A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Prajitura Egalitate cu crema de cocos

Postat de: papabundetot in Prajituri

Blatul: Am scos untul din frigider cu ceva timp inainte de a face prajitura,pentru a se inmuia,apoi l-am pus intr-un bol,peste el am adaugat zaharul si l-am batut cu mixerul pana cand a devenit...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata ,capsuni si...

Postat de: Creatsa in Prajituri

Pentru blat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza bine pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga apa si mai mixeaza cateva secunde....Citeste continuarea

Placinta cu branza de oaie si smantana

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Branza sfaramata impreuna cu ouale,smantana le omogenizam bine,apoi adaugam grisul.Tapetam o tava cu hartie de copt,intindem prima foaie de placinta o ungem cu ulei,apoi a doua si o ungem si cea...Citeste continuarea

Pasta de ton cu ceapa rosie si...

Postat de: merisor67 in Salate

Eu prefer tonul in ulei, cel in apa mi se pare ca are un miros care nu imi place. Desfacem conservele de ton si le punem intr-o sita la scurs. Le presam bine cu dosul unei linguri pentru a...Citeste continuarea

Prăjitură Kati

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se prepară compoziţia pentru foi : se cern făina cu praful de copt într-un vas încăpător, apoi se adaugă untul/margarina la temperatura camerei, gălbenuşurile, zahărul,...Citeste continuarea

Prăjitura Bounty

Postat de: CulinaryRainbow in Prajituri

   Mixați untul cu zahărul. Adăugați ouăle și laptele. Separat amestecați făina, cacaoa și ingredientele pentru crescut. În amestecul lichid, adăugați treptat mixul din...Citeste continuarea

Prajitura cu nuci si crema...

Postat de: Lia1 in Prajituri

BLAT 0. apargeti si curatati nucile (e treaba cea mai migaloasa daca n-aveti miezuri), alegeti cu atentie partile lemnoase care sigur scapa printre ele, chiar si la cele cumparate. Macinati...Citeste continuarea

Pulpe de curca cu miere si...

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Pulpele de curca se curata , se spala . Se face un amestec din condimente ,miere, ulei,sos Worchester  si zeama de la o portocala.  Cu acest amestec se maseaza bine pulpele de...Citeste continuarea

Prajitura cu mascarpone si fructe

Postat de: ela in Prajituri

Punem la scurs fructele din compot intr-o sita. Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare  pana se intaresc, apoi incorporam...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si crema de vanilie

Postat de: georgiana04 in Prajituri

Blatul: Merele se curata si se dau pe razatoarea mare, se intind pe tava in care vom coace prajitura, tapetata cu hartie de copt. Se presara peste ele 3-4 linguri de zahar si scortisoara....Citeste continuarea

Paine inmuiata cu creveti(Açorda...

Postat de: xana in Fructe de mare

Crevetii se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare(daca folositi si creveti gata curatati, nu-i puneti la fiert, doar pe cei in crusta) pana isi schimba culoarea. Pastram apa in care au...Citeste continuarea

Prajitura cu piscoturi si visine

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul le mixam sa se topeasca zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza.Apoi incorporam plicul creme ole si la...Citeste continuarea

Platou ce degetele de pui si chftelute

Postat de: georgiana04 in Aperitive / Garnituri

Pregatim degetelele de pui astfel Pieptul de pui se taie fasii.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Cele doua oua se bat bine, dupa care bucatile de pui se trec o data prin faina, apoi...Citeste continuarea

Prajitura Snickers

Postat de: petruta_ionela84 in Prajituri

Blat : mixam albusurile spuma tare cu zaharul, adaugam mierea, apoi nuca treptat si omogenizam cu ajutorul unei spatule, punem faina si praful de copt. Tapetam tava cu hartie de copt si punem...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca

Postat de: Luana in Prajituri

Foile. Se amesteca toate ingredientele si se da la frigider 4 ore . De aici coacem 3 foi pe fundul tavii , aici depinde si de tava pe care o aveti. Crema . Se bate smantana cu...Citeste continuarea

Placinta cu dovleac

Postat de: bylaura in Dulciuri

Dovleacul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare, apoi se caleste cu 100 ml ulei, zaharul si pliculetul de zahar vanilat.  Se tine pe foc pana se inmoaie si ii scade zeama....Citeste continuarea

