 lamaie (impreuna cu coaja rasa de la acestea) si 1 pahar apa. Se unge puiul...Citeste continuarea
Ouă umplute cu fructul stea...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriFeliile de carambola se taie mărunt și se amestecă cu iaurtul. Oul se taie în două și se îndepărtează gălbenușul. Cu o linguriță, se umple oul cu iaurtul...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriOuale se pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb sa iasa tari. Dupa ce s-au fiert, se lasa la racit si apoi se curata de coaja si se taie in doua jumatati fiecare ou. Jumatatile de ou se...Citeste continuarea
Osso Bucco Milanesse
Postat de: adnia in VitaSe trec feliile de rasol prin faina si se prajesc in unt cate 4-5 min. pe fiecare parte, apoi, in untul ramas, se calesc legumele curatate si taiate cubulete. Dupa cca 6 min se adauga pastele de...Citeste continuarea
Ostropel de porc cu afumatura
Postat de: aliliana in PorcCarnea a fost spalata si portionata, ceapa curatata si taiata marunt. Intr-o tigaie am pus untul la incins, am adaugat carnea de porc pe care am prajit-o foarte putin. Am scos carnea, si am...Citeste continuarea
Osso bucco milanez
Postat de: medioto59 in VitaSpalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci...Citeste continuarea
Omleta
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCele 5 oua se pun intr-un castron se adauga sare dupa gust si se bat bine cu o furculita. Ce inseamna bine? Adica aproximatix 2 minute si apoi se adauga restul de ingrediente. In prima faza...Citeste continuarea
Omletă japoneză cu alge nori şi...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriCipercile se sotează în ulei de măsline, 2 minute, apoi se adaugă sosul de soia şi se scot pe o farfurie. Ouăle se bat cu puţină sare şi se așează într-o...Citeste continuarea
Omleta zdrentuita
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriOuale condimentate cu sare si piper dupa gust le batem bine.Adaugam sunculita taiata marunt si cascavalul taiat cubulete sau ''julien'',in functie de cheful avut,asa taiem si ingredientele.lasam...Citeste continuarea
Orez cu lapte si vanilie
Postat de: ela in DulciuriPunem 1litru de lapte la fiert intr-o cratita de ceramica si lasam pe foc pana aproape incepe sa fiarba,apoi adaugam orezul spalat in prealabil.Lasam pana se inmoaie orezul,amestecand mereu,spre...Citeste continuarea
Oua de prepelita cu cascaval
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIntr-un vas mic de yena uns cu unt,punem jumatate din cantitatea de cascaval ras,deasupra ouale sparte intr-un locas,sa nu se amestece,acoperim cu smantana amestecata cu piper(de sare nu e...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriOuale se fierb , sa fie tari,se racesc ,se curata de coaja si se taie pe jumatate.Din 3 galbenusuri pregatim niste maioneza,cu care ornam ouale. Restul de galbenusuri le pasam bine,le amestecam...Citeste continuarea
Omleta la cuptor pe pat de paine toast
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneBatem ouale cu putina sare, adaugam mustarul, laptele si mararul tocat . Sunca presata o feliem. Carnea de porc de la garnita la fel o feliem. Gogosarul il taiem julien. Ungem o forma...Citeste continuarea
Orez copt
Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri-legumele se taie marunt si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei -se adauga orezul spalat si se amesteca in continuu cca 5 minute -se adauga sare,piper,boia -se toarna 3 cani de...Citeste continuarea
Oua umplute cu pate
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriFierbem ouale in apa. Lasam sa se raceasca, apoi le taiem in 2 . Maioneza o amestecam cu zeama de lamaie si smantana de gatit (aproximativ 5 lg smantana ) Din galbenusuri, pate, mustar, smantana...Citeste continuarea
Omleta Alessia
Postat de: amalia01 in Mancare copii-ouale se sparg si se bat bine cu furculita -se toarna incet laptele -se adauga cascavalul ras - se presara sarea -intr-o tigaie de Teflon se...Citeste continuarea
Orange pie (portokalopita)
Postat de: Oana in PrajituriPentru inceput trebuie sa taiem sau sa rupem foile de placinta in bucati mici si sa le lasam la uscat, intr=o tava. Din cand in cand se mai amesteca sa se usuce bine. Se lasa cateva ore, cel putin...Citeste continuarea
Oua ascunse in rosie
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriSe prepara extrem de usor: taiem capacelele rosiilor, si cu o lingura le scoatem continutul. Obtinem astfel niste gaoace, pe care le condimentam putin in interior. Apoi le asezam pe 2...Citeste continuarea
Orez in lapte de cocos