Profiterol

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Tinand cont si de prepararea eclerelor,durata este mai mare.Profiterolul ''asamblat'' dureaza doar 5 min.... Aluat ecler: Se pune la fiert apa cu sare si margarina ,se amesteca pana se...Citeste continuarea

Prajitura Fanta

Postat de: comanligia in Prajituri

Preparare blat: albusurile, zaharul, uleiul se freaca bine spuma. Albusurile se bat spuma tare. Se adauga galbenusurile frecate spuma in albus treptat si punem faina si praful de copt. Turnam...Citeste continuarea

Pateuri cu masline si cascaval

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Intindem foaia decongelata de foietaj. Planseta trebuie pudrata putin cu faina. Intindem foaia cu sucitorul pana cand are o grosime de 0,5 cm. Presaram cascaval ras, masline feliate (fara...Citeste continuarea

Prajitura cu banane si mascarpone

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi: Albusurile batute spuma tare,apoi adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul.Adaugam,amidonul amestecat cu faina si nucile macinate.Aceasta compozitie o imparim in doua si coacem...Citeste continuarea

Picior de porc cu sos de hrean si...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalam putin piciorul de porc. Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, cimbrul uscat si le amestecam bine. Punem piciorul in acest...Citeste continuarea

Placinta dobrogeana

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Se unge o tava de aragaz cu unt abundent.Branza sarata se rade mai mare si se amesteca cu branza dulce si oua(3 buc.).Fiecare foaie de placinta se unge cu unt topit si in completare cu ulei...Citeste continuarea

Prajitura ''ramasita''

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Cremele le pregatim cum am exemplificat la tortul aniversar..aici reteta http://www.bucataras.ro/retete/tort-aniversar-55400.html.In plus am adaugat unt frecat bine,cat mai spumos,de preferat sa...Citeste continuarea

Prajitura "Acoperis de casa", cu...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Decupam foaia de napolitana pe dimensiunea laturilor unei tavi de chec, mai putin baza. Cu aceste decupaje tapetam interiorul tavii. Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas pe foc,...Citeste continuarea

Placinta cu branza

Postat de: flori24 in Dulciuri

Se spala tava se sterge si se unge cu o lingura de ulei. Se amesteca branza proaspata cu casul si cana de zahar pana se omogenizeaza. Se pun in bolul cu branza, ouale si mirodeniile si se...Citeste continuarea

Placinta ciobanului -Shepherd's pie

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Curatati si spalati legumele . Curatati si feliati ciupercile. Ceapa + prazul se toaca , morcovul se razuieste . Caliti usor in ulei . Adaugati carnea tocata ,ciupercile, sare , sosul...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de cafea

Postat de: Creatsa in Prajituri

Pentru blat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o spuma tare si lucioasa. Adauga faina amestecata cu amidonul si nuca de cocos si amesteca usor de...Citeste continuarea

Piftie de porc

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Toate ingredientele de porc se spala bine si se pun la fiert intr-o oala de 10 l cu apa. Se fierb la foc iute pana dau in clocot, se spumuiesc de mai multe ori pentru a iesi aspicul limpede....Citeste continuarea

Piftie de porc si curcan

Postat de: Zamfira in Porc

Se curata picioarele de porc (se rad bine cu cutitul) si se parlesc putin la flacara deschisa, apoi se spala foarte bine sub un jet puternic de apa. Se curata si se spala aripile de...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata si bezea

Postat de: postavaru in Prajituri

Pentru aluat mixam untul moale impreuna cu zaharul pana cand devine spumos. Adaugam galbenusurile si mixam pana se omogenizeaza. La final incorporam faina cernuta. Aluatul il intindem in tava...Citeste continuarea

Prajitura cu zmeura si iaurt

Postat de: comanligia in Prajituri

Blatu 1: Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat bourbon. Se adauga apoi pe rand cate o lingura de ulei si se mixeaza bine. Se dauga si iaurtul,apoi faina strecurata...Citeste continuarea

Prajitura desteapta (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Prajituri

Mixam bine zaharul pudra cu galbenusurile pana ce se formeaza un fel de crema. Peste acest amesteca adaugam untul si apoi faina si continuati sa mixati la viteza mica. Subtiati compozitia cu...Citeste continuarea

Paine de casa bogata in fibre

Postat de: pushaa in Piine

Cerne faina intr-un vas incapator. Adauga sarea, taratea, fulgii de ovaz si semintele. Amesteca drojdia cu o lingura de zahar si putina apa calduta, pana ce este complet omogenizata. Se face loc...Citeste continuarea

Placinta foietaj cu branza sarata

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat va recomand aceasta reteta minunata :) http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html Avem nevoie de o bucata( din cele doua care rezulta dupa prepararea retetei)....Citeste continuarea

Prajitura cu mascarpone

Postat de: mamaieelena in Prajituri

Se pregateste blatul mai intai -se separa albusurile de galbenus,se bat foarte bine cu mixerul, se adauga zaharul treptat se pun apoi galbenusurile si se continua mixarea. Faina cu cacaua...Citeste continuarea

Prajitura Arlechin

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Aluatul pentru foi se prepara clasic, amestecand toate ingredientele enumerate mai sus,cu precizarea ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Obtinem un aluat elastic, pe care-l vom da...Citeste continuarea

Pasta de ton

Postat de: alexa_elena in Ton

 Se pune tonul , scurs de ulei, intr-un bol si se freaca cu margarina pana ce devine o pasta. Se adauga ceapa tocata marunt, condimentele, dupa gust, zeama de lamaie. Se serveste cu paine...Citeste continuarea

Pizza Andromeda

Postat de: botcrina in Pizza

Într-un bol punem drojdia, o linguriţă zahăr, o lingură făină şi lăsăm la crescut 15 minute. După ce a  înflorit drojdia, adăugăm laptele, apa minerală, făina,...Citeste continuarea

Prajitura Mix

Postat de: rena in Prajituri

Blat: Separam albusurile  si le batem cu un praf de sare si jumatate din zahar pana facem o spuma lucioasa. Glbenusurile le frecam cu celalanta jumatate de zahar pina se...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca de cocos si crema...

Postat de: rena in Prajituri

Blat nuca de cocos: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga nuca de cocos si se incorporeaza cu ajutorul unei palete....Citeste continuarea

Pui Nuggets

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si il taiem bucatele potrivite si subtirele. Le condimentam cu sare, piper si le lasam 10 minute deoparte. Oul il batem spuma cu putina sare,...Citeste continuarea

Platou ardelenesc

Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / Garnituri

ingredientele enumerate mai sus se feliaza si se decoreaza dupa placul fiecaruia   POFTA BUNA !!! Citeste continuarea

Prajitura cu iaurt

Postat de: pusikmea in Prajituri

  Pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate...Citeste continuarea

Piftelute pe pat de maioneza si ceapa

Postat de: Luana in Porc

Preparam piftelutele . Amestecam carnea tocata cu restul ingredientelor pana se leaga , daca este prea moale se adauga putina faina . Din compozitie formam bilute mici pe care pe prajim in...Citeste continuarea

Paste bologneze

Postat de: Luana in Penne

Pentru inceput  pregatim sosul . Peste uleiul incins punem carnea tocata pana prinde putina culoare .  Morcovul este curatat si dat prin razatoarea mica iar coada de leustean se...Citeste continuarea

Prajiturici cu migdale si nuca de...

Postat de: nadea68 in Prajituri

Macinam 200 g de ciocolata. Untul moale il amestecam cu zaharul si ciocolata.Batem cu batatorul pana devine spuma. Adaugam ouale una cate unul pe rand. Adaugam si faina amestecata cu...Citeste continuarea

Prajitura Snickers

Postat de: simona72 in Prajituri

Pt blat: albusurile se mixeaza cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua mixarea pana albusurile devin o bezea ferma. Separat, se amesteca faina cu praful de copt, se adauga peste...Citeste continuarea

Pate de ficat de vitel

Postat de: petruta_ionela84 in Vita

Spalam bine ficatul si il lasam la scurs intr-o strecuratoare. Tocam ceapa si o calim in uleiul incins pana devine  usor sticloasa,adaugam ficatul taiat cubulete. Dupa ce ficatul este...Citeste continuarea

Prăjitură Snickers (3)

Postat de: diaconta in Prajituri

Pentru blat am mixat (eu le bat cu telul,nu-mi place cum se mixeaza) albusurile cu un praf de sare,apoi am adaugat cate o lingura de zahar. Faina am amestecat-o cu praful de copt,cacaoa,nuca...Citeste continuarea

Prăjitură cu bezea şi cremă de...

Postat de: diaconta in Prajituri

Prima data am pregatit pandispanul care este deosebit de simplu,cu rezultate maxime daca respectati câteva reguli. Asa cum am scris,pentru fiecare ou am folosit 30 g faina si 30 g de...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]