Postat de: rodicamaria in DulciuriLaptele de cocos impreuna cu zaharul se pun la foc mic,intr-o oala cu strat antiaderent(eu am un set de oale cu strat de ceramica alba-de la Auchan).Cand da in fiert se adauga orezul. Se fierbe in...Citeste continuarea
Otet aromat
Postat de: adnia in SosuriAcesta este un otetul aromat pe care il folosesc la salate: in otet de struguri natural si vechi de 3 ani au stat la macerat muuulte mirodenii ( boabe de coriandru, chili, cimbru,...Citeste continuarea
O salată delicioasă
Postat de: Ade200 in SalateTaiaţi prazul rondele fine fără partea verde, castravetele felii şi presăraţi puţină sare. Spălaţi şi rupeţi frunzele de spanac sş le presăratţ peste celelalte. Avocado îl...Citeste continuarea
Orez de post
Postat de: alice_ciobanu in Mancaruri de postSimplu: Intr-un ceaun puneti uleiul si cand e incins turnati orezul. Amestecati un minut dupa care stingeti cu apa rece. Doua masuri de apa pentru o masura de orez, cam asa era nu? :)) Lasati la...Citeste continuarea
Omleta din orez
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriOrezul se pune la fiert.La o ceasca orez punem 3 de apa.Cind acesta a fiert bine,il punem intr-un bol. Adaugam sare,piper,patrunjel tocat si amestecam bine.Adaugam apoi ouale si amestecam din...Citeste continuarea
Omleta cu bacon,patrunjel si cascaval
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe bat ouale bine cu un praf de sare, adaugam cascavalul ras pe razatoarea mare, patrunjelul taiat marunt si baconul taiat cubulete. Adaugam si piper si putina boia dulce si putin busuioc. Se pune...Citeste continuarea
Orez cu dovleac si ciuperci
Postat de: alba_zori in Mancaruri de legumeFoarte simplu si rapid: 1.Am calit putin usturoiul in putin ulei de masline si am adaugat ciupercile curatate si taiate cubulete mici,apoi si dovleacul si am lasat putin cu capacul inchis,apoi...Citeste continuarea
Oua umplute cu peste in sos de...
Postat de: danakarin in Aperitive / GarnituriAm fiert 5 oua. Le-am decojit, am obtinut astfel 10 jumatati. Eu obisnuiesc sa tai ouale pe latime si apoi sa mai tai la baza un pic din albus ca sa nu se rastoarne. Am taiat lamaia, salvand...Citeste continuarea
Orez in 3 culori
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriOrezul il spalam si il punem la fiert. La 1 cana de orez punem 3 de apa. Cand orez e fiert il impartim in trei parti egale. Prima parte o amestecam cu parmezan. A doua parte o amestecam cu...Citeste continuarea
Orez cu amestec mexican
Postat de: patrick_2010 in Aperitive / GarnituriCirca 50 ml ulei se pun intr-o tigaie. Cand e fierbinte se adauga orezul (cca 8 "maini") se lasa putin sa se inroseasca (nu foarte mult). Intre timp intr-o craticioara punem cca 500 ml...Citeste continuarea
Ou fiert in cirnati
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriSe fierb patru oua,apoi se decojesc si se dau prin faina. Cirnatii se desfac si compozitia se amesteca cu busuiocul si patrunjelul tocate marunt. Se imparte in 4 parti egale si imbracam...Citeste continuarea
Omleta
Postat de: pittbull in Mancaruri cu carneOuale se bat cu sare si piper.Se adauga putin lapte.se calesc ardeii ,dovlecei.cind acestia s-au calit,adaugam kaizerul,crenvustii si salamul taiate julienne.Lasam sa se rumeneasca dupa care punem...Citeste continuarea
Ochi de păun
Postat de: Ade200 in PrajituriSe amestecă ingredientele pentru aluat. Se întind 2 foi, cam de 15 cm lăţime fiecare. Pe margini se pun vişinele fără sâmburi şi se rulează aluatul peste vişine. Se...Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: caroline in Mancaruri de postlegumele se taie cuburi,patrunjelul se toaca marunt.se pun la calit intr-o tigaie cu putin ulei.daca e necesar aaugam putina apa si lasam sa scada bine.punem sare si piper. intr-o alta tigaie...Citeste continuarea
Ochi de bufnita
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluat frecam drojdia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere, adaugam putin lapte caldut si o mana de faina, amestecam si obtinem maiaua pe care o lasam la crescut pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Oua coapte in cartofi
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriAm copt cartofii 1 h si 30 min, pana s-au inmuiat bine, apoi i-am lasat cateva min sa se racoreasca, apoi i-am taiat orizontal in partea de sus , formand un capacel. Am scobit continutul cu o...Citeste continuarea
Oua umplute cu pateu de porc
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe pun ouale la fiert timp de 4-5 minute (cat sa fie tari). Se curata de coaja si se taie pe lung. Galbenusul de ou de pune intr-un castron si se sfarama bine cu o furculita. Se adauga pateul, se...Citeste continuarea
O inghititura dulce: budinca...
Postat de: adnia in DulciuriSe pune laptele pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga zaharul, apoi faina de orez in ploaie, amestecandu-se continuu, ca sa nu se prinda de fund. Se fierbe la foc mediu, cand orezul este fiert...Citeste continuarea
Oameni de zapada - aperitiv pentru...
Postat de: pusikmea in Mancare copiiAmestecam urda cu maioneza, sare si piper dupa gust. Incepem sa modelam cu mana bilute cat nuca. Suprapunem 2 bilute, una peste cealalta, dupa care incepem sa punem ochisorii, caciula si...Citeste continuarea
Ou in ardei gras
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriFeliile de ardei se spala . Intr-o tigaie unsa cu ulei se pun feliile de ardei. Se lasa in jur de un minut. Se pune in centrul fiecaruia cite un ou.Se lasa sa se inchege oul si se...Citeste continuarea
Oua umplute cu hrean
Postat de: Creatsa in Aperitive / GarnituriTaiem ouale in 2 si scoatem galbenusurile la fiecare.Din 2 galbenusuri,mustar,putina sare si ulei facem maioneza. Hreanul il dam pe razatoarea mica si il amestecam cu restul galbenusurilor,...Citeste continuarea
Oua umpute "ciufulite"
Postat de: Monica1997 in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale,se scot galbenusurile si se freaca cu putina sare si sare de lamaie,apoi se adauga o lingurita de mustar si un praf de piper. Dupa amestecarea acestora picuram putin ulei si incepem...Citeste continuarea
Omleta coreana cu nori (Gaeran Mari)
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe bat ouale cu putina sare ,ca pentru omleta. Incalzim o tigaia de 20 cm si punem putin ulei. Turnam ouale batute in tigaie si cand aproape s-au facut punem si foaia de...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci si carne tocata
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneCeapa se curata, se taie marunt si se caleste cu putin ulei si apa, intr-o tigaie wok sau una mai inalta. Cand a devenit translucida se adauga carnea tocata, amestecandu-se continu ptr a nu se...Citeste continuarea
Orez cu mix de branzeturi
Postat de: pittbull in Aperitive / GarnituriOrezul se pune la fiert. Morcovii se curata si se dau prin razatoare. Dovlecelul se taie cuburi mici, iar usturoiul se taie felii. Intr-o tigaie se caleste usturoiul impreuna cu...Citeste continuarea
Orez cu fructe de mare
Postat de: pittbull in Fructe de mareSe pune orezul la fiert in apa cu sare. Intr-o tigaie se caleste jumatate din ceapa cu usturoiul zdrobit cu mana. Dupa ce usturoiul a prins culoare se scoate din tigaie si il aruncam. Se adauga...Citeste continuarea
Oua fidea
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie cu 20 gr unt si 4 linguri de ulei se pun rosiile tocate sau cele din cutie, se adauga jumatate de ceapa tocata foarte marunt si se lasa la foc iute adaugand putina sare, apoi se da...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriFierbem ouale in apa cu sare. Dupa ce sau mai racit le taiem in doua, galbenusul il punem separat. Facem o compozitie pentru umplutura din: galbenus de oua, sunca tocata marunt, castravete...Citeste continuarea